Duben
ohodnotit

Nedotknutelní

Intouchables

Další název:
Untouchable; Nedotknuteľní (SK); Ziemlich beste Freunde
Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
7.6.2012
„O to právě jde - žádný soucit.“

Komentáře k filmu Nedotknutelní

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 54
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2012
Perfektní! Čistokrevnou   filmovou legraci už dneska   asi nikdo udělat neumí,   takže musíme přistoupit na   to, že brnkneme i o trochu   sentimentu a vážnějších   témat. Omar Sy je ale   vynikajicí a pro mě je   podstatně, že k   Nedoktnutelným se ještě   rád vrátím. Proto nemůžu   jinak než za plnej počet s   příjemným pocitem, že   pojem francouzská komedie ve   světě filmu ještě pořád   něco znamená.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Intouchables
Tak film Intouchables jsem   shlédla na doporučení   uživatele karlosphonic a   musím říct, že jsem   nadšená. Filmu nemám vůbec   co vytknout, už jsem dlouho   neviděla takhle vydařený   film s úžasným příběhem,   který se zakládá na   skutečnosti a také skvělým   hereckým obsazením. U filmu   jsem se opravdu pobavila Omar   Sy mě opravdu dostal. Film se   mi dostal pod kůži a já   můžu říct, že ho řadím   mezi mé oblíbence a hlavně,   kde budu moct, tak ho budu   doporučovat. Tenhle film je   splněným snem, každého   fanouška filmu. U filmu jsem   se nesmírně pobavila a i,   když jsem se obávala, že   film bude dohnán jako   většina filmů emoční   sprchou, tak se nekonalo, a je   to rozhodně dobře. Příběh   je vtipný zároveň dojemný   a chytne za srdce.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Len v skratke, ide o   nádherný film ...   Chvíľkami som sa jemne   usmievala, inokedy zas   poriadne zabávala na   výborných hláškach a   tiež, niekedy až, surových   vtipoch :) Taktiež som pri   určitých scénach mala až   slzy na krajíčku ... Škoda   slov, to musíte vidieť :)
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2012
NEDOTKNUTELNÍ

Ojedinělé, velice   kvalitní dílo poslední   doby. Jedná se o příjemnou   humornou dramatickou komedii   se sympatickými hlavními   hrdiny, která sem tam   zaperlí nějakým černým   až nekorektním vtípkem.   Film je výjimečný tím jak   je neuvěřitelně všeobecně   líbivý, že nemůže snad   nikoho urazit. Hraje se   vyloženě na jistotu.
Co na tom, že ve   výsledku je to jen klasická   dobrosrdečná lidská   pohádka s humanistickým   poselstvím postaveným na   sociální utopii.

Přesto je to naprosto   úžasná komedie s herecky   neuvěřitelně přirozeným   černochem Omarem Sy v hlavní   roli, kterému těžce   konkuruje Francois Cluzet.   Vtipný a svižný děj filmu   se zaštiťuje   "příběhem podle   skutečných událostí".   Dokonale předstírá, že   není citovou vydíračkou,   což je ovšem velmi umně   ukryto pod slupkou černé   komedie. Funguje jako   bezkonkurenční lék na krize   všech typů. Komedie   postavená na kontrastech   povah a prostředí, která se   místy tváří, že by mohla   být i sociálním dramatem.   Ale v podstatě jde o velmi   těžký námět, který v   daném provedení doslova   strhne. Děj nenudí ani na   chvíli, odlehčené momenty   se střídají s dramaticky   silnějšími chvilkami.   Dramatický příběh má   správný nadhled. Zápletka   je pravidelně oživována   drobnými konflikty.   Mimochodem, docela by mně   zajímalo co by se dělo,   kdyby dotyčný nemocný byl   úplně chudý…

Francouzi tyhle filmy a   podobné náměty umí   odnepaměti nádherně.   Nabídnou i něco z ryzí   filmařské geniality. Variace   s vousy je jednou z   nejlepších filmových scén.   Je tak jednoduchá a přitom   tak působivá. Typické   francouzské menu dále   nabídne od všeho trochu:   trochu rebelantství,   lidskosti, herecké   virtuozity, důstojnosti   hlavního hrdiny, ale přesto   je tu ještě cosi navíc.   Snímek umí pobavit, umí   rozplakat, umí být i sexy.   Představí naprosto dokonalý   už brutální šarm, malinko   sentimentu a opravdu velkou   porci humoru. Dále se nám   dostane i trocha těch   naštěstí celkem vkusných   emocionálních scén s   opravdu vynikajícím   závěrem. Výsledkem je ta   nejlepší komedie, co jsem za   posledních pár let viděla.   Opravdu vynikající a   oduševnělá zábava. Nelze   jinak než doporučit.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2015
Dlouho jsem se tak nenasmál.   Francouzi vždycky komedie   uměli, ale tohle je unikát.   Bezprostřední černošskej   přistěhovalec a jeden   ochrnutej intelektuál. Na   první pohled strašnej úlet,   ale už po pár minutách se   popadáte za břicho. Během   scény v opeře nebo na konci   při holení, už se rovnou   budete válet po zemi. Docela   chápu Omarovo   popularitu...kdyby to takhle   dokázal natočit někdo u   těch trapnejch amíků, tak   tam lítaj oscaři, jak hejno   supů nad zdechlinou.   Přemejšlim kdy naposled jsem   viděl lepší komedii nebo   jinak...přemejšlim jestli   jsem vůbec viděl lepší   komedii ----> když ne 100%   za tohle, tak za co? Znáte   lepší komedii? Mě teď nic   lepšího nenapadá :)
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Už hodně dlouho jsem nedala   komedii plný počet, možná   je to absťákem a čas   ukáže, jestli nebudu   snižovat, čerstvě po   zážitku však nemůžu   jinak, než složit poklonu -   brilantními dialogům,   uvolněnému vtipu, skvělým   chlapíkům v hlavních   rolích i vůni člověčiny -   a přitom nebyla vyvinuta   žádná odstředivá síla na   moje emoce! Tvůrčí   kolegáčci v zámoří musí   být závistí zelení jak   Marťani a zajisté už   kvapně odvážejí z   rekvizitáren barely s   tělesnými tekutinami na   skládku nebezpečného   odpadu, škrtají ve   scénářích, horečnatě   konzultují s lingvisty,   kterak nahradit slova shit,   fuck a motherfucker a   vypisují konkurzy na   obsazení remaku - doporučila   bych srandistu jménem Eddie   Murphy a ze šlechtických   typů Nicolase Cage :-).
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Tak tenhle film se frantíkům   rozhodně povedl=)Skvělý   námět, děj, ÚŽASNÝ   soundtrack a geniální   scénář. Skvělé pojetí   částečně nepříjemného   tématu - asi nejvíc jsem   ocenil psychickou vyrovnanost   postiženého (žádné   výbuchy vzteku, pláče,   obviňování apod.), což se   v dnešních snímcích   příliš neobjevuje (např.   kurz sebeovládání) - spíš   bývá sklon k rádoby   realičtější podobě s   vysokým citovým podtextem.   Hromada obyčejného selského   vtipu ve vysokých kruzích   zde padá jak pěst na oko a   je gro celého filmu!   Rozhodně doporučuji dlouho   už jsem nebyl takto nadšen z   filmu!!!
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Nedotknutelní patří právem   k těm "nej"   filmového nebe. Už si ani   nepamatuji, kdy se nějakému   současnému snímku podařilo   tak vtipně a přitom   uvěřitelně interpretovat   relativně jednoduchý   příběh (a opět se   setkáváme s inspirací   skutečnou událostí...).   Říká se, že v   jednoduchodsi je síla. V   Nedotknutelných to platí   stoprocentně. Vše sedí, jak   má, nenajdeme zde hluché   místo, ani překombinovanost.   Sympatické obsazení k   veškeré pohodě jen   nahrává, takže stopáž 112   minut uběhne velice rychle. A   přirovnání Fabergého vejce   ke Kinder vejci? Bomba, dámy   a pánové.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Oslava života
Komedie,při které jsem se   neustále smál,nebo mile   usmíval.Jenomže se nejedná   o žádnou střeštěnou   komedii,ale o úsměvný a   přitom velmi emočně silný   příběh o nesourodém   přátelství.A pokuď   hledáte na konci kýčovitý   patos,naštěstí se ho   nedočkáte.Úžasně   natočeno a můj nový film v   mých TOP 20.Film je oslavou   života jako takového a lépe   se taková komedie prostě   natočit nedá,proto tak   vysoké hodnocení.Navíc   pobaví i náročného   diváka.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2012
Nevím co k tomuto filmovému   skvostu napsat víc, než že   jsem se do tohoto filmu   zamiloval. Má to srdce,   duši, vtip a i jistou   melancholii života. Celé je   to tak živé až si   říkáte, že to není ani   film.
Sanchez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2013
Až neuvěřitelně skutečné   ! Tenhle film mě dostal v   mnoha ohledech a zcela   jednoznačně si zaslouží   vysoké hodnocení. Přesně   ve 74. sekundě započne   naprosto šílená jízda   (doslova by Maserati) a   propukne až dokonale   skvostné představení   hlavních představitelů. I   když jde o velmi choulostivé   téma a pozadí lemuje   příběh ochrnutého   milionáře, celý děj je   podán elegantní formou,   díky níž se člověk až   neskutečně nasměje (takové   výbuchy smíchu jsem neměl   ani u těch lepších komedií   poslední doby).   'Nedoknutelní' opravdu   chytnou za srdce, sledovat   budující přátelství   naprosto odlišných   charakterů v perfektní   režii ? Co víc si filmový   fanoušek může přát - -   Jeden z nejlepších filmů   poslední doby.
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2012
Nemohla jsem jinak a musela   jsem dát 10.Bylo to jako   pohlazení po duši.Absolutně   pozitivní,humorný,ale   zároveň emočně silný   film.Tady je zbytečné cokoli   dodávat.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Krásný příběh, dojemný a   hlavně neskutečně humorný.   Nepočítal jsem že se u   takovéhoto tématu budu   smíchem skoro válet po zemi.   Opravdu mě velice pobavil.   Mám pocit že dlouhou dobu   nic tak skvělého neuvidím.   Pokud ano budu jen rád.   Takovéto snímky nutí   člověka k zamyšlení a   proto dávám plný počet a   vřele doporučuji.
sarhod79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2012
wow
Tak tomu říkám film, který   se naprosto odlišuje od   amerických melodramat.Je   vtipný,plný dobré   nálady,úsměvný film.
Lusa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Myslím, že jsem se dlouho   tak nenasmála, jako právě u   tohodle filmu. Taková   inteligentní komedie, dalo by   se říci, je to úplně něco   jiného. Opravdu skvělý   film, který člověka chytí   za srdce.
Buckmister
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2014
Super
Dlouho jsem se takto nezasmál   u v jádru smutné komedie   .
Moc povedené a od   začátku do konce jsem se   nemohl odtrhnout
ode   mne má 10/10 což nedávám   moc často . Navíc je to film   o kterém kdyby mi někdo   vyprávěl asi bych nepochopil   ... toto se prostě musí   vidět
sokeres777
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2019
Nádherná hořká komedie
Krásná hořká komedie,   která dojme snad každého   svým osobitým vyprávěním   příběhu dvou hlavních   protagonistů. Herecké   výkony jsou zde úžasné,   vše funguje parádně a děj   celkově je víc než   uvěřitelný. Krásný film,   který ukazuje, že vše co k   životu potřebujete je láska   a přátelství. Doporučuji   každému!
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Zřejmě jeden z nejlepších   filmů jaké jsem za dlouhou   dobu viděl. Velmi kvalitní   děj, podpořený faktem   reálné předlohy, skvělé   herecké výkony, krásný   konstrast dvou naprosto   odlyšných světů .... po   dlouhé době ... velmi   dlouhé době, mohu upřímě   napsat, že jsem filmem   naplněn.
Jara57
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2013
potěšilo duši
Krásný film potěšil,   rozesmál i dojal, je jen   málo takto chytře   natočených filmů.   Podtrženo skvělými   hereckými výkony výsledkem   je naprostá spokojenost.
bnevolny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2013
Výborne spracovaný film,   pobaví aj zaujme. Herecké   výkony na veľmi dobrej   úrovni, a to myslím   všetkých hercov vo filme.   Každý podal neskutočne   uveriteľný výkon, a sám by   som uveril, že sú takí aj v   normálnom živote. Film   doporučujem zhliadnuť v   pôvodnom znení, dialógy a   emócie sú viac reálnejšie   ako v dabovanej verzii.   Ešteže sú francúzi takí   osobitý a nedajú sa   ovplyvňovať USA kultúrou.   10/10
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2017
Přátelství
Hezky natočený film který   je inspirovaný skutečnými   postavami a skutecnym   životem... Skvěle natočeno   a skvěle ukázáno to co mezi   lidmi dneska schází   přátelství a snažení   pochopit jeden druhyho i když   každý myslíme a jednáme   jinak....
JamesSpielberg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2013
jeden z nejlepších filmů všech dob
krásný film the best pro   všechny doporučuju tento asi   i nejlepší francouzký film   co jsem kdy viděl nejlepší   tragikomedie co jsem kdy   viděl
prostě   výjmečný film
100%bodů
hedmel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2021
...
Super film, co chytne za   srdce. přesně vyvážená   akce mezi postavavami je   opravdu skvostná! Texty   museli psát opravdu povedení   maníci :-)
Damir666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2013
Další skvělý snímek z   francouzské filmové dílny.   Je to důkaz, že i bez   hereckých es, jako jsou Jean   Reno nebo Gerard Depardieu se   dají dělat skvělé filmy.   Nevím, jestli je to   nejlepší francouzský   počin, ale určitě je   nejlepší z této země,   který jsem kdy viděl. Není   mnoho filmů, ve kterých se   mísí tolik emocí. Smích i   pláč, smutek i radost,   očekávání i beznaděj.   Není to graficky ani akčně   nadupaný, miliardami dolarů   propagovaný supermegafilm,   ale má duši a každého   přinutí aspoň na chvíli k   zamyšlení. U mě se   rozhodně zařadil jako jeden   z nejlepších. Natočen podle   skutečné události se   skvělým hudebním doprovodem   v podání skvělého Ludovica   Einaudiho a úžasnými   hereckými výkony herců v   hlavních postavách. Ostatně   nejsem jediný, kdo si to   myslí. Hodnocení všech   lidí samo mluví za vše.   Rozhodně doporučuji.
bobmichal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2014
Nedotknutelní
Výborný film plný smíchu.   Takové filmy jsou nejlepší   na odreagování od   splašeného života co je   kolem nás. :o)
b.i.g.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Nedotknutelní
K tomuto filmu není třeba   žádného   kometáře.....prostě a   jednoduše   BEST!!!!!!!!!!!Hlavně se my   líbily výkony obou herců a   Omar dostal právem za roli   cenu.
xgerix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2013
neni co dodat je to hodne   hodne povedeny film vrele   doporucuji!a komu se to zda   malo tak at se nad sebou   zanysli!prvosenka to vystihla   dokonale!!!!
MYG
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2012
Konečně..
po dlouhé době film,který   mě dostal svou   "pravdivostí".   Emoce v celém spektru,slzy od   smíchu nestihnou zaschnout a   střídají slzy dojetí... co   víc napsat?nic.Film mluví   sám za sebe a vřele   doporučuji těm,kterým se   zvedá "kufr" z   USdojáků
jahoj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2012
nejlepší film
Oba hlavní hrdinové jsou   úžasní, moc dobře se na   ně koukalo, skvělý humor.   Klidně bych na tento film   šla znova.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2013
Nedotknutelní
Můj kamarád, s kterým jsem   byl včera na   Nedotknutelných, ohodnotil   film osmičkou, já devítkou.   Hned vysvětlím ten rozdíl.   Jak jsem pochopil z naší   konverzace, která proběhla   po závěrečných titulcích,   oběma se nám líbili   Intouchables stejně. Proč   tedy dal o bod méně?   Jednoduché vysvětlení.   Přišel na film s babou,   takže se musel část doby   věnovat i jí, nemohl si dát   cíčko jako já, no prostě   měl handicap. Holky jsou   totiž jako hlavní ochrnutý   hrdina. Pořád se jich   musíte ptát, jestli jim   není zima, nemají žížu a   tak. Takže proto.
Ale   trošku k filmu. Prý na   motivy skutečného   příběhu. Co se asi tak   mohlo stát? Nejspíš jeden   černoch pečoval o bílého   postiženého. No, a aby to   bylo nějak zajímavé,   přidali si filmaři pár   detailů, chudý a bohatý,   kamarádi na život a na smrt,   den prošpikovaný černým   humorem.
Proč si   vlastně aristokrat vybral   jako pečovatele   kriminálníka a losera? Driss   s ním totiž neměl vůbec   žádný soucit. Nebral ho ani   trochu jako postiženého, ale   jako dalšího člověka kolem   sebe...
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2014
Dobře vyvážený a   podmanivý mix humoru a   dojetí, fyzické a psychické   připoutanosti a naopak   nespoutanosti a živelnosti,   života v bohatství a   přepychu a naopak na okraji   společnosti bez lepších   vyhlídek, to vše příjemně   a lehce podané působí   pozitivně a vyvolává   osvěžující dojem. Kéž by   byl multikulturní svět   takhle dokonalý...
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2012
Black and white
Na tenhle výbornej snímek,   jsem narazil díky uživatelce   hledaseniki a jejímu profilu.   Co napsat? Vše už je   napsáno v komentářích   přede mnou. Výborná   nesourodá dvojice, každej z   jiného světa, přesto našli   společnou řeč. Herce vůbec   neznám, ale byli oba   výborní, navíc je film   natočen podle skutečných   událostí...prostě wow.   Řadím ho mezi oblíbené a   doporučuji dál. Za mě 90%:)
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2017
Zpočátku jsem byla   rozpačitá a netušila, kam   se "to" rozjede. A   byla to parádní jízda se   vším všudy.Navíc musím   ocenit, že film se zakládá   na realitě, tak jeden   plusový bod k tomu.Bylo to   vtipné, a přitom šlo o   vážné téma, ale bez   patosu.A navíc výborné   herecké výkony - moje   vřelé doporučení.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2018
Čekal jsem další tuctový   příběh začínající   spřátelením, pak nastane   hádka a následné   usmíření. Naštěstí jsem   byl překvapen, že to tak   nebylo. Velice působivý   film.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2013
Už jsem si myslel, že je mi   film zapovězen, ale na pátý   pokus se mi podařilo vypravit   se na něj na jednu fajn   kavárenskou projekci a su   rád! Velmi!

Film, který nekáže,   nedefinuje, neždímá emoce,   ale vypráví. Nedává   odpovědi, ale pokud se   vyprávěním necháte   unášet, budete unešeni   podobně jako Omar Sy z   paraglidu.
Dokonalá   kamera, soundtrack, o   hereckých výkonech se není   třeba zmiňovat...

Rozhodně stojí za   shlédnutí i kdyby náhodou   nebyla k dispozici žádná   kavárna s plátnem.
uodevr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2014
elmi svěží vánek do   žárnu a tématu, protože   narozdíl od mnoha jiných   podobných filmů tady tenhle   netlačí na city a   nepokouší se v jednom kuse   vhánět divákovi slzy do   očí. Naopak, napříč celou   stopáží to v jednom kuse   rozesmívá až to bolí,   jelikož se tu nebezpečně   rychle střídá jeden džouk   za druhým a každý z nich je   prostě skvělý. Takhle ryzí   a konzistentně vtipnou   komedii jsem neviděl už   hodně dlouho.
intoska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2012
Přesně tohle si představuju   pod slovem komedie.Žádné   rádobyvtipné   momenty,žádný trapný   kýčovitý patos.Tvůrci z   námětu opravdu vytřískali   maximum,a obešlo se to bez   fanfár v americkém   stylu.Ostatně Francouzi mají   dobrou filmovou   školu,vzpomeňte si na   Funésovy komedie.
Jirka89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2013
Film   "Nedotknutelní"   jsem viděl na konci léta v   báječném prostředí   kinokavárny na zahradě   Měšťanské besedy. Už to   netradiční prostředí pro   sledování filmu je samo o   sobě zážitkem. A   zhlédnutí filmu   "Nedotknutelní"   zážitek jenom umocní.

Film byl pro mě   velmi příjemným   překvapením. Upřímně jsem   po přečtení nějaké   anotace k filmu čekal   snímek, který bude   překypovat humanitárností,   problematikou péče o   člověka závislého na   pomoci druhých, sociálními   tématy a bude si klást za   cíl z diváka vyždímat co   nejvíce emocí...

Jsem tak rád, že jsem se   mýlil! Žádné ždímání   emocí se nekonalo (až na   velmi působivý a citlivě   natočený závěr), naopak   tvůrci jasně ukázali, že i   vážné téma a reálný   příběh je možné pojmout s   nadhledem, lehkostí, noblesou   a velmi svěžím a   neotřelým humorem. Film má   v sobě silný příběh, je   nabitý dějem a divák se ani   vteřinu nenudí, protože se   prostě baví, směje a   užívá si každou jeho   vteřinu.

Mimořádně kvalitní   komedie s inteligentním   humorem, která se s vážným   a poněkud tísnivým   ústředním tématem   vypořádala se ctí,   originálností a lehkostí.   Francois Cluzet a Omar Sy   díky svým fantastickým   hereckým výkonům posunuli   tuto jedinečnou tragikomedii   na opravdovou filmou špičku.   Film musí oslovit i   náročného diváka, pobaví   i poučí a vřele ho   doporučuji!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2012
Filmová radost, kdy k   podívané stačí silný   námět a dobré a vtipné   dialogy. Přesto však nemám   potřebu říci wauu, to tu   ještě nebylo, protože už   to tu pákrát bylo - spojení   dvou naprostých protikladů,   ze kterých se dá vytřískat   tu výbuch smíchu, tu slza.   Oba herci jsou vysoce   nadstandardní, ostatní okolo   je dobře doplňují,   chvílemi jsem však přesně   věděla, jaká bude další   scéna, kdo s kým kde   skončí. Ale hezky se na to   kouká a není to americký   film a taky tam mají   paneláková gheta.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Zajímavý film !
Zřejmě až moc dlouho jsem   odkládal shlédnutí tohoto   filmu. Přiznám se, že to   bylo hlavně kvůli tomu, že   tady na FDb má napsané, že   je to komedie. Posledních   pár let nějak nemám na   komedie náladu. Přesto   zvítězila moje zvědavost -   musel jsem přece vidět film,   který tady moji kolegové   hodnotí tak moc, že se   dostal tak vysoko v   žebříčku sledovaných   filmů.
Nelituju toho!   Dá se říct, že to pro mně   bylo milým překvápkem.   Tohle jsem skutečně   nečekal. Posledních pár let   jde francouzká tvorba mimo   mně, ale tímhle kluci a   holky z Francie zabodovali.   Navíc mě dostalo, že je to   podle skutečného člověka -   neváhal jsem a šel jsem   potom ještě dál - je to   fakt !
Takže nakonec   se ani moc nedivím, že je   tady u nás na FDb v   žebříčku filmů tak   vysoko.
Osobně jsem   tohle skutečně nečekal.
Má to moje doporučení !
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Neřekl bych, že je tento   film zralej na 10/10, ani bych   neřek, že je to nejlepší   francouzský film. Je pěkný,   ale není nejlepší.
Když jsem tady četl ty   komentáře, tak jsem se na   film hrozně těšil a chtěl   se pořádně zasmát, ale   zasmál jsem se jen párkrát,   protože tohle není komedie   doslova. Spíše konzervačka   + drama. Herecké výkony jsou   výborné, zvlášť Omar Sy,   ten to zahrál božsky.
Sice to nebylo to, co jsem   čekal, ale i tak mě film   překvapil a líbil se mi.   Dobrá práce od Frantíků.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2020
Herecky koncert...
Komedia s vybornym   napadom,ktory priniesol /ako   to zvycajne byva/ ludsky   zivot.Sice som ten   "hype" a neskutocne   vysoke hodnotenia uplne   nepochopil, musim uznat, ze   herecke vykony Cluzet+Sy su   vynikajuce.Hlavne Cluzet,ktory   vsetko odohral od krku   hore.Snimok je z roku 2011,   ale tema je stale ziva   /migranti, nezamestnanost,   vzdelanie, gangy, handicap,   atd./.
Film jednoznacne   doporucujem.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Tak tento film mě dostal   svoji lidskostí a   neformálností, přestože v   podstatě pojednával o   společnosti, ke které mám   hodně daleko – a jak   říkala moje babička,   peníze osvobozují. Film   skutečně pobavil na vážné   téma a trochu pootevřel   dveře do jiných světů –   jak do světa lidí s   různými hendikepy, tak do   světa (dnes velmi často   probíraného) multikulti… A   myslím, že se plně zařadil   do série plnohodnotných   francouzských filmů se   všemi jejími atributy.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Na
tuto komedii jsem byl velmi   zvědavý...Na jednu stranu   nadšené reakce a recenze,na   druhou i zklamané ohlasy.Za   sebe můžu napsat,že spíše   patřím do první skupiny.Ne   že bych všechno   "sežral",ale   výsledný dojem byl   parádní.Humor,soucit,zamyšl   ení,super herecké   výkony,prostě po dlouhé   době vážně povedený   film:-)
MikeCool
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Nedotknutelní
Chápu, že Nedotknutelní   jsou vysoko v žebříčku   nejlepších filmů vůbec.   Přesto mi to příjde jako   další z řad humanitárně   založených filmů, které   jsme už mohli spatřit   desítky, podobně   založených filmů (možná   si to ani neuvědomujeme). Za   to jsem strhl jednu hvězdu,   ale přesto přezevšechno   musím uznat, že mě tento   film místy hodně pobavil a k   závěru i malinko dojal.
zino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Dobré, ale nadhodnotené!
Keď som prvý-krát počul o   tomto filme, okamžite mi bolo   jasné, že scenár je emočne   natoľko silný, že medzi   ľuďmi bude jednoznačne   veľmi úspešný. A to sa aj   potvrdilo. Film stavia na   príbehu, ktorý nemôže   normálneho človeka nechať   chladným. Kompletne   paralizovaný človek,   ktorému sú jeho milióny na   hovno, keďže si za ne   zdravie nekúpi ale do cesty   sa mu pripletie človek,   ktorý ho neľutuje ale naopak   si z neho drsným spôsobom   uťahuje, mu znovu umožní v   rámci možností užívať si   života aspoň do tej miery,   ktorú mu telo dovolí...   Tlieskam za originálny   scenár! Ale že by to   stačilo na maximum?

Zhrniem to z   môjho pohľadu. Tento film   rozhodne nepatrí medzi   takých velikánov ako je   napríklad väznica Shawshank.   Film je práve vďaka námetu   (ktorí ľudí chytá za   srdce) poriadne nadhodnotený.   To však nemení nič na   fakte, že je kvalitný. Je   veľmi dobre natočený -   réžia super! Veľmi ma   zaujala kamera. Film má   vynikajúcu atmosféru a   absolútne nenásilne sa   striedajú dramatické momenty   s tými vtipnými. A tie sú   sakra vtipné. Miestami mi   tiekli slzy od výbuchov   smiechu! Zahrať tak   fantasticky postavu, ktorá sa   celý film (okrem hlavy) ani   nepohne, to je prosím   umelecký výkon, ktorý   zaslúži veľkú pochvalu!   Herecké výkony hlavných   postáv sú vynikajúce!   Avšak geniálny tento film   nebol. Bol len nadpriemerný.   Nadpriemerný vďaka   výborným hereckým výkonom,   vynikajúcej kamere a skvelou   atmosférou, ktorú v nemalej   miere dotvára vydarený   soundtrack. Ja som sa naozaj   ani na sekundu nenudil a   vynikajúco som sa bavil. Ak   však ale na film pozriem   reálnymi očami bez ľútosti   (a v tom bola jedna z point -   že hendikepovaní ľudia o   ľútosť rozhodne nestoja),   na absolútne hodnotenie to   nebolo... Dávam 8/10
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Dobré téma, dobří herci,   solidně zahrané s   pozitivním poselstvím. Ale   tak veliké nadšení zas   nesdílím. Zajímavý film na   zjímavé téma, ale pro mně   jen dobrý standart.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2013
No upřímně po všech těch   pozitivních ohlasech   komentářích jak je to   úžasný film jsem čekal   trošku víc. Je to rozhodně   dobrý film,zajímavý trochu   dojemný, ale rozhodně nic   převratného a že je to tu   na žebříčku tak vysoko   jako třeba Shawshank,Kmotr   apod... s tím teda já   osobně,vůbec nesouhlasím.   Ale film je to každopádně   slušný.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2016
Vždy sa to tu dá nejako prežiť
Pekné. Ale aj trošku   precenené. Niečo mi hovorí,   že už niečo také bolo už   natočené, alebo ešte   lepšie povedať, len sa   čakalo, kým sa niečo také   natočí. Niekedy to bolo   celkom vtipné, veľmi   pozitívne naladené. Na   druhej strane, strašne mi   prišlo veľa vecí   nedopovedaných, alebo iba   okrajovo vypovedaných.   Jednoducho niečo načali a   vôbec sa to nesnažili nejako   dotiahnuť, tým myslím   drobné príbehy ostatných   postáv. Pekný, pozitívny   filmík, hlavne začiatok   nemal chybu. Máte nejakú   motiváciu?
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet   €9,5milióna║Tržby USA   $10,198,820║Tržby   Celosvetovo   $426,588,510(Historicky   2.komerčne najúspešnejší   film vo Francúzsku s tržbou   $163,652,405)▐ Tržby za   predaj DVD v USA $4,670,909   //počet predaných kusov ?║   Dramatický príbeh ma   správny nadhľad, v podstate   ide v základe o ťažký   námet ktorý v danom   prevedení strhne, dej nenudí   ani na chvíľu, odľahčené   momentky striedajú dramaticky   silnejšie, herci sú fajn,   možno tomu chýba troška   šikovnejšia réžia, čo by   vybrúsila hrany, k úplnej   dokonalosti mi tam niečo   chýba, záver bol dobrý,   taká iná Francúzska Zelená   Míľa. /75%/
JOKER96
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2012
Neskutečně přehodnocený   film, který dokázal   většinu lidí pouze   Francouzským Dustinem   Hoffmanem a rádoby   originálním příběhem.
Dap
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2013
Hmmm
Ikdyž je film údajně dle   skutečné předlohy,vykazuje   všechny znaky pohádky pro   dospělé.Příliš   nerealistické,ale koukatelný   to je :)
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2015
Ze začátku jsem (coby   zdravotník) doufal, že   ukáží víc činností okolo   postižených, o kterých   laická veřejnost ani neví a   plně tuto práci nedoceňuje;   film ale byl logicky víc   zaměřen na vztahy - až mi   bylo líto Drissových   následníků, k nimž si   Philippe ani žádný zřejmě   nechtěl vytvořit, což mě   na něj mrzelo. Naštěstí to   není žádný doják, co by   udělali Amíci, občas se dá   zasmát. Bylo to koukatelné,   ale nemám potřebu vidět   znova.
GeorgeB
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Vůně ženy jinak
Snímek rozhodně   přeceňovaný. Osobně   nechápu co jej tak drží v   první desítce v TOP filmech.   Neříkám, že je to špatná   komedie to rozhodně ne. I mě   se to líbilo, rozesmálo,   mělo to i emoční prvky. Ale   viděl jsem i Vůně ženy   (2004) a ta mě pobavila   stejně (možná i více) a   přitom tak výrazně   hodnocena není. Navíc to tak   nějak zavání coverem.   Každopádně doporučím   shlédnout jak tento film tak   pro porovnání Vůni ženy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32700minih327008 žen (2002) 
8 femmes n
minih75191minih75191Vendeta (2011) 
Seeking Justice n
minih39447minih39447In nomine patris (2004) [TV film] 
In nomine patris n
minih31872minih31872Sejměte Cartera! (2000) 
Get Carter n
minih31213minih31213Hamlet (2000) 
Hamlet n
minih28681minih28681Základní instinkt 2 (2006) 
Basic Instinct 2 n
minih39466minih39466Přepadení 13. okrsku (2005) 
Assault on Precinct 13 n
minih60151minih60151Převzetí moci Ludvíkem XIV. (1966) [TV film] 
La prise de pouvoir par Louis XIV n
minih60867minih60867Buddenbrookovi (2008) 
Buddenbrooks n
minih82831minih82831Můj týden s Marilyn (2011) 
My Week with Marilyn n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nedotknutelní (2017)

 Nedotknutelní (2017)
Nedotknutelní n
The Upside
Žánr: drama / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Neil Burger

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

83 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Plavba za ledem

21:00 - 21:55

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina

20:20 - 21:40

73 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

78 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10