Duben
ohodnotit

Nejkrásnější hádanka

Další název:
O Matějovi a Majdalence
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2008
„Jak hádanky pomohly ke štěstí nejen princezně a Matějovi.“

Komentáře k filmu Nejkrásnější hádanka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
řepešínský
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2009
pohádkový, milý, kouzelný,   přesně takový jaký má   film pro celou rodinu být,   inu troška v případě   nejkrásnější hádanky   opět dokázal, že je králem   českého filmového   pohádkového žánru.   přestože by diváci mohli   mít určité výhrady k   překombinovanosti děje i k   nesourodosti hlasů s   postavami epizodních rolí,   povedlo se troškovi znovu   vysadit laťku českého   pohádkového filmu k   hvězdným výšinám.   nádherné vedení kamery,   nosná hudba, skutečné   reálie historických míst,   výpravné kostýmy i celé   výsledné ladění filmu   dodávají nejkrásnější   hádance punc klasické   filmové pohádky. již nyní   je jisté, že se   nejkrásnější hádanka   zařadí mezi skvosty s   trvalým místem ve svém   filmovém oboru. troškova   nejkrásnější hádanka má   poslání pro všechny   věkové skupiny diváctva,   nechybí jí přesah, přesto   ke 1oo% dokonalosti   dřívějších děl stejného   režiséra jí krůček   chybí.zkuste hádat v čem?   nejkrásnější hádanka si i   tak zaslouží stanout v   nejvyšší filmografické   třídě, kde však zůstane   těsně pod hvězdným nebem.
m.king
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Další povedená pohádka z   dílny mistra Trošky. Nic   víc, nic míň. Určitě   stojí za podívání a ne   jenom jednou.
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2020
Příběh je sice spojením   dvou pohádek, ale spojením   citlivým a uvěřitelným.   Krásná a prosluněná   pohádka, která se celkem   přesně drží knižní   předlohy, takže si myslím,   že pan Drda by byl určitě   spokojen. Zdeněk Troška   pohádky umí a já mu za to   děkuji.
bombyste
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Na tomhle filmu jsem byl v   kine protoze me tam zatahla   pritelkine. vetsina ceskych   filmu se mi neliby, Jana   Dolanského jsem znal jenom z   filmu Pernikova věž a tam   hral fetaka, ten hral vhlavni   roli v pohadce a ujal se toho   opravdu vyborne. Tento film   nebyl rozhodne ztratou casu
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Tyhle pohádky 2 in 1 jsou   vždycky cestou na tenký led,   ale tady to do sebe pasuje   docela dobře. Navíc to má   slušnou výpravu,   sympatickýho chasníka a   hezký exteriéry (Sychrov   mám rád). Ale nikdy mě   nepřestane vytáčet ten   bolševickej pohádkovej   úzus, že co král, to debil.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2011
Pohádka, které dá   čtveřice pubošů (2x 14 a   2x 16 roků, samí kluci)+ 1   jeden sedmiletý   "poškoláček"   přednost před odpoledním   lenošením u zahradního   bazénu, přece nemůže být   nijak špatná. Slupli přitom   "kýbl" zmrzliny a   ti starší se snad díky panu   Troškovi alespoň na chvíli   vrátili do dětských let. Za   sebe musím říct, že jsem   na tom byla dost podobně...
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2008
Pan Troška se opět   vyznamenal. Je vidět, že je   to nejoblíbenější český   režisér a pohádky mu   jednoznačně svědčí.   Ikdyž teda, možná by to   chtělo trochu oživit   dějovou linii. Jinak celkem   slušná pohádka.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Tak pan Troška ten umí   pohádky,v těch u nás na   něj
nikdo   nemá a v Evropě má těžko   konkurenci.Pohádka je dobrá  
obsazení na možnosti   je dobré
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2018
Nejkrásnější hádanka
Jedna z mála novějších   pohádek, která mě zaujala.   Dle mého názoru je to dáno   hlavně tím, že film   nabídne scenáristicky   bohatý, nápaditý a   neotřelý příběh.   Potěší rovněž souboje s   loupežníky, které do děje   vnáší alespoň trochu akce.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2022
Asi jedna z lepších   novodobých pohádek,   neotřelá, dobré postavy a   jejich obsazení. Zdeňku   Troškovi se povedla. Jsem i   rád, že tam konečně není   žádný čert.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Klasika o pana Trošky trocha   akčnejší pohádka pěkně   zpracovaná.Loupežník   Madlafous a jemu podobná zlá   síla byla poražena a láska   ,věrnost opět zvítězila.
honza.dlask
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Další nádherná pohádka od   Zdeňka Trošky. Zdeňek je   jedním z nejlepších   Českých režisérů,   protože umí fakt dobrý   komedie, a umí fakt ty   nejlepší pohádky jako je   Nejkrásnější hádanka.   Tato pohádka bych řekl,   že zaujme diváky všech   kategorií,
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Docela roztomilá pohádka se   zajímavými hádankami,   zloduchy občas spíše   směšnými než   nebezpečnými, poměrně   uvěřitelným dějem,   téměř absencí triků...
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Pohádka o Matějovi, princezně a loupežnících
Vcelku zajímavá pohádka,   hlavně úvod pohádky se   povedl. Nezapomeňte že   pohádky se točí hlevně pro   děti a tahle pohádka to   splňuje měrou vrchovatou -   les a v něm loupežníci,   loupežníci jak mají být, a   Matěj co hádá hádanky,   princezna - která je   obyčejná, žádná   krasavice, ale má hezké   srdce. Není to extra, ale je   to pohodová pohádka.

Dal bych 6 bodů,   ale za to že se film   natáčel na hradě Kostomlaty   (Sukoslav)pod u Milešovkou   dávám 7 bodů. Hrad jsem   několikrát navštívil, je   fakt hezký - romantická   zřícenina na místě   skrytém v lese. :-)
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2015
Konečně pohádka, která mě   v poslední době trochu víc   zaujala. V prvé řadě svou   rozvernou komičností, v   druhé řadě tím, jak vše   drží pohromadě. Vytknul   bych délku - hádání u   princezny mělo fantastický   švih, ale od scén s   loupežníky se děj začal   táhnout a posledních dvacet   minut už mě vysloveně   nebavilo.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2013
Režisér Troška - to jsou   kvalitní komedie a pohádky   nejlépe podle Drdy -   ((Jasněnka) - a jejich   úroveň je opravdu jiná,   než mají názor kritici.   Pohádka je složená sice ze   dvou témat, ale asi by na   jednu normální pohádku   nevydala.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Jedna z mála moderních   pohádek která má výborný   děj, je celá usměvavá,   pozitivní a celkově fajn.   Žádné nadpřirozeno, temno   či uječené scény - vše   pěkné, pohádkové -   oceňuji a rád se zas   podívám.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Příjemná pohádka Zdeňka   Trošky je napůl vlastně   komedií, ale svou kvalitou je   rozhodně na úrovni nebo i   mírně nad úrovní Princezen   ze mlejna. Zaplaťpánbůh,   protože výtvory jako Z pekla   štěstí a podobně jsou fakt   příšerný. Pro mě osobně   má velkou zásluhu na   hodnocení Ladislav Potměšil   a pochopitelně Jan Dolanský.   Stojí to za to. :-)
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2015
I když je p.Troška tak   trochu pohádkář, tak už ty   jeho pohádky začínají být   nudné, zbytečně roztažený   děj a někdy až moc velká   naivita.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Žádný zázrak to není.   Ovšem na posouzení   podobných filmů, používám   svou sestru, která je o 11   let mladší a právě je v   letech, kdy stále má   většinu dětské hravosti,   ale už dávno není to   hloupé dítě.
Vydržela se koukat po   celou dobu, což se   například o pohádce Třetí   princ říct nedá. Navíc   byla krásně zticha, což je   u mě další významné   plus.
A pokud jde o   mě, byl to krásný   odpočinek po celkem   namáhavém dni.
Myslím si, že kdo se na   tuto pohádku podívá   rozhodně neprohloupí. Ovšem   nesmíte od ní očekávat   žádné zázraky. Předse jen   pohádky jsou spíše pro   potěchu oka a odpočinek   duše a to je podle mě   splněno.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2020
Určitě solidní pohádka i   když se v ní nezapře   trošku devalvační rukopis   Zdeňka Trošky. Pěkná a   bohatá výprava a několik   opravdu dobrých hereckých   výkonů. Zejména Miroslav   Táborský byl v roli   loupežnického atamana   vynikající. Jan Dolanský   už tehdy svým renomé   překračoval stín svých   hereckých rodičů ale není   úplně typ na pohádky. V   rolích psychopatů, vrahů a   jiných zločinců (a že se   jich něco nahrál) je   podstatně   přesvědčivější! I tak to   ale jako celek vyznívá   pozitivně řekněme jako   lehce nadprůměrný film.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2020
Pan Troška se snaží držet   naši filmovou pohádku na   výsluní již několik   dlouhých let a kolikrát se   to moc nepodaří, ale snaha   se cení. Tato pohádka se   snaží být poctivou   "starou" pohádkou,   takovou jaké se dříve   točily. Sympatičtí herci,   dobré hlášky a   ucházející příběh,   který sice občas hapruje z   toho dělají celekm dobrou   podívanou, ale upřímně k   hodně dobré pohádce tomu   ještě pár věcí chybí -   60%.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Slušná pohádka, Troška   pohádky umí, ale že by to   byl zase nějaký zázrak to   zase ne, za mě lehčí   nadprůměr.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2015
Docela příjemná   pohádka,příběhově klasika   nechybí jak princezna tak   loupežníci a chytrý Matěj   který nakonec uvede vše   dopořádku.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Nejkrásnější hádanka (2008)
všetku špinu už vykydali   skoršie komentáre, takže   len stručné opakovanie:
je togýč, vykrádajúci   všetky možné filmové   rozprávky, ktoré boli   natočné, príbeh sa   zbytočne zamotáva a akoby   naháňal vlastný chvost, dej   je k uzúfaniu naťahovaný a   pomalo plynúci, žiadna   invencia zo strany   scenára/réžie, slabá   hudba...
na druhej   strane v hlavných úlohách   sa predstavila trojica   neokukaných hercov (keď   vidím na obrazovke mádla,   nožík sa mi vo vrecku   otvára), postavy sú slušne   zahrané, má to iskru, nájde   sa aj nejaký ten vtip,   skončí to rozprávkovo,   kostými sú fajn, zbojníci   ma bavili, zlo je potrestané,   dobro víťazí, technicky   tiež niet čo vytknúť. na   oskara to nie je, ale   obyčajná priemerná   rozprávka, ktorá nemôže   uraziť. teda môže,   posledné roky je v móde   zhadzovať všetko, čo je od   trošku (z veľkej časti   právom), takže ak nechce   človek vybočiť z rady, tak   sa mu to páčiť nemôže.
pre mňa obyčajná   rozprávka, pozrel som si,   malým sa páčila,   neotravovali počas nej,   úloha splnená. priemerné   hodnotenie 6*
alus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Průměr, průměr, průměr a   to i přesto, že se všichni   protagonisté snaží seč   můžou.Pohádka neuráží   pitvořením, přehráváním   herců, ale pořád je to   takové nemastné neslané.
janek85
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Vcelku průměrná pohádka a   trošku i úchylná. Úchylná   proto, že tam bylo spousta   hádanek typu " je to   velké a dostane se to do   malé díry"... to je   prostě Troška. Ale jinak se   vesměs povedla, čuměl jsem,   že herec Jan Dolanský hrál   kladnou roli, já ho znám z   filmů, kde hrává různé   gangstery a podobně. Byla to   taková normální pohádka...   50%
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Tuto novou pohádku rozhodně   za nejkrásnější považovat   nemohu. Dokonce i k té   obyčejné krásnosti to má   docela daleko. O pohádkových   filmech se často mluví jako   o něčem, co musí dozrát a   začne se líbit až časem.   Pro mne je pohádka   Nejkrásnější hádanka   zatím ještě zelená a   kyselá. Její kvalita je   daleko od toho, co bylo   natočeno dříve, tedy v 50.   letech až v prvé polovině   let osmdesátých. Troškovy   pohádky považuji za takové   uječené a někdy i   překombinované. Jednotlivé   postavy se prezentují spíše   křečovitě a tak nějak   oněm hercům ty postavy   prostě nevěřím. U tohoto   komentáře si vzpomenu na   jednu pohádku z poslední   doby, kterou považuji za   bezkonkurenčně nejlepší, a   to Anděl páně.
bodlacek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Přeoslomůstkováno
Rád bych prv oslovil autora   scénáře a režiséra v   jedné osobě, pana Trošku.   Při sledování tohoto díla   jsem z důvodů čistě   zdravotních zkonzumoval lahev   irské whisky, jejíž   náhradu tímto žádám a   předem za ni děkuji.
Ale teď již k samotné   pohádce. První, čeho si   pozornější divák všimne   je působivá kamera, zde   musím přiznat skutečně   velký potenciál a také asi   jediný. Děj trpí spoustou   oslích můstků, kdy na sebe   jednotlivé části děje   nenavazují, postavy konají   až zcela trapné kousky, aby   děj budil alespoň zdání   jakési logičnosti. Obávám   se, že i děti   předškolního věku si   zákonitě musejí všimnout   těchto oslích můstků,   kterými je děj přesycen a   odcházet od plátna či   obrazovky zklamané.
V   úvodních titulcích se autor   scénáře přiznává k   inspirování se pohádkami   Jana Drdy. Chudák, myslím,   že toto si skutečně   nezasloužil. Děti jen trochu   znalé jeho pohádek zde   možná najdou část jejich   rysů a možná si tím   další díla tohoto   excelentního spisovatele   navždy zoškliví.
Snad jediné proč stojí   za to setrvat u sledování je   hezky zachycená krajina a   interiéry v nichž se děj   odehrává. Osobně však   raději v ona místa zavítám   sám.
Přeji nám   divákům hodně trpělivosti   s dalšími pokusy pana   Trošky a doufám, že   scénáře jeho dalších děl   raději přenechá někomu   jinému, zkušenějšímu a   bude se více věnovat režii.
Hortensie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.5.2011
Proboha, ať už někdo panu   Troškovi řekne, že   režisérská práce je   určena někomu jinému? Co to   zase má být? Slátanina bez   děje, nepříjemná,   ukničená, s příšernými   kostýmy, nepřirozeným   postsynchronem (navíc   předabovaná hlavní ženská   postava), ty odpudivé účesy   připomínají až příliš   Eufrozínu či jak se ta   obluda jmenovala z dalšího   zoufalého výkřiku Troškova   Z pekla štěstí. Po 45ti   minutách sledování při té   nejlepší vůli dát tomu   šanci říkám rezolutně:   Tohle už víckrát NE!!!
thefj
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Já vím,
že už tady bylo řečeno   téměř vše, ale je to tak   strašně strašné, že to   musím napsat. Nebudu tedy   zbytečně opakovat   předešlé výtky. Hrůza!
POMAJZ
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Špatně zahrané,takové   křečovité,snad jedinej   Dolanský to zvladl.Zvuk   příšernej,nevýrazní herci   a nevýrazný hlasy.
Antoni
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Proč je to dabované?
Proč polovina českých   herců nemá svůj hlas a je   dabovaná jinými herci?   Vždyť snad u nás je herců   dost a tak nechápu proč   nevyberete jiné když se vám   hlasy nelíbí a tvoříte   taková zvěrstva a známe   herce pitvoříte..
JonnaDU87
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.12.2020
Nemám ve zvyku komentovat   věci, které jsem zrovna   neviděla, ale budiž.
Na téhle věci jsem byla   v kině se školou a   následně nám to   zreprízovali asi třikrát v   družině. Už je to přes   deset let, takže si   nepamatuji příliš detailů,   ale to hlavní zůstává.
Pohádky jsou primárně   myslím pro děti, ne? Jestli   ano, tak promiňte, pane   Troško, ale mě se to   nelíbilo. Ne, to je slabý   slovo. Já na to zírala a   modlila se, aby už byl konec.   Už asi po pěti minutách   přišlo to, co jsem nazvala   později WTFmomentem. Já sice   nebyla malej Einstein a o   vztazích jsem věděla   kulový, ale myslela jsem si,   že když kluk chce holku   číslo 1, tak ji nezíská   tím, že se začne ucházet o   holku číslo 2. Děj mohl   končit po dvaceti minutách,   ale to ne, to jsem ještě   musela strpět ten zbytek. Ve   zkratce: Užila jsem si   nanejvýš odchod z kina.   Nelíbilo se mi ječení, už   tenkrát pro mne naprosto   pitomí záporáci, hlavní   hrdina, který byl buď   úplně blbej, nebo prudce   geniální, stejně tak si mě   nezískalo nesmyslné konání   uměle natahující děj,   příšerné   "náhody",   princeznin ženich, kterého   jsem až do svatby skoro   nezaznamenala, a o prorocké   drůbeži snad ani   nemluvit.
Takže... asi   díky za první dětské   filmové trauma?
Ivousek861
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Blbost
Totální blbost nedívatelný   nudný hnusný!!!!! :-!
Snad nejhorší film v mém   životě co jsem viděl.
Hodně jsem toho   nepochopil.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih60108minih60108Mladí, nezadaní a naštvaní (2006) 
Young, Single & Angry n
minih40401minih40401Virus z ráje (2003) [TV film] 
Paradise Virus n
minih4005minih4005Bílá nemoc (1937) 
Bílá nemoc n
minih4832minih4832Byl jednou jeden král (1954) 
Byl jednou jeden král n
minih52032minih52032Les mrtvých (2009) [TV film] 
Les mrtvých n
minih28274minih28274Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 
Terminator 3: Rise of the Machines n
minih51049minih51049Zimní slunovrat (2004) 
Winter Solstice n
minih43043minih43043Noc v muzeu (2006) 
Night at the Museum n
minih54841minih54841Hora jménem Andělská (1993) [TV film] 
Hora jménem Andělská n
minih12897minih12897Most (1959) 
Die Brücke n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hádavá pohádka (1969) [TV inscenace]

 Hádavá pohádka (1969) [TV inscenace]
Hádavá pohádka n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Vlasta Janečková

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

167 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

16 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:40 - 09:10

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10