ohodnotit

Noční můra v Elm Street

A Nightmare on Elm Street

Další název:
Nočná mora z Elm Street (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
20.5.2010
„Remake kultovního hororu.“

Komentáře k filmu Noční můra v Elm Street

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Maska Freddyho Kruegera,tak ta   se tedy vzhledem k originálu   vůbec nevyvedla.Ale to je asi   tak jediné,protože mně se   to docela líbilo,sice z toho   strach neplyne žádný a   původní Noční můru v Elm   street to nepřekonalo,ale   nechá se na to dobře koukat.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Tento film je velké   překvapení v tohle ani   nešlo doufat po těch   nesmyslných pokračování   tedy (5 6 a 7( skvělá   atmosféra a jak se ve snu   přenesly do chvíle kdy   freddyho udajně zabily to   bylo skvělé
Dejw86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2011
Dobře sledovatelný remake,   který mě potěšil. Jinak   maska Freddyho ta se tedy moc   nepovedla, hold originál je   originál.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2010
A Nightmare on Elm Street
Na tenhle film jsem se   těšila, ale nakonec to bylo   celkem zklamání. Hlavně   chci zmínit Jackieho Earla   Haleyho, který jako Freedy   Krueger byl celkem otřesný.   Prostě Robert Englund je   pravý Freddy. Dále k hlavní   hrdince, která s hrdinkou ze   snímku z roku 1984 má   společné akorát jméno.   Rooney Mara byla hrozně   prkená, nepřirozená. Na co   jsem se těšila byla scénka   ve vaně kdy se Nancy koupe a   Freddy ji táhle pod vodu, ale   bohužel jsem se nedočkala. U   původního filmu jsem se   bála a bylo to strašidelné,   tady se to minulo účinkem,   strach nepřijde, nic co by   nahánělo husí kůži.   Tenhle film rozhodně   nepřekonal původní film a i   když jsem to čekala,   netušila jsem, že to bude   takhle slaboučké.
gabikazavacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2010
táto najnovšia verzia o   zabijajúcom freddym je iná.   tu nie je vrah, ale pedofil.   herecké výkony tu boli   dobré. dosť tu padali   vulgarizmy. Inak sa dal   pozrieť. A drastické scény   tu také neboli. Casami sa to   podobalo na duchársky film,   ked obeť lietala po plafóne.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Docela dobrý remake Noční   můry.Freddy opět vyráží   na svůj vražedný lov do   snů studentů,kteří mají   strach a Freddy sílý.Dobré   vizuální efekty např.chodba   plná krve a nechybí ani   lekavé scény,občas je to   nudnější bez Freddyho   přítomnosti ale jakmile se   objeví je na co   koukat,výborná scéna na   konci filmu.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Další verze Noční můry   potvrzuje to, že jestli   pokračování je obvykle   slabší než jednička, tak   to samé platí i u tohoto   remaku. Na R.Eglunda prostě   nový Freddy nemá a neměl, a   jednička Elm Street je   nedostižná a jinak to   nebude.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2011
Návrat do Elm street
Nic moc nová verze, origoš   je origoš.:-) Ale za posledni   dobu ten lepší   remake...Stačí vidět   jednou. Mladí herci v čele s   Rooney Marou byli opravdu   příšerní. Měli by chodit   na hodiny herectví, když   nezvládnou ani horor, kde se   moc hrát nemusí. Jackie jako   Freddy ušel, ale promně je   Freddy prostě Robert Englund   už na forever. Za mně 60%:)
jenspifarevenge
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2013
zklamání
Bohužel má noční můra se   vyplnila. Bohužel tady je   průšvih asi všechno. Chybí   atmosféra, scénář někdo   psal doma na ponku, hlavní   hrdinka prkno a Fred? Hrůza   děs ale bohužel z výkonu   herce, který asi nekoukal na   staré díly prostě Englund   dal Fredovi něco na co Haley   nemá nedokázal vychytat   šílenost a zároveň drsný   humor starého Freda. To už   je lepší nové zpracování   Jasona W.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Průser, do slova a do písmene.
Vizuálně dobré,   atmosféricky taky.   Napínavé, sledovatelné   jedním dechem. Ale v rámci   žánru nic světoborného.   Jako remake průšvih. A   veliký. Pohřeb Roberta   Englunda se tvůrcům vyvedl,   to jim musím zatleskat. Po   tomhle paskvilu už si na Roba   nikdo asi nevzpomene. Určeno   výhradně současné mladé   generaci hltající v kině   popkorn a ochotné dát prachy   za lístek. Nic víc.   Fanoušci původní noční   můry ruce pryč a zapomeňte   na to, že tohle vůbec   existuje.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Noční můra v Elm street (špatný název)
