Jeden svět
ohodnotit

Muž z Acapulca

Le Magnifique

Další název:
Le Magnifique - Ich bin der Größte; Come si distrugge la reputazione del più grande agente segreto del mondo (It); How to Destroy the Reputation of the Greatest Secret Agent... (UK); The Magnificent One
Žánr:
Země:
Rok:
1973
Délka:
95 minut
„O spisovateli a vysněném hrdinovi brakových románů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Muž z Acapulca
Na životě Francoise Merlina není opravdu nic záviděníhodného. Žije sám ve svém skromném bytě, neoplývá ani penězi ani šarmem a den co den tráví u svého psacího stroje, kde vymýšlí prostoduché příběhy o agentu Bob Saint-Clairovi. Jenže právě tady, u psacího stroje, ožívá jeho druhé já - elegantní a svůdný Bob Saint-Clair, který je postrachem všech padouchů, především však odvěkého rivala Karpofa. V knihách o proslulém agentovi se skutečnost obrací naruby a Marlain si při jejich psaní vyřizuje účty se světem. Do jeho jinak fádního života ale výrazně promluví osudové setkání s dívkou Kristýnou. Na ni si už ale brousí zuby i Karpofův dvojník ve skutečném životě, vydavatel Marlainových knih, pan Charron.


Autor: callaghan

Popis / Obsah / Info k filmu Muž z Acapulca
Francois Merlen je autor pokleslých románov o neohrozenom super-agentovi Bob Saint-Clarkovi. Práca, ktorú vykonáva z čisto pragmatického hľadiska, ho neuspokojuje. Do príbehu sa mu občas vmiešajú postavy z reálneho života, ktorým sa takýmto spôsobom mstí. Jedného dňa sa náhodne zoznámi so susedkou - študentkou sociológie, ktorú jeho literatúra zaujíma z profesionálneho hľadiska. Po tomto stretnutí pôvabnú Kristínu zachytí v svojom románe, v ktorom sa on sám prevtelil do úlohy Saint-Clarka, do postavy krásnej Ariany. Medzi Francoisom a Kristínou postupne vzniká citový vzťah. Nakoniec Merlén rezignuje na román, svojho hrdinu v románe znemožní a rozhodne sa žiť s Kristínou.

Film muž z Acapulca je posledným a najlepším z úspešnej De Brocovej série belmondovských "mužov". Okrem kvalitnej zábavy zaujme najmä stieraním hraníc medzi víziou a realitou a scénami poznačenými nevtieravou sentimentálnou poetikou.


Autor: theremin

Popis / Obsah / Info k filmu Muž z Acapulca
Bob Saint-Clare je nejschopnějším agentem na světě. Železné nervy, svaly z ocele, urostlá postava, obávaný protivník a neodolatelný svůdník, který střelbu a karate ovládá stejně dokonale jako hru na klavír a poezii. Není divu, že je tím jediným, kdo dokáže pomoci plukovníku Collinsovi, jehož agenty likviduje v Acapulcu neznámý hrozivý protivník. Bob se o tom přesvědčí už během mezipřistání v Paříži, kde mu neznámý pošle jeho informátora se sekerou v hlavě a Bob na oplátku hravě odhalí a zlikviduje po přistání v Mexiku řadu jeho mužů ukrytých v různých převlecích na různých místech. Setká se se svou spojkou, krásnou Arianne a společně s ní odrazí útok žabích mužů, kteří je napadnou v jejich přepychovém bungalovu. Jenže pak se objeví uklízečka se svým vysavačem, který všechno zmaří. Vytrhne totiž z tvůrčího zaujetí spisovatele Francoise Merlina, který je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francoise neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele, Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jednu jeho knihu, aby s její pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat a rozhodne se svého agenta zlikvidovat. Bobovi se náhle nic nedaří, dostane rýmu, přehlédne Karpofovu léčku a nakonec je pohřben v masovém hrobě. Jenže to zdaleka není konec románového hrdiny ani jeho stvořitele.

Zdroj: Film Europe Media Company


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10