Duben
ohodnotit

Nezvratný osud 4

Final Destination 4

Další název:
Final Destination 4: 3D
Rok:
2009
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
15.10.2009
„Ste teenegerom a myslíte si že od smrti vás delí veľa rokov? Ste na omyle!“

Komentáře k filmu Nezvratný osud 4

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Aj štvrté pokračovanie   úspešneho pokračovania   hororu Nezvratný osud dosť   dobre urobený a   natočený.
Hlavne to   bolo dosť dobré na tých   pretekoch na začiatku filmu.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2022
Čtyřka je vražedná zábava
Čtyřka je odlehčenější a   zábavnější. Opět je tu   hlavní hrdina muž a má vize   o smrti ostatních. Ani   tentokrát "úmrtí"   nejsou nuda a není tu nouze o   napětí. Úvodní a konečná   sekvence je opravdu povedená.
mishka.3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Jen jedno slovo.....skvělé!   V 3D provedení je to   úžasné, to musíte prostě   vidět. Rozhodně se nechte   přemluvit a shlédněte to   alespoň jednou. Určitě se   vám to bude líbit.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2010
V této sérii čtvrtý díl v   pořadí zvedá laťku   úrovně filmu nahoru. A to   především, pokud jde o   bizatdnosti a zvláštní   efekty. Nic nového se tu už   asi neymyslí, ale zdá se,   že tvůrci filmu se při   práci dobře baví. A dobře   se baví i divák. Je to   podivné. Má jít o horor a   přitom se při   katastrofických scénách a   brutálních úmrtích spíše   smějete. Umělecky ten film   se hodnotit nemá. V tomto   směru nemá žádnou hodnotu.   Ale je to pecka.
Helled
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Tak toto byl celkem dobrý i   když jednoduchý film pro   film bylo sice vybráno dobré   prostědí kde je smrt   nepřirozená a vraždy byly   brutální ta jedna vražda ta   byla super brutalnější i   tak už od jedničky film   dávn stratil velkou   popularitu
pusinkadenniska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2009
dobrý :)
Film se mi líbil, neříkám,   že to byl nějaký trhák,   ale normální film co se dá   vidět. Krvavé scény byly   spíše vtipné, jelikož bylo   hodně vidět, že to je   počítačově udělané.   trochu mě překvapil konec,   čekala jsem jiný, ale film   se mi líbil
marci22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Jako většina hororových   sérii i nezvratnému osudu   začíná docházet dech.Tento   díl je pro mě   nejslabší,ikdyž jsou tu   některá dobrá   zabití-kámen prolítnutý   okem.Je to už takové   zmatené.
Doufám že   další díl nebude...
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Sice je to čtvrté   pokračování, ale nebylo to   špatné. Námět je ohraný,   kdo viděl předešlé tři   díly, nejspíš tuší, co   bude následovat. Ale způsoby   smrtí jsou originální. Co   si pamatuju, tak v žádném   se ani jeden neopakoval, a to   se mi líbí. Když budete   mít možnost vidět to v 3D,   určitě se koukněte, je to   super zážitek. :)
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2015
Co jsem čekal, to jsem od   filmu dostal. Byl jsem jen   zvědavý, jak vygradují   autoři filmu prvky gore ve   srovnání s předešlými   díly. Film si pouštím podle   nálady a chuti a tak záznam   přišel na řadu dnes po   půlnoci. Nesleduji, zda   situace jsou možné nebo   jakoukoliv logičnost děje.   Příběh je daný a   přichází odpočítávání.   Film se povedl a splnil svůj   účel průměrného   thrilleru.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Final Destination 4
David R. Ellis se vrací,   tentokrát nám naservíruje   Final Destination 4. Je   pravdou, že v tomhle filmu se   velkých novinek nedočkáme,   přece jen s předchozími   díly byla navíc laťka   nasazena poměrně vysoko a   tak se to horkotěžko   překonavá, ale já jsem   Ellisovi dala šanci   především díky tomu, že   jeho Final Destination 2   patří k mým oblíbeným.
A teď k ději, příběh   už všichni dobře známe, i   když úvodní scéna byla   dosti vydařená, Nascar to je   poměrně dobrý námět, a co   dál, máme tu mladistvou   partu které stěží můžete   fandit, všichni jsou takový   nepříjemní spratci tedy až   na Lori v podání mé   oblíbené Shantel VanSanten.  
Měla jsem strach z   tohohle čtvrtého   pokračování, protože tyhle   filmy pak ztrácení na   kvalitě stejně jako na   originalitě, ale přece jen   tento díl byl o chlup lepší   než díl třetí.
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Nic moc, ale rozhodně je to   lepší než trojka. Sice ne o   moc, ale je. Tentokrát už   nepřekvapí vůbec nic - ani   ta úvodní katastrofa na   závodech, o smrti hlavních   postav ani nemluvím, ty   nebyly ani propracované, ani   originální. Napětí není   ani tady, ale smát se   jistojistě budete. Nejlepší   je ta malá erotická scéna a   animace u titulků, jinak nic.   A ty triky by ve 3D možná   vypadaly o něco lépe.
Zbytečné pokračování,   ale s kvalitou mírně   pozvedlou. 60%.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Čekal jsem horší film.   Jasně, klesající tendence   kvality se opět dostavila,   takže tento díl vychází   zatím jako nejhorší. Na   druhou stranu mě to ještě   pořád celkem baví, jako   odpočinkový film ideální.   Trochu zamrzí nepovedené   digitální triky (jak to   vypadalo ve 3D nevím), ale   aspoň je to větší sranda.   Smrt v bazénu opravdu   nepříjemná. Díky velmi   krátké stopáži to uběhne   docela rychle. Dobré herce,   děj ani postavy v tom ale   rozhodně nečekejte, o tom to   už dávno není. 5,5/10.
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Tak jsme se dočkali i   čtvrtého dílu. Pro mě   osobně to není nic   světoborného, ale to se   také nedalo čekat, vzhledem   k tomu, že námět je pořád   jedno a to samé. Ale což,   líbily se mi i předchozí 3   díly, tak se mi líbí i   tento. Víceméně ;) :)
Superbus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2013
Čtvrtý díl ničím   nevybočuje ze série, snad   jen tím, že má některé 3D   efekty, že se pověrčiví   tvůrci bojí dát do názvu   nešťastnou 4 a že   tentokráte nakonec zemřeli   všichni, co měli. Film se   zaměřuje na efekty a   atraktivní herecké   obsazení. Hororová   atmosféra nebo nějaká   psychologie postav chybí, ale   to nutně nevadí, protože   tento film je vytvořen jako   nenáročná zábava.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2013
Svým způsobem to sice je   nastavování kaše, ale   stále se dá koukat.   Některé scény zbytečně   roztahané, s prvky   rozptylujícími od hlavní   linky; např. kadeřnictví -   větrák, rozlitá voda či   co, a pointa úplně jiná,   apod. Nacucnutí v bazénu mi   přijde přehnané - prostě   by ho to drželo, nepustilo,   ale vcuclo? Přesto   ucházející, občas i   napínavý film.
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2010
Asi jsem čekal něco jiného   zklamání asi jo ale vcelku  
jsem to   zkousnul.Pár dobře   točeních obrazu film   nezachránilo.
Serpentina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Už mi to připadá, že těch   dílů je nějak moc. A   Nezvratný osud 4 už ničím   nepřekvapil ani nenadchl.   Když jsem se na něj dívala,   věděla jsem dopředu, co   přijde. Nyní se děsím   toho, že by některého z   režisérů napadlo natočit i   Nezvratný osud 5.
Steve997
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Nezvratný osud již po   čtvrté, ale poprvé, kdy už   mě to opravdu začalo nudit.   Úvodní scéna nebyla sice   tak špatná, ale všechny   předchozí byly lepší,   stejně tak jako všechna ta   bizardní úmrtí mi přišla   docela překombinovaná asi   tak, jako celý film. Kdyby   tohle pokračování   nevzniklo, nic by se nestalo.
BiTch_
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2009
Videl sem všechny předchozí   příběhy a musim říct že   sem se na 4ku celkem   tešil,navíc to 3D ,vypadalo   to slibne ,ovšem po   skouknutí sem musel sám   sobě (chtě-nechtě) přiznat   že je to proste slabota a   zklamání.Nápady a   zpracování OuKey ,sice i to   sem čekal lepší ale   budiž.Co však film (alespon   u mě) srazilo byli výkony   hlavních představitelů.Nick   všechno hned vedel ,všechno   mu rychle docházelo   ,překvapení?šok?strach?   nikde ,skoro jako by ta parta   přelstívala smrt každý   den.Další mínus hrozne   rychlej sled ,jedna blbá   nehoda za druhou ,žádný   vyprávění jako v   předchozích dílech ,jen   všechny rychle zmasakrovat a   konec.Škoda ,mohl to bejt   dobrej film ,bohužel   jednoznačne nejhorší a   ostatním dílům nesahá ani   po pás!!Sem fanda téhle   originální série a proto   zklamání!!
Agostino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Prvé dve diely má dosť   zaujali, ale nakrútenie   ďalších dvoch dielov je už   na každého moc. Horory   patria medzi môj obľúbený   žáner, ale v prípade tohto   je to výnimka. Tento film má   vôbec ničím výnimočným   neprekvapil, stále je to ta   istá obohraná pesnička,   ktorú by som práve počúval   niekoľkoráz v rade za sebou.   Celkový obsah a dej tohto   filmu je úplne rovnaký, ako   v predchádzajúcich dieloch.   Zmenené je len prostredie,   kde sa odohrá tragické   nešťastie.
Keď som   začal pozerať tento horor,   tak má totálne nudil, že   som ho radšej pred koncom   vypol, a radšej som šiel   sledovať niečo iné, čo by   má aj viacej bavilo. Dej bol   navyše   ľahko-predvídateľný,   rozhádzaný a malo   záživný. Efekty boli na   celkom slušnej úrovni.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Kromě scény v kině film   bohužel nepřinesl nic, čím   by diváka tak ohromil, jak   poukazoval trailer...že prej   si smrt to nejlepší schovala   na konec. Ani náhodou. Marně   vzpomínám, kdy jsem se u   tohohle filmu cítil   "napnutej", ale   nedokážu si na ten moment   vzpomenout. A to jsem to před   chvilkou vypnul. No takže   tak. Nuda a nic.
MaKy92z
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Pred nedávnom som si mal   možnosť pozrieť štvrtý   diel tejto série. Ničím   výnimočným má nezaujal.   Všetko tu bolo bolo isté,   ako v predošlých troch   dieloch. Začiatok filmu   začína stále rovnako. Kde   vyvolenému šťastlivcovi sa   začne snívať sen, ktorý   sa potom mení na holú   skutočnosť. on ich   samozrejme dopredu varuje, že   sa odohrá tragické   nešťastie, a tým ktorým sa   to podarí náhodou prežiť   sú vydaní napospas osudu.   Zmenené je len prostredie a   obsadenie filmu. Neviem dokedy   chcú pokračovať v   nakrúcaní tejto stereotypnej   a nekonečnej serie filmovej   serie. Filmové efekty a triky   sú celkom zaujímavé, dej je   napínavý ale zároveň   ľahko-predvídateľný. Pri   nakrúcaní piateho dielu by   mohli zmeniť námet aj   scenár, nech to nie je je   stále o tom istom. Faktom je,   že tento film už väčšinu   svojich priaznivcov začína   unavovať.
Lordbob
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Nic nového
Nezvratný osud 4? Tak to je   velké zklamání ale co   čekat jineho od takových   typů filmů když se to   točí na jedno brdo.Nic   nového pořád to samý jak   odvrátit smrt,přitom
stejně všichni zemřou v   určitém pořadí.Nejlepší   díl serie je jednička a ta   zůstane asi   nejlepší.Ostatní díly jsou   zbytečný a o ničem.
Amidamaru
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.1.2010
první díly vypadaly aspoň   trochu reálně... ale taková   bouračka na závodišti?? k   realitě to má podle mě   hooodně daleko, a furt se   opakuje to samé z   předchozích dílů... už ot   bylo jen velké zklamání...
yuri.ov
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.10.2009
přeháňka
první díl byl originální,   dvojka pořád super, trojka   už "co se do jedničky a   dvojky nevešlo" ale   čtyřka? Člověk ví, co   uvidí, ale přesto ho to   překvapí (mě nemile). Nikdo   nečeká realistické nehody,   ale tolik absurdit v jednom   filmu mě opravdu dostalo.   Kdyby to takhle fungovalo v   opravdovém životě, jsme   mrtví všichni a do týdne.   Nejvíc mě snad pobavil sprej   v kadeřnictví...Jediné   lákadlo snad může být 3D   verze, ale ani ta toho moc   nezachrání. Říkám to   poprvé, ale škoda té hodiny   a čtvrt, kterou jsem u toho   strávil... Jsem docela fanda   FD série, ale měli skončit   u trojky.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.1.2014
První z Nezvratných osudů,   z roku 2000, jsem hodnotil   jako průměr, a ocenil jsem u   něj originalitu a na   americkou produkci nezvyklý   závěr, žádný happyend.   Dvojku a trojku jsem neviděl.   Čtyřka je už poněkud   obehraná písnička nevalné   úrovně. O těch   předchozích si také   žádné iluze nedělám. Z   recyklace jednoho nápadu se   dá zřejmě slušně vyžít   několik desítek let.   Počítám s tím, že u   pětky to neskončí. Pořád   ale nevím, kde se, z ničeho   nic, vezme ta předtucha o   blížící se katastrofě.
261972
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Režisér D. R. Ellis to   zkusil podruhé zku*vit. Po   dosti ošklivém zklamání   Nezvratného osudu 2 ,v roce   2002, se po 7 letech znovu   objevil a dostal   příležitost opět všechno   podělat. Nezvratný osud 4 je   druhý nejhorší díl z celé   série. Dostáváme se   tentokrát na automobilové   závodiště. Zde poprvé   okusíme hořkost novodobé   počítačové animace,   která bohužel prorazila i do   horrorového světa. Naprostá   hnusota. Celý Nezvratný osud   4 je jedná velká kaluž   sra*ek. Nic pro mé oči a   příště jej raději   vynechám.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.7.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $66,477,700║Tržby   Celosvetovo $186,167,139▐   Tržby za predaj DVD v USA   $10,197,326 //počet   predaných kusov 648,326║   Klesajúca úroveň tejto   série sa nezastavuje a rázne   klesá takmer na samé dno   únosnosti, dejovo nič nové,   atmosféra žiadna, trikovo   jeden veľký otras, samo o   sebe samoúčelná   zbytočnosť. /20%/
msvabik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.2.2018
hovadina
Ještě že jsem nevidel   předchozí snímky. Dějově   chabé až úsměvné. Dvě   hvězdy za efekty. Lituji že   jsem tím trávil čas.
argenson
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.11.2009
I když nejsem vyznavačem   žánru, jednička mě   vážně bavila. Mělo to   nápad. Viděl jsem i dvojku a   trojku, budiž. Ovšem tohle   pro mě bylo velké   zklamání. Velké lákadlo 3D   formátu skončilo u dvou   vychytávek (had a hořící   papír), jinak velká nuda. V   postavách i ději   neskutečné klišé,   opakování toho, co už jsme   viděli, dialogy naprosto o   ničem (nemluvě o vývoji   děje, nedejbože psychologii   postav) a málo uvěřitelné   a násilím vyšponované   scény, které se vás mimo   jiné snaží přesvědčit,   že se všude povalují   kanystry s obsahem hořlavin.   Z mého pohledu tedy v   celkovém součtu snadný a   rychlý způsob, jak vyhodit   do prdele 209 korun.
jarda53
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.12.2014
Film začal slibně, kamarád   pozve své přátele, na   automobilové závody, když   se mu zdá krvavá situace,   která pár vteřin na to   přijde, snaží se kamarády   dostat do bezpečí, ale   smrťák si najde toho, koho   potřebuje. Mraky mrtvých,   urvané hlavy, nabodnuté,   mladé lidi, nelze před   ničím utéci. Ale lze, u   televize je knoflík,který   masakr zastaví. Jediné,   pěkné, barvy, ne jako   některé filmy, které jsou   téměř celé v šeru, já   myslím, koukat na tento kus,   půlhodina stačila...
terka69
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.7.2011
Nepovažuju to za horor, spiš   za dalši kečupový masakr.   Třetí pokračování pro mě   byli poslední kapkou, a   čtvrté mě v tom jen   utvrdilo. Nemá to šťávu,   ale za to předvídatelný   konec a masakrové scény z   blízka. Pro mě je to jako   vidět ohraný film.
Clockwork
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Pokut by byla moznost neudelit   zadnou hvezdu vyuziji   toho.Naprosto zbytecne   pokracovani,ostatne jako dil   predesly.Naprosto,ale naprosto   zadne herecke vykony.Zajimalo   by me,kde takovihle vemena   vyhrabaly.No proste apsolutne   nezazivne a nudne.Nestracejte   stim cas !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20754minih20754Ten kluk je postrach (1990) 
Problem Child n
minih11792minih11792Magnum (1980) [TV seriál] 
Magnum, P.I. n
minih7970minih7970Grázl (1995) 
One Tough Bastard n
minih8040minih8040Halloween: Prokletí Michaela Myerse (1995) 
Halloween: The Curse Of Michael Myers n
minih101304minih101304X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital] 
X-Men: Days of Future Past n
minih29453minih29453Scary Movie - Děsnej biják (2000) 
Scary Movie n
minih27695minih27695Mstitel beze jména (1998) 
Wo shi shei n
minih9162minih9162Invaze do USA (1985) 
Invasion U.S.A. n
minih23469minih23469Záhadné zmizení (1993) 
The Vanishing n
minih25691minih25691Šest dní, sedm nocí (1998) 
Six Days, Seven Nights n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nezvratný osud 5 (2011)

 Nezvratný osud 5 (2011)
Nezvratný osud 5 n
Final Destination 5
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Steven Quale

(pokračování)

Nezvratný osud 3 (2005)

 Nezvratný osud 3 (2005)
Nezvratný osud 3 n
Cheating Death: Final Destination 3
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

Nezvratný osud 2 (2003)

 Nezvratný osud 2 (2003)
Nezvratný osud 2 n
Final Destination 2
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David R. Ellis

(pokračování)

Nezvratný osud (2000)

 Nezvratný osud (2000)
Nezvratný osud n
Final Destination
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

41 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

11 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

51 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani