Nana (1955)

Nana
60 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 120 min.
„Filmové zpracování slavného románu Émila Zoly“
Filmový přepis známého románu Émile Zoly "Nana". Hrabě DeMuffat navštíví se společností jednoho večera varietní divadlo, kde je hlavní hvězdou tanečnice a zpěvačka Nana. Hrabě, ač muž přísných morálních zásad, se do ženy zamiluje.

Přelétavá žena má za sebou několik vztahů s muži a nyní je milenkou bankéře Stenaira, kterého stojí značné peníze. Stane se milenkou hraběte, ale udržuje další milostnou pletku. Milenci se pohádají a DeMuffat Nanu opustí. Ta začne chodit s kolegou Fontanem. Hrabě, i když své ženě slíbil, že se s Nanou již neuvidí, ji znovu vyhledá. Když s ní utratí celý svůj majetek, příběh se blíží k tragickému konci.  Autor: curil

režie:
Christian-Jaque
 
 
hraje:
Charles Boyer (hrabě Muffat), Martine Carol (Nana), Walter Chiari (Fontan), Paul Frankeur (Bordenave), Elisa Cegani (hraběnka Muffatová), Jean Debucourt (císař Napoleon III.), Marguerite Pierry (Zoé), Dora Doll (Rose Mignon), Palau (Venot), Luisa Boni (Estelle), Jacqueline Plessis (císařovna Eugenie), Jacques Tarride (Mignon), Germaine Kerjean (La Tricon), Nerio Bernardi (sardinský princ), Fernand Gilbert (řezník), Noël Roquevert (Steiner), Jacques Castelot (vévoda de Vandeuvres), Odette Barencey (Hortense), Daniel Ceccaldi (poručík Philippe), Paul Amiot (komisař), Charles Lemontier (veterinář), Marcel Rouzé (Justin, ředitel hotelu), Daniel Mendaille (sluha), Franck Maurice, Pierre Leproux, André Dalibert, Max Montavon, Marcel Loche, Marcel Charvey, Yvonne Constant, Denise Carvenne, Pierre Flourens, Dario Michaelis (Fauchery)
 
 
námět:
Émile Zola
 
 
scénář:
Christian-Jaque, Albert Valentin, Henri Jeanson, Jean Ferry
 
 
kamera:
Christian Matras, Alain Douarinou
 
 
hudba:
Georges Van Parys
 
 
kostýmy:
Marcel Escoffier, Jean Zay
 
 
střih:
Jacques Desagneaux
 
 
zvuk:
Jean Rieul
 
 
dabing:
Robert Lamoureux (Fontan)
 
 
fotograf:
Raymond Voinquel
 
 
výprava:
Robert Gys
 
 
producent:
Jacques Roitfeld
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.