Jeden svět
ohodnotit

Non plus ultras

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
4.8.2004
„Nás fotbal vůbec nezajímá, fotbal je jen záminka“
Popis / Obsah / Info k filmu Non plus ultras
Non plus Ultras:
Hned jak sem uslysel nazev , vedel sem ze je to film , ktery hledam , vcera jsem navstivil premieru a byl jsem nadsen,avsak,film neni jen o Ultras.Ve filmu se stretava i par lidskych pribehu , ktere natchnou nejen divaka z fotbalových sfer,ale i obycejneho cloveka.
Takze abych to shrnul v jedno , film neni jen o fotbale, ale o lasce , pratelstvi , pive atp.
A ted k samotnemu filmu: Pusobiva scena , kdy se 5 fotbalovych nadsencu (ULTRAS) spoji s ULTRAS z Anglie a pozvou je na navstevu k sobe do Prahy , ale postupem casu zjisti , ze nejsou takový jak doufali ,a proto se jich chteji zbavit , zaroven se odehrava pribeh , kdy jeden z tech 5 fotbalovych nadsencu se pokusi nabalit kamaradku sve sestry:Petru.Taky je velmi pusobiva scena , kdy Spartansky Ultras navstivi tragickej Banik:)
A jak to vsechno dopadne?! To uvidite sami...:))
Mne se film velmi libil a vsem fotbalovým i nefotbalovým nadsencum bych ho doporucil


Autor: Ultras_RULEZZZZZ

Popis / Obsah / Info k filmu Non plus ultras
Fotbal je jen záminka.
Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své „oblíbené činnosti“ - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří „zestárli“ předčasně a někteří naopak ještě „nedospěli".Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro něho nové. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku, nezaujatě „pozoruje“ partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Non plus ultras
Režijní debut Jakuba Sluky (který dosud sbíral zkušenosti jako tvůrce spotů, videoklipů a dokumentárních filmů), nazvaný Non plus ultras, zpracovává nesporně závažné téma fotbalového chuligánství v poněkud odlehčené poloze a také bez mravokárného povýšenectví. Velmi jednoduchý děj je vlastně jen sledem epizod ze života skupinky sparťanských fanoušků, patřících k „tvrdému jádru“, přičemž „zápletkou“ je návštěva dvou obstarožních a věčně opilých anglických rowdies. Vůdce party zvaný Bejčák dobře zná své druhy, pro něž existuje jen fotbal a chlast. Patří k nim nadržený bijec Vočko, prostomyslný hromotluk Potapěč, neméně duchaprázdný koktal Pejsek a poněkud překvapivě (a záhadně) také mnohem starší „slušňák“ Tyčka. Osobou všem velmi blízkou je zatrpklý hospodský Lojza, v jehož podniku mají svůj druhý domov. Bejčák, v civilu Jirka, se nečekaně zakouká do kamarádky své sestry a ztratí kvůli ní hodně ze svého sebevědomí. Zda se však změní, zůstává otázkou… - Režisér je sám vášnivý sparťan a na jeho filmu je vidět, že dobře zná prostředí i lidi, kteří se v něm pohybují. To je však pro celovečerní film málo. Dílku chybí příběh; ten nahrazuje jen mozaika drobných historek, odehrávajících se na stadionech, v hospodě nebo v Jirkově domácnosti, kde má svou roli hodná maminka. Bohužel se vůbec nedozvíme, z čeho hoši (zjevně celkem slušně) žijí, zato je často vidíme v akcích, jež se hodně vymykají slušnému chování, ale jež tvůrci zřejmě považují za normální. Tváří v tvář zločinnosti a běsnění rowdies je však taková smířlivost sotva na místě. – Vedle vcelku věrohodně zahrané party a standardních výkonů známých herců (Jana Hlaváčová, Oldřich Kaiser, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus) působí velmi křečovitě projev obou Angličanů, kteří se zmohou jen na sprosté huhňání a opilecké klácení. – Známý Smyčkův snímek Proč? (FP 9/87) vypovídá o problému mnohem více. Film určitě nesnese srovnání ani s filmem Mistry, v nichž jde sice o hokejové fandění, ale také mnohem více o pokleslé společenské vazby a o ubohost zmarněných životů.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/8


Popis / Obsah / Info k filmu Non plus ultras
Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své „oblíbené činnosti“ – fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří „zestárli“ předčasně a někteří naopak ještě „nedospěli“.
Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro něj nové a nezaujatě „pozoruje“ partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty – Baníkem Ostrava a pikantní vyústění bude mít i příjezd Bejčákových příbuzných. Mnozí v těch dnech přijdou o iluze, někteří o lásku a někteří naopak získají novou naději.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10