spíš (Noční můra dvou   milenců)
tenhle film   rozhodně není o Elm street,   ale jenom o dvou lidech,   kterým se Freddy mstí za   svůj osud. Příběh je   vlastně úplně stejný jako   v prvním díle, jsou ty   úplně stejné scény.
Smrt v posteli, kluk co   hnil v base, kde ho Freddy   dostal, scéna u pohřbu,   mrtvola v pytli a jako vždy   je tu konec, kde opět Freddy   bude přivezen do reality, kde   zemře (teda, podle konečné   scény, kde Freddy ze zrcadla   svými noži projede Nanciny   matce hlavu, tak asi   nezemřel.)
Jediný   klad jsou v celku dobré   triky, ale Jackie Earle Haley   Feddyho nezahrál tak dobře,   jako legendární Robert   Englund, ale jinak tenhle film   není rozhodně lepší.   Remaky v poslední době jsou   zbytečné a trapné pokusy a   vylepšení série.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2019
║Rozpočet   $35miliónov║Tržby USA   $63,075,011║Tržby   Celosvetovo $117,729,621▐   Tržby za predaj DVD v USA   $11,988,911 //počet   predaných kusov 744,199║   Technicky vzato slušná   práca, vizuál a triky fajn,   slušné lakačky, napätie,   príbeh dokonca neotravoval a   vôbec nenudil, v celku   spokojnosť na to že som nič   od toho nečakal, len dúfam   že pokračovanie nebude to by   to zbytočne pokazilo. /55%/
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Nedokážu pochopit proč   vůbec vznikají remaky už   tak skvělých kultovních   snímků jako je Pátek   třináctého, Halloween anebo   Texaský masakr. Tvůrcům   přeci musí být zcela jasno   že všechny ty starší   kousky nepředeženou a   zbytečně tak zprotiví   divákovi oblíbenou hororovou   postavu. V případě Pátku   třináctého se to ještě   dalo brát jako nějaký   další díl a ne jako remake   ale u Noční můry je to   naprosto katastrofální.   Nejhorším co lze ve filmu   vidět je maska Freddyho,   totálně gumová a   nenahánějící strach. Nový   Freddy se sice snažil o   nějaké hlášky ale už to   nebylo to co dřív a vraždy   které prováděl docela   nudily. Děj je trošku   poupraven a bohužel   nechytlavý, postavy do něj   zasazené nic moc a tak mi   nezbývá než hodnotit   podprůměrně a doufat že   pokud se natočí další film   o Freddym tak že se nebude   jednat o remake ale o nějaký   díl navazující na původní   sérii.
Robinson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Jo, souhlas, byla to celkem   hrůza. Jako samostatný film   by si asi vedl o něco lépe,   a stejně tak pro lidi,   kteří neznají původní   sérii. Freddymu zde chybí   šmrnc a vtipnost, tolik   typický pro tuto postavu a   Roberta Englunda. Ale nejen   to, je to také hrozně nudný   a nezajímavý film, celé je   to jakési potemnělé   (zbytečně) a herci jsou až   na výjimku Jackieho Erlea   Haleye úplní tragédi.
3/10 za triky a upalovací   scénu (Freddyho mi bylo   líto) a jeden bod navrch za   vtipný závěr (úplně   poslední scéna).
johnny-rk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Tak to vidim na slaby prumer   originalniho snimku. Neda se   to skoro ani porovnavat.   Freddy je Freddy... aspon ten   stary. Novy si asi jenom drzel   zapalenou svicku nad oblicejem   plaminkem dolu. Zklamani...
Roux
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Natočit dobrý remake je   podle mě hodně těžký,   jelikož ho budou vždycky   všichni srovnávat s   originálem. A já jsem   zvlášť taková, že pokud   má vyjít remake, tak se   snažím zkouknout i originál   a je pravda, že tohle na ten   originál nemá.
Boyolomouc
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.5.2010
Nuda!
Tak jsem dneska koukal na   tenhle film a vcelku nuda.Ta   původní verze je super ale   tahle nová,...jednoduše   odpad!!!
satannas
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Kdepak. Klasika je klasika, v   tomto případě určitě.
Starý film má mnohem   lepší atmošku, tady se   občasné mrazení ve   srovnání s originálem ne a   ne dostavit, Englund - mnohem   lepší,starší maska   Freddyho - mnohem lepší,   současný Freddy mi místama   připadal jak uplácanej z   modelíny.
Výsledek :   velké těšení a tak možná   trochu tušené velké   zklamání.
261972
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.1.2013
FREDDY ÚCHYLÁK. JAK ORIGINÁLNÍ
Z Freddyho, v tomto remaku,   udělali pěknýho úchyláka.   Parta děcek ze školky a   zahradník Freddy Krueger, co   jim dělal bůhví co. No a   rodiče, kteří svý děti   nadevše milují, Freddyho   zaženou až do nějaké   špinavé továrny, kde ho   zapálí. No a vítejte v   realitě. Děti už jsou   dospělý a právě tady se   začínají objevovat první   noční můry. Začíná to   vraždou kluka s   proříznutým krkem, kde krev   stříká na všechny strany.   A jde se na pohřeb. Všichni   truchlí, ale je jim u pr*ele,   proč to vlastně udělal. No   a pokračuje to známou   vraždou na posteli.   Tentokrát se s obětí   mlátí o každý roh (divila   bych se, kdyby už nebyla   mrtvá) a ta pak padá s   prořízlým břichem na   postel. Její kluk jde za to   do lochu a samozřejmě   skonči jako další oběť a   jeho cela se zbarví do   červena (no a je   vymalováno). Bla bla bla...   skončí to dobře (to je jen   vtip :D). No příběh už   znáte a teď k hodnocení.
Celkový dojem? Nic moc.   Freddy nepůsobí vůbec   strašidelně. Trochu (a   hůř) mu změnily osobnost   (pedofilní zahradník) i   vizáž a to mě úplně   odradilo. Vypadá jako   připečená opice, co někomu   utekla z trouby a ani nebyla   dopečená. Vraždy jsou velmi   krátké a všechny vždy   skončí hektolitry krve na   stěnách a všude okolo a to   se k Freddymu vůbec nehodí,   i když za to dávám plus.   Když už někdo točí   remake, tak by se měl   alespoň trochu držet   originálu a nevymýšlet   nový kraviny (ale remaky se   většinou originálu nedrží   a někdy je to špatně a   někdy dobře). Vlastně jsem   od tohoto filmu nic nečekala   (nikdy nic předem nečekám   od remaku, zvlášť když je   origoš lepší). Souhlasím s   pokračováním, ale proboha   obsaďte tam starýho   Freddyho! Četla jsem, že by   si ten herec, co hrál v   origoš Freddyho, chtěl   zahrát naposled v remaku   (pokračování).
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Táák, dalo se a už jako   stačí. Jen abych našla   tento film a ohodnotila jej   tak mi naběhlo dalších   šest filmů s Freddym. To už   není ani strašidelné ani   zábavné, natož lekavé. Je   to nudně očekávané.   Připomíná mi to nekonečný   "Vřískot" aj. Je   fajn, že první film vzbudil   zájem, vydělal si miliony a   všichni včetně mrtvého   Kurta Cobaina nosí pruhovaný   svetr, ale je to už kapku   nuda, vědět co příjde, že   nesmím usnout, že mě tam   pokaždé nebude honit nikdo   jiný než popálený chlápek   s rukama jako střihoruký   Edward. Do toho v úvodu   zapojená scéna   "jako" z   "Americké kletby" =   za to by měl Freddy   podříznout i režiséra.
red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2019
Tenhle remake se moc nepovedl.   Nic nového pod sluncem a to   vše bez nějakého dalšího   nápadu. Škoda filmového   materiálu.
svaro
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.4.2016
Ja tomu nerozumiem.
1.   Prečo preboha obsadili do   fredyho úlohy tak mizerného   herca? Ani zďaleka sa   neblíži šialenosti   pôvodného frediho.
2. Fredy pedy - no čo k   tomu dodať.
Škoda   strácať čas. Radšej si   pozrite pôvodné diely...   3/10
Faustka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Nedopusťme aby množící se   remaky daly zapomenou na   dobrou a osvědčenou klasiku.   Mé odhodlání nezaujatosti   se rozplynulo jako pára hned   po té, co jsem byla   obšťastněna pohledem na   vylepšeného Freddyho   Kruegera(otřesně-úchylná   zběsilost); tak tímto   momentem veškeré   předsevzetí, že nebudu   příliš kritická bylo   nenávratně v tahu.   Nevýrazné děti Elm Street   jsou použitelné, leda tak na   nějaké ty pedofilní   hrátky, po dosažení puberty   už ani to ne. Zoufalství a   čirá beznaděj mě   obestřela, že by snad   ještě někdy… což by byla   ta nejhorší noční můra…   ROBERTE PUSŤ SE DO NICH!!!
papamidnight
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.12.2011
ano i takhle se da pohrbit   legenda nesmyslnost ze   zabavnyho freddyho udelali   nemastnyho neslanyho masovyho   vraha tvurci asi chteli aby   sel z jejich freddyho strach   misto toho me uspaval tenhle   film je skutecna nocni mura a   nemusite ani spat.zlatej   robert englund

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53007minih53007Lovci lidí (2008) 
Rovdyr n
minih52886minih52886Černé vánoce (1974) 
Black Christmas n
minih42531minih42531Na lince je vrah (2006) 
When a Stranger Calls n
minih134117minih134117Prokletý klaun (2014) 
Clown n
minih126228minih126228Poltergeist (2015) 
Poltergeist n
minih5464minih5464Čelisti 3 (1983) 
Jaws 3 n
minih112734minih112734Jason vs. Leatherface (2010) 
Jason vs. Leatherface n
minih122517minih122517Annabelle (2014) [2k digital] 
Annabelle n
minih79533minih79533Broken (2006/1) 
Broken n
minih46160minih46160Alvin a Chipmunkové (2007) 
Alvin and the Chipmunks n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nightmare on Elmo's Street (2015)

 Nightmare on Elmo's Street (2015)
Nightmare on Elmo's Street n
 
Žánr: horor / komedie
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Krueger (Another Tale from Elm Street) (2013)

 Krueger (Another Tale from Elm Street) (2013)
Krueger (Another Tale from Elm Street) n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Krueger (A Tale from Elm Street) (2011)

 Krueger (A Tale from Elm Street) (2011)
Krueger (A Tale from Elm Street) n
 
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy VS Ghostbusters (2004)

 Freddy VS Ghostbusters (2004)
Freddy VS Ghostbusters n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hank Braxtan

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(remake)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Nová noční můra (1994)

 Nová noční můra (1994)
Nová noční můra n
Wes Craven's New Nightmare
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(remake)

Freddyho smrt - poslední noční můra (1991)

 Freddyho smrt - poslední noční můra (1991)
Freddyho smrt - poslední noční můra n
Freddy's Dead: The Final Nightmare
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rachel Talalay

(remake)

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (1989)

 Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (1989)
Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu n
A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Hopkins

(remake)

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988)

 Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988)
Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu n
A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Renny Harlin

(remake)

Freddyho noční můry (1988) [TV seriál]

 Freddyho noční můry (1988) [TV seriál]
Freddyho noční můry n
Freddy's Nightmares
Žánr: fantasy / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Englund, Ken Wiederhorn, Tom DeSimone

(spin-off)

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987)

 Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987)
Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna n
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chuck Russell

(remake)

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985)

 Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985)
Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta n
A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Jack Sholder

(remake)

Noční můra v Elm Street (1984)

 Noční můra v Elm Street (1984)
Noční můra v Elm Street n
A Nightmare on Elm Street
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(remake)

Hodnocení filmu

63.1 % (151)
5   - curil
6   - hledasenik
6   - gabikazava
7   - ajaajena
5   - Prasoid
3   - 261972
5   - Langley
5   - enejčel
6   - PORTER
6   - thejduk
5   - T2
6   - vojtam
4   - Robinson
3   - zuzana.shi
6   - AGAMEMNON
6   - lion71
10 - Pixel116
8   - killy
3   - red.mann
5   - Zimmy871

TV Program

ČT1 - Lída Baarová (2016)

20:10 - 22:00

74 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Život savců

21:00 - 21:50

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Vánoční Kameňák (2015)

20:20 - 22:00

64 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Fotr je lotr (2000)

20:15 - 22:30

69 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 159314
Osobností: 652141
Fotografií: 610716
Plakátů: 292223
Obsahů a biografií: 146486

Poslední komentáře

O Nanynčiných koláčích (1975) [T...

O Nanynčiných koláčích
Jednoduchá pohádka s trošku   těžkopádným dějem.   Scénář byl asi psán za   pochodu, jinak si to neumím   vysvětlit. Přesto je to   milé ku odpočinku.

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Taxi 3 (2003)

Taxi 3
Taxi 3,kde hral i herec Sly je   o Vanocich a falesnych Santa   Clausech je docela dobra.Davam   ji 60 procent.Sly jede s   Danielem v taxiku docela více >

Autor: 100000052556420 | Hodnocení: 6 / 10

Motýl na rameni (1978)

Motýl na rameni
Typická kamenná tvář Lino   Ventury v dalším povedeném   snímku ve své době   trošičku konkurující   americké thrillerové tvorbě   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Záchvat šílenství (1993) [TV epi...

Záchvat šílenství
Helena a Lola, ač velmi   nerady, přijímají Terezu do   svého pokoje. Zvlášť Lola   to bere jako zradu vůči   Johaně. Tereza dívkám   vypráví o více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 10 / 10

Hádka (1993) [TV epizoda]

Hádka
Kristián na zkoušky kapely   vodí Terezu a ta má k jejich   muzice neustále nějaké   výhrady a připomínky. José   se neudrží a mezi ním a   více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 9 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.108/0.091