Duben
ohodnotit

Noční hlídka

Nočnoj Dozor

Další název:
Night Watch, Nochnoi Dozor; Dnevnoy dozor; Dnevnoj dozor / Nočná hliadka (SK)
Země:
Rok:
2004
Délka:
115 minut
„Ten čas právě nastal.....“

Komentáře k filmu Noční hlídka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Prvních pět minut   vynikající, ale pak děj   skočí z historie do   současnosti a je po   ptákách. Někdo   pronásleduje kluka, pak   podivná rvačka, do toho   hnusná muzika... Po půl   hodině jsem to vzdal. O   takový blivajz nestojím.   201206083500/0000/10939
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2007
Pro mě je tento film o   atmosféře, kterou se povedlo   vyjádřit naprosto skvěle.   Děj není vysvětlován do   nejmenších detilů, ale   také to přispívá k ponuré   atmosféře nedůvěry a   něčeho nevyřčeného.   Rusové udělali výborný kus   práce - jak světlo,   prostředí a kamera, tak   herci jsou vybráni s citem.   Herci nejsou žádní panáci,   ale normální osoby. Také   triky jsou kvalitní - např   přerod sovy v Olgu mi přijde   v náznacích, a syrových   detailech naprosto úžasný.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Knihu jsem nečetla, možná   proto jsem ze začátku   tápala, nicméně klady   převažovaly. Výborná byla   scéna se šroubkem z letadla   a konec, kdy vlastně   zjistíme, že všechno je   jinak. Ponurá atmosféra   nepotřebovala zvláštní   efekty a pravděpodobně mě   donutí si zapůjčit knihu v   knihovně, abych zjistila jak   se budou osudy hrdinů   vyvíjet dál. A taky si   ujasním, kdo je hodný a kdo   zlý:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.10.2013
Ruský pokus o akční fantasy   je zajímavý a vcelku i   cílený. Na speciálních   efektech se nešetřilo a tak   má vizuální stránka svá   kladná pozitiva. Ale co ten   zmatečný střih. V akčních   scénách není mnohdy poznat   co se vlastně děje, děj   často ztrácí tempo a po   dramatické stránce jakoby se   to ani nesnažilo zaujmout.   Socialistické kulisy také k   srdci zrovna nijak zvlášť   nepřirostou, i když je fakt,   že se tímto alespoň pozná   východní blok. I ten   scénář je plný chyb a   nelogičností. Ruský pokus o   efektový snímek zůstal   někde na půl cesty, ale jak   se říká, snaha se cení.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Vubec mi nevadi,ze je tento   film natocen pod ruskou   produkci.Nebyl zase tak   spatny,ale prece jenom nejak   se mi to moc nezdalo a nevim   presne,co si mam o nem   myslet.Bylo to hodne zahadne a   zmatene.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2012
Hollywood po rusky?
Ok, ok. Uznávam, má to   slušne temnú atmosféru, ale   to asi bude tak všetko. Teda   ešte niektoré efekty boli   silné. Nechápem to   vychvaľovanie a nadšenie, ja   ho teda nezdieľam, i keď   podľa niektorých komentárov   bolo zrejme chybou pozerať   film bez znalosti knihy, teda   predlohy. Začína to slušnou   masívnou bitkou kdesi v   stredoveku, i keď tí dvaja   najväčší bijci to nemuseli   tak preháňať s tými   pózami. Zbytok filmu slušná   nuda. Plus niektorí vyložene   nesympatický herci a nakoniec   solídny chaos, vďaka   ktorému vlastne neviem, čo   chcel básnik povedať.   Všetko akoby už človek   niekde videl. Večný to boj   bielej a čiernej. No ale   bodíky nejaké musím pridať   za už spomenutú solídne   strašidelnú atmosféru,   niektoré dobré efekty,   kŕdeľ havranov, pekná   premena v tigríka a to   vracanie krvi vo fontáne, či   kde to presne bolo, to jeho   akože delírium bolo skvostne   natočené
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Zklamání. Někde sem četl,   že to je taková vykrádačka   Pána prstenů, Bladea,   Matrixu a bůh ví čeho   ještě. To by mi ani nevadilo   kdyby se tam něco dělo ale   takřka celý film sem se   nudil a na konci zapoměl o   čem to vlastně bylo.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Patřím k zarytým odpůrcům   akčních filmů, které   stojí na digitálních   efektech, ale objektivně   musím uznat, že Rusové se   opravdu pěkně vycajchnovali.   Právě od nich bych   takovouhle nadupanou akční   nakládačku nečekala. Podle   mého názoru digitální   efekty až příliš často   ničí příběh – to, co   mě na filmu zajímá   nejvíce, ale Noční hlídka   přesto bavila i mě. Pod   slupkou digi triků se totiž   nachází hloubka, která   tomuto filmu sluší. A docela   se těším i na   pokračování, doufám, že   bude minimálně stejně   dobré.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Velmi zaujimavy film,ktory   ponuka alternativu k   Hollywoodskym filmom.Rusi   vytvorili vyborny film so   zvlastnou atmosferou,dobrymi   efektami a hereckymi vykonmi.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2019
Upíří fantazie, trošku   komplikovaná, ale na ruskou   produkci překvapivě   inovativní a i akční scény   jsou zajímavé.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Rusko boduje!
Černí i bílí mágové,   upíři, lidé měnící se ve   zvířata či ovládající   telekinetické síly. Tak   tohle přesně obsahuje   Noční hlídka. A nejen to!   Strhující příběh vás   hned zaujme od samého   počátku. Problematický   trojúhelník - Anton, Jegor a   Zavulon ve vás probudí   zvědavost a touhu se   dozvědět více. Nebudu ale   raději přeskakovat. Noční   hlídka sama o sobě je velice   originální nejen tématikou,   ale i hereckými výkony či   filmovým zpracováním. A to   nemluvím o neotřepaném   scénáři a digitálních   efektech. Řečeno jednou   větou - Rusko začíná   konkurovat USA.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
No - priznejme si to, Rusove   se moc nepredvedli. Aspon me   to moc nezaujalo a prislo mi   trochu chaoticke. Z bazin   prumeru do nadrumeru zvedaji   pouze spickove digitalni   efekty a scena s padajicim   nytem z letadla.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2007
... „Věčná bitva mezi   Temnotou a Světlem, krutá,   vyrovnaná, bez vítězů a   poražených. Bude trvat až   dokud se neobjeví člověk   předurčený k tomu stát se   "Velkým". Jestli se   přidá na stranu Světla,   Světlo zvítězí. Ale Ti co   znají proroctví vědí, že   si vybere Temnotu. Lehčí je   uhasit světlo, než   rozptýlit Temnotu.“   Upíři, čarodějnice, Denní   hlídka, Noční hlídka,   lidé s kletbou a to vše v   Moskvě. Tak na to jsem byla   vážně zvědavá a s   překvapením musím   konstatovat, že se mi ten   zmatek líbil ... i když jsem   se v něm občas ( často   )ztrácela.
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Film mě svým kvalitním   příběhem zaujal hned od   prvního okamžiku. Velmi   dobře propracované filmové   efekty, a schopné herecké   výkony jsou klady tohoto   filmu.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Na jednu stranu jsem se bál   jak to bude vypadat když   místo fordů a cadilaků se   tam budou prohánět Zily a   volhy.Ale byl jsem mile   překvapen.Konec tak aby mohlo   být další   pokračování.Jen trochu víc   děsů a šoků jsem   postrádal.
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Ruským filmařům se povedll   film v hollywoodském stylu.   ALE! Kdo nečetl knížku, byl   úplně ztracen. Možná to   tak filmu dávalo jakýsi   závoj tajemna a jediný kdo   to nepochopil, jsem byl já.   Příběh je dobrý, efekty a   prostředí také, ale časem   se z toho stane mišmaš   čehosi, co nedokáže   rozluštit ani ten nejlepší   čaroděj z Moskvy.
  Možná proto mě ani   nenapadlo podívat se na   dvojku, zčásti kvůli   prvnímu dílu, zčásti   kvůli knížce Denní   hlídka, kterou jsem ani   nedočetl. Komu nevadí, že   bude celý film hledět s   otevřenou pusou a   šrotujícím mozkem na plné   obrátky, Ať se podívá a   vyjádří též svůj názor.
Koimisto
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Vůbec nevím co si mám o   tomto snímku myslet!!! Čekal   jsem něco úplně jiného,   každý píše a mluví o   rádoby ruském-hollywoodském   filmu, ale já jsem tam nic   vůbec nic hollywoodského   nenašel. Příběh typický   pro ruský film, plný zmatku,   ve kterém se málokdo vyzná   - na rovinu přiznám, že   jsem dělal co se dalo abych   NOČNÍ HLÍDKU pochopil, ale   NEDOSTALO SE MI.
Děj   ač dost ponurý s atmosférou   naznačující cosi o   děsivém příběhu,   postrádal ty scény, pro   které tento žánr   vyhledávám.
Pro mě   odpad, tak vysoké hodnocení   jsem dal za skvělou   počáteční scénu s   "zrcadlem a   kadeřníkem" a za   sovičku OLGU - její proměna   a strnulý výraz ANTONA mě   přesvědčili o čtyřce ...   :@)
Medousek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Tak Noční Hlídka mě dost   zklamala.Po docela vyvedeném   a nadějném začátku začal   příběh,kde se plácalo   páté přes desáté a   nemělo to hlavu ani patu.A   rozhodně to není tím,že by   mně to někdo musel   vysvětlovat,jak malému   dítěti,abych to   pochopila,jak psal někdo   níže.:-)Někoho to   zaujalo,někoho ne.Já   patřím k těm,koho to   nezaujalo.Toť vše.
Plivník
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Ruský fantasy velkofilm v   americkém stylu nás zavádí   do současné Moskvy, kde se   mezi sebou mydlí hodní a   zlí, světlí a černí,   prostě Dobro a Zlo, znáte   to. Snímek plný vizuálních   efektů, které však záhy   zahltí, vypadá chvílemi   víc jako reklama na ruské   softwarové inženýry než   seriózní film, občas to   vypadá, jako byste se dívali   na celovečerní trailer.   Přibližně do poloviny filmu   divák neznalý knižní   předlohy netuší, o čem je   řeč – obrazy jsou   chaotické a nesrozumitelné.   Možná měl Bekmambetov   právě tohle na mysli –   hodit vás rovnýma nohama do   děje, který kolem sviští   nevídanou rychlostí a   „plav holoubku nebo se   utop“. Můj mozek je asi   příliš pomalý a   potřeboval nakopnout trochou   „staličnaje“. Dva   paralelní příběhy (hoch   pronásledovaný upírkou a   prokletá dívka), tolik   oblíbené ve všemožných   Kriminálkách vyprávění   ještě víc znepřehledňují   a způsobují, že divák se   nemůže pořádně   soustředit ani na jeden z   nich. Ještě, že se tu po   čase objeví výjimečný   chlapec, kterému je vše   normálně vysvětleno, ale   ptám se proč, proč toto   neudělal režisér už na   začátku :-). Takže   shlédnout pokračování? No,   myslím, že… ani ne.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2006
Boj světla a temnoty na   ruský způsob. Netradiční   prostředí, zajímavý   námět a perfektní   atmosféra. No, nikdy bych od   Rusů něco takového   nečekala. Sakra povedené!
AineRevan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Super
Film jsem viděla již   několikrát a už napoprvé   mě uchvátil. Je sice pravda,   že pro některé je trochu   hůře pochopitelný, čímž   nechci nikoho urážet, jen je   trošku složitější. Já   mám tento styl filmů, kde se   nic nevypráví polopaticky,   ráda. Film má výborný   scénář, herecké výkony i   efekty.
sajnym
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Filmy o upírech jsem viděl   již nespočet, ale v   povedeném ruském podání   poprvé. Musím říct, že se   tento kousek docela povedl, i   když byl děj opravdu   kostrbatý. Efekty na ruskou   produkci byly povedené. Herci   byli sice neokoukaní, ale ani   nenadchli ani neurazili   prostě průměr.   Každopádně kdo miluje   sci-fi žánry je nutností   tento rusky počin shlédnou.
transparenec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Je to síce dosť zamotaný   film, ako písali už mnohý,   no tým je to ešte lepšie a   otvorené pre pokračovanie.   Výborný ruský film, ktorý   by sa dal prirovnať aj k   niektorým kvalitným   americkým. A hlavne sú tu   dobré efekty.
mijala
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Musím říct, že když jsem   zjistila, že to je ruský   film, tak jsem moc nečekala.   Ale když se si to pustila,   tak mě to příjeměn   překvapilo. Boj světla a   temna, lidé, kteří se   mění na zviřata, upíři a   mnoho dalších   nadpřirozených věcí. Co   víc si přát. Je to prostě   dobrá podíváná a všem   doporučuji.
pik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Opravdu zajímavý a   překvapivě ruský výtvor na   mě opravdu udělal dojem.   Inspirace z knihy, nijak   nesnižuje kvalitu příběhu   jak knižní tak filmovou.   Vzhledem k tomu, že jsem   fanouškem hororů je to   šálek pro mě. Parádní   zpracování, úžasné triky   a skvělý herci. A navíc   rusky to zní opravdu skvěle.   Bohužel je to na 3 díly.
afer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2011
Jak našlapat knihu do filmu
Tohle je asi zákledním   problémem filmu Noční   hlídka. Viděl jsem jak film   tak jsem přečetl i celou   trilogii ( i když vyšel   knižně už i čtvrtej díl).   K filmu bych řekl jediné je   jasné, že někteří lidé   budou rozčarováni kort když   noční hlídka končí asi v   polovině knížky a   pozornému divákovi proto   neunikne, že film je nutné   pro jeho pochopení spojit i   s jeho pokračováním tedy s   denní hlídkou. Pravda od   knížky se film hodně liší   hodně dějů je vypuštěno a   spíše bych řekl že se   jedná o volnou inspiraci než   o sfilmování. Ovšem je   nutné dodat o velmi zdařilou   inspiraci, která dokonale   vycucla z knihy tu   nejdůležitější podstatu a   to, že ti co si hrají na   hodné nejsou vždy ti hodní   a obráceně.
michaelka.m
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Jupí
Jupí konečně nějakej   pěknej snímek.. plnej magie,   upírů a pod. Nejlepší byla   scéna, kdy se Olga   přeměňuje ze sovy na   člověka!!! Úžasný!!   Mimochodem už se těším na   druhej a třetí díl!!!
Crazy_orb
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2010
dobrý!!!
Film je bezva, ačkoliv jsem   nečetla knížku (nějak jsem   se k tomu nedostala), tak film   je povedenej, nečeká se na   dvě hodiny na pětiminutové   vyvrcholení. Na rok 2004 má   dost dobré efekty -   perfektní do domácího kina.   A rozhodně vyvolá pocit, že   dvojka bude stejné né-li   ještě lepší.
neklan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Pravoslavní manicheismus
Film dobry. Trochu moc   novodobých stereotypů o   upírech. Knihu jsem nečetl,   ale obavam se, že ten   šilený pravoslavní   manicheismus, který je   hlavní ideologie filmu,   najideme i tam...
Signora-LuLu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2010
Ač jsem se ke shlédnutí   tohoto filmu musela   přemlouvat, rozhodně   nelituju dvou hodin života,   které jsem mu dala :-) Skoro   každá recenze obsahovala,   jak je to těžké na   pochopení, jak se v tom   diváci ztráceli a jelikož   také patřím mezi ty, co   nečetli knížku, měla jsem   docela strach, že   nepochopím. Naštěstí jsem   se rychle zorientovala a film   si velmi snadno a rychle   oblíbila. A teď mě nečeká   nic jiného, než jít   zkouknout i Denní hlídku   :-))
Alenah
Hodnocení:
Přidáno: 10.12.2007
Vidím,že řádka lidí si   stěžuje na zamotanost nebo   nesruzumitelnost děje..ale   snad je pochopitelné,že film   podle takové knížky nebude   jako malým dětem   vysvětlovat všechno do   nejprostšího detailu...dle   mého názoru je film   dobrý..a vzhledem k tomu,že   sem mu perfektně rozuměla i   v původním(ruském)znění   mi příde smysluplný a   vůbec né zamotaný..tady   jsou chybou lávky   české/anglické titulky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15626minih15626Peníze nebo život (1932) 
Peníze nebo život n
minih11819minih11819Májové hvězdy (1959) 
Majskije zvjozdy n
minih175112minih175112Exekuce (1971) [TV inscenace] 
Exekuce n
minih7058minih7058Dva machři mezi nebem a peklem (1972) 
...Più forte ragazzi! n
minih19343minih19343Sopka (1997) 
Volcano n
minih37494minih37494Bejvalek se nezbavíš (2009) 
Ghosts of Girlfriends Past n
minih178651minih178651Pomsta (2019) 
Avengement n
minih2790minih2790Alfréde, Alfréde (1974) 
Alfredo, Alfredo n
minih24809minih24809Volejte Martina (1965) 
Volejte Martina n
minih55442minih55442Námořní vyšetřovací služba LA (2009) [TV seriál] 
NCIS: Los Angeles n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697825
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10