Jeden svět
ohodnotit

Na hraně zítřka

Edge of Tomorrow

Další název:
Na hrane zajtrajška; All You Need Is Kill; We Mortals Are
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
5.6.2014
„Žít. Zemřít. Zažít znovu.“

Komentáře k filmu Na hraně zítřka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 43
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2014
Nápadité, neotřelé,   chudák Tomík Cruisů, Emily   ho bez nějakých skrupulí   klidně odpráskla a ne jen   jedinkrát. Slušné akce,   vylodění alá   "Zachraňte vojína   Ryana", Mimikové   obšlehnutí z prvního   Hellboye, vojenská   mašinérie v akci, žádné   zbytečné opakovačky, což   bylo dobře i vzhledem k   námětu. Akorát si myslím,   že na konci se měl Tomík   probudit v nemocnici, kde mu   měnili krev a rozhodně ne na   úplném začátku v   letadle.
Stejně nás   E.T. jednou seřeže. Teda   nejdřív seřeže a pak   sežere. A Amíci s tím nic   nenadělaj, i když budou v   Londýně.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2014
Zajímavý a neotřelý   nápad, dobří herci -   Tomáš Kruis mi tam   vysloveně sedl:-) skvělá   technická stránka + triky!   Ale nakonec lepší   nadprůměr. Čekal jsem více   akce, spíše delší scény,   film rozhodně akci   nepostrádá. A časem už to   bylo takové pořád dokola -   zabit / oživen a konec byl   takový, no musel být dobrý   jak jinak:-) Konečné resumé   70%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2015
Jedno se rozhodně nedá   upřít a to je fakt, že   téma neustále se   opakujícího dne a tím i   událostí vlivem paměti   dotyčného se neustále   vylepšujících tu skutečně   dlouho nebylo. Úcta   střihači že z toho   nezblbnul. Sci-fi žánr není   překvapující, zato styl   provedení ano. Drsné   válečné momenty spojeny s   trefným černým humorem jsou   tak dokonale vyvážené, že   nebudí dojem trapnosti ani   nudy. Zpočátku to trochu   šokuje a velice dlouho   vypadá, že dle kratičkého   dějového momentu snad o nic   jiného ani nepůjde, ale pak   jako když utne a příběh   směle pokračuje dál.   Válečná vřava s   mimozemskými bytostmi my   stylem provedení dala   vzpomenout na neméně   skvělou ´Hvězdnou   pěchotu´. Tady se však   jedná hlavně o sólo dvou   postav, kterým ostatní jen   podle potřeby sekundují. Tom   Cruise a Emily Blunt si   výborně vypomáhají a vše   náležitě bez sebemenších   problémů skvěle utáhnou.   Jestli jde o nejlepší   snímek svého žánru by se   dalo polemizovat, ale   rozhodně se jedná o vcelku   povedený počin.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Ze začátku mě trochu   štvalo neustálý dějový   regrese, ale je to tak dobře   sestřihaný, že si na to   brzo zvyknete. Je to   napínavý a má to spád. Ke   konci snímku se nebudu radši   vyjadřovat, abych nezkazil   očekávání budoucích   diváků.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2022
Tak trochu "Groundhog   Day" (v české   distribuci pod názvem Na   Hromnice o hodinu více) ve   válečném sci-fi provedení.   Těžko říct, kolikrát se   Bill Cage vrátí v čase,   napočítala jsem něco mezi   40 a 50 návraty. Je opravdu   poutavé a inspirující   sledovat, jak hledá tu   správnou variantu, jak   dosáhnout vítězství.   Kolikrát musí pracně   vycizelovat jednu cestu, aby   nakonec zjistil, že to vůbec   není důležité. Že je to   jen slepá ulička.
Kéž by život nás,   běžných smrtelníků, měl   také alespoň tolik možných   pokusů...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2016
Výborná pointa.
Ten   nápad s tím restartováním   času dne nebyl vůbec   špatný.
Ten konec už   sice nemusel být takový, ale   budiž.
Každopádně   velmi vtipně působila   E.Blunt, když několikrát   schválně odpráskla   T.Cruiseho :-). To se mi moc   líbilo :-).
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2016
NA HRANĚ ZÍTŘKA

Po invazi vesmírných   vetřelců se rozhořel   nerovný boj o planetu Zemi.   Jednomu z vojáků se   nečekaně nabídne šance   restartovat den a tréninkem a   sebezdokonalováním postupně   najít cestu k   vítězství.

Filmů na téma   opakování stejného dne nebo   jiného časového úseku již   v minulosti bylo více.   Některé byly zdařilé jiné   méně, ale tento je napoprvé   velmi dobře koukatelný.   Oceňuji hlavně přehlednost   děje. Myslím, že se divák   nemá šanci ztratit a o   napětí a dravé akční   scény také není nouze. Ani   nezbytná lyrická linie není   opomenuta a tak si není nač   stěžovat. Film splňuje   všechny předpoklady dnešní   moderní filmové tvorby pro   širokou veřejnost. Je   pravda, že při opakovaném   shlédnutí filmu, už mi   některé scény připadaly   nadbytečné. Je to typický   film na jedno podívání, pak   už nemá čím překvapovat.   Přesto je to zajímavý   snímek, který si zaslouží   diváckou pozornost. ©
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2014
Začala první střílečka a   Cruise poprvé umřel a pak se   scéna opakuje a znovu a už   jsem myslel že se mi to seká   dvd a ono ejhle takhle to má   být,sice některé scény   když běžely znovu a znovu   tak mi to přišlo spíš na   obtíž než zajímavý ale po   pár scénách jsem si zvykl a   bylo to docela   zajímavý.Mimozemský   tvorové se při akci   pohybovaly tak rychle že   nebylo ani vidět jak   vypadají až ke konci filmu   byli pořádně   vidět,herecké výkony   dobrý.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2014
Žít. Zemřít. Zažít znovu.
Výborná military sci-fi akce   v blockbusterovém stylu se   sympatickým Tomem Cruisem a   Emily Blunt, která se nebojí   ukázat mužským parťákům   ve zbrani, že má také   pořádný "koule".   Podle mangy natočený film,   který v sobě kombinuje   akčnější variantu Na   hromnice o den více a je z   toho opravdu svižná zábava.   Jiní v titulu rozpoznají   díky scenérii v Normandii   Zachraňte vojína Ryana. Pak   můžeme zmínit třeba   Hvězdnou pěchotu, Světovou   invazi nebo Vetřelci.   Cruisovo počínání v boji   se postupem času proti   hbitým a rychlým   mimozemšťanům, mění po   další a další smrti v   efektivnějšího bijce,   který si to vážně   užívá. Samotná akční   stránka je efektní a   nechybí jí občasný rychlý   střih, z čehož je zmatek na   bojišti. Samotné finále   není tak velkolepé, ale   když se k němu schylovalo,   pocítil jsem, že filmu   trošku docházel dech. I   přesto jsem to užil plnými   doušky. Ještě jednou Emily   Blunt, která je jako   drsňačka Full Metal Bitch   neskutečnou badass a za   Tomíkem nezaostává. Pro   chlapy a fandy milující   sci-fi povinnost.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.10.2014
Nechápu, jak film může být   tak vysoko hodnocen, protože   já na něm nevidím skoro nic   co by dokazovalo vysoké   hodnocení. Kromě skvělých   efektů tu máme špatný   scénář s horznými herci   (včetně Toma Cruise). Emily   Blunt je sice na pohled   pěkná, ale postrádá   herecké umění, stejně,   jako Cruise, o kterém už si   dlouho myslím, že je   poslední dobou hrozně   přeceňovaný.

Co se týče samotného   snímku, je to podle mě   špatně natočený. Samotné   časové smyčky vám   postupně budou lézt na nervy   a dějová zápletka mohla   také dopadnout lépe.
Průměrný film hlavně   díky efektům, jinak je to   pohřbený příběh, který   rozhodně nepotěší.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2015
Hodně originální sci-fi,   který u třetího probuzení   Cruise začalo lézt trošku   na nervy. Chvilku trvá než   to člověk pobere, ale potom   už to jde. Nicméně znova   už ne. Tohle stačí vidět   bohatě jen jednou. Vidět   Cruisův vyjukanej xicht   několikarát za film bylo až   moc :-D 70%
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Na Hromnice, o Mimika více...   variace na restart jednoho   dne, kdy můžete jediným   pohybem ovlivnit posun dějin,   který ovšem místo západu   slunce ukončuje vlastní   smrt, ale jak vidět, rčení,   že zvyknout se dá i na   šibenici, má něco do   sebe... i když, otázka je,   zda při poslouchání stále   stejných replik několika   druhů v boji není vlastně   smrt vítaným vysvobozením,   nemluvě o opakovaných   úkonech... fuj, jako v   práci, tak mě napadá, že v   podstatě žijeme taky v   restartu, minimálně od   pondělí do pátku - s tím   rozdilem, že nás nikdo   neodpráskne (většinou), jen   prostě večer usneme...   Bavila jsem se přesto, že   likvidace mimozemských potvor   nevyhledávám, zato dokážu   ocenit inteligentní humor,   evropská bojiště,   nápaditost i Toma Cruise...   Kolik prstů držím za zády?   ;-)
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2014
Co se tvůrcům naprosto   povedlo je gradace   filmu...začátek v   očekávání, druhý restart   překvapení a pak už je   zábava a vrcholící děj bez   zbytečně dlouhých bojů a   hluchých míst. Výborné   obsazení, skvělé efekty i   scénář. Po delší době   bezva filmový zážitek.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2018
║Rozpočet   $178,8milióna║Tržby USA   $100,206,256║Tržby   Celosvetovo $370,541,256▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $15,157,629║ Tržby za   predaj DVD v USA   $10,559,446║ Tom Cruise ide   na plné obrátky, chytil   druhý dych, k tomu krásne   sekunduje sympatická Emily   Blunt, režisér Doug Liman sa   po strašne dlhej dobe   prekonáva v neskutočne   kompaktnej réžii bez jedinej   slabšej chvíľky, ide o   namakané sci-fi po všetkých   stránkach, ktoré krásne   strhne, ponúkne prepracovaný   príbeh, úžasné triky a   akciu, jednoducho si film   získa plnú pozornosť   diváka, maškrta aká sa až   tak moc často v dobách   nadvlády komiksových filmov   nevidí /100%/
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2014
HIT roku ?
Zatím určitě ! Nesmírně   nápadité, zajímavé,   zábavné US military scifi.   Nádherný vizuál, vražedné   tempo, spousta hádanek,   divák je famozně zatažen do   děje. Nevím jak to Cruise   dělá, ale zase si   fantasticky vybral :)
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2020
Tom Cruise "vsech sci-fi kral"...
Spickova sci-fi, v ktorej   exceluje mimoriadny Tom Cruise   so skvelou Emily Blunt.Dej je   pomerne komplikovany, ale   logicky a uveritelny.Kvalitna   rezia a famozne efekty   dokonale podtrhuju tento   zazitok.
Film   jednoznacne doporucujem a   tesim sa na pokracovanie.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2016
Parádní podívaná, u které   se i pobavíte. Časové   restarty filmografie   využívá už dlouho, ale v   Edge of Tomorrow se přístup   daří posunou opět o fous   dál. A vážně zdařile.   Cruise osobně moc nemusím,   ale v tandemu s Emily Blunt   působí víc než   snesitelně. A již níže   zmiňovaná Cruisova   "odprásknutí"   působí vskutku neotřele.   Konec trochu předvídatelný   a nudný, ale jinak film svůj   náboj neztrácí.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2022
Na hraně zítřka je   povedený film. Jak už tady   někteří kolegové psali,   resetování života je   zajímavý nápad a celkem   logicky odůvodněný. Efekty   jsou celkem zdařilé a akce   také dost. Ke konci se sice   děj poněkud vymyká logice,   ale celkově film zaujme a   pobaví.
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.9.2014
Na hraně totální nudy
Byl jsem zvědavý na prý   vydařený letní   blockbuster.Říkal jsem   si,že se prostě budu   bavit,vypnu mozek...protože   některé blockbustery   dokáží i mě velmi   příjemně překvapit.
První třetina snímku   mě bavila,ikdyž téma o   časové smyčce byla   zfilmována nespočetkrát,tak   hlavní hrdina,který rád   vymýšlel strategické plány   ve válce,ale být v první   linii nechtěl ani omylem,   byla zfilmována   vtipně.Stejně tak   pozdější jeho prupovídky   na již několikrát   opakovaný den.
Pak se   objevila ONA před akcí a   začal mi v hlavě zvonit   alarm.Protože on chrabrý a   ona krásná a ještě   udatnější,to je takové   příšerné filmové klišé   na kterou mám obrovskou   alergii.Ale chtěl jsem zbytku   "popcorňáku" dát   ještě šanci a tohle klišé   hodit za hlavu-pro   tentokrát.Třeba se dočkám   salvy originálních   hlášek,nebo pointy na konci   filmu,nebo aspoň nějaké   akce,která se jen tak   nevidí.Nestalo se.Zbytek   filmu jsem si připadal jako v   pc hře bez joysticku.Jeden   level kvůli obtížnosti se   opakuje   jednou,pětkrát,dvacetkrát..   .Prostě nuda,šeď a nuda a   šeď.
Chápu,že pro   někoho může snímek být   zajímavý,že se tam   "něco" děje,ale to   "něco" je pro mě   strašně nezajímavé.Snaha z   mé strany si film užít byla   velká...
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2016
Kdo kdy
zažil pařbu u nějaké   akční hry na počítači,   kdy člověk   "zakysne" a teď mu   to nedá, a zkouší to zas a   znovu, už jsou dávno tři   ráno, tak to dám ještě   jednou naposled... a   ještě... a... Tak takový   člověk se musí při   sledování filmu cítit jako   v ráji. Včetně nezbytného   finálového bosse na konci   levelu, kterého je nutno si   podat již naostro, bez   podpory save/reload. Tvůrci   tomu dali chytlavý akční   kabát a Tomík živou,   tepající krev. A jedno extra   plus za neotřelé   ztvárnění emzáků a za   palce, čouhající z   ponožek.
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2015
Upřímně nechápu co tahle   herní slátanina dělá na   csfd.cz v TOP 200, ale budiž   asi jsme se těch technicky   propracovaných   počítačových sračiček   ještě dosyta nenabažili.   Hlavní nápad s omegou její   inteligencí a posunem v čase   není až tak špatný,   nicméně zas tak originální   také ne, ale co je pro mě na   tomto filmu zlé je to do jak   šíleně pitomého hávu to   rozvedli - skáče se sem a   tam, nápad úplně ztratí   konzistenci, o hlavních   hrdinech se kromě siláckých   klišé nedozvíme zhola nic a   tak věřím tomu, že až   nás opustí ona pitomá   pudová touha po stejně   pitomých siláckých hrdinech   zachráncích, tohle veledílo   formátu upoutávky na bojovou   počítačovou hru zmizí v   propadlišti času.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2018
Na hraně trpělivosti
Jediné, za co si "Na   hraně zítřka vyslouží   pochvalu, je určitě   zajímavý námět a herecké   výkony Toma Cruise a Emily   Blunt. Ale tím je s   pochvalami konec i bez   časového paradoxu. Víc nic   nám film nenabídl. Tak   třeba napínavost vůbec   žádná, když vždycky   stejně víme, že Cruise   zemře a pak se zase probudí.   Akce byla až příliš   nereálná, aby mě zaujala,   takže ani tady to   nezafungovalo. Režisérsky a   scenáristicky je to   průměrně zvládnuté,   jednoduše točili blockbuster   a jako kasovní trhák vypadal   taky celý film. Na konci je   to už docela přeplácané a   režisér přestává tušit,   co vlastně chce. Efekty   samozřejmě solidní, ale   opět to není nic, z čeho by   si jeden sednul na prdel.   Bída Tome,bída
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2015
Sice už hodně otřepaný   námět, ale skvěle natočeno   takže to by zas tolik   nevadilo a v záplavě   současného sci-fi rozhodně   příjemným osvěžením.   Nicméně mi tak nějak   přišlo, že celý film tak   trochu vyznívá do prázdna,   že vlastně nemá toho co   příliš říct a tak trochu   vykrádá jiné filmy. I když   velmi efektně.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2017
Tom Cruise mě příjemně   překvapil. Role od   vyděšeného bažanta po   starého mazáka mu sedla.   Nějak jsem však postrádal   jiskření mezi hlavními   protagonisty a tak mi to   "zamilování"   přišlo zbytečné. Emzáci   silně připomínali   chobotničky z Matrixu-asi už   designérům dochází   nápady. Film měl spád. Jen   na závěr jako by tempo   rychle ztratil a návrat v   čase o takový kus nebyl moc   logický. Omega by se znovu   restartovala. Dle mého by   museli zemřít všichni.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2020
Hvězdný Tom Cruise v bojii s   časem. Mimikové vyhlásí   válku lidstvu a hlavní   hrdina to chtě nechtě musí   vyřešit. Skvělé scény   spolu se skvělými efekty   tomu dávají pěknou   podívanou.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2014
S.U.P.R !! Konečně   pořádně našlapaný   blockbuster s   "origo" námětem,   který se nebojí riskovat a   vše ukazuje pěkně ostře ..   jak je potřeba. Rozjezd je   sice kapánek   komplikovanější, ale po   první smyčce se filmek   nabrousí na pěkný grády,   což se stupňuje až do   finále. Závěr by možná   zasloužil monstróznější   fight, ale i v tomhle   provedení je to cool. Pro mě   - za mě .. byl jsem s 85%   filmu spokojen na maximum ..   bavil jsem se královsky a z   kina jsem odcházel s pocitem,   že bych to rád viděl hned   podruhé (což se tak často   nestává). Vizualizace   dokonalá .. co k tomu dodat,   herecky moc dobře   ztvárněné .. Cruise + Blunt   jako supr dvojka .. ale co mě   dostávalo nejvíc - zřejmě   to postupné upgradování   hlavní postavy, promyšlenost   s detailními prvky. Časová   smyčka je výborný nápad (i   když prvně viděný u   Zdrojového kódu) skvěle   zapadající do prostředí   invaze alienů .. Na hraně   zítřka -- určitě jeden z   TOP filmů 2014 ..
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2014
Tomík nám viditelně   zestárl, ale akce mu jdou   pořád dobře. Přestože   akční sci-fi zrovna není   můj oblíbený žánr,   líbilo se mi. Na rozdíl   např. od Zdrojového kódu,   má tohle hlavu a patu a   netrpí slaboduchostí.   Opakující se děj mně   osobně nevadil, protože pri   každém restartu byl   zkratkovitější a naopak   podle mě to bylo mistrně   napsáno a hlavně natočeno.   Spíš mi trochu mrzel   tuctovitý konec, ten to   malinko zazdil. Nicméně   bavila jsem výborně.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2014
Boj. Smrt. Restart. Boj. Smrt.   Restart. Trénink. Boj. Smrt.   Restart. Do té doby než se   podaří zvítězit. Trénink.   Povinné zahledění se do   pohledné   "trenérky". Boj.   Smrt. Restart. Den začíná   znovu a znovu.   Nespočetněkrát je hrdina   zabit jen proto, aby mohl   začít znovu trénovat a   objevovat slabinu soupeře.   Boj o život se stává   hlavně bojem o život   krásné a drsné vojandy. Tom   Cruise opět dokazuje, že   akční žánr ovládá,   přidává také zápletku s   možností restartovat den,   když se nám současný   vývoj moc nezamlouvá (což   by někdy nebylo na škodu ani   v reálu). Vedle něj   dostává prostor také Emily   Blunt - místy až do morku   kostí drsná Rita.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2018
Film mě hodně překvapil, a   příjemně. Musím říct,   že námět s resetováním   dní byl s invazí promíchán   dost dobře. Byla legrace   pozorovat na začátku   zbabělého Cruise a pak jen   bezohlednou Emily Blunt.   Oběma ta role pasovala. Jinak   triky byli skvělé, akce tam   bylo taky dost a konec dává   možnost pro fantazii.
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2018
Najlepšie by bolo   nevychvalovať a nevzbudzovať   veľké očakávania...   Kľúčovou devízou Edge of   Tomorrow ostatne ani nie je   veľkoleposť či akcia, ako   by sme očakávali. Edge of   Tomorrow je peckou vďaka   scenáru, najnápaditejšiemu   na poli blockbusterov za   veľmi, veľmi dlhú dobu. A   vďaka jeho režisérovi   (respect!). V zábavnosti,   dynamike a práci s divákom   film prakticky nemá chybu a   vyhráva na všetkých   rovinách. Od balansu   vážnosti a humoru vo   vnímaní (vizuálne   atraktívneho)   postapokalyptického sveta,   cez udržanie divákovej   pozornosti nepredvídateľnou   zápletkou, ktorá vás svojou   rýchlosťou zarazí do   sedadla, zapletke podriadenú   bombastickú, gulometne   servírovanú akciu, až po   to, čo by v inom blockbusteri   bolo na vedľajšej kolaji -   sympatie a civilnosť postáv.   Cruise je proste výborný,   postavu Emily Blunt si nejde   nezamilovať a chémia medzi   nimi funguje bez náznaku   romantického gíču. Na poli   hravého postapokalyptického   sci-fi akčňáku rovnaký   zážitok, akým boli na poli   dumavej postapokalyptickej   sci-fi drámy Potomkovia   ľudí.
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2018
Jako pohodový akčňák se   špetkou futuristických a   sci-fi prvků je to parádní   podívaná. .. Pro mě   těsných devět hvězd. ....   HODNOCENÍ: 90%
Jara57
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2016
Nápad
nápad s restartováním času   super, to je asi tak vše.   Jinak akční bojůvka   stokrát pořád a pořád   dokola. K vidění jednou, jak   znáš pointu je to nuda.
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Potrebujem si to ujasniť   ďalším pozretím. Vytknúť   tomu v podstate nemám čo   (okrem zvláštneho záveru,   ktorý som nepochopil). Je to   dejovo strhujúce, tempo je na   vysokých obrátkach, nuda sa   nevyskytla ani v najmenšom.   Navyše potešila gulometná   akcia, ktorá ma zasadila   prudko do sedadla, na ktorom   som v kine sedel. Scenár   nemá zásadné diery,   potešujúcim faktom je   absencia amerického   patriotizmu, vojenských a   romantických klišé. Tom   Cruise je ako vždy v   scifičkách výborný a Emily   Blunt ma nemohla potešiť a   prekvapiť viac. Vynikajúci   vizuál a apokalyptická   atmosféra na jedničku. V   čom je teda problém? Poprvé   záver - možno som ho len   nepochopil, ale nesadol mi. No   podruhé - čo je moja chyba -   som vo viacerých častiach   titulky nestihol čítať. To   sa mi nestáva, ale možno   preto mi niečo dôležité   uniklo. Takže až si toto   scifi pozriem v pokoji doma,   prehodnotím svoje dojmy. Inak   ale rozhodne vysoko   nadpriemerný snímok v svojej   kategórií. 80%
tommaxis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2017
Jako jeden z mála filmu jsem   ho viděl třikrát po sobě.   Je zajímavé sledovat jak se   každým probuzením zlepšuje   a postupuje v řešení   kupředu.
JARO.V.DUSI
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2019
Cruise
Ačkoliv každý správně se   zabývá momentálním dějem,   mě se líbí, jaký je   profík ten Tom, posledních   pár filmů opravdu "na   doraz: nápad, akce celkové   pojetí, což dokazuje i v   tomto poněkud odlišném   ději od všech těch   "007" filmů   myšleno samo jako   připodobnění ....
Prostě pokud něco   natočí má to úroveň!
ondrink
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2018
fajn
Na to že to bolo sci-fi to   bolo celkom ok. Najmä tie   bočné motívy ako prerod   hrdinu, neschopnosť nikoho   presvedčiť... Občas som sa   síce stratil, ale oproti   takému Počiatku to bolo   ešte vpohode...
peter14
Hodnocení:
Přidáno: 27.6.2014
pre milovníkov sci-fi balzam   na jeho dušu. Dobrá   myšlienka a vizuálna   stránka to všetko poteší,   herecké výkony na úrovni   len ma niekedy mrzia tie   konce, nechápem dajú si   tolko námahy s celým filmom   a koniec akoby im dochádzal   dych. sa mi zdá že v   poslednej dobe treba odísť z   kina 7 minút pred koncom a   koniec si radšej domyslieť   ako sa dodívať. Ale inač   vdaka za pekný filmový   zážitok. Určite si to   pozriem ešte raz.
RoboDevil
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.12.2014
Naprostá ztráta času.
Něco jako komedie na Hromnice   o den více až na ten rozdíl   že tenhle fiĺm je naprostá   sračka na kterou se nedá   dívat.Srovnatelné s   Nevědomím a tak si říkám   že Tom Cruise už točí jen   béčkové filmy :-)
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 16.4.2015
cruiseho nemusím a ani tenhle   typ filmu, přesto jsem ho   pozorně sledoval až do   konce. tenhle film dráždí   tím že vás nutí   přemýšlet jak by jste   možností hlavní postavy   využily vy sami. až na ty   příšerné americké konce,   které vždy zdegradují   celkový dojem z filmu že to   znovu nechcete vidět.
Phylm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2014
Na hromnice o den více (sci-fi)
Rozvíjející se děj, dobré   efekty, jasné podání,   poutavé zpracování,   zábavné scény (nepovedený   kotoul pod auto, ...), sci-fi   provedení, uchopená   myšlenka. Tom ve své   typické (výborné) roli.   Fešná Emily. Doporučuji.
drearily
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2014
Překvapení milé...
Nemá to chybu, dějově velmi   přitažlivé, opravdu to   vtáhne diváka do děje   plného myšlenek, a pomalu   jej pohlcuje...doporučuji
derreck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2015
Japonská předloha..
Jeden z nejlépe zfilmovaných   japonských sci-fi komiksů,   který je sám o sobě   unikátní a   propracovaný...hra s přesuny   v čase v temnotě   post-apokalyptického světa   likvidovaného mimozemskou   invazí...nedokonale dokonalý   hrdina, Tom Cruise to zahrál   bez chyby.. režisér se   samozřejmě nevyhnul   několika klišé, ale v   součtu jistých 90%...
Yber79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2014
Milionkrát a stále poprvé....
Tolikrát asi umře Tomáš   Křižník ve filmu, než   najde co je Alfou a Omegou v   Louvru. Sedím v kině a s   hubou dokořán sleduju dění   na Omaha beach. No kurde   kolikrát se ještě respawne.   Paráda! Luxusní! Dech   beroucí! Emzáci taky   slušně provedený.   Nejlepší sci-fi řežba od   doby Vetřelců a Dne   nezávislosti. Já musím dát   95%. Sto by bylo za mrtvého   Cruise. Né. Fakt dobrý kino.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih186267minih186267Najmro. Kocha, kradnie, szanuje (2021) 
Najmro. Kocha, kradnie, szanuje n
minih75463minih75463Umění lovu (1992) 
Out for Blood n
minih24834minih24834Zámek „Nekonečno“ (1983) 
Zámek „Nekonečno“ n
minih129135minih129135Kristy (2014) 
Kristy n
minih39074minih39074Vánoce naruby (2004) 
Christmas With the Kranks n
minih11816minih11816Major Payne (1995) 
Major Payne n
minih21291minih21291Triumf ducha (1989) 
Triumph of the spirit n
minih15111minih15111Ostrov pokladů (1982) [TV film] 
Остров сокровищ n
minih28105minih28105Americké psycho (2000) 
American psycho n
minih25895minih25895Život brouka (1998) 
A Bug's Life n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697526
Fotografií: 763185
Plakátů: 375842
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10