Nekonečná neděle (2004) [TV film]

Nekonečná neděle
90 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Česká republika
    Délka: 87 min.
„Nečekaná podoba milostného trojúhelníku... Psychologický příběh podle scénáře Lucie Konečné“
Scénář mladé autorky Lucie Konečné je psychologickým příběhem mladé svobodné matky Wandy, která má dítě s ženatým mužem. Jáchym je trenér a všichni tři spolu bydlí na atletické ubytovně. Je to však jen tehdy, pokud Jáchym trénuje, nebo připravuje na závody svého svěřence. Wanda svoji situaci považuje za přechodnou. Věří, že je Jáchym rozhodnutý pro ni a pro dítě. Netuší, že on se na prahu čtyřicítky ocitl v krizi a řeší nejen svůj vztah k oběma ženám, ale i svoji identitu. Vše ale nasvědčuje tomu, že Jáchym na Wandu žárlí. Žárlí i na její přátelský vztah s atletem Danem, kterého trénuje, ale není schopen s ním přirozeně komunikovat. Navíc se zdráhá opustit svoji ženu, s níž dosud báječně vycházel a která se dobrovolně stará o jeho osamocenou matku.
Nekonečná neděle vypráví o tom, jak je těžké si přiznat pravdu, a ani ta nás nemusí spasit. Stává se, že milujeme toho, kdo nemiluje nás a my to vůbec netušíme a také se stává, že nemilujeme toho, o kterém jsme se dlouho domnívali, že ho milujeme.

režie:
Lucie Bělohradská
 
 
hraje:
Linda Rybová (Wanda), Jiří Dvořák (Jáchym), Jiří Racek, Taťjana Medvecká, Nina Divíšková, Ljuba Krbová, Lukáš Hlavica, Jan Vlasák, Sabina Králová
 
 
scénář:
Lucie Konečná
 
 
kamera:
Josef Špelda
 
 
hudba:
Jan P. Muchow
 
 
střih:
Lenka Polesná
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.