Duben
ohodnotit

Muž bez stínu

Hollow Man

Další název:
Muž bez tieňa
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
21.9.2000
„Stal se neviditelným a s jeho tělem zmizely i všechny zábrany.“

Komentáře k filmu Muž bez stínu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Až na tu závěrečnou   vyvražďovačku velice   zajímavý film, s výborně   zvládnutými efekty   mizejícího, či   objevujícího se těla.   Dobře vygradované je i téma   s přeměnou psychiky   člověka, který se díky   nepovedenému pokusu mění z   excelentního vědce v   nenávistného, všeho   schopného hajzla. Nudit se   určitě nebudete, škoda jen   toho zbytečně laciného   konce s přemírou krvavých   scén - forma mrazivě   napínavého psychothrilleru   (klidně i s tím už   naznačeným sexuálním   podtextem) by to všechno   posunula nejméně o třídu   výš.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2007
V podstatě jednoduchý děj,   ale úžasné efekty. To je   to, proč se na film kouknout   a zapamatovat si ho. Mizení a   objevování po jednotlivých   tkáních, vrstvách - to byla   skvělá podívaná. Kevin   Bacon je úžasný herec,   který hraje tak jak umí.   Jediné mínus je konec, kdy   se film dost přibližuje   honičce ve stylu Resident   Evil a pod - už se dále   nezabývá psychologií   člověka, toho jak ztrácí   zábrany...ale snaží se   honem všechny zmasakrovat,   aby už byl The End.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Nějak se ten pokus zvrtnul...
Pája Verhoven už natočil   lepší bijáky, tenhle mě   dlouho unikal a resumé --   Obstojný mix akce, sci-fi a   thrilleru s dobrými herci a   skvělou technickou a trikovou   částí, přesto mi něco   chybělo abych udělil více.   I tak nadprůměrná   podívaná!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2020
Vždy, když vědec na sobě   vyzkouší své vědecké   poznatky, nikdy z toho   nevzejde nic dobrého.   Tentokrát tu máme výzkum   neviditelnosti. Příběh   prostý, jednoduchý, tudíž   naprosto srozumitelný a s   naprosto špičkovými   vizuálními efekty, které   jsou působivé dodnes. A co   víc, jsou tu také vzývány   otazníky nad skutečností   být neviditelný. Co by kdo   dělal, kdyby takový mohl   být? Šmíroval nahé   opačné pohlaví? Dal by se   na cestu zločinu? Či by snad   s vervou sobě vlastní proti   zločinu a bezpráví bojoval?   A nebo co? Sice to trochu   evokuje k tomu, kam bych se   mohl následující děj   ubírat, ale nakonec to   zůstane u psychiky   dotčeného. Duševní vztah   vědce, který neviditelnost v   zájmu vědy na sobě   vyzkouší, se změní k   horšímu a stane se být pro   všechny nebezpečným. A teď   co s tím, když je   neviditelný. Ano, příběh   je skutečně značně   jednoduchý a našlo by se v   něm několik desítek   výhrad, ale jako dramatické   sci-fi funguje v plné míře.   Ucelený filmový zážitek je   tedy zaručen. Mohl by být   krapet děsivější, ale že   neviditelnost nemusí být   zrovna výhra ukazuje   perfektně. Kevin Bacon svoji   arogantní postavu zahrál   přesvědčivě, o tom   nemůže být pochyb. Snímek   je naprosto dokonalým   zábavným filmovým počinem,   ukazující režiséra Paula   Verhoevena v tomto čase na   vrcholu své tvůrčí práce.   Jen tak mimochodem, tvůrci se   zřejmě inspirovali snímkem   'Neviditelný muž' (1933),   který byl natočen na   základě knihy H.G. Wellse,   který má na třicátá léta   po vizuální stránce   taktéž co ukázat.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Trikově velmi zručně   natočený film, digitalizace   zde na celkové atmosféře   příliš neubírá. Poněkud   slabší děj, jenž se   takovým může jevit vzhledem   k délce, zakrývá pro   soustředěné diváky   výborný Goldsmith.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Včera jsem konečně narazila   na horror, který mě bavil a   neoznačila jsem ho jako   blbost. Tentokrát šlo o   neviditelného Kevina Bacona   Muž bez stínu. Tohoto herce   jsem poznala už v horrorech   Pátku Třináctého, ve   Chvění a v thrilleru Divoká   řeka a Tajemná řeka. Ve   všech čtyřech filmech byl   prostě neodolatený

Co se týče   horroru Muž bez stínu   naprosto mě uchvátily ty   úžasné triky, kdy se ta   gorila začala náhle   oběvovat a naopak Sebastian   (Kevin Bacon) zase začal   mizet. Celkově příběh mě   také bavil (hlavně, jak   Sebastian využil své   neviditelnosti ;)) a postupně   mu ta neviditelnost začala   lézt na (neviditelný) mozek.   Během filmu se začal   proměňovat ve zrůdu a   vraha. No a nakonec dostal, co   si zasloužil pacholek jeden
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Docela slušný horůrek s   vynikajícími triky a   vizuálními efekty.Scéna kdy   se mění K.Bacon v   neviditelného byla   super.První polovina filmu   docela normální sci-fi a od   půlky začíná   horor,vyvražďování svých   spolupracovníků.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Keď sa človek hraje na Boha,   tak to ani ináč nemôže   dopadnúť. Vcelku zaujímavý   film, ovšem s koncom   typickým pre "akčné   krváky".
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Kevin Bacon během   experimentu, který zaručí   jeho neviditelnost, ale   bohužel na jeho mysl to má   poněkud nežádoucí účinky   a začíná   vyšilovat.Mrazivého   thrilleru se chopil Paul   Verhoeven a o tuto látku se   postaral vcelku dobře, ale od   režiséra jeho formátu bych   čekal ještě o malinko   více.Ale to nevadí.Film mě   nenudil.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice povedený a neprávem   opomíjený snímek. Je sice   pravda, že film ke konci   mírně zpomalý ale stále si   drží tempo hlavně díky   strhující první půlhodině   a výborným hercům.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Když to vezmu kolem a   kolem,tak mi to trošku   připomíná mouchu.   Geniální věděc,co svůj   experiment(který by měl   změnit svět) vyzkouší sám   na sobě,ale něco se pokazí.   Tady se nám sice hlavní   hrdina v 80ti kilovou mouchu   nemění,ale rupne mu v kouli   a začne boj na život na   smrt. Zajímavý   námět,spousta parádních   efektů a vynikající výkon   Kevina Bacona--->80%
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Škoda, že tvůrci tohoto   snímku se víc neinspirovali   knihou H. G. Wellseb -   Neviditelný, mohlo to být   ještě lepší. Není to   špatný film, ale přesto   tvrdím, že letitý   česko-francouzský snímek   Tajemství Viléma Storitze,   byl lepší.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2022
Kde není stín je jen smrt
Standartní akční sci-fi s   Kevinem Baconem jako titulním   záporákem je docela   povedený film s akcí,   výbuchy a triky. Příběh   dokazuje že vědecké pokusy   se ne vždy vyplatí. Pak už   zbývá je jen zníčit.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2016
Jak je tu již psáno...škoda   té bezduché vyvražďovačky   na konci. Mohl to být lepší   film. Scéna s nočním   výletem za spící kolegyní   je fajn ;-)
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Otec Robocopa a Hvězdné   pěchoty natočil sci-fi   thriller o Sebastianovi   Cainovi,který udělá menší   pokus se svými   spolupracovníkmi a stane se   neviditelným.Problém je v   tom,že mu jeho neviditelnost   nechce zmizet při dalším   pokusu ho znovu   zviditelnit.Kevin Bacon v   režii Paula Verhoevena byl   dost dobrý,konec filmu velmi   povedený.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Spíše průměrný,hodně   průměrný film s akčním   nábojem hlavně ke konci   filmu.Za shlédnutí stojí   hlavně díky skvělým   efektům,kdy je gorila a pak i   Kevin Bacon přiveden k   neviditelnosti a následně   pokoušen přivést zpět k   normálu.Ono to kecání o   látce neviditelnosti ale po   chvíli začne nudit a s   radostí jsem uvítal   závěrečnou ,né moc   dobrou,vyvražďovačku v   laboratořích.Trocha nahoty a   také herecké výkony též   potěší.
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Nejvíc mě na filmu bavily   efekty. Ty byly vážně   skvělé. Jinak Kevin Bacon   hraje opět magora, ale ono to   k němu prostě patří. :)   Jinak slušně povedený   sci-fi snímek, který je   opravdu dobrý mezi svým   žánrem. Přiznejme si, tohle   se vážně stát nemůže   nebo na to ještě nikdo   nepřišel!
AcidBurn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.10.2005
Jeden z nejhorších filmů,   od kterého jsem očekával   mnohem víc. Triviální   zápletka, naprostá   neuvěřitelnost příběhu a   stupidní chování hlavních   postav. Klišé se skupinkou,   která musí přežít a proto   nedrží pohromadě, ale   rozuteče se po celé budově,   aby mohla být postupně - a   dost krvavě -   povražděna...někomu to   může stačit, ale kupovat si   tento film se rozhodně   nevypatí. Přepalte si to od   kámoše,když už to musíte   mít, ale budete litovat...
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Celý film se nese velmi   svižným tempem(až na konec,   tam by se scénarista měl   stydět), velmi příjemné   obsazení, triky jsou velmi   pěkně provedené.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Paul Verhoeven a Kevin Bacon,   tohle prostě nemohlo   dopadnout špaatně, skvělý   efekty a akce, všechno co   Paula čekáte.
sarf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Variace na slavnou   Cronenbergovu Mouchu s   technickým odstupem 14 let.   Zatímco Seth Brundle Jeffa   Goldbluma se stal obětí   mutace zaviněné riskantním   experimentem, Sebastian Caine   byl hajzlík už od začátku   - nic jiného byste ani Kevinu   Baconovi nevěřili - a proto   jeho chování v druhé půlce   filmu mělo docela logiku,   narozdíl od chování   ostatních postav. Nicméně   mistr akčních thrilerů a   nápaditých vizuálních   efektů Paul Verhoeven se   opět úspěšně zhostil   svojí disciplíny.
Duster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Vizuálně hodně zajímavý   film, který ovšem poněkud   pokulhává po příběhové   stránce. Na konci už je to   klasická béčková   vyvražďovačka a skoro už   mě bylo jedno, jestli   ústřední dvojice přežije   či nikoli. Předvídatelnost   scénáře mi nedovolila byť   jen na chvilku být v napětí   a některé věci jsem tak   trochu nechápal (např.   supermanské vlastnosti   neviditelného). Trochu   škoda, protože zpočátku to   vypadalo na víc.
Jersey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Celkově mě snímek velmi   bavil. Na svou dobu má   jednoduše skvělé efekty.   Parádní byla i atmosféra   filmu. Jediné, co mi poněkud   vadilo, byl závěr. Ten byl   velice zábavný, ale mrzelo   mě, že Cainea nezlikvidovali   trochu nápaditěji. Ikdyž   tento žánr nepatří k mým   nejoblíbenějším, Paula   Verheovena mám rád a i přes   výše zmíněnou chybičku   jsem si to pořádně užil!
pavelnop
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Nehrajte si na boha.
Kdo by nechtěl být někdy   neviditelný ale nyní je to   možné. Týmu vědců se to   podařilo s gorilou   zneviditelnit i opět   zviditelnit a tak překročili   k člověku u toho se to   ovšem podařilo jen   zneviditelnit a dotyčnému to   začne lést na mozek začne   se považovat za něco víc a   taky nechce být pořád   zavřený v laboratoři.   Začne tedy vraždit jednoho   vědce po druhém což se mu   téměř podaří.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3531minih3531Banáni (1971) 
Bananas n
minih177249minih177249Zlatá maska (2020) [TV pořad] 
Zlatá maska n
minih96242minih96242Ztracená brána (2012) [TV minisérie] 
Ztracená brána n
minih47151minih47151Prosíme přetočte (2007) 
Be Kind Rewind n
minih69708minih69708Pilíře Země (2010) [TV seriál] 
The Pillars of the Earth n
minih163739minih163739Černé vdovy (2019) [TV seriál] 
Černé vdovy n
minih38053minih38053Umučení Krista (2004) 
The Passion of the Christ n
minih11315minih11315Leon (1994) 
Léon n
minih42346minih42346Zastav a nepřežiješ (2006) 
Crank n
minih34304minih34304Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann