Duben
ohodnotit

Muži v černém

Men in Black

Další název:
MIB muži v černém / Muži v čiernom (SK)
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
9.10.1997
„Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru.“

Komentáře k filmu Muži v černém

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2021
Jedna z prvních sci-fy   akčních komedií, které   jsem v rámci svého   dospívání viděl a která   odstartovala můj zájem o   tento typ filmů. Jsou   styloví, jsou vtipní, jsou   ti nejlepší.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2019
Dobrá sci-fi komedie s   nenáročným humorem a   švábem z vesmíru. Jsou i   povedení mimozemšťani, u   jejichž tvorby pustili   tvůrci fantazii z uzdy.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2015
Tu pušku dostanete jen přes   mou mrtvolu! Rozumím, váš   návrh se přijímá. Když   už nic jinýho tak pěkná   sranda, která pobaví.
Rodney
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
super
muži v černém a   mimozemšťané to je tak   dobrý film občas humor   napínák a super. není k   tomu co dodat.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Dva agenti J a K brání   vesmírným vetřelcům   pronikat na Zemi a ovlivňovat   dění na ní. Jako většina   pokračování jsou další   díly slabší - možná   ještě dvojka patří mezi   filmy, které se jedničce   vyrovnaly nebo přiblížily.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2014
Filmová adaptace komiksu od   MARVEL COMIC. Příběh plný   hlášek, humorných situací   výborných vizuálních   efektů a skvělého   vyobrazení různých   mimozemských tvorů. Snímek   pobaví, což je hlavní   devízou. Tommy Lee Jones coby   starý pardál a Will Smith   jako nováček to tu   rozehráli na celé čáře.   Výborně se doplňují a s   vervou sobě vlastní dávají   emzákům pořádně na frak.   Natáčení bylo pod   záštitou Stevena Spielberga,   takže o kvalitě snad ani   pochybnosti být nemohou.   Tohle se prostě povedlo.   Nejlepší sci-fi komedie,   jaká ve své době vznikla.   P.S. Po léta   je mi záhadou, proč jsou ve   filmech všichni   mimozemšťani stále nazí.   Proč? Kalhoty nosí snad jen   ve 'Hvězdných válkách'.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2013
Muži v černém
jsou fakt dost dobrá   komedie,kde jsou T.L. a Will   ještě ve skvělé   formě.Dobrý   nápad,námět,scénář,výbo   rně natočeno,vynikající   herecké výkony,žádné   přehnané efekty nebo   akce.Prostě fajn   podívaná...
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Muži v černém
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   1998 za Nejlepší výpravu a   dekoraci a Nejlepší   hudbu.
Získaný Oscar   za Nejlepší masky.
Režisér "Adamsovy   rodiny" a jejího   pokračování "Adamsova   rodina 2" se pustil do   komedie podobného duchu.   Vybral si k sobě ty   nejlepší herce, jako je   "Fresh Prince" Will   Smith, který v té době měl   za sebou už role ve filmech   "Den nezávislosti"   a "Mizerové" a Tomy   Lee Jones, který si mne   získal rolí Two Face v   "Batman navždy".   Kromě opravdu výborného   nápadu, kdy se scénárista   nechal inspirovat komixovým   zpracováním (jak jinak,   nejlepší americké filmy   pocházejí z komixů) a již   výše zmíněných hereckých   výkonů je zde na obdiv také   hudba, zvláště pak   ústřední píseň Men in   Black nazpívaná samotným   Willem Smithem. Není divu že   se tato legenda dočkala i   dvou pokračování   "Muži v černém   II" a "Muži v   černém 3", krátce po   prvním díle se objevil i   animovaný seriál s několika   delšími epizodami, jako je   například "Muži v   černém - syndrom Alfa",   nebo "Muži v černém -   syndrom loučení"...
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Man in Black jsou celkově   povedená sci-fi komediální   série. První díl ještě   neznáte průběh takže   přijde nějaké překvapení,   dvojka už těží z větší   akce.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Asi nejznámější sci-fi   komedie se skvělým   T.L.Jonesem a   W.Smithem.Výborné   efekty,vtipné hlášky a   dobře udělané mimozemské   obludy.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Vtipně agresivní filmek.   Zvrácené scény, kostýmy   luxusní, celkový dojem   vyvolá příjemnou   podívanou, ale přesto si   myslím, že trochu   přeceňované sci-fi.   Každopádně Will Smith je   showman. 70% by tomu slušelo   více.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2012
nejvíce mě potěšilo, jak z   fenoménu UFO a   mimozemšťanech si filmaři   udělali srandu. Nejedná se o   mimozemšťany, kteří by   trhali lidi na kusy, ale o   mírumilovná mimozemská   stvoření, které žijí mezi   námi lidmi. Komedie plná   zvratu, děje a hereckých   výkonů určitě potěší   každého. Na svou dobu   určitě luxusní komedie.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Na svoju dobu originalna scifi   komedia s nezabudnutelnou   hudbou od Elfmana.

/x200x/ cz dab LS   Productions dabing 1997
/21.7.12/ -=-
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Muži v černém
Výborná akční science   fiction komedie, jež je plná   skvělého humoru v podobě   neotřelých hlášek a   neobvyklých situací.   Příběh o mimozenštanech je   hodně poveděně zpracovaný,   a to hlavně co se týče   triků a efektů. Film má   jednoznačný děj, který se   zbytečně nezamotává a   nezadrhává, což považuju   za velké plus. No a takový   neutralilér je vynikající   věcička, kterou bych   rozhodně chtěl mít taky.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Povedené sci - fi
Velmi povedená sci -fi   komedie od režiséra   Addamsovy rodiny. Má   rozhodně zajímavé   zpracování a velmi vtipný   příběh. No a hlavní dvojka   Will Smith a Tomy Lee se do   svých rolí hodí přímo   báječně...
Triky   jsou suprové a je tu spoustu   povedených a výborých   hlášek a povedená je i   podoba šmejdů z   vesmíru...
Prostě   chytrá a geniální odechovka   s hororvým námětem, která   prostě nemůže zklamat   žádného příznivce všech   sci-fi filmů... 75%.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.12.2011
Taková směs žánrů v   jednom filmu - tady můžu   ocenit jen výborné triky,   OBČAS humor, ale jinak je to   naprostá slátanina.   Nechápu, čím to ve své   době bylo tak kultovní.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Akční sci-fi komedie s   dobrou ústřední   dvojicí,která mě seděla a   líbila se.Zajímavý nápad a   slušné zpracování,nenudil   jsem se a   pobavil,7hvězdiček.
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Sci - fi komedie plná zábavy   a pořádný akce s dokonalým   výkonem Willa Smitha a Tommy   Leeho Jonese. Příběh vás   zaručeně nepustí od   obrazovek
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2011
Výborná scifi komedie.   Která velmi neortodoxním   způsobem zobrazuje jaký je   potřeba výcvik pro   intergalaktického agenta.   Souboje s mimozemskými   "červíky" byly až   parodické vzhledem k   ostatním hororovým   stvárnění hrůzostrašných   mimozemských civilizací.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2011
Miluji tenhle film pro jeho   nadhled a nadsázku. Čím   déle ho znám, tím víc se   mi líbí. Jeden z mála z   naší budoucnosti, který   pobaví a nevyvolává   depresi. Bezvadné triky,   masky, hudba a taky   bezkonkurenční Will Smith a   Tommy Lee Jones, to byla   opravdu dobrá volba.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Komédie patria medzi môj   obľúbený žáner, ale o   tejto sa to povedať nedá. Je   tu veľmi kvalitné obsadenie,   tak isto aj perfektná hudba,   ktorá k tomuto filmu   neuveriteľné ladí. Ale   samotný dej je o ničom. Ja   osobné som sa pri sledovaní   tejto komédie nedokázal   pobaviť. Niektoré scénky mi   tu pripadali dosť trápne.   Ale to je len môj názor.
Out-Of-Way
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2010
No, nic moc --- pokud to má   být sci-fi komedie, tak jsem   se moc nebavil, je to jen   průměr - 50%. A vtipné to   taky moc není. A konec je   docela trapný.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Výborná sci-fi komedie se   skvělým hereckým   obsazením.Kdo by řekl, kolik   tady máme mimozemšťanů   :-)
Dost se mi líbil   Tommy Lee Jones jako agent K.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Pokaždé, když mám   možnost, se na tenhle film   podívat, tak neodolám.   Kombinace učitel/žák je   skvěle zahraná a ty   hlášky, i když je znám   nazpaměť, nikdy neomrzí a   vždy rozesmějí. Velmi se mi   líbí scéna, kdy Smith   přijde na testování spolu s   ostatními adepty na MIB a   jako jediný zastřelí   osmiletou bělošku v noci   uprostřed gheta s kvantovou   fyzikou, protože mu byla   podezřelá. Skvělý je také   český dabing - Počkej,   tohle bylo včera v Risku.   Samozřejmě, pokud někdo   hledá odpověď na   filozofickou otázku, jestli   jsme ve vesmíru sami, tak   tady je neradno   hledat....Hlučnej prcek. Ká,   mám dojem, že to   rozflákám!
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Skvělá komedie v podání   Lee Jones a Will Smith toto   spojení se povedlo a tak   vznikla skvělá podivaná   která stojí zato
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Zábavná podívaná,která   mne dostala.Mají chránit   svet před mimozemštany a   sledovat jejich   činost.Tedy,říkají si   muži v černém.Líbi se mi   na tom že to všechno   začína.Will Smith,přicházi   do nové práci a má   skušenejšího   partnera,kterého stvárnil   Tommy Lee Jones.Promakaná   byla i jízda super-rýchlym   autem cez tunel.Jízda autem   po stenách tunelu a padajíci   Smith na dolu a horu mne   dostala.Proste supr film s   mimozemskými vetřelcami a   men in black.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Jedna z mých oblíbených   akčních "komedií"   s Willem Smithem, který zde   hraje agenta J, kterého   povolal agent K! Je až   neuvěřitelné, jak se   dokáže člověk domluvit s   ... No řekněme příšerama   či mimozemskými bytostmi.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Chrání zemi před   návštěvníky z dalekeho   vesmíru. Jdou po vetřelcích   z jiných světů anižby   normální lidi cokoliv   věděli, že na zemi nejsme   sami. Díky skvělé dvojci   jako K - TOMMY LEE JONES a   jako J - WILL SMITH je   vynikající akční sci-fi   podívaná, které nechybí   ani humor mohu jen doporučit   určitě Vás film dostane.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Já říkal,že tyhly filmy z   dvěma hlavníma hrdinama   miluju, a když bojují   ještě z mimozemskou   civilizací tak to teprve   stojí za to.Ale myslím že   tohle viděl každej.
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Tak toto je taká bláznivá   komédia, kde Will ako vždy   hrá presvedčivo. Vcelku   dobré obsadenie, jednoducho   komédia aká má byť
jedlickaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tak tento film jsem viděl   minimálně pětkrát a Will   Smith mě dokáže v něm   pokaždé rozesmát. Nadsázka   jakou je film natočen se   opravdu jen tak nevidí.   Další díly bohužel už co   se týče zábavy tolik   nenabízejí. Tak doufejmě   že producenti nebudou chtít   vymlátit peníze na dalších   a dalších dílech až mi tu   jedničku znechutí.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2006
Bezva oddychovka,avšak bez   hlavní herecké dvojice by to   byla jen bezduchá komedie tak   za 6,ale Will Smith a Tommy   Lee Jones jsou v tomto filmu a   nejen zde, prostě bezva.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2006
scifi komedie
Jen pár vtipných situací a   zvláštní efekty mne   přinutily ohodnotit tento   film pětkou. Děj je dost   slabý. Je to asi moje chyba,   ale vůbec jsem nepochopil   proč byl natočen.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2006
Ale jo, je to originální, a   hlavně sranda, Will Smith má   pro humor talent, takže pokud   chcete vesele odpočívat, tak   určitě tohle.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2005
Super film u kterého se   zasměje nejeden   člověk.Hlavně Will Smith v   něm je fakt kořen
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2005
komedie a ufounci? tak tento   film je její nejlepší   zástupce. Všechny technické   vymoženosti Mužů v černém   se ale nevyrovnají jejich   suchému humoru. PS: Všichni   jsme ufounci
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Fuj to je ten šmejd z vesmíru:)
Všechny ufony importovat a to   nejlíp na Slunce:) Ne, to ne,   ne všichni byli ošklivý a   zlí, ale takový obří   šváb to je teda   nechuťárna, a ještě se mu   koupat v žaludku:(((( Mám   rád scénu s holčičkou a   její atomovou fyzikou pod   paží:)
pavelnop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2003
MIB
Skvělá komedie ve které si   příjde na své každý.   Líbí se vám příšerky z   vesmíru nebo třeba jen   technická udělátka?
Pak je to film přesně   pro vás.
Agenti K a J   pracují pro agentůru, která   zajišťuje, že se lidé   nedozví o mimozemšťanech,   kteří jsou na naší   planetě.
Někteří   mimozemšťani jsou však   živější a je třeba je   umírnit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih63523minih63523Miranda (1985) 
Miranda n
minih25517minih25517Pelíšky (1999) 
Pelíšky n
minih40119minih40119Muž na radnici (1976) [TV seriál] 
Muž na radnici n
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih77379minih77379Castillos de cartón (2009) 
Castillos de cartón n
minih39473minih39473Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 
Hitch n
minih3932minih3932Bezstarostná jízda (1969) 
Easy Rider n
minih139124minih139124Anthropoid (2016) 
Anthropoid n
minih39457minih39457Syriana (2005) 
Syriana n
minih32741minih32741Chyť mě, když to dokážeš (2002) 
Catch Me If You Can n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Muži v černém: Globální hrozba (2019)

 Muži v černém: Globální hrozba (2019)
Muži v černém: Globální hrozba n
Men in Black: International
Žánr: komedie / sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: F. Gary Gray

(pokračování)

Muži v černém 3 (2012)

 Muži v černém 3 (2012)
Muži v černém 3 n
Men in Black III
Žánr: akční / sci-fi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Barry Sonnenfeld

(pokračování)

Muži v černém II (2002)

 Muži v černém II (2002)
Muži v černém II n
Men in Black II
Žánr: komedie / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Barry Sonnenfeld

(pokračování)

Muži v černém (1997/1) [TV seriál]

 Muži v černém (1997/1) [TV seriál]
Muži v černém n
Men in Black: The Series
Žánr: animovaný / komedie / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Berkeley, Jane Wu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani