Duben
ohodnotit

Muž ve stínu

The Ghost Writer

Další název:
The Ghost; Duch; Der Ghostwriter; L'homme de l'ombre / Muž v tieni (SK)
Rok:
2009
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
10.6.2010
„Věděl příliš mnoho, aby mohl mlčet.“

Komentáře k filmu Muž ve stínu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2023
Musím se přiznat, že mě   tento dost velkoryse pojatý,   koprodukční thriller trochu   zklamal. Roman Polanski je   mimo jakoukoli diskuzi velmi   schopný a zkušený   režisér, ale přes tento   fakt a špičkové obsazení s   řadou hvězd, mě tenhle   mysteriózní snímek   nedokázal nijak zvlášť   oslovit a zaujmout. Zdá se   mi, že mu chybí větší tah   na branku a sevřenější   koncepce, která by udržela   tu správnou atmosféru.
Z mého pohledu je tento   film už vzhledem k   mimořádné kvalitě   literární předlohy Roberta   Harrise jenom nevyužitá   šance. Ale možná je mojí   chybou, že jsem měl   přílišná očekávání.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Nechápu. Co je na této nudě   mysteriózního?? V první   hodině se kafrá a kafrá,   spousta politiky a skutek   utek. I kdyby to natočil   Spielberg, a ten nudu   netočí, dávám film do   odpadu a nikdy více. Po   hodině nudy jsem to vzdal.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2011
The Ghost Writer
Musím říct, že po   shlédnutí místních   komentářu jsem si nebyla   snímkem úplně jistá,   nakonec jsem ho shlédla, a   byla jsem nadšená. Jako   vždy úžasný Ewan McGregor,   kterému musítě věřit   každé slovo, které ve filmu   pronese. Politické filmy   nemám moc v lásce, ale   tenhle ač je politický   zařadil se k mým oblíbeným   filmům. Od Romana Polanskiho   jsem nic neviděla, a tímhle   filmem si mě získal, takže   v nejbližší době se vrhnu   na další jeho film a to s   radostí. Co se týče délky   filmy, když jsem viděla   minutáž celkem jsem se   zhrozila, ale musím říct,   že mi to ve finálě ani   nepřišlo, film si drží   určité tempo a i když ze   začátku je pomalejší   myslím, že to vůbec   nevadí, a já osobně jsem se   vůbec nenudila a to ani   minutu.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2019
Výborná herecká sestava,   působivé lokace, zajímavé   nasnímání, hudba, kamera.   Celková technická stránka   slušná, zápletka také.   Bohužel první hodina je   celkem utahaná a ospalá a   gradovat to začíná až tak   po cca hodině a čtvrt což   zamrzí, ale jinak stojí za   čumendu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2016
The Hidden Truth About...
Nedá sa napísať komentár   inak, ako troška si pomôcť   SPOILERom! V podstate   perfektný film, ktorý   pochoval totálne tupý a   stupídny koniec. V poriadku,   že dopadol náš hrdina ako   dopadol, ale poslať hlavnému   vinníkovi papierik, aby on to   o ňom vedel a ostal jediný,   kto vie pravdu a namiesto   vyzradenia zločinu, niekam   uteká preč a nechá si to   iba pre seba, to je nonsens,   hlavne keď to vie jedna z   najmocnejších momentálne na   tom mieste. Tak mocná, že   bezpochyby jej nejaký   spisovateľ nenarobí   najbližšie minúty nejaký   problém. Nuž, stalo sa. Inak   výborne natočený politický   triler, s prekrásnou   atmosférou, nie príliš   akčný, ale celkom napínavý   s postupnou skladačkou,   presne ako to mám rád.   Štipka konšpirácie,   paranoje, záhady,   inšpirácie Blairom (bolo   očividné), nádhera. Moje   hodnotenie by bolo vyššie   nebyť totálne pochovaného   záveru nepochopiteľným a   hlúpym, nelogickým záverom.   No a Belushiho som skoro   nespoznal
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.6.2014
Pro mě osobně strašná   nuda,vydržel jsem to asi   přes hodinu a nic se neudálo   žádné napětí nebo   zajímavá scéna,jenom kecy o   životě politika a jeho knize   kterou chce napsat od   najatého spisovatele.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Nicneříkající a zašedlý   - údajně thriller,   záživný asi jak průhled   skleněnou stěnou v pracovně   expremiéra a napínavý   stejně, jak změny počasí   za ním. To je přesně ten   případ, kdy jsem sama sobě   vděčná za vlastní   hodnocení, které mě   chrání před omylem   nechtěné reprízy, díky   zavádějícímu   procentuálnímu průměru.   NEJLEPŠÍ SCÉNY:   Cestovatelská kontinentální   a automobilová konečná.   NEJHORŠÍ SCÉNA: Postelová   - McGregor + Williamsová - to   tedy "jiskřilo" až   v tv zásuvce!
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2018
║Rozpočet   $45miliónov║Tržby USA   $15,541,549║Tržby   Celosvetovo $63,241,549▐   Tržby za predaj DVD v USA   $4,211,788 //počet predaných   kusov 255,571║ Roman   Polanski dokáže z nijak   prevratne húževnatého   príbehu žmíchať maximum,   hlavnou devízou sa tu stáva   napätie a celé to stojí na   veľkej hereckej opore v   podaní   "spisovateľa" Ewana   McGregora ten je brilantný,   úloha mu fakt sadla,   samozrejme že ostatný známi   herci tiež využívajú svoj   priestor na to aby vniesli do   svojich úloh to najlepšie a   darí sa im to po celý čas.   Tento komorný thriller sa   nesie po celý čas v jednej   vlnovej dĺžke bez   väčších výkyvov, diváka   drží na dištanc a len po   kúskoch objasňuje o čo sa   jedná, poctivo natočený   film. /videl v kine: 80%/   (videl na festivale Art Film   Fest 2010)
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2010
Polanski nás už asi slabým   filmem neobdaří, na rozdíl   od svého krajana Wajdy má   pořád dost energie a   imaginace. Muž ve stínu je   mistrovsky natočený   politický thriller s   atmosférou, napětím a   skvělými hereckými výkony.   Přesto jsem čekal víc. V   70.letech vznikla celá řada   podobně laděných a dnes už   klasických filmů (Všichni   prezidentovi muži, Tři dny   Kondora ad.), kterým se   tenhle sice vyrovná, ale taky   se ničím výrazně   neodlišuje. Ještě větší   problém je, že překvapivé   odhalení osoby, která tahá   za nitky, je od půlky filmu   dost jasné. Tísnivá,   paranoidní atmosféra   expremiérovy vily a jejího   okolí to ale naštěstí   vybalancuje do výrazného   nadprůměru. Doznávám, že   Elliho Wallacha jsem nepoznal.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2014
The Ghost Writer
Konečne nejaký riadny   Thriller.Film prekypuje   záhadným príbehom a je   plný zaujímavých   zvratov.Dobré herecké   obsadenie potešilo ale pri   tomto filme by ani nemuselo   byt.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Celkem nudné politické   drama, ale určitě ne   thriller. Ponurá atmosféra,   syrovost, absence scénické   hudby, utahaný děj a   bezbarvý Ewan McGregor.   Jediné, co bych hodnotila   pozitivně je námět, ale   filmařina ne. Mě film   nezaujal a nelíbil se mi.
Yahis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2012
The Ghost Writer (2010)
Zprvu mě film nenaplňoval   optimismem, pořád jsem si   říkal o čem to asi bude,   kam se to vyvine, ale po   chvíli děj dostal spád a s   nadšením jsem hltal každou   scénu. Ve filmu mi hodně   imponuje když se a přesně   jako tady objevuje   sychravá-deštivá   atmosféra, v mojich očích   tomu dodalo grády.
Jedná se o kvalitní   politickej thriller s dobrým   obsazením. Ewan McGregor je   můj oblíbenec a i tak můžu   objektivně říct že   předvedl opět špičkový   výkon, Pierce Brosnan ač si   na něj moc nepotrpím, tak   musim říct že taky dobrý.   Snad jen jedinou věc kterou   tomuhle filmu musim vytknout   je, že tam chyběla ta jedna   milostná scéna, ta by tomu   dodala švih, kterej je tolik   potřeba.
(devět z   deseti a doporučuju v   původním znění)
korzybski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2010
překvapilo mě....
...jak dobrý film se dá   natočit na tak ubohý   prvoplánový námět. Ten   rozpor mě až ohromil.   Krásné obrazy,   přesvědčivé scény,   výrazné ale uměřené   herecké výkony, dusná   pohlcující atmosféra,   strhující hudba. Takové   úsilí a tolik krásy kvůli   tomu, aby byla odvyprávěna   plochá až trapná politická   agitka.
Tohle je film,   u kterého je spíš na škodu   sledovat příběh.   Připomínal mi 48 hodin v   Paříži - film, ve kterém   se nakonec taky ukáže, že   všechno chodí blbě,   upoceně, přímočaře a   neodvratně, ať bůhvíjak   konspirujete, kdekoho   podezíráte, kdekoho se   bojíte nebo na něj děláte   ramena.
Možná   namítnete, že takhle   amatérsky, utahaně,   obyčejně a nudně to ve   skutečnosti v životě   funguje. A dokonce máte   pravdu. Jenže myslím, že to   nepatří do takhle   naleštěnýho filmu.
x-gill
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2011
Na film jsem se moc těšila,   ale jak to pak bývá,   dostavilo se mírné   zklamání. Děj filmu se   rozjíždí pomalu a v   popředí jsou hlavně   politické šachry-machry.   Příběh je režírován   poutavě, napínavě, ale   dosti zdlouhavě...o to méně   času pak zbývá na konec a   závěrečnou pointu. Pro mě   trochu zklamání, čekala   jsem větší a   originálnější   závěrečné odhalení...
Nekula
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Velmi slušně natočený   film, ze začátku trochu   roztahaný, ale vůbec mě to   nevadilo. Po dlouhé době   opět něco koukatelného.
Dogfish
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2011
No, není to špatný film s   opět výborným Ewan   McGregorem. Problém bych   řekl je hlavně v délce   filmu. Přes dvě hodiny děje   a do tempa se to dostává až   tak poslední půl hodinu.   Střihač si asi vzal   dovolenou. Ewan na konci   dopadl asi tak, jak se   čekalo...
dolik.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2010
nelituji
Ve filmu nenajdeme žádné   hluboké myšlenky , ostatně   kde v dnešní politické hře   ano a nemluvě o hře   mocenské. Obě tyto hybatelky   světa se ve filmu zrcadlí a   je záživné je v tomto   podání pozorovat.   Uvěřitelný příběh,   velice solidně podaný a   hlavně bez podpisu   amerického hollywoodu.   Doporučuji.
stania
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2011
To je stejně zajímavé, co z   nudného, neoriginálního   scénáře dokáže udělat   vynikající režisér...   Civilní McGregor; výborná   hudba, úplně netypická pro   tenhle žánr; mrazivá   nálada. Skvělý film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51721minih51721Šťastlivci (2008) 
The Lucky Ones n
minih2904minih2904Americký ninja (1985) 
American Ninja n
minih41236minih41236Dokonalá partie (2005) 
The Wedding Date n
minih75844minih75844Saigo no bansan (2005) 
Saigo no bansan n
minih32947minih32947Vánoce u Matěnů (1976) [TV inscenace] 
Vánoce u Matěnů n
minih58160minih58160Fame – cesta za slávou (2009) 
Fame n
minih87483minih87483Películas para no dormir (2006) 
Películas para no dormir n
minih42107minih42107Ex offo (1998) [TV hra] 
n
minih35817minih35817Jeepers Creepers 2 (2003) 
Like Hell: Jeepers Creepers II n
minih170159minih170159Bábovky (2020) 
Bábovky n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - A na tu kytaru už nesáhneš (19...

09:45 - 10:10

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

20 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

40 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10