Duben
ohodnotit

Nezastavitelný

Unstoppable

Další název:
Runaway Train; Nezastaviteľný vlak (SK); Unstoppable - Außer Kontrolle
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
98 minut

Komentáře k filmu Nezastavitelný

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2020
Velmi solidní a propracovaný   akční thriller renomovaného   Tony Scotta, který se díky   okolnostem stal důstojnou   tečkou za jeho oslnivou   kariérou. Denzel Washington   jako obvykle velmi dobrý a   přesvědčivý a vysoký   standard odvedl i Kevin Dunn.   Líbil se mi i na malém   prostoru své role Janewaye   méně známý Andy Umberger.   Je to zajímavá a docela   napínavá podívaná.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2014
Tak já vláčky můžu v   jakékoli podobě. Film to byl   dost dobrý, až na ty   vyprávěcí scény, kde si ti   dva vykládají nesmysly.   Jinak dobrá práce kamery,   herci se snažili a nebýt   toho ehm závěru s Willovou   manželkou, možná bych i   něco k hodnocení přidal.   201411258941/9429
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Zajímavé, napínavé a   odvážné. Zpočátku jsem si   myslela, že tam někdo   zařve. Sice zařval, ale byl   to člověk, který se tam   ukázal na pár minut.   Některé efekty byly podle   mého až moc přehnané.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2014
Jo, vlakvedoucí, ten tvrdej chleba má....
Na tento akčňák jsem   narazila náhodou a byla mile   překvapena. Právě díky   základu dle pravdivého   příběhu jsem měla pocit   uvěřitelnosti a fandila jsem   nesupermanovským hrdinům,   kteří se projevili jako   pořádní chlapi, byť s   notnou dávkou štěstí.   Hlavní drama obstarává   neovladatelný vlak, herecké   výkony jsou trochu   upozaděné, příběh graduje   přesně jak má, ano,   "hepáč" na konci   klasický americký, velmi   dobrá kamera, prostě stará   dobrá akční filmařina.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Nezastavitelný
Akční film Tonyho Scotta,   který nebyl nijak   překvapující, protože jsem   očekávala, že se bude na co   koukat. Tony obsadil zase   svého oblíbeného a   vyzkoušeného Denzela   Washingtona a jako jeho   nového parťáka si vybral   Chris Pine. Stejně jako v   předešlém akčním snímku   se Tony znovu vrací k vlaku a   rozhodně to není na   škodu.Zopakuju co tady již   bylo zmíněno, že tenhle   film je lepší než Únos   vlaku 123. Od příběhu nelze   nic velkého očekávat a je   jasné jak snímek dopadne ale   přesto je na co koukat.Film   se mi líbil a rozhodně se k   němu vrátím, až nebudu   mít na co koukat.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Slušný akční thriller   inspirovaný skutečnou   událostí.Tony Scott umí a   opět nezklamala i vizuální   stránka filmu!Je vidět,že   vláčky ho bavěj   viz.předešlý film a Denzel   W.asi taky:-)Film byl   zajímavý a dobře   natočený,na druhou   stranu,dle mého v lesčems   přehnaný.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2018
Bohužel poslední snímek   Tonyho Scotta a jak jinak, s   Denzelem Washingtonem (třetí   spolupráce po sobě), který   se o centrum dění tentokrát   podělil s Chrisem Pinem.   Dějově tu máme nákladní   vlak jedoucí v plné   rychlosti bez strojvedoucího,   což hrozí obrovskou   katastrofou. Tony snímek   natočil naprosto stejnými   postupy jako předchozí   remake ´Únos vlaku 1 2 3´   takže opět temný obrazový   filtr, rychlý klipový   střih, akční tempo,   napětí, dobře napsaný   scénář, ohromná energie,   zoomy, rychlé střihy a   samozřejmě na pořádný   ´akčňák´ akční scény   vzdorovací fyzické zákony a   logiku. CGI efekty jsou   samozřejmostí, avšak   takřka nepostřehnutelné.   Děj se plynule rozjede jak   ten vlak a napětí si   udržuje do poslední minuty.   Nechybí ani emocionální   stránka věci a ponuré   politické rozhodování, ale   to je pojaté jen na okraj.   Příběh je zaměřen   převážně na hlavní   dvojici snažící se pro   záchranu udělat takřka   nemožné. Film patřící k   popkornové zábavě, který   umí uspokojit a přinést   úžasný filmový zážitek.   Jen to proboha nebrat celé   vážně, jak bývá u   mnohých diváků zvykem.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2014
Jsou dva důvody, proč jsem   nedal vyšší hodnocení.   První je u mě už klasicky   D.W. a druhým je posledních   10 minut tohoto jinak   překvapivě zajímavého   filmu.
Ovšem víc než   D.W., mě tady nasralo těch   posledních 10 min., kde je   zas ukázaný ten klasický   "americký" Happy   End.
Jinak se   přiznám, že mi tento film   převážně o provozu   vlakové dopravy v USA, unikl   a o to víc jsem byl   překvapen po jeho   zhlédnutí.
Kuvik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.12.2019
akože neviem ktorý idiot by   v prípade takejto skutočnej   udalosti povolil realizovať   pri brzdení toho vlaku druhou   lokomotívou súčasne   spúšťanie človeka z   vrtuľníka, scenárista musí   mať divokú predstavivosť
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2013
No jako do pytle, kde jsem co   tvořil, když jsem neviděl   tenhle film? Sice trošku   pozdě, ale přece jsem díky   jedné něžné osobě na něj   narazil. Přiznávám se -   jelikož Tony Scott (nechť je   mu země lehká) patří mezi   mé NEJ režiséry, tak jsem   jeho tvorbu po nějakém čase   nijak zvlášť už   nesledoval. Když jsem ale   sledoval úvodní titulky   tohoto filmu, tak jsem docela   čuměl, že za režií stojí   on.

A jak to   dopadlo? Bejt kuřák, tak by   jistě padlo přes půl krabky   cigaret. Scott thrillery   točit prostě uměl. V jeho   filmech se to postupem času   dá identifikovat. Akční   složku si uměl také   pohlídat, čímž vzniklo   nespočet jeho kvalitních   děl. Jako, Nezastavitelný je   hodně vzrušující a   napínavá jízda, jak už tu   přede mnou bylo několikrát   zmíněno a já se k těmto   názorům hrdě přiznávám.   Washington byl už u Tonyho   stálice a jejich spolupráce   prostě fungovala vždy na   výbornou. Do rozjetého vlaku   ještě tentokrát přiskočil   Chris Pine a já se při   podívané dobře bavil. Byl   jsem filmem vážně mile   překvapen, jelikož nemám   příliš rád, kde se děj   odehrává ve vlaku, tak tady   se prostě jelo na strhující   tempo. Pane Scotte, tleskám   vám.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Tony Scott se na stará kolena   rozjel a podobně jako jeho   bratr Ridley točí jako o   život. Nadále zůstává   věrný akčnímu žánru a   filmům 80. a 90. let. Po   průměrném (ale zdařile   natočeném) remaku thrilleru   "Pelham 1 2 3"   přináší film, na který se   nebudou stát fronty v kinech,   nebudou na něj chodit masoví   diváci a bohužel si na sebe   nejspíše ani nevydělá ale   pro milovníky žánrovek se   jedná o lahůdku, která tady   dlouho nebyla. Na první   pohled jednoduchá zápletka o   nezastavitelném vlaku, může   působit povrchně ale já si   film užíval více než   takový   "Expendables". Tony   Scott stále umí a   audiovizuální stránka filmu   je výborná. Opět zde   ukazuje, že jeho epileptický   střih (který si vyzkoušel u   "Muže v ohni" a k   nechutné dokonalosti dovedl v   divočině "Domino")   už ho snad nadobro opustil   ale kameru nenechá na chvíli   v klidu a tento akční styl   natáčení filmu perfektně   sedí a s pomocí agresivní   hudby mu dodává   nepřetržité tempo, které   ani na chvíli nezpomalí,   podobně jako titulní vlak.   Filmu hodně pomáhá i fakt,   že počítačové triky jsou   zde použity opravdu   minimálně a vše ostatní je   klasická ruční práce   (skutečné výbuchy,   bouračky i kaskadéři).   Velice mě potěšilo jak je   snímek až roztomile   napínavý a i když se zde   nenajde jediné překvapení,   či snad zvrat, dokáže v   divákovi vyvolat pocit   napětí a fandění hlavním   postavám aby se jim jejich   úmysly podařily. Herci   nemají moc co hrát ale na   druhou stranu nejde nikomu nic   vytknout. Denzel i Chris jsou   sympaťáci a i ostatní   potěší tím, že film nijak   nekazí. Nejedná se o   dokonalý film ani o film,   který by dostával ve   filmových časopisech   absolutní hodnocení ale já   se přiznám, že jsem se již   dlouho u filmu takto nepobavil   a díky mému velice kladnému   vztahu k vlakům, musím   uznat, že takový filmu tu   chyběl a já nedám nižší   hodnocení, jen kvůli tomu,   že je jedoduchý a   předvídatelný. Hlavní je   to, že je napínavý,   zábavný a skvěle natočený   a já za to Tonymu děkuju.
thejduk
Hodnocení:
Přidáno: 24.11.2013
Vlak plný chemikálií se   řítí na město a je   otázkou, zda se ho podaří   zastavit, než vykolejí a   způsobí velkou katastrofu s   tisíci obětí. Dva muži   (D.Washington a Ch.Pine) se   pokusí připojit jiným   vlakem k řítícímu se   neřiditelnému vlaku a   zpomalit ho. Filmy s tématem   vlak a katastrofy patří mezi   moje oblíbené.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Časovaná nálož
Unstoppable je film který mě   sice nezaujal námětem,   nepřináší nic objevného   ale tím veškeré negativa   končí. Dlouho už jsem   neviděl tak mistrně   nakalibrovaný film, od   pomalého rozjezdu až po   zběsilý závěr. Od   Nebezpečné rychlosti   rozhodně první film který   mě v podobném duchu vzal.   Tony Scott je stále třída,   takovou kameru a hlavně   brilatní střihové části   dokáže vykouzlit málokdo.   Napětí po celý film strmě   roste, a vše tomu dodá   kromě perfektní filmové   práce, i nádech skutečné   události. Herecké obsazení   jakkoli velice slušné je   tady nepodstatné, tento film   je rozbuška i bez hvězdných   jmen.75%
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Ostro sledovane vlaky...
Je tazke natocit film, o   ktorom uz po prvych minutach   viete o com bude a ako   skonci.Ale Tony Scottovi sa to   podarilo.Film ma dynamiku,   napatie a hlavne zaruku   kvality, ktoru poskytuje   Denzel Washington.Jeho vykon   je standardny /to znamena   skvely/ a velmi dobry je aj   filmovy strih.Skoda, ze sa   reziser este viac nezameral na   akcnu zlozku a na pozadi   zbytocne riesil hlbsie
myslienky /generacny   konflikt,nezamestnanost/.Film   pre svoj spad doporucujem ako   oddychovu zalezitost.PS:Neviem   ako sa definuje uchylka na   vlaky, ale Tony Scott a   D.Washington ju urcite maju   vzhladom na druhy film v   priebehu dvoch rokov s   tematikou vlakov /The Taking   of Pelham 123 a Unstoppable/.
cerfik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2014
Přímo ukázkový film   problému dnešního holywoodu   - točení filmu na efekt -   velmi efektní ale bezduché.   Provedení skvělé ta   nezastavitelnost toho kolosu z   toho přímo dýchá, ale   zbytek je takový doplněk   všech amerických klišé.   Točit to někdo jiný a   nehrát tam kvalitní herci,   nikdo by po tom ani neštěkl,   protože scénář nemá co   nabídnout. Tenhle typ filmů   by se dal nazvat taky drahé   filmy bez scénaře, bez   tvůrce, bez duše.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2014
Unstoppable
Ked som začal pozerat tento   film,tak som si myslel,že je   to akčák ale nieje tomu   tak.Je to jedna z tých   lepších a napínavejších   drám.Príbeh ma zaujal a   nepustil a to celkom stačilo.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2013
Šel jsem do toho s tím, že   nejde o umělecký   intelektuální film, plný   šokujících zvratů a   neočekávatelného konce, ale   s tím, že jde o film o   zastavování vlaku. Moje   očekávání bylo naplněno a   film jsem si dobře užil.   Bylo to napínavý jak malý   trenky a kapitán Pine to   zahrál slušně. Trochu mě   pobavila funkce "hlavní   svářeč", kterej   uhání za vlakama a chytá do   korby vlakvedoucí. To musí   být vzrušující   zaměstnání :D
Jediný co film v mých   očích kazilo byla béčková   kamera. Film by byl dost   akční i bez trhání a   mávání s kamerou.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2011
Záruka kvality a napětí ..   tohle jsem čekal od Pana   režiséra (T. Scotta) a abych   pravdu řekl, dočkal jsem se   adrenalinového nářezu,   který tyto předpoklady   splnil. Po dlouhé době   působivý film o   nezastavitelném vozidlu,   který je tvořen řadou   zajímavých situací až po   drtivé finále. Tohle se   povedlo na výbornou ..
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2014
Nezastaviteľný vlak - Unstoppable (2010)
nulová orginalita, dej bez   nápadu, tona klišé. ale   čo! toto je hollywoodska   klasika v najlepšom možnom   kabáte. tempo je skvelé,   remeselná práca tiež, herci   kvalitní... čo viac chcieť.   zostáva len sa pohodlne   usadiť a užiť si skvelú   adrenalínovú jazdu.
P.S.: osobne chcem v kine   toto a nie avatarov, pompeje a   podobné preefektované   cukríčky bez ničoho.
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Jako přes kopírák. Jako   bych se vrátila o dvacet let   zpátky do doby   katastrofických trháků,   které dneska působí   směšně. Pomalu se   stupňující problém,   obyčejný hrdina, hloupý   šéf, který dostane   morální facku a happy end.   Ale nutno podotknout, že   např. Skleněné peklo bylo o   třídu lepší. Od prvních   minut víte, co bude dál a   jak to dopadne. Takovou   ubohost bych od Scotta   nečekala. Dalo mi práci to   dokoukat.
blackjack31
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2014
.
Velice povedený, na   skutečných událostech   postavený, akční film. Je   pravda, že je cítit   americké uvažování a   reakce přehánění, hlavně   když se něco nedaří nebo   naopak daří. Film je také   velmi realisticky natočený,   pomíjím malé nesrovnalosti,   kterých si divák ani   nepovšimne. Krásně se   stupňující napětí   zakončené happyendem.   Hodnocení - 70%
Jarda1420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2011
AMERICKÁ klasika
Klasický AMERICKÝ film. Od   prvních minut je scénář   naprosto jasný.   Potencionální katastrofa,   která ohrozí přinejmenším   polovinu USA a vše vyřeší   dvojice obyčejných týpků.   A happy end nakonec.
Ačkoliv mi byl děj už   od začátku jasný, našlo se   pár napínavých scén.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2017
Tajle spolupráce Scotta a   Washinktona jela dlouhá léta   naprosto bezvadně. škoda že   tohle byl jejich poslední   počin. Ale jako rozloučenî   je to opravdu výborný film.   jako vždy svižné, akční s   lineárním příběhem a   dobrými hláškami.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2011
Typy tohoto filmu -   nezastavitelný vlak, jsou už   tak předvídatelné, že to   co jsem předem očekávala mi   bylo naservírováno až pod   nos. Nicméně napínavý film   se sympatickými hlavními   hrdiny.
Athos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2023
Velmi kvalitni,akční film.   Denzel Washington jako vždy   výborný. Také další   herecké obsazení má vysokou   úroveň. Film má děj a je   velmi kvalitně taky natočen.
jmokr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2014
Jednoduše řečeno: dobře se   na to kouká, člověka to   vtáhne a čeká jestli to   opravdu bude tak, jak si   myslí...jasně, najdete tam   překombinované scény na   efekt, to tančení Bestie na   jedné koleji bylo zbytečné,   ale jako oddychové   pokoukání na jiné téma   než obvykle to uspokojí - 7   hvězd
Salám
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.6.2011
Nechápu jak KYLE XY může   tento film vychvalovat a   tvrdit, že film nemá hluchá   místa, dát mu vcelku kladné   hodnocení a pak v jedné   větě sám vystihnout, jak je   tento film tupé   kliché....Už samo osobě - v   dnešní době lokomotiva bez   řidiče nepřekonatelný   problem...
Trapný   trapný a ubohý film...jeden   šikovnej chlápek z   vrtulníku a není co řešit   ,nojo, jenže to by nebylo o   čem točit.
Hey lidi,   ušetřím Vám čas - film je   o tom, že je lokomotiva bez   řidiČe a ne a ne ji   zastavit...pak stačí obsadit   zvučná jmena a trhák je na   místě...
Celou dobu   se snaží lokomotivu   zachránit a pak překvapivě   si kaŽdej z hrdinů ohřeje   polívčičku, vytáhnou se do   nebes a všechno   zachrání.
Přesně to   jsem čekal a veškeré   zklamání se mi   potvrdilo...
LIDI,   NEKOUKEJTE NA TO!!!!
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Nejlepší Tony od Muže v ohni
Po pádu pana T.Scotta na dno   (Únos vlaku) tady máme vlaky   podruhé. Tentokrát kvalitou   o několik tříd výš. Film   Nezastavitelný si vystačí s   doslova technickými problémy   bez klasického záporáka. Po   rozkoukávacím začátku se s   vlakem utrhne i tempo a divák   je držen silou monstrózního   napětí až do příliš   slaďoučkého konce. Všechny   postavy jsou tu jasně (až   strojově) rozvržené, takže   od nich nečekejte nic   překvapivého - film se   koncentruje jen na   nezastavitelný vlak.
RoCo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2011
Film bych označil jako   "oddychové   napětí". Od začátku   víte o čem to bude a i konec   je jasný, takže můžete v   klidu sledovat trochu toho   napětí. Film mne ničím ani   nezklamal, nuž tedy dal jsem   za osm.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21047minih21047Timur a jeho parta (1940) 
Timur i jego komanda n
minih49456minih49456Výchovný tábor (2007) 
Boot Camp n
minih32831minih32831Šikana (2001) 
Bully n
minih42346minih42346Zastav a nepřežiješ (2006) 
Crank n
minih49325minih49325Noční jízda (1972) [TV film] 
Noční jízda n
minih8892minih8892Chceme žít (1949) 
Chceme žít n
minih21897minih21897V kleštích (1987) [TV inscenace] 
V kleštích n
minih169533minih169533Chlap na střídačku (2019) 
Chlap na střídačku n
minih103067minih103067Warcraft: První střet (2016) 
Warcraft n
minih36246minih36246Píšťalka pro dva (1974) [TV hra] 
Píšťalka pro dva n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

37 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

47 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani