Les hommes ne pensent qu'à ça (1954)

Les hommes ne pensent qu'à ça
72.5 %
 
 

Další název: Muži myslí jenom na to (informativní překlad); Men Think Only of That

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 70 min.
POZOR SPOILER!

Pan Alfréd postává u obchodu s mléčnými výrobky, které neustále kupuje. Ne že by je mě tak rád, ale je zde dívenka Nicole, do které je zamilován. Ale nedokáže jí to říci. Až se přece jen nakonec odhodlá a tvrdě nakráčí do obchodu. A zase nic.

Druhý den je v parku, a tu se mu zničehonic zjeví don Juan. A začíná radit. Nejprve však probere historii namlouvání, pak předvádí tuto činnost v praxi. Tedy ne on sám, ale ukazuje různé páry. Posléze zavede Alfréda ke krámku a vysílá jej za Nicole. A on opět selže.

Následuje škola pronásledování žen a pak návštěva biografu a filmu o donu Juanovi. Ten má potíže s Casanovou a unáší Dolores.

Z kina se jde do parku, kde se Alfréd učí jak balit slečnu u překážky. Pak už konečně vyjeví Nicole to co chtěl již dávno a při tom také zesměšní svého soka, řezníka. A ženské po něm začnou šílet. Za jednou přijde její manžel Selosso (L. De Funes) a dělá bugr. Následuje honička jako v grotesce, která dostává oba muže až na střechy domů. Končí však v bytě, ze kterého je nakonec Selosso vyhozen. Alfréd sešplhá po okapu. Oba muži se pak ocitnou na svatbě. Alfrédovi se zdaří útěk a potká Nicole. A oba ujíždějí na kole...  Autor: Pitryx

režie:
Yves Robert
 
 
hraje:
Louisa Colpeyn (ruská hraběnka), Jacques Fabbri (pan Jacques), Louis de Funès (Célosso), Yves Robert (sukničkář), Rosy Varte (Dolorès), Jacques Legras (ženich), Hubert Deschamps (bohatý muž), Gabrielle Fontan (stará dáma), Jacques Hilling (Dagobert), Geneviève Morel (matka nevěsty), Catherine Erard (Nicole), Bernard Musson (Jeff), Roger Saget (taxikář), Jacques Morel (svůdník), Jean Bellanger (Alfred), Jean-Marie Amato (Don Juan), Edmond Tamiz (Casanova), Laurence Badie (služka), Jean Sylvain (otec nevěsty), Simone Berthier, Nadine Tallier, Yvonne Clech, Nicole Jonesco, Judith Magre, Eugène Stuber
 
 
scénář:
Jean Bellanger, Jean Marsan
 
 
kamera:
Paul Soulignac
 
 
hudba:
Georges Van Parys
 
 
výprava-architekt:
Georges Lévy
 
 
střih:
Raymond Lamy
 
 
zvuk:
Jean Labussière
 
 
producent:
Francois Chavane, Yves Robert
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.