Duben
ohodnotit

Nesmiřitelní

Unforgiven

Další název:
Nezmieriteľní (SK); Erbarmungslos
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
26.2.1993
„Být pistolníkem je prokletí. Clint Eastwood jako nelítostný mstitel v hlavní úloze amerického westernu.“

Komentáře k filmu Nesmiřitelní

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
parádní western v podání   paradních herců v parádní   režiji prostě klasa škoda   že již zminěná firma to   nevydala v cs podpoře jinak   moc skvělé
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2014
Tak tahle filmová lahůdka   mně poměrně dlouho unikala   až si mě konečně našla,   Clint Eastwood mě opět   utvrzuje, že jako režisér   umí a opět mě překvapuje a   to mile, zkrátka nevím jak   to dělá, ale jsem rád že   to dělá a zase se nechám   rád překvapit tím   jemnocitem pod hávem   drsňáka. No a herce si   vybrat opravdu umí jen co je   pravda, nemám co vytknout.
R.RICKIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Zabíjel jsem ženy a   děti,zabíjel jsem všechno   co chodilo nebo lezlo,a ted   zabiju tebe Malej   Bille.Dávám 20 z 10 je to   dost?
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
OO jsme tu zase sice starší   hvezdy ale jsou to hvězdy   prostě výborný film Clinta   Eastwooda.Clint Eastwood,Gene   Hackman,Morgan Freeman,Richard   Harris v klasickém westernu   kde mají obě 2 strany   pravdu. :)
arciking
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
"....nebo se vrátím a   zabiju každýho   parchanta!"....Nářez   nejtěžší kategorie -   všechny postavy jsou svině,   a největší je šerif.   Dokonalost sama:-)
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2007
:-)
Skvělý western. C.E. se   opět vyznamenal, Já tvrdím,   že má prostě pro westerny   vlohy. Mohl by si v tomto   smyslu potřást rukou s   Kevinem Costnerem (Tanec s   vlky). Western má skvělý   děj, a pro nás je také   bonus, že na něm neodflákli   dabing, jak to u jiných   westernovek bývá...
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Nie príliš často vidieť   vo filmoch, že aby režisér   samotného filmu hral v ňom   zároveň aj hlavnú rolu, ako   je to v tomto prípade. Clint   Eastwood tu podal skutočné   výborný výkon. Tento film   má skvelý dej, ktorý je   dramatický a dojímavý.   Všetko je tu vykreslené s   mierou, a dosť reálne sa tu   poukazuje život na divokom   západe...
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2012
NESMIŘITELNÍ

Film Clinta Eastwooda, kde   se opět potkávají v   hlavních Clint Eastwood a   Gene Hackman. Jde o western,   který boří mýty o životě   na divokém západě.   Prostitutky se nemohou domoci   spravedlnosti, když je jedna   z nich pořezána opilým   zákazníkem. Šerif případ   vyřeší jenom pokutou.   Děvčata se poskládají a   najmou si zabijáky, aby se   pomstily honákům dobytka i   šerifovi za to, jak se k nim   zachoval. Panovačný a   despotický šerif v podání   Gene Hackmana si udržuje moc   v městečku za každou cenu.   Protože se bojí, vyhání   preventivně všechny cizí   lidi. Pomsty se ujímá mladý   chlapík, který špatně   vidí a je si dobře vědom,   že sám úkol nezvládne.   Proto se snaží získat na   svou stranu starého přítele   svého otce. Ten se už   mezitím usadil, má rodinu a   na starý způsob života se   snaží zapomenout. Jenže mu   zemřela žena a on se se   svými dětmi potýká s   nepřízní osudu a dost   nutně potřebuje peníze. To   jej nakonec přiměje k tomu,   že po letech vsedne do sedla   a vydá se splnit zadanou   práci. Na cestě jej   doprovází další kamarád   (Morgan Freeman). Tato   nesourodá trojice se pouští   do boje proti šerifovi. Velmi   zajímavý, dojemný a   cituplný film, prostě tak,   jak to Eastwood umí. V tomto   filmu je obnažena syrová   realita divokého západu bez   všech příkras, na které   jsme byli dříve zvyklí.   Divný, možná i dost   nepochopený snímek. Já mu   však fandím a doporučuji   jej ke shlédnutí.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Je vidět že C.Eastwood je   jeden z mála kterému western   naprosto sednul jak   povahou,drsností tak i   vynikající hláškou tam kde   má být.Výborná   režie,skvělé obsazení a   nemilosrdný šerif   G.Hackman.I když ze začátku   se film táhne pomalu,tak na   poslední půl hodinku si   musíte počkat ta je   fantastická.
Ed
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2005
Clint Eastwood opět natočil   dobrý film. Ukázal trochu   jinou tvář Divokého   západu.
Becko.O
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Tak tenhle Clintův výkon   řadim hned za Leonovy   westerny a Gran Torino... V   každym jinym westernu je   divokej západ jako ráj,   oproti tomu, jak je   vykreslenej v   Nesmiřitelných. Nikdo nebyl   nevinnej, všichni si svym   způsobem hleděli svýho a   nejlíp to vystih Anglickej   Bob, když řek, že je to   země bez řádu a bez   pravidel... Celý to působí   fakt reálně, ale v průběhu   filmu jsem si řikal, že   jenom to na 5* nestačí.   Když pak ale Clint, jako   zapřísáhlej abstinent, do   sebe naklopil celou lahev   whisky, bylo jasný, že teď   teprv začne kolotoč... :)   Jediný co se dá říct k   závěru je, že takhle nějak   si představuju návrat   legendy, o který se   slýchávalo jen ve   vyprávěních. Vtáhlo mě to   do děje tak, že jsem si   připadal jako bych měl Billa   Munnyho pár metrů před   sebou a bejt to možný, tak k   němu běžim pro podpis... :)   Za to, ale i za herecký   výkony Eastwooda, Hackmana,   Freemana a Harrise, dávám   zaslouženejch 9*
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2020
Výborný i když poněkud   netypický oscarový western.   Clint Eastwood se opravdu   vytáhl jako herec i jako   režisér. Skvěle mu   sekundoval i Morgan Freeman,   Gene Hackman a Richard Harris.   I ve vedlejších a   epizodních rolích hráli   vesměs dobří herci takže   je vskutku na co se dívat.   Aby to bylo úplně dokonalé   já osobně bych to trošku   víc prostříhal a tak o   10-15 minut zkrátil ale to   jen můj osobní dojem.   Každopádně je to výrazně   nadprůměrný film, který   má i moc dobrou hudbu takže   se rozhodně vyplatí ho   vidět!!
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jinak pojatý a poněkud   pomalejší a   "klidnější" (ale   také drsnější) western.   Ale rozhodně mě velice   bavil.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2014
Přesto, že se nejdříve   zdá, že film nemá spád,   nenechte se zmýlit - je to   jen ticho před bouří.   Žádné srdceryvné scény,   či výčitky - na to není v   drsném kraji místo, naopak.   Úžasné herecké obsazení,   výkony a perfektní   scénář.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2012
Pribeh dobry, drsna realita   divokeho zapadu, minimalny   hudobny doprovod. Vadil mi   akurat miestami neprehladny   strih respektive prechod zo   sceny na scenu niekedy proste   nebol plynuly akoby chybala   cast sceny.

/31.5.12/ cz dabing -   studio Dabing AB Barrandov pro   Warner Home Video 1993
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Skvělý western v režii   Clinta Eastwooda.Divoký   západ tak jak sme ho doposud   neznali, ale jaký nejspíš   doopravdy byl.Aspon to ve mě   vyvolalo ten pocit. Žádné   klasické rozdělení klaďas   - záporák, nic ve filmo   není černobílé. Klasika.
flawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Clinte, umíš to líp ;-)   ...Obecně se film drží   vysoce nad průměrem, ale   při pohledu na veškerou   tvorbu C.Eastwooda   Nesmiřitelní o několik   příček   pokulhávají...Vyzdvihnu   zejména těch několik   závěrečných chvil a   herecké výkony.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2012
Těžko bych mohl tomuto   skvělému westernu něco   vytknout, snad jen to, že je   moc zdlouhavý, což ale   divák určitě vydrží.
Navíc se tady sešla   velmi silná trojka hlavních   představitelů, pod   režisérskou taktovkou   jednoho z nich.Už jen to   slibuje kvalitní filmový   zážitek.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2016
Film 3:10 vlak do yumy mi   nejak nastartoval chut na   další western. Sáhl jsem po   těchhle westernových   Expendables. Vkus a názor na   westerny mi nezlepšil ale ani   nezhoršil. Obsazení je   výborný. Eastwood je ve   westernech jako doma. To co je   Arnie se Slyem pro akční   filmy, je Clint pro westerny.   65%
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2020
Velmi slušně natočený   western, který má výborné   herce, hlavně Gene Hackman   jako Daggett byl výborný,   pěkné lokace, působivě   nasnímáno. Slušný   příběh, není zde moc   hodných lidí v podstatě   každý druhý si nese něco   špatného z minulosti. W.   Munny je vlastně   správňáckej chlap, ale   časem zjistíme, že to to   bylo nelidský hovado a vrah.   Nicméně k věci, dal bych   více, ale film jsem viděl   vícekrát a pokaždé mně to   přijde pocitově hrozně   dlouhé a ukecané, takže   nakonec 60%.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
OK, já to tam prostě   nevidím. Za mě celkem nuda.   S tím, že by byl snímek   syrový a ukazoval západ bez   přikrášlení si dovolím   rozhodně nesouhlasit. Kdyby   tomu tak bylo, tak by   určitě, jako vysloužilej   zabiják nehnul ani brvou,   když S! postřelenej kovboj   škemral o vodu a nechoval se,   jak hysterická ženská S! A   závěr mi dává úplně za   pravdu, takhle by to určitě   nefungovalo...
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2012
Nevím, proč je zde tak   vysoké hodnocení. Ve filmu   se dlouho nic nedělo a děj   provázely docela nudný kecy.   Dále děj nedoplňovala skoro   žádná muzika, kvůli   čemuž film vypadá hodně   mrtvě. To, co mě zklamalo   nejvíc byla malá role   Richarda Harrise, u něhož   jsem čekal, že bude mít   mnohem větší roli, jo a   ještě urychlený konec.   Škoda, táta to hrozně   chválil, ale zde musím   upozornit, že film vlastně   dobnrý není, nápad měl   hlavu a patu, ale provedení   do filmové podoby se   nepovedlo.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2016
A pak si, Munny, jednu nedej,   když už tě nouze dožene do   Big Whiskey ve Wyomingu... Už   podle názvu nelze mít   žádná přemrštěná   očekávání, co se   místních týče, takže   násilnický parchant s   šerifskou hvězdou na prsou a   poslušným stádem chrapounů   za zadkem tak zhruba   odpovídá, a ač rozhodně   nehýří noblesou, jako   třeba Anglický Bob, v   Hackmanově hypnotizujícím   podání se stává   nevyzpytatelným   ztělesněním neomezené moci   a s ní spojeného zla.   Navzdory nepříznivému   prvotnímu dojmu pobavil i   Schofield "Patrona"   Kid a stárnoucí pistolník   Munny potvrdil výjimku z   pravidla o pověsti, která   nás předchází...   tentokrát se jednoznačně   vyplatila ta špatná, a to i   samotnému famóznímu   zakončení, vzbuzujícímu   až posvátný respekt. Inu,   Divoký západ je Divoký   západ... zvláštní,   protože se jedná o western   se svědomím. Tak mě   napadá, čert ví, kde bych   skončila, narodit se ve   špatnou chvíli na špatném   stejnojmenném místě - moc   možností asi není, což?   Každopádně bych si dávala   zatracenej pozor, komu se   vysměju ohledně zakrnělýho   nádobíčka :-).
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2017
Clint Eastwood sice nezklamal   a film je to dobrý, ale   úplně top zase ne.   Nečekejte žádné velké   přestřelky, je to postaveno   více na příběhu a   dialozích. Černé není   černé a bílá není bílá.   Padouch není úplně padouch   a šerif není tak úplně   klaďas. Eastwoodovi se   podařil natočit western   úplně jinak.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2006
Milovníci westernu by asi   dali vyšší hodnocení než   já, ale já nejsem zrovna   fanouškem tohoto žánru,   proto byl pro mě děj   chvílemi příliš   protáhlý.... Jinak co se   ostatních stránek týče byl   film dobrý ale pro mě nic   vyjímečného, ale jak sem   říkal, jsem na jiné   žánry...
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Z objektivního hlediska je to   určitě dobrý film. Já   hodnotím i podle toho, jestli   se na něj dívám při   reprízách, a to nedívám. A   takových filmů je spousta,   nejen s Clintem. Nejvíc mi   tady ulpělo, když si ten   mladej uvědomil, že zabil   člověka. Sice hajz..., ale   člověka.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17212minih17212Přání smrti (1974) 
Death Wish n
minih42024minih42024Směr jih (1994) [TV seriál] 
Due South n
minih39944minih39944Peníze těch druhých (1991) 
Other People's Money n
minih39418minih39418Million Dollar Baby (2004) 
Million Dollar Baby n
minih126358minih126358Fenomén underground (2014) 
Fenomén underground n
minih6907minih6907Druhý tah pěšcem (1984) 
Druhý tah pěšcem n
minih42817minih42817Trestný prapor (2004) [TV seriál] 
Štrafbat n
minih58369minih58369Útěk ze Sibiře (2010) 
The Way Back n
minih44301minih44301Soudkyně Amy (1999) [TV seriál] 
Judging Amy n
minih70635minih70635Pohwasogeuro (2010) 
Pohwasogeuro n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Boží mlýny (2020) [TV seriál]

20:10 - 21:05

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:55

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina

20:20 - 21:45

18 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

23 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178208

Poslední komentáře

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10