Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Ninočka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Myshitchka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2006
Romantická rádobykomedie
U tohoto filmu mi chyběl   hlavně vtip:) Jediné co tam   stálo za pousmání byly   bolševické poznámky   komisařky Niny Ivanovny,   která se nikdy nesmála a   zajímala se zásadně jen o   svou práci a o Rusko.   Rozesmát se jí snaží   hrabě Leon, který jí   neustále pronásleduje a   vypráví jí svoje trapný   vtipy. Ninu však dostane (ne   zcela přesvědčivý)   záchvat smíchu až v   momentě, kdy Leon spadne ze   židle (?). Od té doby už se   pak Nina jen směje, zcela bez   příčiny, třeba jen že si   vzpomene na jeden z Leonových   trapných vtipů. Ta její   proměna mi přišla příliš   rychlá, stejně tak láska   mezi ní a Leonem. Ti dva se k   sobě vůbec nehodili, nebylo   mezi nimi žádné jiskření   a těžko říct, čím Ninu   upoutal právě hrabě Leon.   Co mě u filmu hodně   vyrušilo bylo pár   technických chyb, které mi   přerušily plynulost filmu a   zkazily celkový dojem.
m6k
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2017
Nezestárlá hollywoodská klasika...
Popravdě řečeno měl jsem   trošku obavu, jestli   americká „romantická   komedie“ z roku 1939,   dělající si srandu z   ruského bolševismu, nebude   nudně hloupá. Ale   zvítězila ve mě zvědavost.   Byl jsem velice příjemně   překvapen a divácky   náramně potěšen. Humor ve   filmu není nijak lacině   propagandistický, ale opravdu   nadčasově a nadhledově   vtipný. Byť pravda, při   znalosti souvislostí, je to   humor občas trochu   „načernalý“: „Jak je v   Moskvě, soudružko?“,   Krásně. Poslední hromadné   procesy měly úspěch. Rusů   sice bude míň, ale budou   lepší“. Filmu dominovaly   skvělé herecké výkony.   Famózní byla zejména Greta   Garbo v roli agentky   Ninotchky, která přijela do   Paříže napravovat   neschopnost, (a podlehnutí   svodům kapitalistického   světa), tří ruských   komisařů, kteří přijeli   do francouzské,   prostopášně zhýralé,   metropole prodat   „znárodněné“ klenoty   carské rodiny. Měl jsem   vždy Gretu Garbo za   legendární, (importovanou),   hollywoodskou krasotinku. Je   to ale, krom své krásy, i   opravdu okouzlující a   charismatická herečka.   Vlastně jsem snad dosud   žádný film s ní neviděl,   (to budu muset napravit).   Neméně zdatně jí herecky   sekunduje, její původně   filmový protivník, Melvyn   Douglas v roli   hochštaplerského knížete   Leona, který jejímu kouzlu   postupně zcela propadne.   Scénář, na kterém se   podílel i Billy Wilder, tedy   vychází z klasického   hollywoodsky   červenoknihovního půdorysu,   má však při své skoro   dvouhodinové délce,   úžasný spád a mnoho   opravdu vtipných dialogů a   situací. Jak mě za mlada   „filmy pro pamětníky“   nikdy moc nebavily, (a u těch   českých to platí, s   několika málo vyjímkami,   stále), tak teď těm   americkým klasikám,   natočeným hluboko v minulém   století, začínám   přicházet na chuť.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2006
Na to, jak ten film všude   vychvalují, jsem byla dost   zklamána. Začátek vypadal   slibně, bylo to i k   zasmání, jenže velmi rychle   se to přeměnilo v lacinou   romantiku, ale bohužel nic   víc, a vtip se vytratil.   Možná by někdo namítl, že   je to hodně starý film.. Na   druhou stranu ale české   filmy z téhož období   bývají mnohem vtipnější..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

01:30 - 01:55

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin pražského metra (2018...

01:20 - 01:50

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10