Jeden svět
ohodnotit

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

Extremely Loud and Incredibly Close

Další název:
Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko; Extremely Loud & Incredibly Close; Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko (SK); Extrem laut & unglaublich nah
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2012
„Krátce po útoku na WTC se malý chlapec snaží vyřešit rodinné tajemství.“

Obsah filmu Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

 
Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2011. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

GeorgeB
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2016
Jelikož se musí vybírat z deseti hvězdiček a   neexistuje nula, tak je průměrem něco mezi   pátou a šestou hvězdičkou. já osobně   hvězdičkami hodně šetřím, ale i přesto   tomuto snímku dávám SEDM. Ode mne je to hodně.   Klišé s 11.9. odpouštím, podívejte jak se mi   hrabeme v Mnichovu, v Kostnici apod. Co je   americké nechme Američanům. Každopádně film   je postaven na hlavní roli malého chlapce a děj   pěkně běží a graduje. Cílová skupina nejsou   diváci, kteří přišli o někoho v budovách   Obchodního centra, ale všichni kdo hledají   vztah rodič/dítě a dítě/rodič. Mě osobně   ten film hodně dostal a rozhodně ho nezatracuji,   naopak jej klidně komukoliv doporučím.   Zvažoval jsem jednu hvězdu navíc za scénu s   oxymorony.
Jarda.ftr
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.1.2016
LACINÉ A TRAPNÉ KLIŠÉ
Dost hodně velká ubohost když se sebestřední   usáci musí politovat i v rádobydobrodužném   fimu. Není to vlastně žádné překvapení   neboť arogantní sebestřednost a ješitná   sebelítost je za velkou běžným jevem.   Produkce filmů pak dle toho vypadá, laciné a   neskutečně trapné kýče, hraní si na těžké   borce apod.
Mohl by to jinak být i docela dobrý   film.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.8.2014
S oscarovými herci v hlavních rolích bych   čekal špičku, ale tohleto je naprostá sračka,   která bije do očí.
Příběh vypráví o   jednom malém spratkovi, který po smrti svého   otce (Toma Hankse), jenž zemřel ve dvojčeti 11.   září 2001 najde jakýsi klíč a snaží se   rozluštit k čemu patří. Debilní námět, že   ano? Nevím, jako to bylo v knize ale už ten   námět mi přijde odst přitroublí.
Ještě ke   všemu kvalita snímku je za trestuhodná,   stejně, jako výprava a samotné dialogy postav.   Snímek rozhodně nezaujme. Osobně bych pověsil   režiséra, protože tahle kravina je urážkou   pro lidi, kteří v ten den v těch budovách   zemřeli. Naprostá zhovadělost, která se nedá   slovy popsat. Hanba filmařům!
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Neuvěřitelně hlasitě a nesmírně blízko
Nudnej sentimentální film o ničem. Pro někoho   kdo neví jaký to je nemluvit, schovávat se pod   postelí, sebepoškozovat se, utrpět ztrátu   blízkého, bázlivost, podivínství.. Já tyhle   věci znám moc dobře, takže jsem se mohl   identifikovat s hlavní postavou a film si užít   a mít při něm takový to mrazení jako když   tě nachytají s ukradeným lízátkem.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2012
NEUVĚŘITELNĚ HLASITĚ A NESMÍRNĚ   BLÍZKO

Film, který má být poctou obětem   tragédie z 11.září 2001. Přiznám se, že od   mala nemám ráda násilné připomínání   historických událostí. Tento film je ale   světlou výjimkou. Ukazuje události 11. září   z trochu jiného pohledu než na jaký jsme   zvyklí. Americkou národní tragédii pouze   zlehka obchází a více se zaměřuje na   příběh malého chlapce, který úmorně pátrá   a hledá sám sebe, obnovuje své vztahy k rodině   i okolí. Jak dokáže jeden klíček malému   chlapci změnit život! Dramatická cesta   sebepoznání začíná úporným hledáním   zámku, ke kterému patří tajně schovaný   klíč. Postupně se stává chlapcovo   pochodování New Yorkem s tamburínou a batohem   velmi nečekaným překvapením, které i bez   zbytečných slov dokáže rozehrát nejednu   emoci. Zajímavé pojetí příběhu o hledání   správného zámku stvořilo překvapující a   pohodový režisérský majstrštyk. Možná   chtěly výstupy s některými Blackovými ještě   trochu pospojovat a dotáhnout, ale i tak vzniklo   precizní dílo.

U filmu jsem se setkala i s   negativními hodnoceními. Je v nich dost pravdy,   film zejména u neamerického publika doplácí na   průhlednost tématu a viditelný patos, ale to   pro mne není důvod k odsouzení. Úmyslně   pomalu oddalované odtajňování informací   posunuje děj dopředu známým směrem, ale   přitom vážně nenudí. U kritiků vzbuzuje film   pocit falešného jemnocitu a nahraného soucitu.   Domnívají se, že toto je ve vztahu k 11.   září již pasé. Očividně ještě ne. A   určitě ne pro ty, kterých se tragédie osobně   dotkla. Pro ně tomu tak jistě není a nejspíš   ani nikdy nebude.

Pravdou je, že patos ve   filmu je, ale Daldry s ním nakládá tak   mistrně, že ve výsledném dojmu není výrazně   znát. Režisér nám ukazuje neuvěřitelné   hrátky s detailem, nenásilný hudební podklad   podtrhuje celý projekt. A celková energie,   která přímo čiší téměř z každého   záběru, sesazuje všechnu negaci rychlým   šmahem.

Rovněž výběr herců byl   bezchybný. Za úspěch filmu mohou mimo jiné i   výtečně obsazené, záměrně upozaděné   vedlejší role T.Hankse a S.Bullock. Za zmínku   ovšem stojí především oskarový výkon   Thomase Horna. Byl úchvatný, Thomas Horn, který   v dramatičtějších okamžicích dohrává i   Sandru Bullock. Poněkud mi vadil prapůvodní   záměr udělat z otce téměř nadpozemskou   bytost, ale nakonec chápu, že pod tíhou   událostí si citově osamělý syn snaží   idealizovat svého nenávratně ztraceného otce.   Naopak postava matky, která zůstala ve stínu   hledání, ale ve skutečnosti to byla ona, která   posouvala příběh, mně na konci hodně   překvapila. Sandra ji zahrála tak, až mě   mrazilo.

Jediným záporem tohoto filmu je   pro mne těžce nezapamatovatelný název.

Ale   i tak je toto dílo jak zábavné, tak dojemné a   plné citu. S časovým zráním je ten film   lepší a lepší. Pro citlivé lidi, kterým   není lhostejné utrpení dětí a trápení lidí   i z opačné strany zeměkoule, je film prostě   senzační, emocionálně velmi silný a   neskutečně nádherný.
Jarda1420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Zahráno velice dobře, ale po čase začalo   nudit.
Do té doby, než Oskar našel zámek ke   klíči, tak jsem se bavil a byl jsem napjatý,   ale po rozuzlení celého příběhu mě prvotní   nadšení trovhu opustilo. Ale i přesto 80 %
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2012
Vyjít s klukem Oskarova založení není úplně   jednoduché a ani ve filmu si asi nezíská   divákovy sympatie jenom tak. Nicméně celé ty 2   hodiny stály za to - a hlavně poslední   čtvrtina: krásný závěr, který jsem nečekala   a kde dostala konečně víc prostoru Sandra   Bullock. Kromě toho výborná hudba.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2012
Nádhera kapesník k tomu
Můj oblíbený režisér Daldry natočil po   Předčítači další výborné drama které mně   dostalo. Snímek o malém chlapci, který po smrti   svého otce i nadale hraje hru kterou hrávál se   svým otcem (snaži se vyrovnat s jeho smrtí a   opět nalézt cestu k matce). Ta ho zavadí do   všech častí New Yorku kde se setkáva s lidmi   kteří přežili 11.9.2001.ten kluk hrál   naprosto skvělé, Tom i Sandra hráli vedlejší   housle, ale taky byli výborní. A ten konec mně   dostal. Výborné a doporučuji dál. Za mně   8*:)velká paráda.
Kanystr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2012
opravdu fascinující příběh malého ale   poměrně vyspělého chlapce, vyrovnávající se   se strátou otce 11. 9. Brilantní vyjádření   jakékoliv myšlenky či pocitu. Film   poukazující na všechny vrstvy společnosti,   jejich trable a handicapy. Neuvěřitelně   dojemné, smutné a světlé zároveň.   Chlapecká, opravdu hlavní role profesionální.   Výborný kus.
Duen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2012

Netradiční film v podání dětské postavy jak   vnímá ztrátu nejbližšího z rodiny v   souvislosti s 11.září 2011. Film je   smtunější povahy,dobře propracován a krásně   se prolínají časové linie.můžu doporučit.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15894minih15894V žáru lásky (1995) 
Carrington n
minih36668minih36668Atlantis: Milo se vrací (2003) [Video] 
Atlantis: Milo's Return n
minih79878minih79878Máme rádi velryby (2012) 
Big Miracle n
minih36815minih36815Smrtonosná past 4.0 (2007) 
Live Free or Die Hard n
minih71447minih71447Jiná země (2011) 
Another Earth n
minih46135minih46135Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (2008) [Video] 
Starship Troopers 3: Marauder n
minih43292minih43292Velkej biják (2007) 
Epic Movie n
minih62506minih62506Snídaně se Scotem (2007) 
Breakfast with Scot n
minih41729minih41729X-Men: Poslední vzdor (2006) 
X-Men: The Last Stand n
minih78768minih78768Deadgirl (2008) 
Deadgirl n


Hodnocení:n12345678910
Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011)Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011)Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011)Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697526
Fotografií: 763185
Plakátů: 375842
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10