Duben
ohodnotit

Na samotě u lesa

Další název:
Pražáci dědy Komárka (prac. název)
Žánr:
Rok:
1976
Délka:
95 minut, 2543 metrů
Premiéra v ČR:
10.9.1976
„Moudrá a zábavná komedie o tom, kterak Pražáci přišli k chalupě a nečekaně i k dědečkovi...“

Komentáře k filmu Na samotě u lesa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 51
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Půvab a poetika českého   venkova, zemitost a životní   moudrost prostých lidí v   konfrontaci s natvrdlostí a   přechytralostí Pražáků   (ty méně natvrdlé zde   zastupuje Jan Tříska),   kouzelný slovní humor,   hlášky, které nestárnou.   Ve své době osvěžující   obsazení Daniely Kolářové   do partnerství s někým   jiným, než byl tehdy   zaškatulkovaný Jaromír   Hanzlík. A perlička na   závěr - Zdeněk Svěrák   dostal za scénář k tomuhle   filmu omylem dvakrát   vyplacený honorář. V   barrandovském účetnictví   na to přišli při revizi až   po několika letech a tehdy   Svěrákovi dali na vybranou.   Buď neprávem inkasované   peníze vrátí nebo napíše   další scénář s podobnou   tématikou. Svěrák volil   druhou možnost a vznikl   další klenot - Vesničko,   má středisková. Ale to už   je jiná kapitola.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Tak toto je zlatý fond   české kinematografie! věty   tipu "chčije a   chčije" nebo   "Jitko! Krávo!"   znají snad všichni, co se   již setkali s televizí.   Svěrákovi s Kolářovou to   mnželství prostě padne jako   ulité, a když jim k tomu   sekunduje ještě i Smoljak,   nemělo by být co řešit...   a není - jenže je tu navíc   ještě úžasný pan Kemr,   což byl podle mě Pan Herec,   který dodá celému   příběhu i váhu, lidský   rozměr. Celkové vyznění   filmu je milé, menzlovské,   prostě takové české povaze   velmi blízké.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2008
Co se nám vybaví, když dlouho prší?
No jasně, že čůrá a   čůra...tedy já vím, ono to   ve filmu zní trošku jinak,   ale nechci být vysloveně   neslušná:-)) Tohle je   další z filmů z plodné   komediální éry 70. let,   který nemá chybu a bude   bavit, i když ho uvidíme   třeba po padesátý! A jak je   poučný! Dozvíme se např.   jak postavit dům - není nad   radu od zednické mistra,   pochopíme mechanismus   starého mlýna, že blechy   psí na člověka nejdou   (prý!) a jaké jméno je   nejlepší pro krávu:-))   Excelentní a bezprostřední   výkon pana Kemra a ostatních   herců včetně dětských   rolí, prostě skvělé!
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2009
tak tohle se snad ani   komentovat nemusí
  parádní Československá   komedie která již mnoho let  
pobaví hlášky   jsou zde skvělé jak   připomněl jeden z editorů
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2012
Zpátky na venkov, do úplně   primitivních poměrů, do   života v přírodě, na   samotách u lesů, do   spolužití se zvířaty; tak   je to správné, tak je to   spolu i krásné. Mít svůj   kout, kde si můžeme říct   spolu s hrdiny filmové   komedie: "Ale je tady   krásně..."   Nejpřesvědčivější a   nejpřirozenější herecký   výkon podaly jednoznačně   husy, kráva jménem Jitka,   "nenažraná" koza   ("Kanálie jedna!" -   "Chuděrka, měla asi   hlad."), psi, kohout a   slípky.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Báječný film o lidech. Pan   Kemr byl skvělý děda   Komárek,myslím,že to má co   říci i dnes. Jde o vztah   mladé a staré generace. Tam   je vidět ta radost dětí,   že mohou být v přírodě, s   dědou, který jim povídá. A   mezi zvířaty, ty blechy, to   bylo boží. Film pro každou   dobu, i roční.
Barney94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2018
Jeden z nejlepších českých   filmů. Povedené situace a   nezapomenutelné hlášky. Na   to se dá dívat zas a znova.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2021
Desítky, možná stovky   hlášek, které navždy   zlidověly. Když zapnu   televizi a v jakékoliv fázi   film zrovna vidím, už se   musím dodívat do konce.   Nelze spočítat, kolikrát   jsem ho od dětství až   doteď viděl, ale odhadoval   bych to klidně i na   tisíckrát!
