Duben
ohodnotit

Muži, kteří nenávidí ženy

The Girl with the Dragon Tattoo

Další název:
Muži, ktorí nenávidia ženy (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
158 minut
Premiéra v ČR:
12.1.2012

Obsah filmu Muži, kteří nenávidí ženy

 
Mikael Blomkvist zrovna prohrál soudní spor s Hans-Erikem Wennerströmem, o kterém nedávno napsal nepříliš pozitivní článek. Jeho pověst tím utrpí, a tak příležitosti využije Henrik Vanger, který si Mikaela pozve na sever do Hedestadu, aby vyšetřil zmizení a nejspíš i vraždu své neteře Harriet. Harriet zmizela v roce 1966, a jelikož ji nikdo neviděl odjíždět, policie došla k závěru, že ji nejspíš někdo zabil. Předtím byla s kamarádkami na slavnosti, ze které ale náhle odešla. Pak už ji viděli jen krátce, když se objevila v Henrikově domě a chtěla si s ním promluvit. Henrik ale neměl čas, a když ji hledal později, už byla pryč. Henrik po ní...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Když Muži nenávidí ženy podle Finchera, je to hodně na hraně

David Fincher se umí postarat o rozruch. Nejenže si ke zfilmování vybral látku, která je kultovní a už navíc kultovně zfilmovaná byla. Nejenže dráždil fanoušky dlouhými ukázkami a provokativními fotkami. Nakonec o svém filmu zakázal psát. A tak se teď každý ptá: jací jsou ti Muži, kteří nenávidí ženy? číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
David FincherDavid Fincher  
hraje:
Daniel CraigDaniel Craig.....Mikael Blomkvist [42]   
Rooney MaraRooney Mara.....Lisbeth Salanderová [26]   
Stellan SkarsgårdStellan Skarsgård.....Martin Vanger [59]   
Robin WrightRobin Wright.....Erika Bergerová [45]   
Christopher PlummerChristopher Plummer.....Henrik Vanger [81]   
Joely RichardsonJoely Richardson.....Anita Vangerová [46]   
Steven BerkoffSteven Berkoff.....Frode [73]   
Geraldine JamesGeraldine James.....Cecilia Vangerová [60]   
Arly JoverArly Jover.....Liv [39]   
Yorick van WageningenYorick van Wageningen.....Nils Bjurman [47]   
Donald SumpterDonald Sumpter.....detektiv Morell [68]   
Goran VišnjićGoran Višnjić.....Dragan Armansky [38]   
Julian SandsJulian Sands.....mladý Henrik Vanger [53]   
Mathilda von EssenMathilda von Essen.....mladá Anita Vangerová [21]   
Anya BentonAnya Benton.....mladá Erika Bergerová   
Gustaf HammarstenGustaf Hammarsten.....mladý Harald Vanger [43]   
scénář:
Steven ZaillianSteven Zaillian  
námět:
Stieg LarssonStieg Larsson.....stejnojmenný román (2004, česky naposledy Host, Brno 2011)   
hudba:
Trent ReznorTrent Reznor  
Atticus RossAtticus Ross  
kamera:
Jeff CronenwethJeff Cronenweth  
střih:
Kirk BaxterKirk Baxter  
Angus WallAngus Wall  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Muži, kteří nenávidí ženy >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Tento film překvapil. Je to z toho důvodu, že   podtrhuje ponurost příběhu, která byla i v   knize. Ovšem první verze filmu byla možná v   tomhle ohledu lepší. Já ovšem preferuji tuto   verzi, protože Daniel Craig tu byl fakt skvělý.   Film má originální příběh a dobrou   zápletku. Film je poutavý od začátku až do   konce. Herecké výkony jsou skvěle a celkově se   jedná o velice povedený triller.
naineko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2019
Četl jsem knihu, takže mě film dějově neměl   čím překvapit. Dlouho jsem to odkládal.   Nakonec z toho bylo velmi milé překvapení.   Záběry, střih, gradace a hlavně až   neuvěřitelné propojení obrazu se hudbou/zvukem   (Trent s Atticusem odvedli úžasný kus práce).
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Ve filmových počinech režiséra Davida Finchera   bylo atmosfericky vždy temné napětí na pomezí   vážného a uměleckého sklonu ke svým   vizionářským instinktům a tak není divu, že   mu byl svěřen americký remake prvního dílu   úspěšné evropské trilogie ze souboru Milenium   dle knižní série autora Stiega Larssona.   Vyšetřování starého kriminálního případu   za pomoci mladé, svéhlavé a nepřekonatelné   hackerky vyvolalo světoznámý úspěch jak v   knižní, tak i ve filmové podobě a tak by byl   vlastně div, kdyby po tom Hollywood nesáhl   také, protože jak známo, americký divák nerad   čte titulky a neuznává dabing. Takže se to   řeší takto. Snímek je při porovnání s   originálem skutečně jak přes kopírák. Jen ta   temná stránka věci není už tak honosná.   David Fincher to kupodivu po této stránce nějak   nezvládl. Ale bez znalosti původního snímku to   nijak nevadí. Film je jinak stejně honosný v   rámci drsné detektivky, který ve vyprávění   taktéž nikam nespěchá a zbytečně neodbočuje   do ponuré absurdity. Rooney Mara sice tolik   nevyniká jako Noomi Rapace, ale v zájmu věci   postačí. Originál je prostě originál a tak   záleží jen na divákovi, čemu dá přednost.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2016
Viděl jsem oba filmy a četl i knihu. Nemám   mnoho výtek, snad jen kdybych se díval jako   neobeznámený divák a nesoustředil se plně na   začátek, tak bych zprvu tápal ve složitých   vztazích Vangerovy rodiny. Původní film mi   připadá takový mrazivější, drží si více   odstup, ale zase tahle verze u mě zapisuje plusy   obsazením Daniela Craiga a zejména mého   oblíbence Stellana Skarsgärda. Film nenudil,   dlouhá stopáž mi nevadila. Naštěstí jsem   film měl stažený z Primy na hard disc,   normálně bych v průběhu sledování pět   reklam po deseti minutách stěží vydejchal.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2016
The Girl with the Dragon Tattoo
Zaujimavy film s dobrym hereckym obsadenim, ktory   je vsak pomerne komplikovany a nestratit sa v nom   vyzaduje velke usilie.Za odmenu Vas vsak caka   dobry thriller v zaujimavom severskom prostredi  
a necakany zaver.
Film doporucujem.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2016
Viděl jsem originál a po dlouhé době se mrknul   i na předělávku, která následovala v celkém   rychlém sledu. Proč vlastně je otázkou, ale k   filmu. Stejný problém jako u originálu, na   jednu stranu solidní kamera, lokace, hudba,   technická stránka všeobecně, zvolené téma   atd. to funguje dobře, ale absolutně   přepálená délka filmu to u mně hází spíš   do lehkého nadprůměru. Prostě řada   režisérů si asi myslí, že čím delší tím   lepší, přitom by zde stačilo 110 - 120 min. a   byl by to výborný snímek. Davida Finchera mám   rád, ale tento film se mojím kultem nestane...
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2016
Povedený thriller,rozjezd trochu pomalejší ale   na tu délku se to dalo čekat i přesto tři   čtvrtě filmu je se na co dívat,hned na   začátek úvodní titulky vizuálně a hudba   vynikající,výborné herecké výkony jak   D.Craig tak hlavně R.Mara skvěle   nalíčená,tetování atd.Příběh novináře   který hledá zmizelou dívku a nakonec dopadne   masového vraha dobře propojený z druhým   příběhem drsné dívky která je pod dohledem   poručníka který jí zneužívá a znásilní a   nakonec se obě dvě hlavní postavy spojí aby   dopadly vraha.
GeorgeB
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2016
Amerika vs Skandinávie
Nebýt hudby Trenta Reznora (Nine Inch Nails) v   úvodních titulcích. tak by bylo moje hodnocení   ještě horší. Skutečně nechápu proč tento   film přetáčet jako coververzi s Craigem.   Americká verze téhož pokulhává za   Skandinávskou skutečně ve všem. Skandinávie   má lepší Lisbeth, lepšího Mikhaela, lepšího   Palmgrena. Skandinávské verzi jsem věřil,   Americké herecké výkony mě nepřesvědčili,   navíc bylo vidět, že skandinávskou předlohu   viděli a že z ní mnohdy dost čerpají.   Logické chyby se švédštinou a angličtinou   použité ve filmu, jsem okomentoval v chybách   (zatím admin nezveřejnil). Za mě hodnotím jako   špatně odvedenou práci a veliké zklamání.   Závěrem musím říci, že nejlepší verzí   byla čtená kniha (mluvené slovo) namluvená   panem Stránským, na opačném konci žebříčku   se pohybuje právě komentovaná americká verze.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Smradlavá americká   parodie...........................................   ...............................
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2015
Dívka s dračím tetováním
Vynikající oscarová Fincherova krimi. Děj   vyšetřování dávné vraždy bohaté dívky se   vine ve dvou liniích, které později splynou, a   stavba scénáře je logická a přes složitost   poměrů i srozumitelná. Film má tempo, chladnou   temnou atmosféru a napětí. Naopak to Fincher   přehání s brutalitou a rovněž jsou zde hojné   sexuální scény, takže milý filmík pro   dětičky rozhodně nečekejte.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46652minih46652Chaplin lepičem tapet (1915) 
Work n
minih62407minih62407Nesmrtelný bojovník (2007) 
Opapatika n
minih34257minih34257Rocky VI (1986) 
Rocky VI n
minih45612minih45612Noc patří nám (2007) 
We Own the Night n
minih83897minih83897Velký závod (2011) 
The Cup n
minih34187minih34187Amatér (1979) 
Amator n
minih144411minih144411Vesmír mezi námi (2017) 
The Space Between Us n
minih168177minih168177I due figli di Trinità (1972) 
I due figli di Trinità n
minih147803minih147803Setkání po letech (2016) 
10 Year Reunion n
minih30727minih30727Královna prokletých (2001) 
The Queen of the Damned n


Hodnocení:n12345678910
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)Muži, kteří nenávidí ženy (2011)Muži, kteří nenávidí ženy (2011)Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani