Duben
ohodnotit

Nemají pokoj svévolníci [DVD kinodistribuce]

No habrá paz para los malvados

Další název:
Niet pokoja pre bezbožných (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
13.6.2013
„„“Nemají pokoj svévolníci“, pravil Hospodin (Izajáš 48:22)“
Popis / Obsah / Info k filmu Nemají pokoj svévolníci
Santos Trinidad, zkorumpovaný policajt, pije dlouho do noci na baru. Když mu v prázdném nočním klubu odmítnou nalít, Santos zabije majitele podniku, barmanku a další personál. Jakmile zjistí, že na místě byl svědek, který unikl, vydává se ho najít a odstranit. Ve stejné chvíli začínají soudkyně Chacón a detektiv Leiva vyšetřování trojnásobné vraždy. Brzy odhalují, že to, co se zdálo jako jednoduchý drogový případ, skrývá nebezpečí islámského terorismu…

Zdroj: Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Nemají pokoj svévolníci
Španělský snímek režiséra Enrique Urbizu proměnil 19. února během odevzdávání prestižních cen španělské akademie „Goya Awards“ 6 ze 14 nominací. Film získal ceny Goya v šesti hlavních kategoriích: nejlepší film, nejlepší režie, nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, nejlepší původní scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. Španělská akademie, Academia de las Artes y Ciencias Cinematográficas de España, tento film označila nejen za jeden z nejúspěšnějších filmů roku, ale nepochybně nejdůležitější španělský film roku 2011.

Kriminální příběh sleduje Santose Trinidada, policisty, který udělal chybu a teď za ní musí zaplatit. Zločin, terorismus, drogy, prostitutky, policejní vyšetřovatelé… Dokonalá zápletka, skvělé herecké výkony a fantastická režie přináší výjimečný divácký zážitek.

Film Europe CZ 2012


Popis / Obsah / Info k filmu Nemají pokoj svévolníci
Santos Trinidad, protagonista temného kriminálního thrilleru Nemají pokoj svévolníci, je nedůtklivý policajt s problematickou minulostí, s častými absencemi, sklonem k alkoholu a k násilí. Navíc se zpočátku zdá, že je spíše zločincem než mužem zákona. – Režisér Enrique Urbizu (nar. 1962) natočil drsný film noir s nesympatickým hrdinou, který se poté, co v nočním klubu zavraždí v opilosti tři lidi, dostane při hledání svědka svého zločinu na stopu kolumbijské drogové mafii a radikálním islamistům. Nakonec se mu podaří zabránit teroristickému útoku a zemřít se ctí. Trojnásobnou vraždu, kterou příběh začíná, vyšetřují soudkyně Chacónová s inspektorem Leivou, a ti se osamělému muži dostanou na stopu… – Zatímco policejní vyšetřování má explicitní charakter, Trinidadovo nemluvné pátrání s kusými dialogy, překombinovaný příběh a často nečitelná identifikace postav kladou při sledování paralelních dějů zvýšené nároky na divákovu pozornost.

-kat-, Filmový přehled 2013-9


Popis / Obsah / Info k filmu Nemají pokoj svévolníci
Režisér a scenárista Enrique Urbizu vystudoval informatiku a bez filmového akademického vzdělání si na 8 mm kameru začal natáčet krátké filmy. Na konci 80. let debutoval celovečerním snímkem Tvoje děvče je bláznivé (1988). V současnosti vede na Filmové škole v Madridu režijní kurz a do roku 2010 působil jako viceprezident Španělské akademie umění a filmových věd. Jeho nejnovější snímek Nemají pokoj svévolníci odhaluje těžko proniknutelné sítě prostituce, špinavého obchodu s drogami i terorismu, které jsou obrovským celosvětovým problémem. Téma Urbizuho snímku je tedy velmi aktuální. Vypráví příběh zkorumpovaného policejního veterána inspektora Santose Trinidada, alkoholika, který v nočním klubu zavraždí tři nevinné lidi. Vzápětí Santos pátrá po svědkovi jeho zločinu, aby ho zlikvidoval, zatímco mu jsou v patách i svědkyně Chacón s detektivem Leivem.

Film v roce 2012 získal 6 ocenění Goya za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší původní scénář, nejlepší střih, nejlepší zvuk a nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Obdržel 5 cen CEC Award (Cinema Writers Circle Awards) téměř ve všech hlavních kategoriích a navíc získal katalánskou národní filmovou cenu Gaudí Award a byl vyhlášen nejlepším evropským filmem roku 2012.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

No Rest for the Wicked (2015)

 No Rest for the Wicked (2015)
No Rest for the Wicked n
 
Žánr: krimi / thriller
Země: Spojené státy americké


(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10