Duben
ohodnotit

Noc v muzeu: Tajemství hrobky [2k digital]

Night at the Museum: Secret of the Tomb

Další název:
Noc v muzeu 3; Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky; Night at the Museum 3; Nachts im Museum - Das geheimnisvolle Grabmal
Rok:
2014
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
18.12.2014
„Ještě jedna noční směna a Země bude zachráněna“
Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu: Tajemství hrobky
Připravte se nejdivočejší a nejdobrodružnější Noc v muzeu všech dob. Jejím hlavním hrdinou je opět nejznámější noční hlídač na světě Larry (Ben Stiller), který pracuje v Americkém přírodovědném muzeu v New Yorku. A právě zde každou noc ožívají muzejní exponáty. Za tímhle neuvěřitelným kouzlem stojí mystická zlatá deska pocházející ze starověkého Egypta, která je tím pádem nejvzácnějším exponátem muzea, aniž o tom má kdokoliv kromě Larryho tušení.
Larry se díky tomu při svých nočních službách rozhodně nenudí a navíc má mezi muzejními kousky řadu přátel nebo aspoň známých. Patří mezi ně faraón Ahkmenrah (Rami Malek), prezident Theodor Roosevelt (Robin Williams), nejmocnější vládce hunské říše Attila (Patrick Gallagher (1)), římský centurion Octavius (Steve Coogan), parta neandertálců, kovboj Jedediah (Owen Wilson) a mnozí další. Občas si pro podrbání přijde i kostra Tyranosaura.

Živé i neživé hrdiny ale čeká nemilé překvapení. Zlatá deska začíná navzdory svému materiálu korodovat a kouzlo se pomalu leč neúprosně vytrácí. Pro oživlé exponáty a jejich ochránce Larryho tím začínají nejen krušné chvilky ale i jejich největší dobrodružství, které je přivede až za Atlantik. Rozluštění a řešení jejich potíží se totiž nachází v oddělení egyptských sbírek Britského muzea v Londýně. V této slavné a významné instituci naši podivuhodnou partu rozšíří nejen místní oživlí hrdinové v čele s děsně nabušeným rytířem Lancelotem (Dan Stevens), ale i zdejší noční hlídačka Tilly (Rebel Wilson). V metropoli Británie na ně ale nečekají jen nová přátelství. Aby zachránili kouzlo a tím i sebe, musí čelit mnohým nebezpečenstvím a porazit silného protivníka.

zdroj: CinemArt


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu: Tajemství hrobky
Třetí díl úspěšné série Shawna Levyho s názvem Noc v muzeu: Tajemství hrobky je zároveň jejím epilogem. Tentokrát se děj odehrává nejen v Americkém přírodovědném muzeu v New Yorku, ale také v londýnském Britském muzeu. Všemu předchází prolog z roku 1938, v němž malý syn vůdce archeologické expedice Cecil náhodou objeví hrobku faraona Ahmenraha se zlatou tabulkou, jež má moc oživovat v noci muzejní exponáty. Tabulka však začne „korodovat“, což má za následek, že se oživlé bytosti „zasekávají“, voskovatí a chřadnou. Larry Daley, který povýšil z nočního hlídače na ředitele nočního provozu muzea, tak musí rychle jednat. Od svých starých předchůdců Cecila (objevitele hrobky), Guse a Reginalda zjistí, že pomoci mohou jen Ahmenrahovy rodiče, umístění v Britském muzeu. Vyrazí tam s dospívajícím synem Nickem i s několika přáteli z expozic. Oklame obézní noční hlídačku Tilly a s pomocí rytíře Lancelota z tamních sbírek se dostane s ostatními k faraonovi Merenkahremu a jeho ženě Šepseheret, od nichž zjistí, že tabulka se nabíjí měsíčním světlem. Předmětu se ovšem zmocní Lancelot, a tak následuje velká honička po Londýně, do níž se zapletou i herci z muzikálu Camelot. Nakonec vše dobře dopadne a výprava bez tabulky i bez mladého faraona, který zůstal s rodiči, se vrátí do New Yorku. Exponáty jsou smířeny s tím, že bez tabulky jejich noční život končí. Avšak po třech letech se část britské sbírky objeví v americkém muzeu na výstavě, a tak může v noci vypuknout velká slavnost. Larry to pozoruje z ulice. – Ben Stiller si zahrál kromě Larryho také neandrtálce Laa. Snímek, postavený především na tricích a těžící z ustáleného schématu, je věnován památce Robina Williamse a Mickeyho Rooneyho, kteří se v něm naposledy objevují na plátně. – Předcházející díly: Noc v muzeu (2006, Night at Museum; r. Shawn Levy) a Noc v muzeu 2 (2009, Night at the Museum 2/Night at the Museum: Battle of the Smithsonian; r. Shawn Levy).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Noc v muzeu 2 (2009)

 Noc v muzeu 2 (2009)
Noc v muzeu 2 n
Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian
Žánr: fantasy / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Shawn Levy

(pokračování)

Noc v muzeu (2006)

 Noc v muzeu (2006)
Noc v muzeu n
Night at the Museum
Žánr: akční / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Shawn Levy

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10