Duben
ohodnotit

Nenarození

The Unborn

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
19.3.2009
„Zlo potřebuje život“

Komentáře k filmu Nenarození

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Pro mě, milovníka hororů,   dost dobrý. Téma vymýtání   ďábla nebo duchů není zase   tolik v tomto žánru   obvyklé, tak jsem film   uvítal. Snímek od počátku   přináší napětí, závěr   filmu není nijak   překvapivý, ale těžko z   toho jinak vybruslit. Já si   také myslím na rozdíl od   několika jiných   komentářů, že výkony   herců jsou dobré a právě   bych vyzvedl představitelku   hlavní role Odette   Yustmanovou.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Velmi dobře natočeno, velmi   dobře. Není to sice na   úplně vysoké hodnocení,   ale na ten lepší průměr   zcela jistě. Efektů není   moc, ale jsou použity v   pravou chvíli a jsou na   kvalitní úrovni. Herci   hrají více než dobře a   děj má spád. Tematicky   ovšem žádný objev.   111220117819/8441
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2011
The Unborn
Musím říct, že když   tenhle film vyšel chtěla   jsem se na něj podívat, ale   když jsem viděla ty   předchozí americké horory   byla jsem tak znechucená, že   jsem se do filmu raději   nepustila, dnes už tolik na   horory nekoukám a tak jsem se   do něj zakousla. U filmu mě   dost překvapilo, že se   rozjíždí hned na začátku,   a zbytečně se netáhne jako   většina podobných hororů.   Takže první plus. Ano Odette   je velmi podobná Megan Fox to   už se opakuji, ale přesto   mě osobně si získala mnohem   víc než Megan. Ve filmu   hraje celkem dost známých   herců a já osobně jsem se u   filmu nenudila, film nabízí   duchovno což já mám raději   než nějaké bezduché   vyvraždování teenagerů a   trochu té historie. Povedený   film s krásnou Odette Yustman   a navíc film získává extra   body za Garyho Oldmana.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2012
Horory mám dost rád, ale od   tohoto jsem očekával daleko,   ale opravdu daleko   víc.Přiznám se, že jsem se   na něj díval hlavně kvůli   mému oblíbenci jménem Gary   Oldman a celkem mě mrzelo,   že tu neměl více   prostoru.
Ovšem pointa   byla docela zdařilá.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Pozeral som hodnotenia a   komentáre k tomuto filmu,   dosť som aj váhal ako tento   horor ohodnotiť. Začiatok   tohto hororu začína   zaujímavo, napätie sa tu   časom postupne stupňuje, až   naberá celkom slušné   obrátky, niektoré scény sú   tu na prvý pohľad desivé,   ale v horore to je bežná   vec. Myslím si, že tento   film je celkom dobrý, a preto   ho hodnotím 7 bodmi.
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.3.2013
Film nebyl špatný. Krásně   mě děsil těma scénama.   Nejlepší scéna byla na   záchodě a nebo s téma   vajíčkama. Jinak děj o   trochu horší. Vraždy nebyly   nejhorší, triky celkem   ušly, ale ten děj mohli   vylepšit. Začátek byl   dobrej. Ten děsivý pes,   malej kluk, embryo v lese...   Jen mě mrzelo to, že do toho   zamotali vymítání.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Po všemožných recenzích a   hodnoceních jsem fakt váhal,   jestli si to pustit nebo ne.   Nakonec jsem do toho šel, a   musim říct, že to neni zas   tak úplně blbý, jak to   mnozí hodnotí. Samozřejmě,   že úplná pecka to taky   neni, ale kdo by dneska v   tomhle žánru nějakej   pořádnej nářez čekal. Od   doby Kruhu a podobných filmů   jde už vesměs o odvary na   více či méně podobné   téma. Tím jsou i   Nenarození. Duchové,   tajemno, ovládání mysli,   halucinace...to všechno   obsahuje i tenhle film. Takže   tak. Mě to i celkem pobavilo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2011
Vaše komentáře mne celkem   mrzí, jeden z nejlepších   hororů svého roku podle   mne... Kočka v hlavní roli,   mrazivé tiché očekávání,   co bude a lekavé scény...   Už si nepamatuji ty   mytologické postavy, co zde   figurovaly (krom Dybbuka), ale   dohledávala jsem si je hned   po konci filmu na Googleu -   takže ano, film mne zaujal,   ač starý přes 4 roky,   dodnes jej doporučuji   známým jako strašák pro   oplodňovací večery :-D
vlk1410
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Jediné pozitivum tohoto   snímku je Odette Yustman,   která je pro mě druhou Megan   Fox. Ale ani ta nedokázala   snímek spasit a přestože   má pouhých 87 minut, tak já   se nudil už po deseti   minutách. Bay je skvělý   režisér ale ty jeho   rychlo-produkční   rychlokvašky jsou přímo   tragické.
Cash89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Č
as od času si   člověk musí udělat volno a   podívat se na film který   nemá příliš vysoké   hodnocení ani na jedné z   filmových stránek...Tudíž   padla volba na snímek   Nenarození...Horory moc rád   nemám a dalo by se říct že   se v nich vůbec nevyznám ale   zde to byl takový mišmaš,   záběr střídá záběr a   divák se brzo začne v tomhle   šíleném světě   ztrácet...Celý příběh je   sám o sobě docela zdařilý   snaha o vytvoření napětí   se docela daří nicméně   všechno postrádá moment   překvapení...Ten nám   režisér ukázal hned na   začátku a tudíž se snaží   aby se divák vezl na vlně   napětí, leč marně...K   hereckým výkonům bych dodal   jen že hlavní aktérce to v   kalhotkách moc slušelo ale o   hereckém výkonu se mluvit   nedá, celý film jsem si   říkal není ten muž Gary   Oldman? Není,co by dělal v   takovém filmu- bohužel   byl...Ale i jeho nezdorné   charizma film nezachránilo,   výběr špatného filmu mě   stálo hodinu a půl nudy!!!
marci22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Ikdyž několik věcí bylo   jasných už od začátku   včetně úplného závěru a   taky na to že duchařiny moc   nemusím,film Nenarození se   mi celkem dost líbil.Vždycky   když jsem si totiž myslel   že začnou nudné pasáže   tak se přitlačilo na pilu a   objevovaly se hodně   zajímavé a napínající   momenty.Mezi nimi např.scéna   s monstrem v domově   důchodců.K tomu všemu   krásná Meagan Good za kterou   jednoznačně hodnotím o   něco výš.
Clockwork
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Slatanaina vsech ducharskych   remaku posledních let a z   toho dostali tenhle   vymlácenej odvar ze seho   moznyho.Ach jo !!!
Naki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Fuj Fuj Fuj, samá lekačka   :)). Celý film mě přišel   neuvěřitelně krátký a   otravný. Je to o tom samém   pořád dokola, že jsem jen   čekal co zas na mne vybafne.   No prostě ničím nový   snímek, opakující se už   poněkolikáté, ke všemu   velice lehkomyslně na hlavu.   Aspoň že půvabná Odette   Yustman heroicky   hrůzostrašný horor   zachraňuje. :))
vernom
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.12.2010
5/10
Nooo to je teda kousek, prvně   jsem si myslela,že to bude   něco na způsob kruhu, ale   mýlila jsem se. Film mě   nijak extra neoslovil,ale   zhlédla jsem to do konce. Je   to takové nemastné neslané.
Henry123
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Zlo potřebuje život... A tenhle film lepší konec
Je to tak...Unborn samo o   sobě není tak špatné.   Přece jenom atmosféra je zde   hmatatelná a nachází se tu   i lekačky, kterých se   opravdu můžete   leknout...Zvonečky,   (připomínající výborné   znamení)které se rozezní   vždy, když přichází zlo,   to vůbec nebyl zlý nápad a   filmu jenom prospěl. Když si   mám vzpomenout na silnou   scénu, napadne mě snad jenom   ta první, scéna která   vskutku nebyla k zahození.   Nicméně to byl sen a my se   probouzíme do reality a ta je   taková, že dybukové   vlastně ani nejsou tak   děsní a děsivá atmosféra   flmu už tolik nepomáhá.   Úvod k rabínovi taky nebyl   špatný, ale pejsek s   obrácenou hlavou se už ve   filmu neobjevil. Když se zde   objeví odporná   havěť(sršni, nebo co to   bylo), dojde vám, že film se   na vás snaží zapůsobit   vlastně jen lacinými efekty,   a to je špatně. Ale zdaleka   nejhorší byla ve filmu   závěrečná scéna   vymítání, která nemohla   nahnat strach ani v   nejmenším, u mě vyvolala   spíš úsměv a otázku   "to už se nezmůžou na   nic lepšího?"   Závěrem: nenarození   rozehrálo hru jako další   skvělí horor, ale skončilo   mezi filmy se sedmi hvězdami,   což není zlé.
DonSalusto
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Co dodat?je to horor,ktery   totalne nudi,hruzne sceny   pusobi komicky a herecke   vykony velmi mizerne!20%
btip007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Film u kterého jsem se   párkrát opravdu leknul a   víc asi od tohoto žánru   očekávat nelze. Ovšem k   lepšímu hodnocení mi již   celkem tradičně zkazil   dojem, závěr z filmu. Jako   dítě dokáže démon   zlikvidovat pouhým   škubnutím hlavy 7, 8 lidí.   A když se potom převtělí   do silné mužské podoby, tak   je přemožen, ránou do hlavy   od ženský. A závěr   vrcholí. Před tím, děcko   vymítací četbou nezažene   10 lidí, stojících podle   určitých pravidel v kruhu.Na   konci tou samou činností,   chlap a holka toto velmi   snadno dokáží. Takové   nelogičnosti, mi vadí i u   filmů, které nám nabízejí   pohled do světa který z   velké pravděpodobnosti   neexistuje.
simmie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Jak se k tomuhle mohl   propůjčit Gary Oldman?? Na   film jsem se nedodívala a to   se nestává moc často.   Protože když už si něco   pustím tak do dodívám do   poslední scény, co kdyby se   stalo něco co můj názor   změní. Naprostá ztráta   času...
fraeric123
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2022
Tohle byl můj první horor.   Od té doby co jsem ho   dokoukal jsem vůči hororům   imuní. Já horrory moc   nemusím ale neděsí mě.   Doporučuju těm co si   chtějí vypálit obranné   reflexi. Je dost děsiví a   trochu psycho tak pozor!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15062minih15062Osada Havranů (1977) 
Osada Havranů n
minih16348minih16348Pomerančový kluk (1975) 
Pomerančový kluk n
minih53039minih53039Cesta do Sonory (1975) 
Take a Hard Ride n
minih82567minih82567Lidská stonožka II (2011) 
The Human Centipede II (Full Sequence) n
minih142222minih142222Můj kamarád drak (2016) 
Pete's Dragon n
minih39561minih39561Ztraceni (2004) [TV seriál] 
Lost n
minih140911minih140911Tut (2015) [TV minisérie] 
Tut n
minih145383minih145383Švindl na druhou (2008) 
The Hustle n
minih61720minih61720Právo silnějšího (1989) 
Minnamurra n
minih166445minih166445Fantasy Island (2020) 
Fantasy Island n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Velký případ (1999) [TV inscen...

21:25 - 23:04

27 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

ČT2 - Ahoj, váš Karel Kryl

21:00 - 21:55

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

12 minut již uběhlo
108 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

12 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178189

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10