Muž v osidlech (1973) [TV film]

Muž v osidlech
66.7 %
 
 
    Žánr: detektivní / drama
    Země: Československo
    Délka: 99 min.
„Televizní přepis kriminálního románu P. Quentina“
Čím se provinil John Hamilton, že ho ve Stonevillu nemají v lásce? ...
Detektivní příběhy Patricka Quentina, což je literární pseudonym dvou mužů - psychologa anglického původu H.C. Wheelera a amerického právníka a novináře R.W.Webba - mají jednu zvláštnost: chybí v nich postava velkého detektiva. Ne že by zcela zmizela postava muže zákona, ale rozhodně nelze říci, že by policie či nějaký soukromý detektiv byli hlavními nositeli děje. Přesto však detektivní romány a hlavolamy této dvojice nepostrádají napětí, logický řád a nepředvídané zvraty. Výjimkou není ani psychologicky pojatý detektivní román Muž v osidlech (The Man in the Net).
Malíř, který svým uměním a názory se značně rozchází s konvenční společností malého amerického města, je podezříván, že zavraždil svou manželku. Když jsou proti němu v období místních voleb rozpoutány vášně, zachraňuje si život útěkem do jeskyně v blízkém lese a odtud s pomocí dětí, jejichž důvěru si získal, organizuje formou dětské hry úspěšné pátrání po skutečném vrahovi.

režie:
Jiří Sequens
 
 
hraje:
Rudolf Jelínek (John Hamilton), Marie Drahokoupilová (Linda), Hana Maciuchová (Vickie), Josef Vinklář (Ritter), Miloš Willig (Carey), Petr Oliva (Brad), Josef Langmiler (Moreland), Libuše Švormová (Morelandová), Antonie Hegerlíková (Careyová), Otakar Brousek (kapitán Green), Jaroslava Adamová (Jonesová), Jaroslav Cmíral (Philips), Zdena Smrčková (Angela), Josef Vytasil (Buck), Tomáš Muchka (Leroy), Miloslav Homola, Josef Kalena, Rudolf Reitner, Stanislav Pillmann (Timmie), Renata Bauerová (Emily), Petr Patera, Jan Šváb, Rudolf Kalina
 
 
námět:
Patrick Quentin
 
 
scénář:
Jiří Hubač
 
 
kamera:
Miloslav Harvan
 
 
hudba:
Zdeněk Liška
 
 
výprava-architekt:
Karel Černý
 
 
kostýmy:
Lída Novotná
 
 
střih:
Marie Pačajová, Jarmila Vlčková
 
 
zvuk:
Jiří Zelenka
 
 
II. kamera:
Stanislav Benc, Vladimír Dousek, Bohuslav Kudláček
 
 
masky:
Vlasta Okrouhlíková, Petr Hovorka
 
 
dramaturgie:
Otakar Fencl
 
 
asistent režie:
Dana Kalenová
 
 
vedoucí výroby:
Dagmar Hornerová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.