Duben
ohodnotit

Největší showman

The Greatest Showman

Další název:
Najväčší showman
Rok:
2017
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
28.12.2017
„Když se nemožné stane skutečností.“
Popis / Obsah / Info k filmu Největší showman
Největší showman je originální muzikál inspirovaný životem P. T. Barnuma, muže, pro nějž každá překážka a nezdar byly jen dalším odrazovým můstkem na pouti ke hvězdám. A právě díky jeho vizionářství a energii vznikl showbyznys.

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci.

V muzikálu Největší showman se po boku Hugha Jackmana představí Michelle Williams a do velké role v muzikálu se od časů Muzikálů ze střední vypracoval i Zac Efron. Role jeho partnerky se ujala populární americká zpěvačka, tanečnice, herečka a modelka Zendaya. Na muzikálových písních se pak podíleli textaři ocenění Oscarem za film La La Land.

Zdroj: CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu Největší showman
Původní filmový muzikál debutujícího australského režiséra Michaela Graceyho Největší showman je inspirovaný životem amerického podnikatele a zakladatele showbyznysu P.T. Barnuma (1810-1891). – Malý Phileas Barnum se jako syn krejčího zamiluje do Charity, dcery movitého zákazníka Halleta, a ona do něho. V dospělosti se s ní proti vůli jejích rodičů ožení. Žijí v New Yorku, mají dcerky Helen a Caroline a navzdory chudobě jsou šťastní. Barnum lstí získá půjčku od banky a zakoupí na Broadwayi zpustlé muzeum kuriozit. Podaří se mu zabodovat u lidového publika, až když zorganizuje vystoupení živých „zrůd“, k nimž patří vousatá zpěvačka Lettie, trpaslík Tom Paleček, nejtlustší, nejvyšší či nejpotetovanější muži nebo siamská dvojčata, ale také akrobatů, žonglérů a hudebníků. Představení je trnem v oku divadelnímu kritiku Bennettovi a samozvaným strážcům morálky. Velikášský Barnum se spojí s dramatikem z lepší společnosti Phillipem Carlylem a dostane se i s ansámblem na audienci ke královně Viktorii. Tam pozná švédskou operní zpěvačku Jenny Lindovou, jíž uspořádá turné po Spojených státech. Přes velký úspěch ho tahle akce málem zruinuje a znamená téměř rozpad jeho manželství. Když pak jeho budova na Broadwayi shoří a banka mu zabaví dům, podpoří Barnuma Charity a jeho soubor; bývalí vyděděnci díky němu získali rodinu. Muž pak s úspěchem uvede ve velkém cirkusovém stanu Největší show světa a předá pomyslné principálské žezlo Phillipovi. – Snímek s charismatickým hrdinou, představovaným Hughem Jackmanem, a velkolepou výpravou přibližuje počátky showbyznysu i dobovou atmosféru. Tvůrci přizpůsobili fakta o Barnumově životě uhlazenému muzikálovému příběhu. Samotná postava P.T. Barnuma se na plátně objevila již několikrát: Cirkus Barnum (1934, The Mighty Barnum; r. Walter Lang), životopisné drama Barnum (1986; r. Lee Philips – TV) s Burtem Lancasterem v titulní roli a další TV biografie P.T. Barnum (TV-1999, P.T. Barnum: Král cirkusu; r. Simon Wincer – TV). Jeho postava se objevila také ve fantastické komedii Rocket to the Moon (1967, Raketa na Měsíc; r. Don Sharp).

Zdroj: NFA / -kat-


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10