Netvoři z Beringova moře (2013) [TV film]

Netvoři z Beringova moře (Bering Sea Beast)
26.7 %
 
 

Bering Sea Beast

Další název: Beast of the Bering Sea; Netvor z hlbín

    Žánr: akční / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 83 min.
POZOR, SPOILER

Mladík Owen Powers hledá v přístavišti Glenna Huntera. Najde jeho dceru Donu, která tu něco svařuje. Je poslán na jejich loď zvanou Černý barel. Večer jedou k jeskyni, kde je i naleziště zlata. Zde se pár mladíků potopí, a jeden z nich, Jonas, je něčím napaden. Je mrtev. Glenn to chce ututlat, ale jeho mladší bratr Joe je proti. Nakonec však souhlasí, že to zatím nikomu neřeknou.

Glenn prohrává dražbu o zábor místa. Vyfoukne mu to místní boss Thorn. Jenže sedm dní je ještě zadržovací lhůta, a tak se Glenn rozhodne rychle bagrovat a dostat tak co nejvíce zlata.

K lodi přichází Megan Arthurová, profesorka mořské biologie. Ta ráno našla Jonasovu mrtvolu a nyní to přišla oznámit. Také tvrdí, že Jonase nezabil žralok, ale jiný predátor. Ten z obětí vysává krev. Glenn mezitím na moři přichází o kamaráda Tobbyho, kterého usmrtila neznámá příšera. Ta vzápětí vyletí a dostane se na loď. Glenn se musí bránit. Ještě stihne vyslat nouzové volání a Dona s bratrem a Owenem jsou zde. Glenn je v bezvědomí, z jeho hrudníku se vydere na svět tatáž létající příšera, kterou byl napaden. Jen menší. Tato je odchycena a dopravena k Megan. O život přichází další muž. Dona i její bratr zde vidí další létající potvoru. Málem na to setkání doplatili. Zachránili se odplutím na lodi.

Owen mezitím spolupracuje s Megan. Něco málo už zjistili. Ale přivezený vzorek prchá. Spojí se s ostatními a začíná boj. Dvě potvory se povede zabít. Vyjde najevo, že jsou citlivé na světlo. Thorn posílá své lidi na zábor i s náložemi. Ti jsou napadeni a hned je jich o pár méně.

Dona s oběma mládenci se rozhodne pro boj a těžbu, i když s tím Megan nesouhlasí. John, který od začátku pomáhá Thornovi, protože je narkoman a dluží mu prachy, jej vyhledá s žádostí o smazání dluhu. Thorn o tom nechce ani slyšet, chce půlku lodi. A tak se na jedné palubě sejdou všichni včetně Megan. Thornovův muž má zajistit osudnou nehodu. Přichází noc a potvory útočí. Střílí se jako u Verdunu, jednoho tvora zabije Dona intenzívním světlem. Takže jsou do boje zařazeny i reflektory. Nakonec je rozhodnuto napadnout je tam, kde žijí...  Autor: Pitryx

režie:
Don E. FauntLeRoy
 
 
hraje:
Cassie Scerbo (Donna Hunterová), Brandon Beemer (Owen Powers), Kevin Dobson (Glenn Hunter), Jaqueline Fleming (Megan Arthurová), Jonathan Lipnicki (Joe), Michael Papajohn (Jonas), Garin Sparks (řidič kamionu), Jimmy Sweetwater (Jimmy), Lawrence Turner (Thorne)
 
 
scénář:
Brook Durham
 
 
kamera:
Don E. FauntLeRoy
 
 
hudba:
Andrew Morgan Smith
 
 
výprava-architekt:
Brent Caballero
 
 
kostýmy:
Jayme Bohn
 
 
střih:
Scott Conrad
 
 
zvuk:
Jesse Kees, Mark LeBlanc
 
 
výkonný producent:
Kenneth M. Badish, Daniel Lewis, Angela Mancuso
 
 
producent:
Angela Mancuso
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.