Duben
ohodnotit

Návrat sedmé roty

On A Retrouvé La 7éme Compagnie!

Další název:
Návrat siedmej roty (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1975
Délka:
82 minut
„Postrach německé armády aneb hrdiny proti své vůli.Smazat text“
Popis / Obsah / Info k filmu Návrat sedmé roty
POZOR SPOILER

Naši čtyři hrdinové pokračují v ukořistěném voze a netuší, že nedaleko dostává francouzský voják výbušniny k vyhození mostu. Celá sedmá rota se na jich pokyn bloncá po lese a zde se všichni s velkou slávou setkávají.
Seržant Duvauchel se nabízí, že se svou trojkou mužů pojede s obrněncem vepředu a bude jim razit cestu. Celé by to možná vyšlo, kdyby jim ovšem po chvíli neexplodoval most přímo za zadkem. V důsledku toho je nutná oprava. Ta končí pro tři muže ve vodě a pro seržanta jízdou s nacisty.
Ti tři se ocitnou až ve mlýně, kde dostanou občerstvení od přísné paní Crouzy a uniformy. Ovšem francouzské a tím pádem se stávají zajatci. Jako tito opět potkávají celou sedmou rotu, opět zajatou a všichni se pak ocitají na jakémsi zámku. Zde je válečných zajatců spousta.
Pidivier a Tassin s jedním nacistou byli vysláni pro jídlo, takže zabavili krávy a jdou zpět. Jenže díky dobytku dochází opět k motanici.
Ti dva se na statku, kde vzali krávy dověděli o tajné chodbě ze zámku. Její počátek je za dvěma koberci a Pidivier tam vleze.
Pak se za ním dostane jeho „šéf“ a nakonec je chodba použita k útěku všech. Bohužel akce končí neúspěchem. Naše trojice však unikla a odjíždí na uloupené motorce. Jenže je tu zase onen ženista a vyhazuje jim jiný most přímo pod zadkem. Naši hrdinové končí v nemocnici.
Ale uprchnou i odsud, ovšem zase ne na dlouho. Takže nakonec jsou jako zajatci nuceni pracovat na opravě kolejí. A tady se rozhodnou že ukradnou celý vlak. Jen Pidivier už toho má dost a odmítá. Jenže, člověk míní a osud mění, takže se ocitá ve vlaku také. Ale jsou tu i nacisté a začíná boj. Nápad odpojit lokomotivu není špatný, ale je nutno zůstat na té správné straně.
Nakonec vlak projíždí opět kolem zajaté sedmé roty.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat sedmé roty
Choudard, Pithivier a Tassin jsou sice vlastenci a nosi uniformu francouzské armady, ale rozhdně to nejsou žádní hrdinove a válku by nejraději prožili někde zcela v ustrani. Ovšem osud jim předurčil roli hrdinu i poti jejich vlastni vůli. A tak střidavě osvobozují sedmou rotu z německeho zajetí, prchají v převlecich a když na to přijde, tak dokonce i bojují.


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat sedmé roty
Válku by Pitivier,nebo jeho nejlepší kamarádi nejraději prožili někde pěkně za větrem, ale „osud“ z nich chtěl mít hrdiny. Takže sedmou rotu zachraňují z německého zajetí, na programu mají i různé převleky, a někdy dokonce i bojují.

Toto pokračování více než úspěšné francouzské válečné komedie bylo natočeno díky úspěchu předchozího dílu - tentokrát podle scénáře Jean-Marie Poiréa. Poručík Duvauchel, seržant Chaudard a vojíni Pitivier a Tassin - jsou opět fit a v akci. I když jsou vlastenci nejsou to žádní velcí hrdinové. Ten samý "osud" jim nanutil roli hrdinů proti jejich vůli, a tak se opět ocitají v často velice groteskních situacích. Ukradené německé auto je dobré jenom do té doby, než se stane terčem francouzských ostřelovačů. Protože si už vědí rady "zoceleni" předešlými dobrodružstvími oblečou francouzské generálské uniformy. I když jsou zajati, jsou provázeni všemi poctami,které k postavení generálů náleží. Nikdo z nich však nemá přesnou představu,jak se takový generál v zajetí chová,takže se stanou ostatním zajatcům podezřelí.Domnívají se, že jsou to špehové. Přesto v celé této záplavě zmatků si naši hrdinové vědí vždy rady. Tento francouzský snímek vznikl v roce 1975, a natočil jej herec a režisér Robert Lamoureux. V hlavních rolích opět hrají: Jean Lefebvre jako Pitivier, Pierre Mondy,jako Chaudard a Eric Colin v roli Duvauchela. V dalších rolích se představí Henry Guybet, Pierre Tornade, Francois Cadet, aj.


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat sedmé roty
Chaudard, Pithivier a Tassin jsou sice vlastenci a nosí uniformu francouzské armády, ale rozhodně to nejsou žádní hrdinové a válku by nejraději přežili někde zcela v ústraní. Ovšem osud jim předurčil roli hrdinů i proti jejich vlastní vůli. A tak střídavě osvobozují sedmou rotu z německého zajetí, prchají v převlecích a když na to přijde, tak dokonce i bojují! Návrat sedmé roty je volné pokračování úspěšné francouzské válečné komedie Kam se poděla sedmá rota?

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sedmá rota za úplňku (1977)

 Sedmá rota za úplňku (1977)
Sedmá rota za úplňku n
La 7éme Compagnie Au Clair De Lune
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Robert Lamoureux

(---)

Kam se poděla sedmá rota (1973)

 Kam se poděla sedmá rota (1973)
Kam se poděla sedmá rota n
Mais Ou Est Donc Passée La 7eme Compagnie?
Žánr: komedie / válečný
Země: Francie / Itálie
Režie: Robert Lamoureux

(---)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

39 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani