Duben
ohodnotit

Někdo to rád horké

Some Like It Hot

Žánr:
Rok:
1959
Délka:
121 minut
„Vše, co můžeme od gangsterské komedie očekávat. Honičky, střelba, pašovaný alkohol, dámský orchestr, krásné pobřeží, no a také nezbytná láska...“

Komentáře k filmu Někdo to rád horké

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Mohutné vnady Marilyn Monroe   bez podprdy jsou topem celého   filmu. Vše ostatní je   klasická bláznivá komedie   amerického střihu s   bezvadným českým dabingem.   Panečku, slyšet mluvit Edu   Cupáka Tonyho Curtise,   Vladimíra Brabce Jacka   Lemmona a Blanku Bohdanovou   Marilyn Monroe, to je   pošušňáníčko! Moje   největší vzpomínka na   Někdo to rád horké je,   když jsem asi jako osmiletej   kluk večer film sledoval s   babičkou, která u toho   chrápala a Marilyn zrovna   líbala Tonyho se slovy :   "tak a přiložíme   další polínko", a já   z toho byl na větvi :D.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Určitě výborná komedie   plná nápadů a komických   situací i dialogů postavená   především na hereckých   výkonech. Tony Curtis i Jack   Lemmon byli vynikající a   Marilyn Monroe byla prostě   Marilyn. Jsem si vědom že je   to obrovské kacířství ale   nikdy jsem nepochopil proč z   téhle dámy byli všichni   muži mimo sebe protože já   jsem ji vždy viděl jenom   jako fádní lehce   přitloustlou blondýnu navíc   prostou talentu. V tomto filmu   ale uplatnila perfektně svou   jedinou skutečnou přednost a   sice vyzývavou sexualitu.   Společně s brilantní
režií Billy Wildera to   všechno dohromady vytvořilo   skvělou komedii, která se   léty změnila na klasiku.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2018
Zvolit tento
film nejlepší komedií   všech dob ?
No já   osobně bych s tím neměl   problém.
Báječná   komedie se skvělými   hereckými výkony,   nesmrtelnými hláškami a   jednou sexbombou, která sice   všechny totálně deptala,   ale bez níž by to nešlo.
barbarella.s
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2015
klasika ktera porad bavi
kdyz jsem film poprve videla ,   prekvapilo mne, ze TA legenda   jmenem MARYLIN M., mela   opravdu neco do sebe...byla   nejen klasicky krasna, ale   prirozene roztomila, zkratka   film ma smrnc I vtip, clovek   se u nej nenudi a to I bez   dnesnich ujetych gaggu,   nasilnosti a vulgarit.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2014
Tož chechtal jsem se od   začátku do konce, je to   vtipné, svižné,   gangsterské kulomety jsou   pořádně nabité humorem a   vystřelují gagy s těžkou   stíhatelnou kadencí.   Nicméně pořád to je   "jen" situační   komedie. Jinak je vidět, že   sranda se dá dělat i bez   sprostých slov, ve filmu   nezazní ani jedno...
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2013
Co napsat k jedné z   nejlepších komedií všech   dob? Snad by stačilo, že   tahle věc vůbec nestárne.   Já se narodil cca 30 let po   premiéře, poprvé film   viděl asi před deseti lety a   dodnes celkem minimálně tak   šestkrát. Jeden z filmů,   které si musím alespoň   každé dva roky připomínat.   Ne kvůli tomu, že bych něco   zapomněl, ale spíše kvůli   tomu, že je to stálice,   která nikdy nezklame. Každý   má asi pár snímků, které   mu dokáží zlepšit náladu,   tohle dílko Billyho Wildera   má v této kategorii u mě   jedno z těch předních   míst.
Docela mě   zaskočilo, když jsem se na   konkurenční databázi   (nebijte mě) dočetl, že   tahle klasika je vlastně   jenom americkým remakem   německého remaku (1951)   fracouzského snímku (1935).   Ta věta zní asi dost   hrozně, ale je to opravdu tak   :-) Už jenom fakt, že tyhle   původní filmy téměř nikdo   nezná o něčem svědčí.   Proto nejsem až tak proti   remakům, jenom to málokdy   vyjde a málokdy to má vůbec   smysl, vzhledem ke kvalitám   originálů (přeci jenom,   koho by napadlo remakovat   mizerný film, že?).
Samozřejmě kvalitám   snímku pomáhá velmi   obsazení – Marilyn Monroe   je sice spíše sexsymbolem   než úžasnou herečkou, ale   tento typ role zvládá   naprosto s přehledem. Není   to sice kráska podle   dnešních měřítek, ale   kouzlo rozhodně má (a to   jsem proti blondýnám   zaujatej!), naprosto se vším   ohledně ní souhlasím s   uživatelem Mari0. Není to   totiž ona, kdo celou tuhle   taškařici táhne. Není to   ani Tony Curtis. Má několik   skvělých hlášek i   situací, ale vzhledem k tomu,   že moc přemýšlí, je   trochu suchopárný a jako   milionář je trochu moc   arogantní (je to zrátka   vychcanej hajzlík) ale   nepopírám, že i tak je   skvělý, zkrátka s ním   taková sranda není. Ale   vůbec to nevadí, protože   většinu scén si pro sebe   stejně ukradne Jack Lemmon.   Ačkoliv chemie mezi ním a   Curtisem funguje výborně,   věřím, že by to dokázal   utáhnout i sám.   Scénáristé ho totiž   dostávají do naprosto   okouzlujících situací,   které řeší trochu   roztržitý a zmatený Jerry   (často opravdu spíše   Daphne) opravdu neodolatelným   způsobem.
Málokterá   komedie je navíc tak   vyvážená, co se humoru,   potažmo zábavy vůbec   týče. Když jsem byl   mladší, trochu mi vadily   vsuvky s Psí dečkou Colombem   a jeho poskoky, alenyní už   je také dokážu ocenit.   Scénarista jejich dialogy   totiž také prošpikoval   mnoha perlami, takže   poslouchat třeba Malého   Bonaparta: „Je to už deset   let, co jsem se zvolil   předsedou týhle organizace.   A snad můžu říct sám, že   jste zvolili dobře.“ nebo   jednoho z poskoků: „My byli   s váma, šéfe, u   Rigoletta.“ Podobných   frků tu je opravdu   nepřeberný množství,   určitě ale nebudu sám,   když řeknu, že za   nejlepší považuju asi   scénu Jerryho ležícího na   posteli, a pohrávajícího si   s rumba koulemi poté co   protančil s Osgoodem noc. On   vůbec ten vztah   stárnoucího milionáře s   mladým muzikantem je   nejvděčnější a také   nejlepší částí celého, i   tak výborného filmu, kde   nuda nehrozí snad ani na   sekundu.
Myslím, že   nebudu vůbec přehánět,   když tohle označím za u   nás asi nejpopulárnější   opravdu starý hollywoodský   film. Přestože se mnozí,   obzvláště z mladší   generace (do které se věkem,   ale ne názory na staré filmy   řadím také:-) vyhýbají   klasikám, navíc když je to   ještě dokonce černobílý,   tak tuhle věc zná alespoň v   hrubých obrysech snad úplně   každý. A téměř každý si   tenhle film také zamiluje.   Žádný člověk totiž   opravdu není dokonalý, jak   říká náš milý Osgood   Fielding III v závěru. Ale   některé věci být dokonalé   můžou. Tenhle film je toho   důkazem.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Někdo to rád horké, to   víte že rádi. Krásná a   půvabná Marilyn Monroe chce   bohatého a elegantního   chlápka jako je například   pan Shell :)). Tleskám.   nejdokonalejší zápletka co   jsem kdy ve filmu mohl vidět.   Dva muzikanti utíkající   před tím co vlastně   náhodou přežili a   převléknou se za dvě Lady.   Dokonale zahráli dvě...   mělo by se říci mladé   roštěnky, ale není tomu   tak. Byli to dvě ostřílené   ženské.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Někdo to rád horké
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   1960: Nejlepší herec v   hlavní roli (Jack Lemmon),   Nejlepší výprava a dekorace   v černobílém filmu,   Nejlepší černobílá   kamera, Nejlepší režie a   Nejlepší adaptovaný   scénář.
Oscar za   Nejlepší kostými v   černobílém filmu.
Někdo to rád horké jsem   poprvé viděl jako balet v   divadle, kde za celou dobu   promluvili jen jedinou větu,   a to 'Nikdo není dokonalý'.   Hra se mi natolik líbila, že   jsem musel shlédnout i film,   který je navíc ještě   lepší. V plné své síle se   stavím proti všem, kteří   zde kritizují Marilyn Monroe.   Jejího hereckého talentu se   nezastávám, je obyčejný   až podprůměrný, spíš mi   vadí jak je terčem kvůli   silnější postavě.   Zásadně nesouhlasím,   protože její tělo je pro   mě sexy symbolem jakékoliv   doby. Má normální váhu,   normální proporce - ženy by   si z ní měli brát příklad   a ne se mučit kvůli   vychrtlé postavě. Já   uznávám ženy jako je tato   blonďatá kráska, ne ty co   je skrz ně téměř vidět a   ještě si stěžují na to,   jak jsou tlusté...
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Kdo má rád něco horké a   při tom není dokonalý a   tento film viděl alespoň   20x, tak patří do skupiny   lidí, kde jsem i já.   Nejlepší film s krásnou   Marilyn Monroe je našpikován   akčními gagy s slovním   humorem o mafiánech, v době   prohibice. Dabing s Blankou   Bohdanovou, Édou Cupákem,   Vladimírem Brabcem, Irenou   Kačírkovou ještě film o   stupínek povyšuje...
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2012
NĚKDO TO RÁD HORKÉ

Filmová klasika,   kterou snad alespoň jednou   musel vidět každý z nás.   Výborný film poskytuje   směsici žánrů od   gangsterky, akční   střílečku až po skvělou   komedii. Bezhlavý útěk dvou   muzikantů v převlecích za   ženy nemá chybu. A ta   láska, tolik pokušení v   jednom vlaku! Na tomto   příkladu je jasně vidět,   že i s vcelku malými a   jednoduchými nápady a gagy   se dá udělat kvalitní film.   K zasmání i k zamyšlení,   který nikoho neurazí,   neoplývá vulgarismy ani   přehnanými a   nepravděpodobnými   zápletkami a přesto dokáže   upoutat a pobavit již   několik generací diváků.   Herecké výkony, které   předvedli Jack Lemon, Tony   Curtis i Marilyn Monroe, jsou   třešničkou na dortu, který   nám nabídl režisér Billy   Wilder už v roce 1959. A   závěrečná věta: nikdo   není dokonalý - není tak   úplně pravda. Tento film   dokonalý je!
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Originál, prostě úžasná   komedie, moje absolutní   jednička!
Vezmu-li   popořádku, Daphne a   Josefína, tak skvělý a   inteligentní humor se   nevidí.Prostě Jack Lemonn a   Tony Curtis jsou   nepřekonatelní. No a Sugar,   to je pastva pro oči, Marylin   je a zůstane krasavicí!   Tahle komedie má všechno,   příběh a skvělé herecké   výkony, dokonce i hudba se   dá poslouchat.Miluju ovšem   starý český dabing, tzn.   Brabec a Cupák, Bohdanová a   Kačírková!100%
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Tak jsem se konečně v roce   2012 dokopal k tomu,abych se   podíval na tenhle skvost a   trošku si doplnil filmový   vzdělání a tak nějak se   nestačim divit :)Je to   strašnej úlet,ale v dobrým   slova smyslu :)Asi bych   tvrzení o tom,že to je   nejlepší komedie všech dob   zrovna nepodpořil,ale   zábavný to je určitě a   tak neskutečně   stupidní,že se musí   párkrát za film usmát i   totální suchar...na   Marilyn je i ve filmu   vidět,že musela být   strašně jednoduchá a   hloupatá i mimo   kameru(možná,že i ona   částečně odstartovala   vtipy o blondýnách),což   mi vlastně potvrdily i   různé zajímavosti z   natáčení...nicméně je   znát,že s velkýma kozama a   sex-apealem se v padesátých   letech dalo dobře pracovat   i když vám od sudiček   příliš hereckého umu   dopřáno nebylo :)A co se   týče práce dvou   pánských aktérů   převlečených za ženy,tak   tam není co vytknout,   stejně jako na práci   Billyho Wildera i když Sunset   blvd.se mi od něj líbil   víc. Zajímavá komedie se   zajímavým dějem a   zápletkou,která vás   rozhodně nudit nebude...90%
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Ne že by M. Monroe nebyla   hezká, ale kdovíjaká   krasavice teda taky ne. Film   je klasika, zasmát se dá,   ale za ta léta už to   poněkud vyčichlo.
falm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Pozor! Verze na BlueRay - nový dabing!
V létě 2011 vydán film na   BlueRay; bohužel i s novým   dabingem. Není úplně   špatný, na dnešní zoufalé   poměry je dokonce i dobrý,   ale na původní dabing   prostě nemá.
lera
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Jeden z mých oblíbených   filmů, který mě nikdy   nezklame a vždy mě dokáže   rozesmát. Skvělý herecký   výkon, který je jedinečný   a k tomu skvělý dabing.   Tenhle film si desítku   prostě zaslouží.
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Vynikající film s Marilin   Monroe Tony Curtisem a Jackem   Lemonem. Kvalitní komedie se   skvělými hereckými výkony.   Komu nevadí starší filmy a   rád se zasměje tak je tento   film pro nej jako stvoreny.   Film s Komedialními prvky kdy   dva muzikanti prchají pred   mafiany a utociste najdou v   divci kapele Sladke Sue kde   jsou převleceny za dve dámy   baví už dlouhá léta   všechny věkové kategorie.   Film je sice starší ale   vůbec nestrácí na kvalitě,   ba pravě na opak.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Some Like It Hot
U tohoto prvotřídního   snímku není ani potřeba se   nějak hodně rozepisovat, já   si stejně myslím, že v té   době vznikalo daleko více   kvalitních snímků a to ve   všech žánrech, Někdo to   rád horké je toho   příkladem i když v tomto   případě se jedná o   romanticko-komediální   žánr, obě tyto podmínky   splňuje na jedničku a, že   jsem těch filmů už pár   viděla, žádný, a opravdu   žádný nedosahuje takových   kvalit jako tenhle film.
Já mám Marilyn Monroe   ráda a i přesto, že vím co   se dělo okolo tohoto snímku   nijak mi to nekazí celkový   dojem.
Monroe&Lemmon&Curt   is byli skvělá trojce.   Ještě dodám, že Billyho   Wildera a jeho filmy mám a   vždycky budu mít moc ráda.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Na to, že tomu filmu uže je   přes 50 let, tak lze bez   pochyby říct, že   nezestárla snad ani o den.   Člověk by neřekl, jak   otevřený sexuálně laděný   humor se v té době dal   zplodit do komedie, jedné z   nejpřirozenějších a   nejlepších co se týká   hereckých výkonů vůbec.   :-) Jack Lemmon a Tony Curtis   předvádějí opravdu talent   nad talenty, jejich výkon je   prostě víc než 100%. Ale   Marylin "maličko při   těle" Monroe pro mě   zárukou stoprocentní kvality   opravdu nebyla. Radši kouknu   na Audrey Hepburn. Takže u   mě film 100%, díky Marylin   80%.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Podle dnešních měřítek by   Marylin byla brána za pěknou   tlusťošku, tenkrát to byla   ale holka krev a mlíko a   její sexappeal lámal srdce   diváků. I když údajně   při natáčení svým   kolegům pěkně pila krev.  
K tomuto filmu není   víc co dodat, klady rozhodně   převažují, navíc český   dabing (Brabec, Cupák,   Bohdanová) je něco tak   excelentního, že by za to   stálo přidat hvězdičku   navíc.
Jarda.ftr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Když komedie byla opravdovou Komedií
Pokud amerika stvořila   nejlepší komedii je to   rozhodně tato! Hned v   závěsu by byli Nebožtíci   přející lásce. Dodnes jsou   to komedie na špičkové   úrovni a zbytek už bych jen   opisoval od   "sousedů"
vendy13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Skvělá americká stará   komedie,která díky svému   ději a skvělému obsazení   nikdy nezestárne.V hlavních   rolích se vám představí   herečka Merlin Monroe,Jack   Lemmon a Tony Curtis.Děj je   skvěle promyšlen a zábavně   sformulován,tak aby diváky   bavil od začátku do konce.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2009
tak to to nemá chybu    
tento film je i dnes   pořád skvělí pln humoru   zasáhl hodně generací   obsazení snímku je paráda   Lemon a Curtis to je hold   herecký koncert
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Úžasná klasika. Výkon dua   Lemmon-Curtis je legendární.   Já na tomhle filmu miluju   Daphne a úžasné přezdívky   mafiánů.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Tak k tomuhle filmu neni co   dodat, je výbornej! Ty dva   chlapi sou dokonalý a Marilyn   mám ráda odjakživa, takže   jasná desítka.
řepešínský
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2009
léty prověřená filmová   komedie někdo to rád horké   s hvězdným hereckým   obsazením nic neztratila na   své humornosti a je jasným   důkazem toho, že ve   většině prostoru filmu jsou   tak skvěle napsané dialogy,   že i po půlstoletí stále   rozesmívají diváky. Autoři   šli od prvopočátku ve stylu   nestránoucích klasických   konverzačních komedií, ať   co se mluvených scén týče,   tak dějovou zápletkou   těžící z faktu, že se zde   muži vydávají za ženy.   Někdo to rád horké   nepostrádá ani stále   zelené písničky a jediné   co lze filmu vytknout je   existence místy zbytečně   vykonstruovaných modelových   situací a absence hlavních   hudebních motivů pro   jasnější odlišení   důležitých sekvencí a   postav. americká komedie   někdo to rád horké se již   v době svého uvedení   dostala mezi nejlepší filmy   světové kinematografie, kam   zcela právem i v současnosti   patří.
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Dobrý nápad, obdivuhodné   výkony a hezké kostýmy,   nápaditá hudba, ale to je   asi vše. Každý zde zmiňuje   úžasný humor, ale zas tak   jsem se nesmála - nevím   jestli jsem hold namlsaná,   nebo se prostě nemusím ČB   filmy, ale každý máme   prostě vkus jiný.
salsaverde
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
ja se budu vdavat!
Jedna z mojich naoblubenejsich   komedii. Marylin bola hviezda,   v inych filmoch ju nemusim,   ale tu je podarena. Dabing sa   mi velmi pacil: Daphne a   Josephin. Moje oblubene sceny   sa odohravali v spacom vozni,   ked sa Jack Lemmon chystal   "prezradit polnocne   tajomstvo" Sugar...a k   tomu nedoslo. Alebo scena, ked   Daphne nastupi do vytahu so   smilnym milionarom a on ju   pocas jazdy stipe, hehe.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Nejen krásná Marylin...
...o níž si stále říkám,   že žila ve špatné době.   Ona byla tak   "moderně" krásná,   že i dnes by zcela zapadla do   současných módních trendů   a byla idolem mladé generace.   Ale jím je stejně - k   Marylin a jejímu   nesmrtelnému účesu se   stále vrací mnoho jejích   obdivovatelek. Je prostě   legendou a zůstane jí i   díky svým filmům, z nichž   Někdo to rád horké je   skutečnou klasikou. Pánové   Lemon a Curtis v ženských   převlecích nemají chybu, á   propos - nabídka k sňatku na   sebe nenechá dlouho čekat.   Vždyť přece - "nobody   is perfect":-)))
Gucia
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Nobody's perfect... but she   is:-)A kluci taky:-)I kdyz je   to tak starej film   vzdycky,kdyz se na to divam,   musim si rict-to je bomba.   Supr musika, supr hereckej   vykon. Jack Lemon a Tony   Curtis jsou uplne vyjmecni   jako zeny. A zaverecna scena s   moji 1.vetou je uz casti   kazdeho jazyka.
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Někdo to rád horké je   klasika, a ohlas na tuto   komedii je z 99% kladný. Já   osobně jej považuji za   nejlépe zpracovanou crazzy   komedii v historii amerického   filmu. Duo Lemon+Curtis jsou   nepřekonatelní, a Marilyn   tahle role dokonce sedla.....a   daly by se v jejím případě   přidat i další. Nebyla až   takové dřevo, jak se mnozí   snaží dokázat :o)) (např.   film Mustangové).
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Jedna z nejbáječnějších   amerických komedií. Ženský   převlek u mužů v komediích   vždy dobře zabírá , ale   zde jsou T. Curtis spolu s J.   Lemmonem dokonalí. Scéna,   kdy Daphne tančí se svým   neodbytným ctitelem Osgoodem   tango s růží v puse ,je   skutečně legendární.
petroniuss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Kolikrát ještě???
Říkám si, kolikrát tuhle   komedii v životě ještě   uvidím a vždycky budu   ochotný se na ni dívat. I   když vím, která scéna bude   následovat, tak se na ni   vždycky těším. Mohla by   být poučením pro tvůrce   amerických komedíí, ve   kterých jsou prd, krk a   zvratky většinou   považovány za nejvyšší   devizu a poukázku k   rozesmání diváků.
narvah
Hodnocení:
Přidáno: 29.10.2007
NAJ KOMEDIA VšETKýCH DOB
Myslím, že lepšia komédia   sa zatiaľ nenatočila a asi   sa ani nenatočí. Je to   najlepší bláznivý film,   aký som kedy vide, na ktorom   sa budete smiať od začiatku   do konca.
Naozaj   unikátny snímok, ktorý aj   po toľkých rokoch nemá   obdobu a môžem si ho   pozrieť znovu a znovu a   napriek tomu sa nebudem   nudiť. Dávam 10   hviezdičiek!!! Fakt SUPER!
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Jedna z nejlepších komedií,   co jsem měla to štěstí   vidět. Jack Lemmon a Tony   Curtis jsou neskutečně   sehraní, Marilyn Monroe tahle   role také sedí. Nic bych   neměnila. Všechno moc   dobré. Když si připočtu   ještě ty mafiány, stává   se z tohohle filmu srdeční   záležitost.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2007
Opravdu nemůžu dost dobře   pochopit, cože to na té   Marilyn vlastně všichni   mají? Upřímně řečeno   jako herečka mi zde   připadala docela... no   strašná. Tento film vůbec,   i když je tak slavný, tak co   je na něm úžasného. Mě to   připadá jako dobrý   průměr, takže budu   vybočovat, ale víc než na   šestku to nevidím.
dandysek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
nádherný film, víc než   zdařilá komedie - napínavé   scény se střídají s těmi   sršícími vtipem, padáte   smíchy, když se josephine a   daphne vydávají na cestu s   dívčím orchestrem, aby   unikly gangsterům, kterým   nakonec stejně neuniknou, i   když/a když, tak za jakou   cenu :o)
film nemá   žádné slabé místo,   situace, herci, zpracování,   hudba... všechno je   parádní!
a pak,   stačí, když se jackie   lemmon kysele nebo rozzlobeně   zatváří, to se smíchy   neudržíte
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Mimořádně zdařilá   komedie. S jejím hodnocením   bych se pohyboval mezi 9 a 10   body.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6034minih6034Den sedmý, osmá noc (1969) 
n
minih54709minih54709Slečna Marplová: Nemesis (2007) [TV film] 
Marple: Nemesis n
minih83307minih83307Vrásky z lásky (2012) 
Vrásky z lásky n
minih24805minih24805Vítězný lid (1977) 
n
minih60316minih60316Podkova pro štěstí (1946) 
Podkova pro štěstí n
minih53479minih53479Zvony pana Mlácena (1973) [TV inscenace] 
n
minih63134minih63134Milano kalibr 9 (1972) 
Milano calibro 9 n
minih165603minih165603Zemřít mladí (2019) 
We Die Young n
minih48926minih48926Šibalství Scapinova (1961) [TV inscenace] 
Šibalství Scapinova n
minih158181minih158181Pásky z Nagana (2018) 
The Nagano Tapes: Rewound, Replayed & Reviewed n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10