Duben
ohodnotit

Muži v říji

Další název:
Muži v ruji; Men in a Rut;
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
20.8.2009
„O vábení jelenů, lásek i voličů z rozmarné moravské vesničky, kde sice končí silnice, ale může začínat ten pravý život.“

Komentáře k filmu Muži v říji

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
kcobain
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Tak takhle dobrou komedii na   odreagování po náročným   dni sem opravdu nečekal,   uznávám že je tam spousta   hluchých míst, ale   výtečné obsazení a pár   excelentních   "zápichů" jsou to   pro co bych si to pustil i   znovu.
IvcaPA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Tak tenhle film se opravdu   poved. Herci jsou naprosto   vynikající, Igor Bareš by   mohl dělat z fleku premiéra   a Martin Trnavský dokazuje,   že má úžasnej komediální   talent. Člověk se musí   smát, i když je mu ho   vlastně líto. Překvapil mě   i Jaroslav Plesl, kterej je   čím dál lepší.   Každopádně jsou Muži v   říji po dlouhé době   český film, který nejen   pobaví, ale i názorně   ukáže jak to u nás vkastně   vypadá.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Kandidát na film roku
Muži v říji jsou povedeným   českým úsměvným filmem.   Záměrně nepíši slovo   komedie. Mám k tomu ty   důvody, že si pod slovem   komedie představuji trochu   jiný styl filmování. Je to   úsměvný a zdařilý pohled   do života několika hrdinů   jedné zapadlé moravské   vísky Mouřínov. Bodrá   mluva se táhne celým   scénářem, který je   výtečný.
Místní   starosta má touhu. Rád by,   aby vesnicí vedla skutečná   silnice. Taková, na které se   dá předjíždět. Nemá to   být polní cesta, která bude   zalita asfaltem. Aby k tomu   získal patřičná svolení a   finanční prostředky je   nutné lobovat. Jedním z   nápadů je pohostit premiéra   ČR. Jsou přeci i ze stejné   strany (ve filmu je zmíněna   křesťanská unie).
Film nabízí však více   dějových situací a   zápletek. Je tu milostný   trojúhelník, soutěž v   troubení, potíže místního   podnikatele se svoji pomatenou   manželkou (po hodně dlouhé   době se na plátně objevuje   Marta Vančurová) a další   situace, které přináší   život na vesnici.
Kladně musím ohodnotit i   práci kamery. Záběry jsou   voleny tak, až máte pocit,   že jste přímo na místě.   Morava jako exteriér   filmovému plátnu sluší.  
Film je nabitý i   svým obsazením. Už název   napomíná, že drtivá   většina obsazení je   složena z mužů. Herečky,   které zasáhnou do děje tu   nalezneme snad jen tři.   Kamera dobře rovněž pracuje   s komparsem. Nebo kompars sám   sehrál výtečnou roli.   Nyní, pln zážitků z málo   zaplněného kina soudím, že   tento snímek je u mne   kandidátem na film roku.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Svým druhým filmem Robert   Sedláček zabrousil do   jihomoravské vísky   Mouřínov u Bučovic, kde se   každoročně pořádají   závody ve vábení jelenů.   Typově odlišné postavy a   postavičky vytvářejí   svérázné a někdy i   bizarní situace, které   vtipně korespondují s velmi   dobře napsanými dialogy.   Herecky není co vytknout, moc   potěšila role Jaromíra   Hanzlíka a jeho filmové   ženy Marty Vančurové. Vše   ostatní působí zcela   přirozeně i díky hercům z   Dejvického divadla. Muži v   říji se svým způsobem   můžou řadit k lidovým   komediím typu Dědictví nebo   Vesničce mé střediskové,   samozřejmě v rámci   nynější moderní doby.   Stejně si ale myslím, že   film poberou mnohem lépe   obyvatelé Moravy a v   Čechách zůstane nepochopen.
m.king
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Super, takhle opravdu vypadá   život na Moravě. Pravdivě   podaná politická situace,   kdy se páni z Prahy na   Moravě zadarmo nažerou,   nachlastají a pak se na ni   vy..rou. Jinak takové   novodobé Hoří, má panenko.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2014
Velmi, velmi dobré. Výborné   herectví. Přišlo mi to   celé naprosto přirozené,   nenásilné. Úplně   nejlepší, ba excelentní je   pan Bareš v roli premiéra.   To skutečně nemělo chybu.   Nebo jeho ochranka. Také   hudební stránka má něco do   sebe. A tak jen možno   litovat, že autoři   nepřihodili více vtípků,   legrace nebo komediální   akce. Takže snímek místy   působí "mrtvým"   dojmem. Bohužel ani nějaká   slovní hláška se nestane   slavnou, jako v případě   jiných komedií. Ale třeba   to bude jen otázka času.   1809201110800/11438++++
Asi to mohlo být   kratší, ke konci jsem se už   dost nudil, ale také to bylo   tím, že jsem nerozuměl   tomu, co říkali do toho   mikrofonu. Sem tam problesklo   i nářečí, hezký   brněnský přízvuk. Celkově   se občas zasmát dalo a snad   se na to dá kouknout ještě   jednou. Ale nemusí se.

20230728
biokys
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Tenhle film ještě musí   dozrát.
Igor Bareš   jako premiér včetně   ochranky neměli chybu,   včetně močení v   kukuřici.
Musím   vidět ještě jednou,   polovině dialogů nebylo   rozumět.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Dobrý nápad,dobré   vyobrazení těch politických   kašparů,slušní   herci.Přesto výsledek pro   mě průměrný a opět   Sedláčkova cesta   po"svém".
Lynette
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Trochu podprůměrné....
Čekala jsem od tohoto filmu   opravdu více - více vtipu,   zábavy, inteligentních   myšlenek, poutavějšího   děje, lepší herecké   výkony atd.. Nakonec jsem   byla rozpačitá a znuděná   už v prvních minutách   děje.. Ale měla jsem výdrž   a vydržela až do konce   napnutá, že snad konečně   nějaká ta zábava UŽ   KONEČNĚ začne a děj se   rozběhne,protože jak se   říká, naděje umírá   poslední. S dalšími   ubíhajícími minutami mi   však bylo jasné, že moje   naděje mohu poslat někam   /.../, protože film   nezachrání ani pár dobrých   herců a ani pár jakštakš   vtipných dialogů a scének.   Jinak   "kolotočářský"   hluk mi v průběhu filmu   velmi vadil, byl rušivý a   nervující /nebylo přes něj   slyšet ani herce/. Jinak   nechápu, proč byli do filmu   obsazeni Vietnamci, když to   bylo hlavně o Moravě, nejsem   rasista, ale cpát vietnamské   stánky se   "šišlajícími"   obchodníky a jejich   příšernou hlučnou muzikou   do filmu, kde se ukazuje   celkem dost moravský   folklór, to už bylo opravdu   nad moje síly a poslední   hřebík do rakve tomuto   snímku..:-/ Že máme   vietnamské obchodníky tady u   německých hranic, to je   celkem logické, ale proč je   proboha cpát do filmu kamsi   na Moravu..:-o Mimochodem   "kult" žlutých   obchodníků se stánky je už   dávno přežitek a celkově   je to již dávno pasé...   Přehnané sebevědomí   vietnamské moderátorky akce   "MS ve vábení   jelenů" mě velmi   udivovalo..:-o Asi by naše   české herečky takové   "velké" role   nezvládly, že.:-/ Mno, tak   za snahu pane režisére   Roberte Sedláčku vám tohle   dílko ohodnotím   /přemrštěnou/ známkou   5/10. ;-)
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Docela zklamání.Výborný   Igor Bareš v roli premiéra a   pár vtipných scén.Na druhou   stranu špatně slyšitelné   dialogy(hercům opravdu nebylo   někdy rozumět),natahovaný   příběh bez špetky nápadu   na oživení děje.Pokus o   nové Hoří má panenko   nevyšel.
aurora45
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Byla jsem
velmi zvědavá na toto dílko   (na intošském vebu csfd   velmi vysoké hodnocení), ale   bohužel zklamání... Jaksi   satira, ale vcelku dost   hluché a depresivní.   Režisér by měl nadále   točit doku. Tento biják   mažu z disku.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Jako komedie to byla   vysloveně slabota a jestliže   to měla být satira tak šel   tenhle výstřel hodně vedle.   K vidění je tu sice dost   známých a dobrých herců (a   taky pár těch jenom   známých) ale bramboračka   uvařená šéfkuchařem   Robertem Sedláčkem je dobrá   tak do vývařovny pro   bezdomovce. Přes veškerou   snahu bardů jako jsiu   pánové Hanzlík, Lábus,   Zedníček nebo Huba se film   ani neblíží průměru ale   aspoň ho odrazili od   úplného dna.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Sem tam solidní hláška, ale   jinak celkem trapárna.   Herecky výborně obsazený   film, ale vleče se to jako   nudle u nosu. :-(
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.2.2011
...souhlasím s příspěvkem   hodnotitele "sakro"   . Naprosto zbytečný film. Na   komedii není vtipný. Na   vážný film k zamyšlení v   něm chybí jakákoliv   myšlenka. Většina herců   podává nemastné neslané   výkony,jakoby si jen   odskočili z divadla na   soutěž ve vábení jelenů.   Nemluvě o panu   Dulavovi,kterého považuji za   nejhoršího českého herce   posledních dvaceti let. Jak   praví klasik:   "nuda,nuda,šeď,šeď..&   quot;
lucy.v
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.3.2012
4 body v hodnocení je možná   trochu přehnané, Ale je to   svým způsobem bohužel i   příběh z reálného   života. Ve zkratce je film   cca o tom, že jedna vesnice   se díky soutěži z   myslivosti snaží   přesvědčit premiéra, aby   dostali dotace na silnici. A   jak jinak než přes alkohol a   jídlo a program. Klasický   příklad českého   vlezdozadkovství.
pink.mouse
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.5.2010
Nudaaaa.
Kromě asi tří vtipných   scének strašná nuda...   spousta "hluchých"   míst, kdyby se film těchto   nepotřebných částí   zbavil, trval by asi patnáct   minut... A příběh, nuda...   prostě jeden další uplně   zbytečnej českej film... :-(
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.3.2012
Česká herecká elita v   "komedii" kde na   jednu hlášku nebo komickou   scénu připadá 10 minut   nudy. Občas se zasmát dá   (probuzení po opici, kdy   nevědí, jestli něco bylo;   výtka, aby až příště   usne opilý v autě, tak ne s   hlavou na klaksonu), ale   téměř dvouhodinový film   těchto pár věcí neutáhne.
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Muži v říji
Na co jsem se to jen vypravil   do kina. Mohlo mi napadnout   už jenom po přečtení, o co   se má jednat, že tento film   nebude patřit mezi ty   inteligentní. Bohužel nuda,   nuda, nuda. Nudný děj,   nudný průběh, celou dobu se   nic neděje... Pavel   Zedníček se po dlouhé době   dostal na plátna biografů s   rádoby moravským   přízvukem, ale opravdu se mu   to nezdařilo (lépe mluvím   východním nářečím já   jako plzeňák, než on). A   jako další negativum -   nemám rád KDU-ČSL (proč   jen museli nějakou stranu   zmiňovat, docela si tím   ještě klesli). Zbytečně   vyhozených dvacet milionů   (náklady na Muže v říji).
Karius
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.9.2013
Přemejšlim, jak hluboko   může ještě českej film   klesnout. Tohle byla teda   krávovina na entou. Nuda jako   prase, takřka celej film   zachmuřelá atmosféra,   každej se tam tváří, jak   vyblitý zelí, scénář o   ničem a výkony tragický.   Jsem si naprosto jistej, že   kdyby to nebyl českej film,   tak je to hodnocení daleko   nižší. Jedna hvězda za   Hanzlíka, Zedníčka a   Lábuse --->20%
sakro
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.10.2010
zcela zbytečný film
Tenhle film mi v kině z   nějakého důvodu utekl,   takže jsem se zaradoval,   když jsem jej objevil v   prodeji na DVD. Těšil jsem   se na něj, neboť hodně   recenzí a hodnocení bylo   velmi příznivých. Po   shlédnutí filmu mě   přepadlo několik myšlenek:   1) co vedlo Roberta Sedláčka   k tomu, aby ten film natočil   a co si od toho sliboval?, 2)   co vedlo mě k tomu, abych si   ho koupil a hodil zase jednou   peníze do kanálu?, 3) co   vedlo tak relativně mnoho   lidí k tomu, aby film kladně   hodnotili? No nic, chyba musí   být ve mně. Asi jsem něco   nepochopil a za blbost se   platí. Je to tvrdá rána pod   pás pověstné dobré české   veselohře. Musím upřímně   přiznat, že jsem se   párkrát také zasmál, asi   třikrát. A to mi na dvě   hodiny čistého času přijde   hodně málo. Z nenápaditého   námětu se asi nedá nic   kvalitního vyždímat, to by   musel být režisér génius.   A to v tomto případě   evidentně není, neboť mě   moc nepřesvědčil ani ve   vedení jinak výborných   herců. Tady očividně nebyli   tlačeni k tomu, aby odevzdali   kvalitu. U některých mi bylo   až líto, že se k něčemu   podobnému propůjčili.   Ostatně pan Sedláček mě   doposud nikdy nepřekvapil   kladně, a bohužel se mu to   nepodařilo ani v tomto   případě. Nejsem   přesvědčen o tom, že to   budu ještě někdy pokoušet.   Film je bezduchý, slabý a   místy, bohužel, až trapný.   Pod počátek hodnocení   „pomajze“ se plně   podepisuji – neskutečná   hovadina. Šetřete čas,   šetřete peníze.
robbe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Nudný film
Od filmu jsem čekal mnohem   více. Roztříštěný děj,   navíc hercům někdy nebylo   vůbec rozumět, samé hluky   kolem a komedii si   představuji jinak. No,   režisér Robert Sedláček mi   asi nesedí. Na dobré filmy   se rád podívám i   vícekrát, tenhle k ním   rozhodně nepatří.
POMAJZ
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Neskutečná hovadina,opravdu   lituju že jsem se na   takovouhle hloupost podíval.A   pak ještě zbytečný zabití   zvířete jen kvuli filmu a   ještě tak hloupímu filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27786minih27786Sběratel kostí (1999) 
The Bone Collector n
minih104704minih104704Fair Play (2014) [2k digital] 
Fair Play n
minih40818minih40818Hostel (2005) 
Hostel n
minih62493minih62493Mechanik zabiják (2011) 
The Mechanic n
minih43542minih43542Dům hrůzy (1959) 
House on Haunted Hill n
minih8484minih8484Honza málem králem (1977) 
Honza málem králem n
minih14259minih14259Něžné kuře (1977) 
Tendre poulet n
minih10960minih10960Křížový výslech (1947) 
Crossfire n
minih48122minih48122Vstup do ráje zakázán (1989) [TV hra] 
n
minih25589minih25589Zvláštní den (1977) 
Una giornata particolare n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:20

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10