Muž, který sledoval odjezdy vlaků (1952)

Muž, který sledoval odjezdy vlaků (The Man Who Watched Trains Go By)
70 %
 
 

The Man Who Watched Trains Go By

Další název: The Paris Express

    Žánr: krimi / drama
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 82 min.
Kees Popinga se za dvacet let vypracoval na hlavního účetního prosperující amsterdamské obchodní společnosti. Vložil do firmy všechny rodinné úspory a nyní stojí společnost před krachem, který způsobil její majitel Koster. Zpronevěřil peníze, chystá se fingovat sebevraždu a utéci za svou milenkou do Paříže. Kees se s Kosterem setká u kanálu a při nešťastné hádce šéf zahyne. Zbyde kufřík s penězi a dopisem s adresou milenky.

Kees se rozhodne opustit rodinu a odcestovat do Paříže. Ve vlaku se setká s policistou Lucasem, který sledoval Kostera kvůli pašování peněz a nyní podezřívá Keese. Ten vyhledá ženu z adresy Michele, která ho vyhodí. Když si uvědomí, že Kees ví o penězích, znovu ho kontaktuje. Slíbí mu falešné doklady, aby mohl zmizet ze země. Kees se zaplétá do stále větších lží a intrik.  Autor: curil

režie:
Harold French
 
 
hraje:
Claude Rains (Kees Popinga), Marius Goring (Lucas), Märta Torén (Michele Rozier), Ferdy Mayne (Louis), Herbert Lom (Julius de Koster), Anouk Aimée (Jeanne, prostitutka), Eric Pohlmann (Goin), Lucie Mannheim (Maria Popinga)
 
 
námět:
Georges Simenon
 
 
scénář:
Harold French
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.