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2016
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Obsazení jednotlivých postav   nemohlo být lépe vybráno,   skvělý scénář a jemný   český humor který člověka   potěší na duši.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2013
To jsou blechy psí...
Ke klasice nebývá co dodat.   Snad jen, pro zpestření,   můj malý soukromý vtípek -   s láskou pro uživatelku   rockwoman :
Vyleze   Brandon Lee na zápraží   chalupy, stojící na samotě   kousek od kraje lesa, kouká   do deště a povídá:   "It can´t rain all the   time ..."
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Ďalší zo zlatej klasickej   klenotnice českých filmov.   Vynikajúci scenár, výborná   réžia, nespočetné   množstvo vtipných dialógov,   poučné hlášky, krásne   prostredie to všetko robí   tento film krásnym, milým a   nádherným dielkom, na ktoré   sa človek s radosťou a   mnohokrát pozrie. Vynikajúco   zahral najmä dedo Komárek   (Jozef Kemr), pre ktorého to   bola možno životná rola,   ale výborní boli aj Daniela   Kolářová, Zděnek Svěrák,   ich deti i Ladislav Smoljak a   ďalší. Skrátka super   podívaná.
Matematicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2011
Vždy pěkný
Co dodat, když tu už vše   bylo řečeno. Krásná   opravdu česká komedie, kde   se můžeme často zasmát   sami sobě :-) V tomhle je ten   film opravdu nadčasový.   Krásný herecký výkon   Josefa Kemra, který bohužel   nedostával příliš   příležitostí. Svěrákův   humor je pro mě tak trochu   srdeční záležitost, takže   se kdykoliv ráda podívám   znovu!
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2007
Kdepak ... sehnat zedníka je   k nezaplacení i Na samotě u   lesa : ... „Pane Lorenc,   uvezu to ? – Ne. A teď ?   – Teď jo“ No a pokud   člověk sežene zedníka a   ještě ... „ Vápno,   cement, tvárnice, překlady ,   krovy, latě , tašky, odpad,   hřebíky , vruty, šrouby,   dráty. „ A taky ještě „   ... dvojlinky, trojlinky,   okapy, plechy, zemnící   drát, elektroměr, pojistky,   hromosvod, krabice pod   vypínače, krabice   odbočné“ tak stejně   nemá vyhráno :-))). Jinak   nevím jak vy ? Ale tu   historku o vodníkovi si ráda   poslechnu při každé   repríze a to jsem už   investovala ( dávno tomu) i   do DVD :-).
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Velice dobrá česká komedie   s vynikajícím hereckým   obsazením. Film je zábavný   a scénář je taky slušný.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2009
Legendární svěrákovina,   jakých je mnoho; a tím jsou   všechny legendárnější.
Jako obvykle se dokonale   napsaný příběh snoubí s   brilantními vtipy, až   člověk nemá, co dodávat.   Nezapomenutelnými scénami je   film naplněn od začátku až   do konce a těžko cokoliv   vybrat a označit za   nejlepší.
Obsazení   je také klasické - a   klasicky dokonalé.
Nejlepší je film vidět,   rozhodně patří mezi ty,   které potěší i popáté,   pošesté, posté...
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Rodina Lavičkových se   rozhodne koupit chalupu na   vesnici, aby měli kam jezdit   na dovolenou a na víkendy.   Dohodnou se tedy s panem   Komárkem, že jim chalupu   prodá. Jenže sám se nějak   k ničemu nemá, a tak   Lavičkovým nezbývá, než   čekat a čekat...
Tak   tomuhle filmu nemůžu   vytknout asi nic. Prostě   dokonalost :) Herecký výkony   sou luxusní a hlášky snad   ještě víc :) Skvělej   Zdeněk Svěrák, kterej   "všecko zná" a   taky všecko vysvětluje   dětem, sympatická Daniela   Kolářová, samorost Josef   Kemr, mlynář a jeho skvělá   historka o vodníkovi, soused,   kterej "vykopal dědkovi   díru, protože nechce   umřít," Lorenc, pán,   co chytá zmije... No prostě   všichni sou úžasný :)   Hlášky typu: "Chčije a   chčije," "to sou   blechy psí, ty na člověka   nejdou," "Děda je   moc hodný, ale překáží   nám," "Jitko!   Krávo!" "To je   klekání..." a další a   další si budu pamatovat už   navždy :) Ačkoliv tenhle   film znám nazpaměť, koukat   na něj můžu pořád :)
KURUAZIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2008
PARÁDNÍ ČESKÁ   KOMEDIE,KTERÁ JE OKOŘENĚNA   TYPICKYM HUMOREM DUA   SVĚRÁK-SMOLJAK A   VYŠPERKOVANÁ HERECKÝMI   VÝKONY DANIELY   KOLÁŘOVÉ,JOSEFA KEMRA A   JANA TŘÍSKY.FILM Z KATEGORIE   TOP ČESKÉ KOMEDIE,KTERÉMU   SNAD MŮŽE KONKUROVAT POUZE   KOMEDIE STOLETÍ S TEBOU MĚ   BAVÍ SVĚT!JESTLIŽE NĚKDO   NEVIDĚL VŘELE   DOPORUČUJI.HLÁŠKY Z TOHOTO   FILMU UŽ TAKZVANĚ ZLIDOVĚLI   A STALY SE KLASIKOU,ŽE PANE   LORENC?
marresi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2012
jsou filmy, které nemůžete   hodnotit, můžete pouze dát   10* a užívat si jejich   sledování, tento k nim   jednoznačně patří
Berny.GB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Film na samotě u lesa   považuji za jeden z   nejlepších filmů   natočených za dob   komunismu.Film zobrazuje   humorným,ironickým a   dramatickým způsobem rozdíl   mezi životem na vesnici a ve   městě. Ukazuje taky různé   povahy a způsoby chování   lidí.Na samotě u lesa má   taky výborné herecké   obsazení.Film končí happy   endem,ale né takovým jaký   známe z americké   produkce,ale takový-   "prostě lidským".
janek85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Vynikající kreslený film o   tom, jak Bůh stvořil svět.   Můžeme o tom vést spory,   buď ho fakt stvořil, nebo   ne. Výkon vynikajícího   dabéra Jana Wericha byl   naprosto úžasný. Hudba   nebyla k zahození. Atmosféra   byla vynikající. Mám z toho   dobrý pocit.90%
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Další z klasik české   kinematografie. Dá se na něj   dívat pořád. Role dědy   Komárka šitá Kemrovi snad   přímo na míru :) se vryje   do paměti snad všem.

Víš Radime, až   bude trošku víc klidu, rád   bych si tu historku vyslechl   ještě jednou :)
rudyzzr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Jeden ze skvostu ceske   kinematografie.Kdo by neznal   prupovidku "chcije a   chcije",nebo "to   jsou blechy psi,ty na cloveka   nejdou"..:)
Vynikajici film   pojednavajici o tuzbe mit svou   chaloupku a mit kam jezdit o   vikendech.Na jedne strane muz   ktery k zivotu nepotrebuje   skoro nic,na druhou zena ktera   je trochu narocnejsi.a   uprostred nich dedek,ktereho   by se oba radi zbavili aby   byla chaloupka jen jejich.
Vyborne herecke obsazeni a   jak uz to byva u cimrmanovych   veci,vyborne dialogy...
A nakonec..Triska...jeho   posledni filmova role tocena   za totalitniho rezimu u nas.
dun.dee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Dokonalá podívaná s   nezapomenutelnými hláškami.   To jsou blechy psí, ty na   člověka nejdou! Nebo Jitko,   krávo :-) . Tento film si   pustím kdykoli a kdekoli.
rybizka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2017
Vynikající oddechový film.   Vynikající obsazení a   prostě vše je super. Sice to   je starší film, ale pořád   se na něj dá dívat.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Co dodat. Nádherná česká   klasika. Zcela jistě právem   kultovní. Stále se u toho   chechtám a směji a bavím.   Co dodat. Nádherná česká   klasika. Zcela jistě právem   kultovní. Zajímalo by mne,   kolik lidí závidělo tu   chaloupku. Nebo jsem záviděl   jen já sám? Excelentní lov   zmijí a rvačka před   hospodou. To jsou takové   třešničky na dortu. Rád si   snímeček pustím   i vícekrát za rok. Mám ho   prostě rád. 
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Neokoukatelný film režiséra   Jiřího Menzela Na samotě u   lesa a filmové hlášky jako   "Chčije a chčije"   jsou nezapomenutelné.   Výborné herecké obsazení a   jejich výkony.   Nepřekonatelná krása   přírody a to vše   podtržené špetkou humoru,   vykouzlí ne na jednom   obličeji úsměv.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2015
A na jaře už nezaseju...
Viděno nesčetněkrát a   stejně se člověk vždycky   baví. Příběhy ze života,   nevím, co vypíchnout více,   zda rodinku Lavičkových s   nepraktickým tatínkem či   pana otce Ladislava Smoljaka,   miluji scény s doktorem   Třískou, jak stanovuje   zdravotní stav dědy   Komárka a   "nehoupat" pana   Lorence používáme, nejen   doma, při různých   příležitostech. Jenom mne   vždycky trochu děsí   chování Oldřicha Vlacha ke   svým   "starouškům", ale   bohužel i tací lidé žijí   mezi námi.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2013
Končím, nenechám se zmrzačit:-))
Tuhle chytrou komedii viděl   už snad každý, jednou za   čas se podívám znovu a   utvrdím se, že film   nezestárnul, pořád baví a   stále umí zaujmout.   Výborní herci, hlášky,   scénky!
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2015
Patří mezi klasiku Českých   filmů kterou musel každý   vidět dvojka Svěrák-Kemr   byla dobře sehraná,spousta   výborných humorných   scén(nejdřív jízda   trabantem,ukázka chytání   hadů,blechy,řezání dřeva   a spousta ,spousta dalších a   zrovna tak nezapomenutelné   hlášky.
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Výborně zpracovaná   tématika fenoménu minulých   let - chalupaření.   Jedinečný herecký výkon   Josefa Kemra, jemný a   nenásilný humor jsou   kořením tohoto filmu.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Rodina Lavičkova – Olda,   Věra a jejich dvě děti,   jsou typičtí pražáci,   kteří se po vzoru svých   přátel – inženýra Radima   a jeho ženy Marty –   rozhodnou koupit nějakou   chalupu na vesnici, kam by   mohli jezdit na dovolenou.   Nakonec se dohodnou s panem   Komárkem, sedmdesátiletým   čiperným dědou z blízké   samoty. Ten jim slíbí, že   „prodá krávu a na jaře   už nezaseje“ a půjde   bydlet k synovi na Slovensko.   Zatímco Olda si letní pohodu   na chalupě docela užívá,   Věra zvyklá na pohodlí bytu   s tím má větší problém.   Ale ten největší problém   je děda Komárek, který   nikam nechvátá, ani umírat   se mu zrovna nechce. Vždyť   jeho otec je stále naživu   – je mu 92 a je už   senilní, ale jinak zdráv.   Jak říká Oldův kamarád   doktor – Děda Komárek nás   nakonec ještě   přežije...
Další   klasická komedie z dílny   Svěrák – Smoljak,   režírovaná tentokrát   Jiřím Menzelem je   jistojistě tou českou   klasikou, kterou viděl asi   téměř každý, stejně jako   jsou všeobecně známy   zdejší hlášky –   „Jitko“ „Krávo“,   „Chčije a chčije“ nebo   „To sou blechy psí, ty na   člověka nejdou.“ Zdeněk   Svěrák vytvořil páreček s   Danielou Kolářovou a oba   jsou skvělý – obzvláště   Svěrák s tím jeho věčným   poučováním dětí – viz.   třeba „Klekání“:-)   Dobrý je též inženýr   Radim, hrající si na   starousedlíka a mlynáře   (tady mi říkají Pan otec),   jeho historka o vodníkovi je   opravdu dokonalá, taky bych   jí rád slyšel ještě   jednou:-) stejně povedený je   též zedník Lorenc,   odborník na slovo vzatý, a   za deset korun na hodinu! Ale   nejlepší je samorost   Komárek v podání Josefa   Kemra. A nejvíc mě dostalo,   že v době natáčení mu   bylo pouhých šestapadesát   let...
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2017
Próza o obyčejnosti,   zdánlivé povrchnosti i   existenciálních tématech z   lehkého pera Svěrákova,   přenesená na plátno Jiřím   Menzelem...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2018
Tohle je prostě klasika. Kdo   by nechtěl prostou chaloupku   u lesa a zemitého dědu   Komárka? Nestárnoucí   hlášky.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Chčije a chčije. Nesmrtelná   hláška filmu kterou pronesl   děda Komárek, v podání   skvělého Josefa Kemra.   Hláška zlidověla a   používá se dodnes. Ale byla   by škoda si vybavit film jen   s touto hláškou. Takových   tam je víc a herecké   obsazení, je, jaké mohlo v   té době být, skvělé.   Laskavá komedie, která   pohladí po duši a zlepší   vám náladu. A pan Lorenc, je   odborník na slovo vzatej.:-)
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Pro mě je tohle jeden z   nejlepších českých filmů.   Kemr předvádí věci   nevídané a když spustí   svůj osobitý herecký   koncert, nezbývá mi než   naslouchat s otevřenými   ústy. Smoljak a Svěrák...to   je dvojice prověřená   mnohokrát. A když k nim   přidáte Danielu Kolářovou,   dílo filmové extratřídy je   na světě.
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2010
No co k tomu dodat, když to   zná člověk už prakticky   nazpamět. Kemr, Smoljak a   Svěrák to je opravdu   výborná kombinace. Klobouk   dolů před Kemrem. Celý   život vlastně žil ve   městě a pak takhle ztvární   takového samorosta jako je   děda Komárek.
omikron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2014
Na podzim prodám krávu a na jaře už nezaseju...
Česká klasika, která   potěší i po 35 letech.   Rozebírat, o čem film je   není potřeba - známe ho   všichni. Misto toho budu   citovat autory. Celý film je   vlastně inspirován   skutečnými příhodami   pánů Smoljaka a Svěráka   při shánění rekreační   chaupy. Pantáta, který   vyprávěl za rachotu strojů   ve mlýně i zedník na   vozíku, kterého si   vesničané hýčkali, aby jim   na stavbě radil, ti všichni   opravdu existovali.

Zdeněk Svěrák   tvrdí, že jediné, co si do   filmu vymyslel, byli týraní   staříci, kteří museli   chodit po prkně přes jámu.   Všechno ostatní má svůj   skutečný předobraz. On   skutečně kdysi koupil   chaloupku se starým pánem   "na dožití".   Dědoušek se stal inspirací   pro postavu a mluvu pana   Komárka a dokonce zapůjčil   na natáčení ten starý   motor, co při startování   střílí a prská...   Zajímalo by mne, jestli by   něco takového dokázali i   dnešní scénáristé.
ane15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2009
jednoduše řečeno - klasika   poctivé české komedie.   nenápadně si střílející   z problémů své doby,   typickým humorem:-)
Soused89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Jeden z nejlepších českých   filmů z doby, kdy ještě   Češi uměli točit dobré   komedie, které se divákovi   nepodbízely, citově ho   nevydíraly a zároveň mu   dokázaly sdělit i něco   hlubšího (konflikt mládí   vs. stáří). Triumvirát   Menzel,Svěrák, Smoljak je   opravdu těžký kalibr a   korunu všemu nasazuje doslova   úžasný výkon pana Kemra.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2017
Film už má několik   křížků a dá se na něj   stále dívat, jak to ten   Svěrák dělá? Pár   známých herců, jedno velké   eso a děj ze života. Na co   Svěrák sáhl, vše se   proměnilo v zlato...
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Komedie která je dnes již   legendární, ale já ji,   světe div se, viděl až   teď. Situace které nemá   cenu omýlat, jsou dnes již   kultovní, ale jednu bych   vypíchl a to tu kde lejou   dědkovi vodu pod podlážku s   tím že se s vodou víc bojí   :-D
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Return To Innocence
Troška morbídnejší námet,   ale to je asi jediné, čo   tomu vytknúť. Nádherná   komédia, z ktorej cítiť   pokoj, pohodlie a krásu   prírody a obyčajného   dedinského života. Manželia   chcú od deda odkúpiť   chalupu, s tým, že on sa   presťahuje za synom na   Slovensko. Avšak postupne   zisťujú, že dedovi sa akosi   nechce. Manželia majú toho   plné zuby, avšak deti si   dedu obľúbia. Koniec som   sledoval troška s obavami,   ale všetko skončí dobre.   Inak je tu mnoho výborných   epizódnych postáv a   príbehov. Či už svojská   postava mlynára (hral p.   Smoljak) so svojským mlynom,   svojskou architektúrou,   úpravou okolia, zariadením   obydlia a svojským príbehom   o vodníkovi. Výborná tiež   postava horára a tá scénka,   keď deda ukazoval, že ešte   spajú (parafrázujem: koľko   je? - desať - vidíš a tys   mi neveril, niekedy spia aj do   dvanástej - ako to môžu   vydržať?), no pecka. Ďalej   krutý pražák, čo chcel   priviesť starých ľudí do   hrobu, tí mu to však   zrátajú. Priateľ lekár,   ktorý sa cíti na chalupe ako   v raji. A vrchol je samozrejme   p. Lorenc, odborník (zdvihnem   to? - nie - a teraz? - áno).   Dokonalý scenár. Oslava   prirodzeného života. Pekný   film
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Na samotě u lesa
Vydařená česká komedie,   která se do paměti diváků   vryla díky svým   legendárním hláškám, jež   používáme i v hovorové   mluvě. Za zmínku dále taky   stojí několik povedých   situací, jako třeba ta v   místní hospůdce, a v   neposlední řadě nádherně   autentické ztvárnění   venkovkého života.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2012
Výborná komedie
Klasika české   komedie.Nesmrtelné scény a   hlášky,velmi solidní   herecké obsazení+úžasný   p.Kemr a hlavně krásný p.   Svěrák.Téměř bez chyby...
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2009
Chčije a Chčije
Opravdu dobrá komedie zdála   se mi poněkud utahaná ale to   se dalo překousnout Svěrák   měl dobrý výkon i   Kolářová Kemr zahrál   výborně dědu.Ale pro mě   utahaný.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2008
Další z českých filmových   klenotů.Menzelova režie je   unikátní,stejně jako   herecké obsazení,Josef   Kemr,Daniela Kolářová a   osobitý Zdeněk   Svěrák.Jeden z filmů,na   který se vždy ráda   podívám znovu a   znovu,jelikož snímky   natočené v dnešní době   ani zdaleka nedosahují kvalit   starších filmů a   myslím,že ani nikdy   nedosáhnou."To jsou   blechy psí,ty na člověka   nejdou"
danbel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Klasika
Jde o klasicky cesky film plny   humoru, pokoje a autor nejakou   dobu stravil na vesnici mezi   mormalmnima lidba, kteri se   stale za necim nehodi.
Idealni film na destivy   podvecer. Vrele doporucuje   ceske (ale i slovenske)   nature.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Film je vlastně natočen   podle zážitků pánů   Smoljaka a Svěráka,které   prožili na vlastní kůži   (některé teda),když sami   sháněli chalupy.A to že   přidali svůj typický humor   je jenom dobře.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Na to, že i tohle je   považováno za   "kultovní" film   (což je už snad skoro   každý), mě to až tak   nebere. Menzelovy filmy na mě   působí tak nějak, že se   pod tím humorem skrývá byť   ne přímo, přesto něco jako   ironie, smutek(?) nebo tak -   něco těžko   definovatelného. U   některých filmů to beru, u   jiných už tolik ne...
Ramilie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.9.2020
K žehlení je to dobrý film,   kulisa, že není ticho, ale   jinak bych to asi do konce   nevydržela koukat, vůbec mě   to nebavilo... Takové   nemastné neslané, prostě   nuda.
ExpertRaptor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2019
Hrozná komédia -   neodporúčam. 0%   ..............................   ..............................   ........

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49065minih49065Navzdory osudu (1999) [TV seriál] 
Alma rebelde n
minih25791minih25791Dallas: Válka Ewingů (1998) [TV film] 
Dallas: War of the Ewings n
minih131890minih131890Královna pouště (2015) 
Queen of the Desert n
minih46482minih46482Terra Nostra (1999) [TV seriál] 
Terra Nostra n
minih40412minih40412Vltava v obrazech (2001) [TV cyklus] 
n
minih27113minih27113Odplata (1999) 
Payback n
minih19002minih19002Slaměný klobouk (1940) 
Un chapeau de paille d'Italie n
minih13981minih13981Nenápadný půvab buržoazie (1972) 
Le charme discret de la bourgeoisie n
minih40099minih40099Policajti z předměstí (1999) [TV seriál] 
Policajti z předměstí n
minih7190minih7190Dvojitý zásah (1991) 
Double Impact n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani