Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.3.2024
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, z tohoto nejapného   pokusu o pokračování,   určitě zklamán, jestli ne   něco horšího. Režisér   Hynek Bočan určitě umí a   jeho práce si cením, ale   tohle bylo opravdu hodně   velké plácnutí do vody!!!
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Pár dílům jsem se bohužel   nevyhnul, a i já, ne zrovna   fanoušek první řady, vidím   propastný rozdíl. Přece jen   měl Dietl něco do sebe, i   když mě nebere.
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Nesmyslná snaha zakomponovat   do děje všechny moderní   jevy. Tuneláři, privatizace,   podnikatelé a   podnikatelíčkové, rasismus,   homosexualita. Jak řekla moje   kamarádka, ještě tam chybí   ňákej muslimskej radikál s   bombou, aby to bylo komplet.   Kdysi sympatická   emancipovaná doktorka   Čeňková tady praští s   felčařinou, chvíli se   tváří, že je na hlavu, pak   oblbuje cizí malý dětičky   a nechá se vojíždět   Vašutem. Dost na hlavu je i   psychiatrička Machovcová   Báry Hrzánové. Tahle   postava je úplně ujetá a   všude jinde by rušila, tady   v tom panoptiku ale ničemu   nevadí. Zatímco ve staré   Nemocnici bylo sympaticky   utajeno, s kým si doktorka   Králová vysouložila   piškota, tady se to řeší   třináct dílů. Takže bod   snad jenom za tradičně   zapšklou Maciuchovou a   Kolářovou. Staří se   snažili, mladí nezaujali.   Nemají náboj a charisma. Jak   jsem někde nedávno psal,   Dietlovi ty kolečka vždycky   výborně zapadaly, tady to   skřípe, každej si jede po   svý lince a celkově to nikam   nevede.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.7.2012
Téměř stejní herci, jinný   scénárista a seriál se   může jít zahrabat, tak   hloupý pokračování si   Dietl nezasloužil a už ta   blbost, že doktorka Čenková   jde dělat chůvu a primař je   homosexuál. Myslel jsem si,   že mám blbý názor a nemám   pravdu ale pisatelé s   bodovým hodnocením též   bodíky šetří...
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Mohlo to sice dopadnout lépe,   ale zas tak velké zklamání   to nebylo. těžká konkurence   původních 20 dílů udělala   své. Dokonce ani   režisérské pojetí Hynka   Bočana nenavázovalo na   čistou línií režiséra   Jaroslava Dudka. Konečně   scénář se o to také jen   pokoušel,ale taky dobře.   Konečně je to osud   protagonistů z prvních dvou   bloků, zpracovaný do   jakéhosi pokračování a   dokonce ve změněných   společenských podmínkách.   Řemeslně dokonalé, ale   postupně ztrácející dech.
green-tea
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Zklamání, veliké   zklamání... Ačkoliv se   tvůrcům podařilo sehnat   dohromady valnou většinu   původního obsazenstva,   nebylo to takřka k ničemu.   Inu, nevstoupíš 2x do   stejné řeky...
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2011
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Jak tady čtu pro většinu je   to zklamání a já nebudu   vyjímka. Po první Nemocnici   by člověk očekával mnohem   více, obzvlášt když   většina původních herců   se na seriálu podílela, ale   bohužel ani to nebylo ničemu   platné. Zoufalé a znovu   zoufalé.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Dost jsem byl zvědavý na   pokračování jednoho z   našich nejlepších   legendárních seriálů.Dost   mě to zklamalo a byl jsem z   toho nešťastný,jak to   pokazili.Je to škoda.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Mazanice, která je výsměchem památce pana Dietla.
A víc asi není co dodat -   špatně snímaný zvuk (či   mizerný postsynchron),   bezbarvé herecké výkony,   unavený pan Abrhám (proti   němu jakožto herci nic   nemám, ale i při vší   úctě už není oním   "klasikou" Blažejem   a jakoby přilétl z jiné   planety), vrchní sestra   Pěnkavová (dříve   Huňková) v podání paní   Janžurové je již unavená a   nervózní, z původního   charakteru postavy nezbylo   skoro nic, primář Sova v   domově důchodců - tak tohle   by pan Dietl nikdy   nepřipustil, nevěřím tomu.   Možná tak ještě paní   Balzerová a pan Frej jakž   takž připomínají výkonem   své původní postavy, ale   zavírám obě oči...a to   nemluvím o doslova   přetrpěných scénách s   "babochlapem" B.   Hrzánovou...Nové postavy   jsou bída a děs, trapnost   nad trapnost - dr. Klobouk,   nápadník Elišky Králové.   Ne, než psát samá negativa   (pozitiva zde snad ani   neexistují), raději to   ukončím...co nás asi čeká   v té nejnovější sérii, to   už snad bude v tom   důchoďáků i dr.   Blažej:-))
BinLADIN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Dietl se asi obrací v hrobě    
první série je do   dnes skvělá to co se stalo z   pokračováním je děs a   hrůza
Bara.40
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Hrůza a děs.Jinak se nelze   vyjádřit k pokračování   nemocnice.
Těžce   artikulující Abrahám už   bohužel zestárnul.Co nás   čeká
za slátaninu ve   III ?
Serpentina
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.2.2006
Patří mezi to nejhorší, co   se u nás natočilo. Děj je   trapný, herci mi připadají,   jak kdyby se u toho nudili,   ... Děs, běs.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Takové nepodařené   pokračování osudů z   původní Nemocnice. Co se   týká negativ, je jich tu   oproti první řadě celá   spousta...chybí humor typu   doktora Štrosmajera, přijde   mě že valná většina z   příběhu se vůbec netýká   nemocnice, ale spíš je to   podobné nějaké telenovele   či takovým věcem,   Čeňková je v přechodu,   Eliška hledá tatínka a   vidí ho v Řehořovi,   Pěnkava se zbláznil...no   prostě tak.
Skouknul   jsem to víceméně jako   přelom mezi první a třetí   řadou.
Klady tu ale   taky jsou...kdo by například   čekal, že Ina toho namluví   víc než je člověk schopnej   po zkušenostech z minulosti   vůbec vstřebat? :-)
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Tohle je docela smutný a   nikdy to nemělo vzniknout.   Už nápad natočit   pokračování legendárního   seriálu s většinou   původních postav se zdál   troufalý a výsledek se podle   očekávání nepovedl. A ta   snaha zapojit do seriálu   sociální témata a téma   rasismu – ach jo! Výsledek   je nudný a uráží původní   seriál. Nehledě na to, že   všechny postavy z první   nemocnice zde – snad díky   slabému scénáři –   postrádají veškeré kouzlo.   Výsledek se svým charakterem   blíží spíše Ordinaci v   růžové zahradě než   původní Nemocnici, což jsou   kategorie dvou zcela   propastných úrovní.
Rene1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.5.2007
To je fakt hrůza. Ne ten   seriál sám, jsou ještě   horší propadáky, současná   televizní tvorba na všech   stanicích produkuje mnoho   balastu, ale to, že autoři   měli tu nehoráznou drzost a   znesvětili památku velkého   vypravěče Jaroslava Dietla   tím, že předstírají, že   tohle je jakési   pokračování jeho   nejlepšího a   nejslavnějšího seriálu.   Ať už máme vkus jakýkoli,   Dietl uměl vyprávět a co   napsal, to mělo vždy po   profesní stránce dokonalou   kvalitu. Ostatně ani kdyby se   našel kongeniální autor,   stejně už nejde dělat   Nemocnici bez Dr.   Štrosmajera, možná právě   proto nechal Dietl tuto svou   nejpopulárnější postavu v   originálním díle zemřít,   aby už měl od Nemocnice   pokoj a mohl v klidu pracovat   nad novými tématy nebo   proto, aby jeho nebo nedej   bože někoho jiného   nenapadlo v seriálu   pokračovat.
Papaja73
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Pokus tvůrců navázat na   slavnou Nemocnici,mírně   řečeno nevyšel.Kouzlo   původní Nemocnice se v této   slátanině kamsi vytratilo a   už to zkrátka není ono.Děj   je přeplácaný,těžko   uvěřitelný,herci působí   unaveně a   strnule.Ostatně,pokud je   špatný scénář ani   sebelepší herec s tím moc   neudělá.Potvrzuje se,že pan   Dietl byl špičkový   scénárista a jen s   obtížemi se na jeho dílo   navazuje.V tomto případě   ani dost dobře nechápu,proč   toto pokračování vlastně   vzniklo.Že by chtěli tvůrci   využít popularitu   původního seriálu a trochu   si přivydělat?Bohužel to na   mě tak působí.
legenda
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.1.2006
Hnus, jeden z najhorších seriálov v ČS
Tento hnus sa dá len ťažko   ohodnotiť. Dietle sa musí v   hrobe obracať, ako zhnusili   jeho seriál. Toto už nie je   seriál z lekárskeho   prostredia, ale telenovela o   láske, túžbe,   sklamaní...Nedivím sa, že   toto pokračovanie sa   nedostalo ani na nemecký trh.   V ďalšom pokračovaní vraj   majú obsadiť aj nejakých   nemeckých druhotriednych   hercov, aby oslovili aj   nemecky hovoriace publikum a   zarobili viac peňazí. Je mi   len ľúto, že tvorcovia   nechcú osloviť nemecký   televízny trh dobrým a   napínavým dejom, ale   hercami, novodobými milencami   pre nezadané doktorky a   sestričky...
Je mi len   ľúto, keď v televízii   vidím predstaviteľov tohto   novodobého seriálu hovoriť   o jeho úspechu, myslím si,   že to bol prepadák na celej   čiare a scenáristi túto   prácu odflákli...
brnvl2105
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Jediné co se dá asi říct   je to,že to nemá šmrnc ani   děj jako první série.   Očekával sem více.Dalo se   na to dívat kvůli hercům a   srovnání s jejich   předešlými výkony.
theremin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.2.2005
Katastrofa.Celý seriál je   nevkusný ako titulná   skladba- nudná a drahá   telenovela,medový motúz.Za   pozeranie tohto seriálu by mi   museli platiť.
Alix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Ach jo, výše uvedený obsah   seriálu patří k   původnímu, dietlovskému   seriálu, ne tady k téhle   neuvěřitelné slátanině!   Myslím, že se žádné   pokračování už nikdy   nemělo točit. Nemá to ani   původní kouzelnou   atmosféru, ani zajímavé   zápletky, je to strnulé a   neživotné a nakonec jsem   tento seriál bojkotovala,   protože jsem na to už fakt   neměla nervy. A ani ho už   nikdy vidět nechci.
geojezek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.10.2015
Velkej pruser
Sice jsem nikdy nechapal   oslavy prvni serie, tak   propastny rozdil je tu patrny.   Hodne mi vadilo, jak Dvorak   leze do zadku tomu cikanskemu   baronovi, ktery je samozrejme   (nic jineho neni dovoleno),   tim jedinym dobrackym   chlapikem v okoli. Vim, ze   penize nesmrdi...lec osobne   bych tu ponizujici roli hrat   odmitl.
Ardony
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Celé toto pokračování se   dá okomentovat jedním slovem   - tragédie. Odfláknutý   scénář vévodí špatným   hereckým výkonům, vlastně   nikdo v tomto dílku nijak   nezazářil, včetně J.   Abrháma. S původním dějem   to má společnou vnější   slupku - název a umístění   děje, to je ale všechno, co   pojí tuto "venezuelskou   telenovelu" s dílem J.   Dietla.
simimo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Toto pokračování   legendární Nemocnice, které   dodával šmrnc doktor   Štrosmajer, je pouhopouhá   fraška. A háže to i stín   na první sérii. Jen doufám,   že se třetí řady   nedočkáme.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih63514minih63514Šťastné hvězdy v akci (1986) 
Zui jia fu xing n
minih24503minih24503Slečna od vody (1959) 
Slečna od vody n
minih12595minih12595Mistr Kickboxu (1992) 
Sidekicks n
minih91468minih91468Stín smrtihlava (2012) [TV film] 
Stín smrtihlava n
minih56509minih56509Rudý primátor (1978) [TV inscenace] 
Rudý primátor n
minih3309minih3309Ať žije republika (1965) 
Ať žije republika n
minih13062minih13062Můj táta hrdina (1994) 
My Father, the Hero n
minih123232minih123232Láska na vlásku (2014) 
Láska na vlásku n
minih6830minih6830Drakula (1979) 
Dracula n
minih80678minih80678Přátelé (1987) [TV hra] 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) [TV seriál]

 Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) [TV seriál]
Nemocnice na kraji města - nové osudy n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Viktor Polesný

(pokračování)

Nemocnice na kraji města (1977) [TV seriál]

 Nemocnice na kraji města (1977) [TV seriál]
Nemocnice na kraji města n
 
Žánr: drama
Země: Československo


(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10