Nadmuté město (1972)

Nadmuté město (Fat City)
70 %
 
 

Fat City

Další název: Za vodou

    Žánr: drama / sportovní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
Film, který se odehrává v ospalém kalifornském městě Stockton, líčí příběh dvou amatérských boxerů: zemědělského dělníka Tullyho, jenž holduje alkoholu a má nejlepší boxerská léta za sebou, a Ernieho, který stojí na začátku slibné kariéry.

Drama Nadmuté město od režiséra Johna Hustona zkoumá zmařené naděje a zborcené sny druhořadých boxerů. Zemědělský dělník Tully (Stacy Keach) má svá nejlepší boxerská léta za sebou. Těsně před ukončením kariéry už pozbývá svůj mladistvý zápal, žije na hromádce s podobnou ztroskotankyní Omou (Susan Tyrrellová) a usiluje o velkolepý návrat do ringu. Chce se tak vymanit z existenčního dna, ale tyto ambice opakovaně podléhají jeho vnitřním démonům. Mezitím potkává mladíka Ernieho (Jeff Bridges), začínajícího boxera, který také žije v kalifornském Stocktonu. Tully mu poradí, aby prošel výcvikem u trenéra Rubena a dosáhl tak vysněného úspěchu. Přestože se Ernie brzy na vlastní kůži přesvědčí, že cesta k vítězství není vůbec tak snadná, jak se na první pohled zdá, je stále odhodlaný dosáhnout v boxu všeho, co mu tenhle sport může nabídnout. A na rozdíl od Tullyho se nenechá srazit na kolena zklamáním.

HBO Europe

režie:
John Huston
 
 
hraje:
Stacy Keach (Bill Tully), Jeff Bridges (Ernie), Susan Tyrrell (Oma), Candy Clark (Faye), Nicholas Colasanto (Ruben), Art Aragon (Babe), Curtis Cokes (Earl), Sixto Rodriguez (Lucero), Billy Walker (Wes), Wayne Mahan (Buford), Ruben Navarro (Fuentes), Álvaro López (Rosales), Carl D. Parker (pokladník), Al Silvani (rozhodčí zápasu Tully - Lucero)
 
 
námět:
Leonard Gardner (stejnojmenný román)
 
 
scénář:
Leonard Gardner
 
 
kamera:
Conrad L. Hall
 
 
kostýmy:
Dorothy Jeakins
 
 
střih:
Walter Thompson
 
 
zvuk:
Tom Overton, Arthur Piantadosi, Dennis Jones
 
 
zpěv:
Dusty Springfield (píseň "The Look of Love")
 
 
zvláštní efekty:
Paul Stewart
 
 
masky:
Jack Young, Virginia Jones (účesy)
 
 
asistent režie:
Russell Saunders
 
 
výprava:
Richard Sylbert
 
 
producent:
John Huston, Ray Stark
 
 
casting:
Fred Roos, Jennifer Shull
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.