Duben
ohodnotit

Next

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
2.8.2007
„Komu by se nelíbilo znát svůj osud v nejbližších pár minutách.“

Komentáře k filmu Next

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 77
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2014
No to byla blbina. Jednou to   věděl dopředu, podruhé zas   ne. Jakmile přišla scéna,   kdy Ona vchází do toho baru   či co to bylo, bylo mi   jasné, že je po filmu   úplně. Ne že by předtím   za něco stál. Pro mě nudná   blbina, kterou jsem vydržel   jen 45 minut. 201310120/0
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Tak jeho schopnost bych   opravdu chtěla mít! Vědět,   co se stane za 2 minuty. Má   to ale i své stinné   stránky. Ovlivní se tím   osud, ale kolikrát to může   být i k horšímu. Film byl   skvěle natočen.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2008
vcelku zajímavý nápad,   který filmaři tak nějak   nezáživně uchopili a   rozmělnili do série občas   zajímavých scén, které ale   nemají pevné pojítko.   Tímto pojítkem nemůže být   jen a pouze Nicolas Cage,   který se konečně seznámí   s dívkou svých snů - celé   vyprávění takové nijaké,   ploché, šablonovité...do   postav se nelze vžít, tím   pádem je to celé dost   neuvěřitelné a tím pádem   po chvíli i nudné. I když   nemohu upřít, že některé   záběry - kdy Cage ví   dopředu, co se stane, kde kdo   vyjde, kam co dopadne jsou   efektní.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Tohle znělo zajímavě,ale   dopadlo,dle mého   hůře.Nicolas Cage v   posledních letech jde na   dračku a hraje   hodně,bohužel né vždy v   dobrém filmu.Jednoduše moc   to ve mě dojem nezanechalo,to   je celé.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2019
Kouzelník vystupující v Las   Vegas oplývající viděním   do budoucnosti, i když jen   pár minut, je sledován   agenty FBI, kteří chtějí   využít jeho schopnosti k   zabránění jaderného   teroristického útoku.   Námět jak z dob 50. let   minulého století, kdy se   studená válka brala   setsakramentsky vážně a   takové snahy, byť se to zdá   dnes podivné, skutečně   byly. Příběh je na   základě povídky spisovatele   Philipa K. Dicka vydané ve   sbírce povídek z let 1953 -   1974 v roce 1980 pod názvem   ´Zlatý muž´, takže vliv   událostí zmíněné doby   jistojistě byl. Ve snímku je   však doba datována do   současnosti a natočena v   ryze popkornovém kabátě.   Vážně se tu tedy nebere   vůbec nic. Jedná se o   prostý sci-fi thriller bez   vědeckých okázalostí a   odpovědí na otázky,   kterých tu vzniká více než   dost. Akcí je tu však také   hodně a v nich Nicolas Cage,   který tu ve své roli je,   při dnešním komiksovém   vidění, něco jako   superhrdina z výjimečnou   schopností. Avšak v poněkud   jiném vizuálním pojetí.   Charakterem něco jako   ošuntělý, unavený a lehce   poblázněný vyvrhel   využívající svou schopnost   a mající intenzivní emoce v   rámci daného dění.   Povedená scéna na začátku   snímku z přeplněného   kasina, jak se vlivem své   předpovědi úžasně   vyhýbá strážcům, je asi   vrcholem jeho umění na   celém snímku. Povídka je   povídka a film je film. Něco   takového přepracovat do   plnohodnotného scénáře je   stejná fuška, jako   přepracovat román. Příběh   je jednoduchý, dostatečně   akční za použití   skvělých vizuálních   efektů a má netáhnoucí   tempo. Vyhledávanou klasikou   se to sice nestane, ale k   diváckému  rozptýlení s   jediným cílem pobavit   bohatě stačí.
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Nicolas Cage se tu objevuje v   roli šité přímo pro něj.   Opět je geniální a film   podle toho vypadá. Kdo tento   film ještě neviděl dělá   obrovskou chybu...
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Kdo si myslí, že je Nicolas   Cage dobrý herec ať smekne,   kdo si myslí , že ne, ať   nechá na hlavě. Já   nechávám na hlavě. Snad s   výjimkou Obchodníka se   smrtí, mě v ničem   nepřesvědčil. Samotný   nápad, možnost ovlivnit   krátkou budoucnost, pochází   sice z pera P.K.Dicka, ale   předpokládám, že tvůrci,   minimálně scenárista,   viděl film Deset minut   života. Jediná scéna,   která stojí za uznání, je   zmnožení Johnsona při   nahlížení do budoucnosti.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Já jsem na tento film hodně   těšil, po všech těch   reklamách atd.Jenže musím   přiznat, že jsem byl kapku   zklamaný a čekal jsem od   něj daleko víc.
Ovšem jedna věc je   jistá - efekty byly   úžasné.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Vynikající Cage, z něhož   kamera takřka nespustí oko.   Námět sám o sobě není   špatný a logicky se podařil   jakžtakž dobře zvládnout.   Ne již evidentní digitální   efekty a závěr, který   krapet šokuje a zanechává   pocit, že si z diváka   tvůrci střílí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Dobrý výkon N. Cage...
...v tomto napínavém filmu,   na který se divák musí   soustředit. Přiznám se, že   jsem ho celý shlédla až na   podruhé. Je to prostě film,   který musíte vnímat,   přemýšlet nad ním, ale   tím nechci říct, že je   špatný - naopak. Netvrdím   sice, že je to stoprocentní   "úlovek" svého   žánru, ale dávám 80   (spíše 85) procent a to je   myslím zasloužené. Dobrá   kamera, napětí a herectví   N. Cage je samo o sobě   určitou zárukou dobré   kvality.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.9.2015
Film založený pouze na   jedné myšlence - vědět, co   se stane v nejbližších dvou   minutách a podle toho se   rozhodnout, jak se zachovat.   Schválně, zkuste si   vyjmenovat pár věcí. Jestli   vás napadlo: vyhrát v   kartách, schovat se před   ochrankou v kasinu, utéct   policii, sbalit dívku   použitím správné taktiky,   nedat se zastřelit a   zachránit lidstvo před   jadernou bombou, tak jste si   promítli celý film.   Myšlenka předvídání   událostí je možná   zajímavá k úvaze, ale celý   film působí hrozně ploše,   nelogicky, a když nakonec   dojde k pointě, divák   zjistí, že to bylo o ničem.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2009
Celkom vydarený akčný film   s Nicolasom Cagom v Hlavnej   úlohe. Svojím dejom má   tento film upútal od   samotného začiatku.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Zajímavý kousek, ale na   zadek se z něj neposadím,   nápad s mužem který vidí   co se stane když se zachová   tak, či onak, byl výborný,   ale možná se dalo   vytřískat víc.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2015
Očko bez náhody
Je to podľa sci-fi knihy, ale   toho autora nepoznám, ale   prekvapil ma námet, to bolo   asi to najlepšie, film   (kniha) o chlapíkovi, čo   videl dve minúty dopredu   svoju budúcnosť. Avšak   uvidel raz jednu ženu vo sne   (videní) a ten sen (videnie)   bolo dlhšie. Ono to vyzeralo   byť famózny film zhruba do   tej reštaurácie a   následnému stretnutiu s   ňou. Dovtedy to bolo   zábavné kúzlenie, jemné   podvádzanie v kasíne a   premakaný útek. Potom, čo   ju našiel, sa to zmenilo na   rutinu, románik s ňou, ale   najprv musí zachrániť   Kaliforniu pred jadrovou   katastrofou, a až potom si   môže vychutnávať   zaslúžený voľný čas s   ňou. Nasleduje akčná   naháňačka a nakoniec divný   koniec, ale mne sa pozdával.   Zo začiatku som bol   nadšený, škoda že to   kleslo do priemeru, ale niečo   to do seba malo, hlavne tým   námetom, ten bol perfektný
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2013
Docela zajímavé sci-fi s   dobrým hereckým   obsazením.Dobrá vlastnost   vidět budoucnost i když   jenom dvě minuty do předu   ale i to někdy stačí   předejít maléru.Škoda bylo   to trochu ochuzené o lepší   vizuální efekty a lepší   akční scény ale nechá se   to,Cage+Biel dobrá dvojka.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2009
je to velmi slušné obsazení   je taky dobré to to  
sci fi je zárukou   dobré podívané pohyb časem   pěkně propracovaní
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2008
Blade Runner, Total Recall,   Minority Report.Snímky podle   knížní předlohy od autora   sci-fi Phillipa K. Dicka,   které se mi vybavily při   sledování filmu Next.Ovšem   tento film mne nechal poněkud   chladným.Myšlenka, že Cris   Johnson vidí dvě minuty do   budoucnosti se mi líbila.Děj   se ale začal pořádně   rozjíždět až v půlce   filmu což by nebylo na   škodu, kdyby film trval   třeba o třicet minut   více.Slabé vizuální   efekty, nějaká skvělá   akce(hlavně ta jak Cage   zachaňuje policajtku Moore   před padajícíma kládama) a   krásná Jessica Biel stejně   snímek moc nezachránili.A   nepomohl k tomu ani režisér,   který má na kontě sice   skvělou bondovku Dnes   neumírej, ale průměrné   pokračování hitu xXx.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Musím uznat, že i když film   sbíral spíše negativní   recenze dával jsem mu trochu   šanci. Cagea mám rád a   říkal jsem si, že by to   mohla být slušná,   nenáročná, akční zábava   avšak šeredně jsem se   zmílil. Cage je zde prkenný   jako nikdy (ostatně jako   všichni herci), Biel dobře   vypadá ale špatně hraje a   Julianne Moore zde vypadá a   hraje stejně jako v   Hannibalovi. Ale nejhorší na   filmu je akce. Za prvé je jí   zde velice málo ale hlavně   triky jsou zde horší než v   10 let starém filmu. No,   vypadá to, že ještě   chvíli potrvá než si Cage   opět zahraje v nějakém   pořádném filmu.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2015
Výborný akční thriller   plný napětí, který má   myšlenku a celkově je vše   výborně poskládané a   zapadá do sebe. Rozhodně se   znovu rád podívám.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.7.2018
║Rozpočet$70milionov║Trž   by USA $18,211,013║Tržby   Celosvetovo $76,066,841▐   Tržby za predaj DVD v USA   $18,951,278 //počet   predaných kusov 1,014,426║   Spisovateľ Phillip P. Dick   napísal jednoznačne   zaujímavý mierne sci-fi   príbeh ale ako to už dopadlo   u Výplaty tak aj u Nextu to   vyznie len ako plochá akčná   podívaná aj to len v   určitých medziach. Lee   Tamahori už spravil dosť   akčných paškválov a tento   sa bez problémov medzi ne   zaradzuje, Nicolas Cage vo   svojej úlohe s príčeskom   vyznie ako brat Roberta   Langdona(Toma Hanksa) s Da   Vincoho Kódu a to do slova,   po hereckej stránke jeho   kariéra riadne stagnuje v   poslednej dobe na   podpriemernej úrovni, o   Jessice Biel je po hereckej   stránke škoda hovoriť lebo   u nej to je len promenáda na   pľaci aj keď pekná   promenáda ..., Julianne Moore   asi nemá lepších ponúk   keď zakotvuje u takéhoto   tuctového projektu kde nemá   čo povedať. Akcia je len   slabý nevýrazný priemer a   to je na dnešnú dobu   prešľap ktorý znamená aj   okamžitý prepad tak ako to   už nedávno dopadlo aj pri   XXX2 či Stealthe. Vo filme   nemá chybu keď Cage   poklepkáva chlapcov od   prepadovej jednotky po pleci   aby okamžite reagovali na   potenciálnych zlosynov,   ktorých z otočky odstrelia,   vypadá to potom ako keby boli   slepý a nevideli si pred nos.   /videl v kine: 40%/
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2015
Co dál...?
Určitě zajímavý film,   přestože nemá příliš   silný příběh a naopak má   "divný" závěr.   Ale, když jsem ho viděl   poprvé, smál jsem se,   doufal, bál se a celkově si   snímek užil. Možná to bylo   také výborným obsazením.   Nicolase Cage coby herce mám   docela rád a tak jsem si i   tento jeho film opravdu užil   se vším všudy. Po celou   dobu se filmem nese nádech a   zamyšlení se nad otázkou,   zda - li se pozorováním   budoucnosi dá budoucnost   změnit. Chtěli bychom znát   svoji budoucnit? Já možná   raději ne. A Next doporučuji   všem, protože si buďte   jistí, že vás pohltí. Sice   budete v závěru nadávat nad   zvláštním koncem, ale   odnesete si z něho krásný   pocit dobře vybraného filmu   na jeden příjemný večer,   pokud zrovna toho dne   nevyžadujete příliš silný   příběh, ale spíše   podívanou.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Zaujimavy napad
Film vzhladom k schopnostiam   hlavneho hrdiny je trosku   neprehladny,ale o jeho kvalite   svedci fakt,ze jeho sledovanie   utecie ako voda.Ma spad,je   plny zvratov a   akcie.Ceresnickou na torte je   nadherna Jessica Biel,ktora vo   filme skor plni ozdobnu   funkciu,ale garantujem vam,ze   z nej neodtrhnete oci.Film   jednoznacne doporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Next
Skvělý film, který byl   dostatečně akční, na   druhou stranu však mohl být   víc napínavý. Vše   podtrhují výborné filmové   triky. Velkým plusem je také   skvělý námět, který   dělal film více zajímavým.   Hlavní hrdina má tu   schopnost, že dokáže   předpovídat budoucnost 2   minuty dopředu. No, kdo by   tohle nechtěl umět? Mělo to   ale i své nevýhody. Děj   měl rychlý spád a byl   celkem propracovaný, někdy   se mi ale zdál zmatený,   protože jsem nevěděl, co je   realita a co se Crisovi jen   zdá. Závěr byl sice dost   překvapující, ale přišel   mi zbytečný. Klidně to   mohlo dopadnout jinak.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Zpočátku to vypadalo na   velmi zručně udělanou   akční podívanou a dokonce i   Cage docela ušel. Jenže pak   se to nějak zvrtlo... a   šíleně překombinovaný   konec to už úplně zazdil.   Škoda, nakonec z toho tedy   byla jen promarněná   příležitost převedení   povídky geniálního Philipa   K. Dicka na filmové plátno.   Nic víc.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2010
Velmi zdařilý   snímek.Nicolas Gage je můj   oblíbený herec a v tomto   filmu se mi velmi   líbil.Závěr filmu mě dost   překvapil,očekával jsem   jiný konec.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2009
slušnej film.nic víc, dobrej   nápad, kerej se podle mě   nepovedlo dotáhnout tam, kam   sem čekal, první hoďku a   půl je to pořád takovej   rozjezd, jakoby se film   dostával do tempa a -   najednou je konec!to mě   opravdu překvapilo,   většinou poznám chvíli,   kdy film graduje, tady se mi   to opravdu nepovedlo...
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2012
/spoiler/
Napad sa mi   pacil [preto ze bol prevzaty]   ale ako vacsina poslednych   Cageovych filmov, ani tento   akosi nebol dotiahnuty do   konca a vela veci bolo   zbytocne natahovanych a ine   zase prilis kratke. A hlavne   koniec mal byt hned po vybuchu   bomby, vyznelo by to o stupen   lepsie.

/x2007/   en sub [fs]
/22.7.12/   cz dab Tvurci skupina Jozefa   Petraska 2007?
Charlie35
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Slušný průměr. Největší   slabinou téhle adaptace   povídky P. K. Dicka je podle   mne ve scenáři. Zkušený   řemeslník Lee Tamahori však   hodně zachránil, rovněž   tak Nicolas Cage a jeho   charisma.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2018
Být producentem
asi bych v první řadě   vyměnil herce v hlavní roli.   Věčně uštvaný výraz   Nicolase Cage už diváky   přestává bavit a   někdejší hvězda se tak   stává karikaturou sebe   sama.
Jenže   producentem tohoto snímku je   sám Cage a ten se má rád.   Ten se nevymění.
Ale   jinak to ujde. Lee Tamahori   natočil film, který nemá   hluchá místa, vcelku baví a   odpustit se dá i uříznutý   konec. Na víc než šest   puntíků to ale nevidím.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2007
Film se zajímavým námětem   a scénářem. Asi tak hodinu   je film celkem nuda, ale potom   nabírá na obrátkách a   závěrečná scéna je   perfektní. Film je slušná   podívaná a herecké výkony   jsou taky dobré.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Tak nějak jsem seděl u   televize a sledoval jsem film.   Pěkný. Nechtělo se mi   odejít abych o něco   nepřišel, ale po filmu mi   připadalo, že mi tam něco   chybělo. Zatím nevím co.   Třeba na to přijdu:-)
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Od filmu Next jsem toho ani   příliš neočekával, ale   přesto zaslouženě dostal   9/10. Zpracování podobných   schopností, jakou zde měl   Cris ve filmech nebývá   zvlášť kvaliní, dostavují   se křiklavé logické chyby a   tak podobně.
Next byl   filmem napínavým, s prvky   akčního žánru, ale také   zajímavým; jeho dějová   linie se zaměřuje na jednu   postavu, i když dění není   popisováno s blízkým   vztahem k ní, přes tuto   skutečnost není obsah   úzký, jak bývá u akčních   filmů obvyklé.
Obsazení je kvalitní, v   hlavních dabingových rolích   Zdeněk Mahdal a Jitka   Ježková, zajímavostí bylo   i obsazení Petera Falka (s   klasickým dabingem Dalimila   Klapky) do jedné z menších   rolí, bohužel ho dost   možná už v ničem velkém   včetně Columba   neuvidíme.
Ve   výsledku mohu film Next   pochválit a rád se na něj   zase někdy podívám.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.10.2016
Nápad s vizí do budoucnosti   na dvě minuty je zajímavý.   Kdyby nehrál   "tenstálestejněhrajíc?   ?' Nicolas Cage a hnusná   škeble Julianne Moore. U tý   vůbec nechápu, proč je tak   obsazovaná. Z fleku by mohla   hrát zombie a nemusela by se   maskovat.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Nicolas Cage vidí do   budoucna.Přesně 2 minúty do   předu.Teď ho chce   vláda,která si všíma a ví   o jeho schopnostech.Musí   totiž nájit atomovou   bombu.Skvělej dej a taky   scény když padají autá s   dřevem.
K3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2007
Mám rád sci-fi a povídky od   Dicka, ale tohle se zas tak   moc nepovedlo. Cise sem   povídku Zlatý muž ještě   nečetl, ale rád si jí   přečtu ikdyž to bude   určitě něco dost jinýho.   Jinak myšlenka je tradičně   výborná, ale něco tomu   filmu chybí - určitě víc   příběhu a svižnější   tempo..
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Samotný nápad s vizí   budoucnosti se mi líbí, ale   zpracování je otřesné.   Proto jsem měl téměř   větší požitek z trailerů   než z filmu samotného. Kdyby   alespoň ten N. Cage hrál   kvalitně, ale tohle   přehrávání a umělé   pohledy jsem mu vůbec   nevěřil. I celý 'Next' měl   co se týče efektů do   reálnosti daleko, připadaly   mi spíše jako beta verze   celkové animace. A aby to   nebylo málo, závěr také   nebyl nikterak výjimečný.   Na obhajobu se dá říct, že   některé momenty byly   vydařené, dobře se koukalo   na J. Biel a jak jsem již   napsal, nápad slušnej.   Stačí se na to dívat s   velkým nadhledem, potom je   jákasi průměrná   slátanina.
Phreaker
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Takhle to dopadá, když se   vezme výborný námět a   perfektně se to zazdí   naprosto prkeným hercem v   hlavní roli. Zpracování je   celkem průměrné, ale zas na   druhou stranu film relativně   rychle odsýpá. Pro mě je   tedy největší plus filmu   obsazení Jessica Biel.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2008
Kazdy by si rad prohledl svou   blizkou budoucnoust. Nicolas   Cage to dokaze a tak muze   ovlivnovat sve cinosti podle   svych videni :-) S J.Biel to   je jeste lepsi film... ktery   doplnuje agentka J.Moore
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Dobrá idea - vědět   dopředu, co se stane - Cage v   hlavní roli docela ujde i   momenty kdy hrdina předvídá   možné situace. Vcelku dobrý   film.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Next je adaptací povídky   Golden Man od jednoho z   největších velikánů   světové sci-fi literatury   P.K. Dicka. Takže tenhle film   vřele doporučuji od   začátku až do konce jsem se   nenudil. Akční scény jsou   lehké a nepřehnané. I   herecké obsazení je celkem   ok !! Hlavne Jessica Biel je   cool kočka !!!
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Moc mě mrzí,že tak skvělý   herec jako je Nicolas   Cage,stále hraje v né moc   dobrých filmech.Tento film je   ze začátku hodně   zajímavý,ale jak to tak   bývá,konec filmu se opět   nepovedl.Jinak nápad natočit   takový film nebyl   špatný,jen to chtělo trochu   dodělat.Ale i tak   doporučuju.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Velmi zajímavý a napínavý   film. Skvělé herecké   obsazení. Nečekaný finiš   filmu, ale prozrazovat   nebudu...to se musí vidět   ;-)
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Docela dobrá první třetina   kdy Cage ukazuje sve   schopnosti a režisér nás   vtahuje do děje ,   prostřední část kdy se   snaží hlavní hrdina sbalit   Jessicu a vyspat se s ni už   pokulhává a ten konec?   Čekal jsem víc , ale pointa   sráží film ještě více do   průměru a to se dal z   tohohle námětu vytvořit   ohodně lepší výsledek.   Vypadá to jako by to sešili   horkou jehlou narychlo. Jinak   triky ve filmu jsou slabší ,   akce je celkem pomálu a není   ani moc dobře natočená ,   vlasy hlavního protagonisty   celkem k smíchu , Jessica je   krásná , Cage je nemastný   neslaný , prostě film na   který se nevyplatí jít do   kina a raději si počkat a   sehnat si ho pouze na domácí   projekci , prostě průměr.
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Je to dobrej nápad, ale   hodně špatné provedení.   Cage je druhořadý herec,   zachraňuje to jen Jessica   Biel, ta je prostě   neuvěřitelně pěkná :)
ZuzikD
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Ach jo, zase jedna s horších   vlasových kreacích Nicolase   Cage, já nevim ten chlap má   čím dál tím uchýlnější   kreace na hlavě....jinak   nápad to byl vcelku   dobrý....jen mi přišlo že   to scénáristi, mohli trošku   víc rozvést, nevim prostě   něco se mi na tomto filmu   nezdálo, ale začátek   (seznámení hlavních   aktérů Cage a Biel, bylo   dobré...kdo by nechtěl   zjistit na co Vám skočí   holčina, která se Vám libí   :-))....konec filmu a titulky   se mi líbili něco jiného   než v normálním   filmu.....ale na tom   prostředku chtělo nějak   zapracovat.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2009
Vážně zajímavej a i   originální film. Skvělý   herecký výkony jak Julianne   Moore a Jessicy Biel, tak   hlavně mýho oblíbence Nicka   Cage. Občas mě trošku   mátlo, co je skutečnost a co   představa, ale stejně je to   mazec. Líbilo se mi, jak   dřevo padalo z kopce a   úžasná krajinka, kde Liz   učila. Hledání nukleární   bomby taky nemá chybu. Dobrej   film!
leunka592
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2010
velmi dobrý a hlavně   zajímavý film.
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2010
No od autorů filmů Blade   Runner nebo Minority Report   jsem teda čekal trochu víc.   Já osobně určitě znám i   lepší filmy s Nicolasem   Cagem. Nejvíc mi vadilo, že   se divák občas ztrácel v   tom, co je vlastně   skutečnost a co vize. A   ještě zajímavější byl   samotný závěr. Řekl bych   trochu netradiční až   odfláknutý. Na tomto filmu   určitě chtělo více   zapracovat. Obsazením pouze   jednoho dobrého herce se   působivý film neudělá. Ve   mě teda žádnou stopu   nezanechal, i když byl hodně   medializovaný a chválený.   Ovšem je to čistě   subjektivní. Každý si na to   může udělat svůj vlastní   názor...
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2017
Next
Cage vidí celé 2 minuty do   budoucnosti!Tento   akční-scifi film je celkem   dobrý,ale je spíše   průměrný...Hraje zde také   Jessica Biel,která ale až   tak moc tento film   nezachranuje.Hlavním tahounem   tohoto filmu je Nicolas   Cage,který už měl lepší   filmy.
Rendys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Perfektní film ze skvělým   hereckým obsazením mě se   líbil hodně , NICHOLAS CAGE   má skvělé filmy rád se na   ně dívám
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velmi zajímavé, ale trochu   jsem se nudila, obzvláště   když sebrali tu jeho holku.   Nicholas Cage je tady skvělý   a začínám si na jeho   skvělé výkony zvykat. Ve   filmu je toho mnoho   originálního a letící   lokomotiva je vskutku   vzrušující. Přesto mě   pointa trochu zklamala.   Těsně před závěrečnýma   titulkama jsem čekala, že se   ještě něco stane.
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2010
Hodně jsem o tomhle filmu   slyšela. Nápad mi přišel   zajímavý, ale natolik mě to   nelákalo. Viděla jsem vždy   jen útržky filmu a nyní   jsem si pustila snímek celý   a vůbec nelituji!
Začátek trochu   nezajímavý, ale od události   v Kasinu se to hnedle rozjelo.   Ještě to nebylo tak   efektivní, ale pak dál se   napětí stupňovalo a to i   akce.
Já jsem tedy   nejdřív myslela, že Jessica   Bielová má stejnou schopnost   jako Cage. Nevím proč, ale   stále jsem to čekala.   Nečetla jsem recenze ani   popisky, ty většinou čtu   až po filmu.
Nicolas   Cage odvedl svojí roli dobře   ale samozřejmě nebyl   zapomenut jeho dlouhý pohled   v dáli, kterým obohacuje   každý film. Tady byl ale   oprávněně, když se koukal   do budoucnosti. Myslím si,   že to je velice zajímavá   schopnost, ale jak řekla   Jessica Bielová, tak je   hezké, že je život   překvapení a nevíme   dopředu, co se stane.
Jessica je dobrá   herečka. Jeden čas jsem jí   tedy nemohla vystát, ale   zrovna v tomhle filmu mi   přišla velice sympatická.  
Cage a Bielová   tvořili docela zajímavý   pár a i jejich charaktery   byli zajímavé.
Jinak   tedy u konce jsem byla opravdu   překvapena, jak se to   vlastně vyvinulo.. Chvíli   jsem si opravdu jen říkala..   A je konec.. Prostě konec..   Ale nakonec to bylo ještě   překrouceno.. A vlastně se   mi to překroucení líbilo a   musím se přiznat, že se mi   napjaté břisní svaly zase   uvolnili a já se jen   vítězně pousmála nad   koncem.
Kanystr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2013
Zajímavý spracování   vynikajícího nápadu. sem   tam supr myšlenky a celkově   dobrý, ale člověk prostě   nemá po filmu pocit že   shlídnul něco bombastickýho   a dvě hodiny nezavře údivem   pusu. A přitom na to tenhle   snímek měl.
Ale na   příště se na něj rád   podivám znova, baví to jo.
viana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.9.2015
Next
..Nicolas Cage je jedním z   herců,kteří asi berou vše   a za každou cenu,co se týče   filmu...toto nebylo to pravé   ořechové.Nicolas je můj   oblíbenec,zde jen pár   mimikscén a fertig ,chi,na   zabití času dobrý :(
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Konečně ...
Po dlouhé době mohu říct,   že jsem filmově   uspokojen....
Výborný   výkon (jak jinak že ?)   Nicolase Cage v neotřelém a   zábavném filmu. Jako každý   dobrý film by si zasloužil   minimálně dvojnásobnou   dobu. Nápad zajímavy,   výborné zpracování jen   mírně pokulhávající   počítačové efekty, které   mi trošku kazily dojem .....
weitinger
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Mnoho názorů zde zaznělo s   kritikou na psí oči pana   Coppoly ml. Je to asi jediný   jeho herecký projev v   posledních dvaceti filmech,   ve kterých učinkoval, o   hraní se dá hovořit jen s   velkou dávkou ironie. A ruku   na srdce, je to málo. I   pěkná J. Moore mívala   světlejší herecké chvilky.   Film měl myslím větší   ambice dle námětu docela   zdařilé povídky autora   předlohy k tzv. klasice Blade   Runner např., než   sklouznutí na vlnu Kobry 11,   kdy padouši útočí, hrdina   prchá (tedy ta Kobra v   obráceném gardu)....Navíc   tentokrát ani padouši nic   moc, nabízí se otázka: kdo   je větší záporný hrdina?   Nemastní, šediví teroristi   nebo zaměstnanci agentury FBI   či CIA?
Závěrečný   verdikt je jednoznačný:   naprosto zbytečný   holywoodský megafilm!!!
Dawid199
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Teda že by to bylo něco   extra, to tedy ne, myslím že   by to mohlo být o hodně   lepší.Řekl bych že to bylo   možná trošku moc   nerealistické......
demon.cz
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2009
5/10
Když jsem viděl první   upoutávky na tento   film,věděl jsem že to bude   pecka.
Dost jsem si   naběhl,protože pecka to fakt   není.
Cage s pohledem   smutného psa mě už taky   omrzel.Hodnocení 5 mu dávám   jenom proto,protože film   nabízí bohužel perfektní   koncept který je ale   zahozený zpracováním a   hereckým obsazením.
Měl jsem Cageho rád,ale   jeho role jsou v podstatě   pořád to samé.
Ten   člověk se tak blbě tváří   i v komediích ,dramatech a   dobrodružných filmech.
Neumí podle mě hrát.
Sorry všem fandům.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Nicholas Cage není dobrý   herec, on je doslova výborný   herec a v tomto filmu to   potvrzuje. Takže se   připojuju ke komentářům,   které jsou na tento film   kladné. Film je možná   dějově poněkud   složitější, musíte se na   něj pečlivě soustředit,   ale rozhodně je to hodně   dobrý drama. Psychologické   momenty a napětí se tu   objevují v hojné míře,   což je přesně ten správný   film pro mne.
Renie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Měla jsem z toho filmu   takový divný pocit. Někdy   jsem nevěděla, zda se to   stalo, nebo to je doopravdy.   Konec jsem čekala trochu   jiný, jakoby to nabádalo,   že by mohlo být někdy v   budoucnu pokračování. Ale   dalo se na to koukat.
Jimm1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Tak tento film se mi líbil   více než Deja vu. Ač mám   představitele hlavních rolí   v obou filmech velice rád,   tak jsem se v Nextu ztrácel   daleko méně.
remky3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Nezáživné
Moc nudný a nic   vypovídající snímek.   Bohužel děj filmu   nezahránili ani osazení   herci, i když jejich výkony   nebyly nejhorší.
Zdenek88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Velmi dobrý a zajímavý   příběh. Musím říct že   tento film se velmi povedl,   obzvláště Nicolasův   výborný herecký výkon.   Tento film mě hned zaujal a   velmi se mi líbyl.
Dymytry
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2011
vidět dvě minuty do   budoucnosti, co se mě týká,   no to bych si taky dal,   naprosto úžasný film,   myslím si, že by se na něj   těžko hledal lepší herec   než Cage, zajímavé   rozuzlení, ale to nebudu   prozrazovat, podívejte se   sami, stojí to za to
Prema19
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.2.2011
1/10
No tak tento film mě tedy   vůbec nebavil!! Cage tam   vypadá jak důchodce s mladou   kočkou po boku!! Tento styl   filmů mu prostě nesedí!! A   nakonec zjistit, že jsem   celou dobu koukal na něco, co   se vlastně nestalo a že to   ve finále tedy bylo úplně o   ničem.... v tu chvíli jsem   se jen modlil, ať to   nerozjedou znovu a musel   trpěl další minuty této   hlouposti!!
insomniac
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Je to naozaj dosť nuda.   Čakal som oveľa viac. Mohol   to byť dobrý film s dobrými   hercami - asi to chcelo iného   scenáristu a režiséra, lebo   z tej poviedky a námetu sa   dalo vyťažiť oveľa viac. A   jednu hviezdičku som ubral aj   kôli naozaj hlúpemu koncu.   Cage a Moor by si mali   nabudúce dobre premyslieť do   čoho idú... A hlavne Cage -   v poslednom čase toho z   dobrých filmov na konte veľa   nemá.
renefer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2010
Určitě dobrý film,   zajímavý námět,N. Cage   mám ráda, jeho filmy mají   šmrnc, jen mi trochu vadil   konec, čekala jsem nějaký   happy end ...
korzybski
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.7.2007
baset před sebevraždou
Next je utahaný sled klišé   bez špetky atmosféry. Nikomu   jsem nefandil, všichni hráli   jako by je vytáhli z moly   prožraného šatníku a   navrch všeho badguys - zde   ruský (nebo jaký) teroristi   - byli zajímaví a v ději   podstatní míň než parta   bezdomovců v noční   tramvaji.
Žádná   režie, žádný příběh,   žádná gradace, vůbec   žádná sranda a k tomu   Nicholas Cage se svým   neustálým výrazem baseta,   přemítajícího o   sebevraždě. A dokonce ani   Jessice Biel to nějak   neslušelo (což aspoň pro   mne mohlo sebehorší   propadák zachránit).
Vládnout předtuchou jako   hlavní hrdina (aspoň 96   minut), byl bych se toho   ušetřil. Nedošlo mi, že   heslo "od autora filmů   Blade Runner a Minority   Report" je jednoduše   podvod a znamená pouze autora   předlohy (dozajista se   obracejícího v hrobě).
transparenec
Hodnocení:
Přidáno: 26.4.2008
Prevdaže ako vždy skvelý   výkon Nicolasa Cagea, dobré   efekty, človek je niekedy   zmätený z toho ako je to   urobené. Len už ten   prekvapujúci záver je taký   klamný.
rstetka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Nehrát tam N.Cage,tak toje   céčko pro   obtloustlý,přiblblý   amíky.Ze začátku jsem   doufal,že by se to mohlo   rozjet,ale mýlil jsem   se.Zapadal dál,do čím dál   nesmyslnějších sraček.
petrasek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Nj, Cage... Super film, super   herecký výkon... Akorát,   když bouchla atomovka a Cage   se probudil ze své "vize   do budoucnosti", tak jsem   dala pauzu a odskočila si,   nemohla jsem se dočkat   pokračování a ups... šly   titulky... :oP
fairgame
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Zajímavý film, od kterého   jsem nic extra nečekal, ale   realita byla jiný. Byl jsem   překvapen a to mile. Nicolas   Cage pořád patří mezi   výborné herce. K tomu   Julianne Moore jako   charismatická agentka FBI a   nádherná Jessica Biel coby   Cage Girl, zajímavá   kombinace v neméně   zajímavém filmu
Grace7.13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Zajímavý námět. Některé   části trochu nuda, ale   efektama určitě nešetřili.   S koncem jsem ale měla trochu   problém s nedořešením,   jinak docela slušný.
Nair.Irnan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2009
úžastný film. mám rada   filmy v ktorom dej má do   činenia s časom a smyčkami   v čase. bavím sa na takých   filmoch pretože im tam   vznikajú pravidelne vážne   trhliny. ešte som nevidela   jediný film ktorý by nemal   vážnu chybu ked sa zahráva   s časom. tu bola tá chyba   minimálna. ale bola:) inak   prekrásny film. dokonca ani   nie tak zložitý ako som   očakávala. taký jednoduchy   z tých zahravajúcich sa s   časom. nechal celkom fajn   pocit vo mne na konci filmu a   to je dôležite. nicolas cage   si vyberá filmy ktoré su pre   neho ako ušité.
lukhor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2009
et
Moj najoblubenejsi film. Ten   zvrat na konci je proste   perfektny, necakany, aj ked   akoby siel film odzaciatku.   Napad to bol skvely, schopnost   taktiez, mat taku by nebolo na   zahodenie...
LENCA1980
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2009
next
je to dost dobry,Nicolas je   hercem ktary se na nic nehraje   je prirozeny a ve filmu ma   taky dobrou roli mam ho   rada,je jednym z mala ktery je   prirozeny dufam ze bude i next   2 protoze tak blbi konec neni   mozny bez pokracovani a uz se   tesim a co vy?
Spider
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Dobrý
Sci-fi mam rád a tenhle film   mi vážně udělal radost,   Cage v tom byl dobrej a s tím   svým výrazem:)každopádne   J. Biel tam vypadá ndost   dobře, ale spíš se mi   líbila J. Moore, krapet si   užívající agentku FBI jako   v Mlčení jehňátek, tahle   image ji fakt sluší!jinak   film sám o sobě mě bavil   až do konce, a konec byl   obzvlášť super, potom co   otevře oči v tom pokoji a   všechno to jede jakoby zase   od začátku..budu si tu   povídku muset přečíst!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24477minih24477Drevená dedina (1955) 
n
minih37166minih37166Dokud nás smrt nerozdělí (2003) 
The In-Laws n
minih49065minih49065Navzdory osudu (1999) [TV seriál] 
Alma rebelde n
minih56787minih56787Jidášova žena (2002) [TV seriál] 
La mujer de Judas n
minih56717minih56717Habermannův mlýn (2010) 
Habermannův mlýn n
minih48229minih48229Výměna (2008) 
Changeling n
minih63147minih63147Zničeno ve vteřině (2008) [TV seriál] 
Destroyed in Seconds n
minih134372minih134372Emelie (2015) 
Emelie n
minih156903minih156903Všechno bude fajn! (2017) 
Všechno bude fajn! n
minih18234minih18234Rváčův deník (1995) 
The Basketball Diaries n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:20 - 16:05

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

1 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

61 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann