Jeden svět
ohodnotit

Muž z Acapulca

Le Magnifique

Další název:
Le Magnifique - Ich bin der Größte; Come si distrugge la reputazione del più grande agente segreto del mondo (It); How to Destroy the Reputation of the Greatest Secret Agent... (UK); The Magnificent One
Žánr:
Země:
Rok:
1973
Délka:
95 minut
„O spisovateli a vysněném hrdinovi brakových románů.“

Komentáře k filmu Muž z Acapulca

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Co to vlastně je? Scény s   agentem - dobrodružná   komedie se značnou   nadsázkou, spisovatel -   hořká "komedie?".   Půvabná J. Bisset film   okoření, ale nezachrání.
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Nikdy mě neomrzí scéna, v   níž neúspěšný spisovatel   Belmondo přivede   špičkového agenta Belmonda   do prekérní situace a směje   se u psacího stroje: "To   je vůl!" :-)
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Příběh, kde se všude   válejí mrtvoly, stříká   krev, tuny kulek sviští   kolem hlavy, servíruje se   mozeček ale i hrdina Bob   Saint-Clare má své dny, kdy   mu všechno nejde a všechno   záleží na spisovateli   Merlinu, jak se vyspí a jak   je na život naštvaný. Zde   mu pomáhá dívka, do které   se trochu zamiloval a nakonec   se rozhodne, že takový brak   již psát nebude...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Klasika se spoustou klišé,   ale vždyť vlastně ano,   vždyť je to podle brakové   literatury. Nezničitelný   agent Belmondo a krásná   Jacqueline, strašně se tam   hulí a nedostatek   řemeslníků znali ve Francii   už před téměř padesáti   lety.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2010
Tento film řadím k těm   nejlepším, ve kterých   hlavní roli vytvořil J. P.   Belmondo. Jak ohodnotit film   při kterém si zcela uživali   filmaři jeho natáčení.   Museli se skvěle vyblbnout a   na svět před skoro čtyřmi   desítkami let přišla   skvělá dobrodružná a   bláznivá komedie. Evergreen   televizní obrazovky. Dalo by   se říci - neokoukatelný.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Dost dobra komedie s   J.P.Belmondem v hlavni   roli.Zahral to opravdu   excelentne.Me se to aspon   hodne libilo.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Baví film i Fredův skvělý komentář:-))
U nejlepšího (spolu s filmem   Zvíře) Belmondova snímku   jsem vždy slzela a stále   slzím smíchy. Slzím i při   psaní tohoto příspěvku,   jehož text jsem musela na   poslední chvíli pozměnit   poté, co jsem si přečetla   báječný text od Freda s   nadpisem Bál jsem se blbě.   Škoda, že se nebodují také   komentáře, bylo by to za   plný počet:-))

A je to dobře, protože   vtipný komentář ke komedii   svědčí o tom, že se   komedie líbila a splnila   svůj účel. Co by to bylo za   veselohru, u níž bychom   zívali nudou, no ne? Já   miluju Muže z Acapulca a ty   úžasné hlášky. Telefonní   budka se žralokem nemá   chybu. A což takhle:   "Já jsem vlastně velmi   citový člověk. Já když   vidím včeličku, jak   přelétává z květu na   květ...PRÁSK...jsem k smrti   dojat...PRÁSK..."   "To byl taky vrah?"   "Ne, ale přišlo mi   podezřelé, jak před námi   kreslí tu bílou   čáru."

"Ahoj tati, je   úterý a jdu na oběd."   "...aha, už jsi   obědval?" "No ne,   vždyť je úterý..."

"Byl to   hrdina." "Byl to už   starší pán a nevydržel   to..."

Tohle je prostě film,   kteý nemá absolutní chybu a   je fakt, že hodně dělá   také výborný český   dabing. Miluju scénu s   tlumočníky:   "Naštěstí, umím   polsky!" Baví mě   úlisný nakladatel alias   Kerkopf: "Nechcete   bonbón?" "Jděte mi   k šípku s tím svým   zatraceným bonbónem."   Ariana je úžasně   roztomilá, když ve   vyspělém velkoměstě   Acapulcu se spoustou luxusu   sděluje Bobsenovi:   "Bála jsem se, že se   mineme. Nesehnala jsem   bochník chleba." Že by   se v Mexiku neprodával?

Zkrátka   báječný film, další   komedie, která předstihla   svou dobu. Vyzdvihla bych zde   české dabéry, neboť také   díky nim jsou oblíbené   hlášky tolik   nezapomenutelné. Krásnou   Jakcie Bisset mluví Eva   Hudečková, představitel   Kerkopfa je Eduard Cupák a   kdopak to mluví Bebela? Ne,   není to jeho dvorní dabér   Jiří Krampol. Miroslav   Moravec? Ale kdeže, to je   Policajt nebo rošťák.   Vladimír Brabec? Tak to si   pleteme, to byl náš Muž v   Hongkongu. Určitě tedy   Ladislav Mrkvička. Taky ne,   ten jel do Ria a vydal se i na   Cestu zhýčkaného dítěte.   Tak kdo to tedy je?

Kvůli   dabujícímu herci byly   dokonce za minulého režimu   odstraněny titulky s jeho   jménem. Byl totiž na indexu   a i když soudruzi museli   překousnout aspoň jeho   dabingový hlas, bylo   nepřípustné, aby jeho   jméno bylo někde uvedeno. Vy   to jistě víte, já vás jen   zkouším. Ano, je to Jan   Tříska ještě před svou   emigrací...A dabuje   výborně. Spolu s Krampolem   nejlepší český Belmondův   hlas. A tak si ho v tomto   filmu pořádně užijme.   Stojí to za to!
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2013
I když parodie moc nemusím   tak tahle komedie kde Belmondo   paroduje sám sebe je   super.Jeho nezapomenutelný   hlášky a skeče,k tomu   skvělý dabing.J.Bisset byla   na 1.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2012
Tahle komedie mě vždycky   rozsměje. Jak na začátku s   tim telefonem na uchu   vyřídí ty protivníky nebo   scéna u bazénu, jak   vytáhne hřeben z plavek,   pochoduje,jak Don Seladon a   ohlídne se za nim každá   buchta :-D A ve finále mu   mimochodem tenkrát nádherná   Jacqueline Bissetová řekne   jakej je svůdce a on jí   odpoví ., Nevim o tom,, to   mě vždycky zabije :-D S   takovou gracíií to mohl   zahrát fakt jen Belmondo :)   Fakt originální komedie s   vynikající šibalskou hudbou   a s dokonalou hlavní hereckou   dvojicí ---->80%
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Muž z Acapulca
Dobrá komedie, která   nabídne trochu humor a   hlavně tragickokomický   příběh neuznavaného   spisovatele. Začátek mi   přišel zmatený, protože   jsem nedokázal rozlišit, co   je vlastně realita, a co se   jen odehrává v hlavě   hlavního hrdiny. Čili když   film začal fikcí, tak jsem   si říkal, že to bude   nějaká kravina. Poté jsem   však byl překvapen celkem   výjimečně podaným   příběhem, který dokázal   perfektně skloubit realitu a   právě fikci.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2021
Filmová
klasika s Belmondem, která   nezklame. Pustil jsem jí na   počest jeho nedávného   úmrtí a tak z nostalgie   dávám 8.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Bláznivá komedie ve které   J.P.Belmondo hraje spisovatele   Merlina a agenta Bob   Saint-Claira.Nejvíce jsem se   pobavil,když udělal z Boba   blbce a závěr filmu ten je   skvělý.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Ackoliv to je komedie, tak ma   v sobe takovou krasnou pravdu.   Hlavne co se tyka instalateru,   to je uplne ze zivota. Jenom   ty veproviny mohlo byt min.
Rene1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2007
V tomto případě jsem dal   průměr-5 bodů, ale   přiznám se, že nejsem asi   úplně objektivní, protože   mně ten film připadá hodně   smutný-příběh člověka,   který vlastně žije jen   svými sny a ty prodává, ve   skutečnosti maličký   človíček je ve svých   představách fenomenálním   neporazitelným tajným   agentem. Je to film o   osamělé duši, i když je na   něj násilně přilepen happy   end a je v něm občas docela   legrace. Já smutné filmy   nemám rád, protože berou   člověku sílu žít a   bojovat se životem.Když jsem   ho viděl poprvé ještě jako   dítě-zklamal mne. Od filmu s   mým tehdy oblíbeným hercem   Jeanem-Paulem Belmondem jsem   čekal cosi jiného. Je tu   pár geniálních scén-   například ta, v níž ze   zastřelených tryská doslova   krvetrysk červené   filmově-literární   tekutiny-fantazijní krve.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Bál jsem se blbě.
Když jsem kdysi hluboko v   minulém století Muže z   Acapulca viděl, byl jsem tak   nezřízeně nadšený, že   jsem se od těch dob ostýchal   se na něj znovu podívat,   abych se nedožil zklamání.   A tak jsem až nedávno   využil toho, že přišla   návštěva, i pomyslil jsem   si, že pokud nezabere film,   mám po ruce hobby   alternativní, a bez obav jsem   zmáčk tlačítko dálkového   ovladače.
Po pár   sekundách se ozvalo:   "Sežral ho žralok v   telefonní budce...!" a   já zařval smíchy tak, že   se návštěva zvedla,   utrousila, že nervy a   bubínky má jen jedny, a   odešla domů k manželovi. -   A mně to bylo krajcvajc   putna, protože Bebel mi   skýtal potěšení větší.   ;o)))
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2010
oui oui ..... Le Magnifique! 12*
Perfektní a moc povedený   film s Belmondem. Možná, že   to není jeho nejlepší film,   ale rozhodně je to velice   vtipné, od začátku až do   konce.
Muž z Acapulca   je naprosto perfektní   komedie, která si dělá   legraci ze všech těch   neohrožených, nesmrtelných,   nezranitelných a absolutně   dokonalých agentů, pro   které na světě není nic   nemožné. A samozřejmě, že   si dělá Belmondo srandu i   sám ze sebe, a to se mi moc   líbí.
A na druhé   straně tu máme autora   brakové literatury, který by   konečně chtěl napsal něco   výjimečného a kvalitního,   ale nějak mu to nejde. Ale   hlavně je beznadějně   zamilovaný do své sousedky   Christine, která ovšem nemá   zájem o něj, ale o jeho   knížky, protože studuje   sociologii (nebo nějakou   takovou podobnou obskurní   vědu :)
Velice   zajímavé je prolínání   postav reálných a   fiktivních, respektive   prolínání reálného   života Françoise Merlina a   jeho literární postavy Boba   Saint-Claira.
Jsem moc   rád, že také ve Francii   mají neschopné a tupé   řemeslníky. Neprodal by mi   někdo samopal (deset   zásobníků snad bude   stačit) a pár granátů?
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 27.5.2010
Když potřebuji zvednout   náladu pouštím si tento   film.Řekl bych,že je to   jeden z mála filmů cizí   produkce,ze kterého u nás   zlidověly hlášky o jméně   hlavního hrdiny ani   nemluvě.Scéna umírajícího   a překlad jeho slov z   mariovenetštiny do   srbštiny,polštiny atd,to je   na malého oskárka.Bravo   Phillippe!!!
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Muž z Acapulca (1973)
priznávam, nikdy som   nepochopil ten ošiaľ okolo   belmonda. a rovnako tak   nechápem hodnotenia tohto   filmu. vraj to najlepšie, čo   natočil. no, mne osobne to   vôbec nesadlo. 2x videné, 2x   nepochopené o čom to vobec   chcelo byť. paródia na 007 a   vôbec brakovú literatúru?   paródia na samého seba ako   superidol? neviem, na mňa to   pôsobilo nudne a značne   otravne. jediné, čo som si   všimol bola Jacqueline Bisset   a hlavný dôvod, prečo som   film zhliadol - fráza s   mierumilovným človekom,   ktorý by ani včeličke   neublížil.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Nepřekonatelně nejlepší   Belmondova komedie. Je to tak   vtipné, že už bych to   raději nechtěl vidět, abych   si nezkazil dojem.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2008
je to jedna z   nejpovedenějších   belmondových komedií,má   skvělé tempo,komický   náboj,a jean-paul tam   paroduje akční hrdiny
ing
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Dle mého názoru skvělý   film, film má hlavně pobavit   a to tento zcela jistě   splnuje a to nejen díky   skvělému J.P. Belmondovi ...
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Jean Paul Belmondo jako   typická nula, která se   snaží přežít psaním   brakové literatury, pro mě   zůstává jeho nejlepší   komediální rolí. Film je   plný gagů a udržuje si   vysoký standart od začátku   až do konce. Perfektní je   střídání rozvláčných a   vážnějších scén z jeho   života s dynamickým a   svižným dějem v jeho   knihách. Geniální scénář   nemá chybu. Bezesporu jeden z   mých nejoblíbenějších   filmů.
cynik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Excelentní komedie kde si   Belmondo dělá srandu ze své   image drsňáka a navíc   paroduje všechny filmy o   superagentech. Jeho výkon je   bravurní jak v roli   nezničitelného agenta Boba   Saint-Claira, hrdiny   brakových románů, tak v   roli zamilovaného autora   těchto braků, který si   představuje, že je sám   Saint-Clairem. A co mu jako   agentovi jde na papíře, ve   skutečném životě   nezvládá.
Sotero
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2021
"Jak se cítíte   plukovníku?" ptá se   Bob-Saint Clare a plukovník   na to:   "Stísněně!" - No   také aby ne, když ho právě   i s autem rozdrtil a slisoval   do krychle jistý poněkud   zvláštní automobil.   Belmondo se zas předvedl, to   rád vidím, v roli   bezchybného Boba, který je   jednou nohou nezničitelný,   přitahovaný zástupy žen a   zase tou druhou v kůži   spisovatele, který se ale Bob   nejmenuje, ale zase mu   neustále vadí, tentokrát   zástupy dělníků, kteří   nejsou schopni dělat práci.   Nezapomenutelná a jedinečná   komedie s francouzským   šarmem, toť je Muž z   Acapulca.
jones1240
Hodnocení:
Přidáno: 3.3.2010
jones1240
tento film se mi moc líbil   chvíli semho považoval za   blbost ale pak sem   onemmluvilve skole vsude   proste vybornej film
Jimbeam007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Je to bláznivé...
...,je to šílené,je to s   Belmondem,ale hlavně-je to   komedie!!! Nemůžu to   hodnotit jako umělecký   výtvor,to by shořelo,ale   pokud to hodnotím jako   svéráznou bláznivou   komedii,pak rozhodně   nezklame!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37592minih37592Povídka malostranská (1981) [TV film] 
Povídka malostranská n
minih27314minih27314Co se doma usmaží (1998) 
Home Fries n
minih17276minih17276Přepadení ve vzduchu (1992) 
Passenger 57 n
minih34023minih34023Krvavá stopa (2002) 
Blood Work n
minih56231minih562315 proti 5 (2007) [TV pořad] 
5 proti 5 n
minih26918minih26918Poéma o svedomí I, II (1978) 
n
minih33081minih33081Sedem krátkych rokov inžiniera Hagaru (1977) [TV minisérie] 
n
minih43758minih43758Muž proti muži (2006) 
Seraphim Falls n
minih104430minih104430Tajuplný ostrov (2010) 
Mysterious Island n
minih34286minih34286Loupež po italsku (2003) 
The Italian Job n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10