Duben
ohodnotit

Mumie

The Mummy

Další název:
Múmia (SK); Die Mumie
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
19.8.1999
„V pouštním městě mrtvých dřímá hrůza“

Komentáře k filmu Mumie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 71
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2009
múmia a la klasika
bol to film, ktorý som bola   schopná pozrieť i desať   krát. bol to dobrodružný   vtipný film. veľmi sa mi tam   páčilo ako sa ten imunohotep   vedel tak srandovne tváriť.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2010
jak trikově tak příběhově   dobrý film. Nejdou se i   srandičky a také   strašidelnosti, opravdu   pěkné, o hodně lepší než   Indiana jones.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Zajímavý a hodně napínavý   příběh, plný perfektních   triků a filmových efektů.   Občas mě sice film příjde   trochu kýčovitý, ale to nic   neměnilo na slušném   filmovém zážitku.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Nejpovedenější   "hitovka" tohohle   Amerického režiséra ,   která je nádherná jak po   vizuální stránce , tak i po   stránce trikové , také   příběh je vystavěn velmi   zajímavě a nelze zapomenout   hlavně na skvělého   záporáka Imhotepa , kterého   velmi dobře ztvárnil   charismatický Arnold Vosloo ,   neohroženého a po uši   zamilovaného Ricka a objekt   jeho lásky na první pohled   jménem Evelyn a upřímně   řečeno se celkově casting   na jednotlivé postavy vyvedl.   Jedná se o komediálně   laděný dobrodružný film ,   který podle mého i snese   srovnání s legendárním   Indiana Jonesem , zcela   určitě vás příjemně   pobaví a nebude dlouho trvat   a podíváte se na tento   kousek znovu. Zcela určitě a   právem patří do mé Top 20.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
1 díl skvěle zahraní   výborný herci zase to   opepřoval Bratr jonathan   svým důvtipem.Určitě   doporučuji se na to podívat
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2010
No ano mumie.Pro mne to   byl,byl a vždy bude film s   naprostou   originalitou,dobrodružstvím,   napětím a sem tam i lehkou   srandou.Bezpochyby si ho vždy   rád pustím a povedla se i   2.Doporučuju na 1000%.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2010
Nedívat se na to jako na   historický snímek! Jen   koukat na fajn triky,   poslouchat legrační hlášky   a nechat se unášet   napínavým příběhem, u   kterého si báječně   odpočinete.
DoubecekJan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2011
Kdo neviděl prohloupil.   Akční podívaná s větší   špetkou vtipných situací a   humorných hlášek. Proč ne,   vždyt jde jen o mumie :)
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Mumie se mi nejvíc líbila,   když mi bylo dvanáct, tedy v   době, kdy šla do kin.   Nabušený film se smyslem pro   humor, který nepostrádá   dokonce ani atmosféru. Ve   své době špička. Škoda   jen, že čím jsem starší,   tím míň mě film baví, ale   to je spíš můj problém.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2013
Super film o mumii moc   takových filmů není a proto   jsem si jist že tento je   nejlepší zajmaví děj   spousta skvělý efektů   (halvně když mumie   vyřežala tomu chlapíkovy   oči) opravdu jeden z   nejlepších
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Supeeeeer film !!!
Co dodat. Herci skvělý,   zápletka výborná, krásně   je to natočené. Člověk se   u toho prostě nenudí !!!!
Sygi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Tento film udělali dobře   tak,že v něm jsou i komické   scény,ne jako v hororech o   mumii z 30. let.John Hannah   zazářil jako výstřední   Jonathan.
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2007
No, herecké obsazení celkem   ujde, až na tu hudbu, jonak   film miluju. Dvojka je taky   super!! Bez pokračování by   to nešlo...
Luluvampík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Skvělý filmík....výborní   herci,skvělé kulisy....na   tenhle film se můžu dívat   pořád dokola,prostě další   skvělý americký filmík   :o)))
Fugas16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2008
Výborný film
Výborný film humorný a   zároveň strašidelný z 30   let minulého století. filmy   Brandonem Fraserem jsou   vždycky dobré a budou.
SimcaTerka9315
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2018
Mumie (1999)
Tenhle film patří k mým   nejoblíbenějším, vtipné   hlášky, skvělé herecké   obsazení i vtipné momentky.   Dost mě pobavilo jak se tam   Rick O'Connell ( Brendan   Fraser ) snaží přeřvat ty   mumie. Nejdřív tu mumii   Imhotepa a pak tu faraónovu   gardu nebo co to bylo zač ty   další mumie. Suprová hudba   :-) a pobavila mě Jonathanova   ( John Hannah ) hláška:   ,,Nemám velbloudy rád,   bestie smradlavý, koušou a   prděj, nechutně!" nebo   ,, Čtyři pytle blech, za   takovou cenu." Evelyn s   Rickem jsou suprový, chi chi   jak pořád po sobě   štěkají. A nebo jak Rick (   Brendan Fraser ), Evelyn (   Rachel Weisz ) a Jonathan (   John Hannah ) otevírají tu   rakev s Imothepem ( Arnold   Vosloo ) tak mě pobavil   Rickův obličej když na něj   ta mumie vybafla. Zkrátka   tenhle film miluju a pouštím   si ho pořád dokola.
Tanatos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2014
The Mummy
Po vizuálnej stránke veľmi   dobre odvedená   práca,Egyptské kulisy vždy   potešia,nasratá múmia a   veľmi dobre hrajúca Rachel   Weisz, k tomu prirátam veľmi   dobre bežiaceho Brendana   Frasera a par vtipných   momentov dava tomuto filmu   nadpriemerný filmový   zážitok.Tento film sa moc   neberie vážne a určite to   nie je na škodu.
neila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2009
I když vím, že skutečný   Imhotep, který žil ve   starém Egyptě nebyl   velekněz, ale písař, rádce   faraona Džosera a stavitel   první pyramidy (ovšem   ještě stupňovité bez   hladkých stěn), tak musím   uznat, že tuto roli naprosto   dokonale ztvárnil Arnold   Vosloo.
V tomto filmu   se najde opravdu   "skoro" všechno.   Napětí, akce, humor a (jako   obvykle :(...) i ta trocha   romantiky. No, moje hodnocení   snad vypovídá za vše.
Jo a ještě takový   maličký detail...skarabové   se rozhodně neživí masem.   Jsou to "obyčejní"   chrobáci, i když ve starém   Egyptě je uctívali.
HarryRonHermiona
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2021
Je to můj oblíbený film ,   miluju ho bez něho bych   nemohla žít. Moje oblíbené   postavy jsou Rick, Evelin a   Jonathan , bez Jonathana by to   nebyl film.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2015
Pro mne nostalgická   záležitost, jedno z mých   prvních dvd. Letní vtipný   blockbuster, dá se vidět i   vícekrát, co víc si přát.   Následná pokračování už   vykrádala jen sama sebe.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
The Mummy
Mumie patří k mým   oblíbeným filmům.   Podíváme se do Egypta, kdy   písek brázdili faraoni.   Příběh nepostrádá akci,   vtip, má příjemnou hudbu a   stopáž, ono to všechno tak   utíká, že Vám ani   nepřijde, že to má dvě   hodiny. To ovšem není   jediné co může nabídnout   tento film. Co se týče   Imhotepa, tak pro něj já   mám naprostou slabost, někdy   se přistihnu, že mu fandím.   Arnold Vosloo a jeho Imhotep   patří k nejlepším rolím v   jakých jsme měli tu šanci   ho vidět. Rick a Evelyn jsou   perfektním párem a to také   svým představitelům   (Fraser, Weisz) a do toho   vtipálek Jonathan.
Já se u Mumie vždycky   pobavím a co můžu říct s   jistotou, že se k filmu   vrátím a to ještě   mnohokrát (k dnešnímu dni   jsem viděla Mummy cca 20x).
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2022
Scénář byl sice sepsán na   základě původního ke   snímku ´Mumie (1932), ale o   úplný remake se nejedná.   Motiv a zápletka je sice   stejná, ale jinak si to jde v   čirém popcornovém   dobrodružství zcela svou   cestou. A vedle snímku   ´Dobyvatelé ztracené   archy´ (1981) je to další   honosný filmík z oblasti   dobrodružné archeologie,   jehož aspekt je výsostně   excelentní. A to se tu jde o   hodně dál. Oživlá mumie   Imhotepa jdoucí za svým   vysněným cílem impozantně   ztělesňuje nezničitelnou   sílu, jaká se reálně nedá   ani představit. Vizuální   efekty byly do uvedení   snímku ještě neviděné,   což také zajistilo jistou   diváckou přitažlivost.   Vedle toho tu máme zábavnou   formou prezentovanou egyptskou   kulturu, plnou stále   okouzlujících tajemství a   nevyčerpatelných bohatství.   Hluboká úcta k takovému   podání. Charakterová   pestrost základních postav,   a to i některých   vedlejších, skutečně   funguje nejen v rámci daného   dobrodružství, ale hlavně i   v humoru. Tomu dopomohl   skvěle zpracovaný scénář   a výborné dialogy, které   jsou v plně uchopitelné   jednoduchosti.. “Jaký je   úkol?” “Vysvobodit   slečinku, zabít zlosyna a   spasit svět.” HA HA HA!   Winston Havelock k vašim   službám.” K tomu povedený   soundtrack a kupodivu i   kostýmy udělali své. O   hereckých výkonech není   třeba se zmiňovat.Ty to   dělají samy za sebe. Snímek   se po právu stal komerčně   úspěšným, neb něco   takového v devatesátých   letech v kinech nesmírně   chybělo.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Žánre takýchto   fascinujúcich filmov   obľubujem. Hneď na prvý   pohľad mu nechýbajú kúsky   fantázie, humoru a   dobrodružstva, sú tu   výborné akčné scény. Dej   je dosť napínavý a   pútavý. Tento film sa   zaraduje medzi modernu   kinematografiu, ktorá kráča   dobou.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Skvělé ale mně to   připomíná spiš hororovou   komediji ale jeto pěkné   dáse vydržet spolehněte se   těšímse na 2
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Perfektní dobrodružná,   hororová komedie v   "indianajonesovském"   ; stylu s povedenými vtipy,   perfektními herci a   skvělými akčními scénami.   Perfektní zábava.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2013
Rick a Evelyn pátrají po   dávném egyptském pokladu a   musí svést boj s mumií   dávného velekněze Imhotepa.   Zničit ho mu pomáhají i   starověcí Medžajové,   kteří mumii stráží. Jeden   z nezapomenutelných a často   opakovaných filmů, na který   se rád podívám. I když na   film navázali i další   díly, tak úrovně jedničky   nedosáhli, ačkoliv byly   nadprůměrné.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Mumie je velmi pohodový,   píjemný akční   dobrodružňák, u kterého se   dá nejen bavit, ale místy i   bát.
Plusů mu   opravdu spoustu: odehrává se   v nádherných exteriérech   Egypta, má dobré digitální   efekty, příjemný a svižný   scénář a oplývá velmi   dobrými herekými výkony.
Brendanu Fraserovi sedne   podobný typ rolí velmi   dobře a Arnold Vosloo je pro   mě jeden z nejlepších   filmových záporáků. A   komik John Hannah je jako   strýček Jonathan ještě   lepší než výborný.
Mumie je podle mě jeden z   nejlepších dobrodružných   filmů všech dob. Vždy se na   něj rád podívám. Mix   vtipu, akce, hororu a   dobrodružství funguje v   tomto filmu na výbornou. 90%.
Pixel116
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Krásná herečka Rachel   Weis,na tu dobu i docela   dobré efekty. Věrné kulisy,   díky kterým si divák   myslí, že se vše opravdu   natáčí v Egyptě, přitom   je to natáčeno ve   studiu...Děj je zajimavý,   bavil jsem se tak dobře, že   jsem měl pocit, že skončil   moc rychle...Skvělé herecké   obsazení....
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Film, který má šarm,   napětí i humor. Je to velmi   dobře řemeslně odvedená   práce a to se cení. Já jsem   se u filmu velmi bavil a tak   Vám můžu tuto spíše   dobrodružnou komedii, než   horor, jen doporučit.   Zkrátka vypněte svoje šedé   buňky mozkové a nechte se   unést zajímavým příběhem   i po vizuální stránce   dobře udělaným filmem.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Jednodušší a   přímočařejší scénář u   filmu takové stopáže abyste   pohledali, ale těch nápadů   a vtípků na každém kroku!   A když je potřeba, režisér   dokáže vykouzlit i slušnou   hororovou atmosféru   (Američan bez brýlí   potácející se kobkami –   hutná atmosféra připomíná   staré černobílé filmy   nejen o mumiích), i když na   tu se tady tolik nehraje,   přestože by se evidentně   hrát mohlo. Přišlo mi   zajímavé, že i přes   neúčast mumie v první půl-   až třičtvrtěhodince jsem   se výborně bavil (hlavně   díky zábavným postavám) a   že Rachel Weisz, která je   zde „jakoby“ jenom na   ozdobu, předvádí   charakteristické a precizní   herectví. Na konci se to   zvrhlo v zábavnou akční   řezničinu, tedy „konec   skrývání a jde se na   věc“, pěkně „po   americku“, jak to mám rád   ;-)). A mimochodem, všichni   víme, že bez Brendana   Frasera by Mumie nebyla   Mumií.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2019
Brandon Frazer dostal   výbornou roli a krásná,   praštěná knihovnice Rachel   mu zdárně sekunduje. Vtipné   hlášky, tajemný netvor,   akce, sedm ran   Egyptských...za mě super.
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Od začátku filmu humorem   srříknutá fantastická   podívaná, naplněná   skvělýmy triky. Děj má   spád a člověk se nenudí.
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Určitě jeden z těch   lepších filmů. Skvělé   kulisy, samozřejmě Jonathan   a jeho bláznivé vtipy no a   velice dobrý nápad. Musím   se přiznat, že jsem byla   překvapena, když jsem film   prvně viděla. Viděla jsem   ho už jako malá a byl to   jeden z prvních   strašidelných filmů, které   jsem viděla. Hned jsem si ho   zamilovala a ani jsem se moc   nebála! Teď se také ráda   na Mumii ještě dívám,   protože se mi tento film   prostě moc líbí.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2008
První díl je vážně bomba,   Brandan Fraser nemá chybu,   skvělá akce, tenhle film   vřele doporučuju pokud je   ještě někdo kdo to   neviděl.
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Ani nevím, čím vlastně na   mě tento film tak zapůsobil,   ale ještě nikdy se mi   neokoukal. Pěkné   zpracování, děj, který se   nijak nevleče, a vkusný   humor z toho dělá film   dobré kvality.
Lorelai
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Velice dobrý film,spusta akce   nechybí romantika.Mumie jsou   všude:).Herci odvedly   výborný výkon.Nejlepší   postava Rick a Evelin
Sweetheart
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Super film, nejlepší je ale   první a druhý díl!!Ve   trojce už nehraje rachel   škoda noo!!!!!!!!!!!!!!!!
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Hezký filmík...sice nic pro   pravověrné egyptology,ale   jako dobrodružná komedie,   lehce stříknutá horrorem je   MUMIE k nezaplacení. Tajemné   Město mrtvých, přítulní   skarabeové a fešný padouch   Imhotep...kdo by oddolal???
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Mumie
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Po všech těch upírech,   vlkodlacích a zombících   (hlavně pak upírech) je   mumie jako nemrtvý nepřítel   docela dobrá změna. Sommers   se konečně naplno rozjel a   ukázal nám, jak moc dobře   svojí profesi zvládá   (bohužel jsem se zatím   nedočkal jiného jeho filmu,   který by se přibližoval   kvalitou The Mummy, i když   "Mumie 2" stála   taky za to).
Na Frasera   jako hlavního hrdinu si   rozhodně stěžovat nemohu,   podal výkon, na jaký jsem u   něj zvyklí. Je to prostě   herec, který se k takovýmto   tipům lehce komediálně   akčních hrdinů hodí.   Rachel Weisz, kterou jsem   začal registrovat až po   tomto snímku se nám ukazuje   ve své kráse a svůdnosti,   opravdu to krásná žena. A   jako třešnička na dortu   vynikající skotský herec a   komik John Hannah, za kterého   minimálně bod   přidávám.
Zápletku   radši rozebírat nebudu, je   jasná už z názvu, děj je   'krapet' nerealistický,   bezvýznamní Arabové tu   umírají jako na běžícím   pásu, aby se ukázalo, jakou   že to vlastně mají všichni   sílu, a o Egyptu, nedej bože   o historii, se zde nedozvíte   absolutně nic. Ale jako   podívaná to stojí rozhodně   za to...
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Pri uvedení do kín som tento   film absolútne nemal rád,   ale s odstupom času je tento   film vhodný na príjemne   strávený večer.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Tento film se mi vždycky   líbil. Je tu všechno -   dobrodružství, sranda a i   romantika. Je zde výtečné   herecké obsazení. Líbil se   mně John Hannah v roli   Jonathana. Ten tu měl   správné hlášky :-). A   také Oded Fehr.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Mumii od S.Sommerse bych mezi   horory asi neřadil. Dle mého   je to příjemná   dobrodružná komedie s dobře   provedenými efekty a   příjemným hereckým   obsazením.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Velice příjemný oddechový   dobrodružný fantazy   snímek.Podařené efekty a   triky.Skvělá režie   S.Sommers.Dobrý herecký   výkon A.Vosloo v roli Mumie.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2019
Dobrodružné filmy jsou moje,   protože jsou většinou   zárukou zábavy a mumie není   vyjímkou. Fraser s Weisz, to   teda žádná sláva není.   Nicméně Arnold Vosloo, ta   role mu fakt sedla. Jemu   vůbec celkově sedí   záporné role. V Živém   terči byl taky bombovej.   Jinak musim říct, že na   první díl, rok 1999 a   nejistotu úspěchu, to má   docela slušné efekty.   Investované peníze se   vyplatily. Na mumii se   podívam vždycky rád. 80%
Nasudr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2010
Nemôžem povedať, že by som   bol nadšený týmto filmom,   ale splnil zhruba moje   očakávania. Nechýbalo mu   napätie, prekvapenie a   niekedy ani humor. Pôsobil   nereálne, ale pritom to   nebola nuda.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Film, zřetelně inspirovaný   Indiana Jonesem, ne tak   vynikající, ale přesto   hodně dobrý. Odlehčená   zábava plná akce,   dobrodružství a   špičkových triků, prostě   kvalita.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Filmy s tematikou Egypta mne   vždycky lákají.
Jelikož je jich ale   málo, dva díly Mumie jsou u   mne číslo jedna.

Vtipné komentáře se   střídají se za vlasy   přitaženýma scénama, ale   dohromady tvoří moc pěkný   film s nezapomenutelnou,   skvěle zpracobvanou   písečnou bouří v čele s   "tlamou" mumie.

Milovníky Egypta   město Hamunaptra určitě   uchvátí.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Prach z prachu
Líbilo se mi to, a nejen   kvůli Rachel Weisz. Brendan   Fraser není jako parodie na   Indyho vůbec špatný, efekty   byly skvělé, výprava   působivá, akce napínavá,   skarabové odporní a Arnold   Vosloo charismatický až na   půdu (teda pokud zrovna měl   lidskou podobu :)). Motiv   tragické lásky má vždycky   úspěch, vezměte si třeba   příšerný Titanic;) Bez   špetky úmyslu hanobit či   shazovat říkám   "žůžo   dobrodrůžo" a dávám   tomuhle akorát dlouhému   zábavnému spektáklu 80%.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Tohle horor není!Jenom pro   tých,kteří si myslí že   je.Dobrodrúžna jízda s   Brandnem Fraserem a Rachel   Weisz.Režie se chytnul   Stephen Sommers.Imothep je   mumie,kterou vyrušili ze   spánku hledači pokladú.Bude   pekne zuřit.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2013
Už jsem ji viděla   několikrát a musím říct,   že čím je starší, tím je   lepší. Napoprvé mě totiž   tak nebavila, až teď s   odstupem nabírá čím dál   víc navrch nad podobnými   fantasy. Zraje jako víno.   Jsou tam skvělé nápady   (například brouci lezoucí   pod kůží) a skvělé a   neokoukané efekty. Navečer   už bych jí asi nedala, ale   na propršené odpoledne je to   výborná zábava.
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2009
První díl je o trochu   vážnější než dvojka a je   to zde znát takovou   "vážností" která   dělá film   zajímavějším..tajemný   starověký Egypt je zde   téměř hrozivý a Imhotep   byl strašidelnější čím   více chlápků vysál, což   bylo jen dobře..Výkon Rachel   Weisz pozdvihl film na   kvalitní úroveň a v těch   slabších chvílích jsem se   kochal pouze jejími   vnadami...
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Jedním slovem zábava. U   tohoto filmu se nenudím, z   několika důvodů, a to,   krásná Rachel Weisz, něco   jako indy Brendan Fraser :-),   uhrančivý imothep Arnold   Vosloo, a pak řada hlášek a   docela ucházejícíh scén   :-D
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Není to horor. Spíš taková   dobrodružná komedie. Scény,   u kterých by vám tuhla krev   v žilách tu nenajdete, ale i   přes to se slušně   pobavíte. Co do hororu   chybí, to přebývá v   humoru. Celý film je taková   nenáročná jízda   starověkým Egyptem, u které   se i přes absenci jakékoliv   hrůzy pobavíte.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2018
Skvělý film, který patří   mezi ty, jenž by měl vidět   každý. Vlkodlaci, upíři a   mumie, ti všichni už jsou   zažití, ale přesto se   vždycky ráda kouknu na   tenhle film. Dobrý příběh   a faraonská doba. Krásná   Rachel Weisz se k Fraserovi   hodí a on vypadá prostě   božsky. Efekty i zpracování   jsou skvělé. Tak není, na   co si stěžovat.
Myshitchka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2007
To je taková zdánlivě   kravina, která mě vlastně   ale okouzlila tim svym blbym   humorem a postavama, ale   hlavně tou atmosférou a   trikama a taky Brandan Fraser   má svoje kouzlo, které na   mě zapůsobí v každym jeho   filmu. Neni to film, který   bych podruhé vyhledávala,   ale když na to narazim v   televizi a nic jinýho   nedávaj, tak se klidně   kouknu:)
Ondra44
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Zdařilá konkurence
pro filmy s Indiana Jonesem.   Kdo má rád tuto kategorii   filmů-tedy   střeštěné-dobrodružně-ak   ční ten si přijde na své.   Film je správně plný akcí,   napětí, nadsázky i humoru.   Indiana Jones má tak své   celkem povedené filmové   dvojče.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2019
Klasický dobrodružný film
Dnes už klasický   dobrodružný film s   úžasným Brendanem Fraserem.   Dávám snímku rozhodně   obrovské plus za originalitu   a na svou dobu celkem   uvěřitelné efekty, které   chvílemi opravdu naháněly   hrůzu. Na film by se měl   podívat snad každý, kdo má   aspoň trochu rád   dobrodružné filmy.
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2004
Variace na Egyptské téma
Velmi slušný dobrodružný   film ze třicátých let 20.   století. Zápletka ani   námět není nikterak   originální, ale zpracování   je na tehdejší dobu   výborné. Zejména efekty s   kousky, které provádí   Imhotep mne nadchly.
mijala
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Filmů o oživlých můmiích   už tady bylo dost, ale tenhle   film trošku jiný. Pokaždé,   když si ho pustim, tak se mi   libí pořád stejně a nikdy   se mi neokouká. Triky jsou   docela dobré a herec, co   hraje Imhotepa, zahrál svou   roli fakt dobře. Ani v tomhle   filmu nechybí humor. Tak že   všichni, co to ještě   neviděli, by to měli   napravit.
Bžc
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2020
Mrzí mě, že se nedají   upravit ty zveřejněné   hlášky zde. Ty nepřesnosti   tam mě bolí. Ale fakt.
Jelikož film je můj   oblíbený, tak si dialogy   pamatuju většinou přesně   (pokud nehuhlají v   "egyptštině").
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2020
Hezká výpravná podívaná s   velmi dobrým obsazením. V   kategorii dobrodružných   filmů určitě výrazně   nadprůměrná záležitost   které navíc nechybí humor.   Brendana Frasera mám rád a   tak jsem zvládl překousnout   že z něj tvůrci udělali   jakousi kombinaci Indiana   Jonese a Allana Quatermaina.   Hereckou jedničkou tady ale   nebyl ani on ani Rachel Weisz   dokonce ani Arnold Vosloo v   roli mumie Imhotepa ale aspoň   pro mě jednoznačně John   Hannah. Tenhle film je taková   pohádka pro dospělé a jako   takový se určitě povedl.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Nejlepší(tj. dobrý) díl   celé série, který ohromuje   skvělými efekty a krásnou   Rachel Weisz, ale jinak je   naprosto o ničem. Naprosto   jednoduchý příběh podle   mě ještě zakopává do   země neslaný nemastný   Brendan Fraser, který mě   tedy o své   "akčnosti" naprosto   nepřesvědčil. Zdatně mu   sekunduje jako vždy slizký   John Hannah. Obsazení se dle   mého obzvláště nevyvedlo a   s celým filmem se to veze.   Efekty to nezachrání.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Mumie patří mezi mé   oblíbené filmy. Film má   pořádnou akci i humor a   povedlo se i herecké   obsazení. Pořádná   oddychovka z Egypta 20.   století. Má prostě opravdu   šmrnc.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Na úrovni natočený   dobrodružný film plný akce,   speciálních efektů a   romantiky. Je napínavý i   zábavný, je v něm exotika,   tajemno i humor. Z hlediska   žánru mu vlastně nic   nechybí. Pokud má ale někdo   aspoň základní představu o   starověkém Egyptě, musí   notně mhouřit oči. Já   vím, že tady o nějakou   historickou věrnost nejde,   ale tak docela jsem se přes   ten rádobymagický balast   prostě přenést nedokázal   (u Indiana Jonese s tím   například nemám problém).   Ale nešť. Jako oddychovka   ideální.
Ancient
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Takový ten   klasický,oddechový film,   který se vyplatí mít doma   na dvd a jednou za rok na něj   mrknout. Mě osobně   nenadchnul, ale dost   potěšil. Vtipné   hlášky,přehnaná akce...
Vladimiros
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Film plný   akce,dobrodružství a   zábavy.K tomu ještě   skvělé výkony hlavních   postav.Asi nejlepší díl z   celé trilogie.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2015
Kočka najsilnejšia
Úplne v pohode   dobrodružstvo, ktoré   neurazí a dá sa skuknúť   raz. Ničím extra (možno   trikami) neohúri, ale nieto   tomu ani čo vytknúť, ak   berieme na vedomie, že film   sa na nič svetaborné nehrá.   Ale zisťujeme, že mačká   mala v Egype obrovskú moc. A   čo bezkonkurenčne vládne   filmu, ústredná postava   Imhotepa, bezkonkurenčne zlý   chlapík, ale so silnou   charizmou a samozrejme (i keď   časovo sporadicky sa   vyskytujúca) úžasná   Anuk-Su Namun, ktorej pohľad   je desivo uhrančivý a   nebezpečný zároveň
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Za názvem Mumie, se může   skrývat ohromná spousta   tajemství, mytologických   tajemství, fantazie a   tajemna, dýchá na nás   starověk přímo jejími   ústy, ale to je téměř   všechno, člověk by čekal,   že v něčem, co se jmenuje   Mumie, bude více záhad,   více tajemství, a že film   odkryje něco neobvyklého.   Možná je to pouze můj   subjektivní názor, protože   mytologie mne velmi zajímá a   to ne jen ta egyptská, tento   film mne však trošku   zklamal. Zápletka je celkem   jednoduchá, použity jsou tu   i některé výjevy z   historických pramenů, ale   magičnost a napětí z   něčeho nového a   nevyřešeného, z něčeho co   tisíciletí spí pod zemí ,   a najednou se objeví visí   kdesi ve vzduchu, a divák se   do této dimenze nějak   pořád ne a ne dostat. Místo   napětí při luštění   tajných tabulí a   odkrývání tak dávné   minulosti jsme svědky   akčního boje s oživlými   mrtvolami, mumiemi- chcete-   li, které se šikují v nitru   pyramidy, aby poslechly toho   kdo je oživil, také nic   nového, pozorujeme tisíce   jakýchsi zmutovaných   "scarabeů", kteří   nechápu jak, přežili   několik tisíc let pod zemí,   zavřeni v pyramidě, kde se   živili tak dlouhou dobu také   nevím čím, když už   všechny kosti ohlodaly, aby   se pak v příšerných   hejnech vyhrnuly na povrch a   svými chelicerami v několika   vteřinách rozežrali   kohokoli. Konec dobrý   všechno dobré , film   dopadně relativně   šťastně, ale vnitřní   náboj, aby člověk pohledal,   laciná akčnost tak   parazituje na tématu, které   mohlo být rozvito do úplně   jiných rozměrů a   zpracováno ve velkolepé   dílo. Filmové triky a efekty   hrůzy jsou však velmi   povedené, například   písečná stěna, která se   zdvíhá v poušti jako   obrovský netvor podoby   Imhotepovy a chystá se svými   ohavnými ústy smést z   povrchu zemského celé   letadlo se svými protivníky   je působivá, působivá je i   scéna oživování Imhotepovy   "zafačované"   dávno mrtvé družky, a pár   dalších magických   rituálů, ale celkově se   podle mého názoru jedná o   film průměrný. I když, je   pravdou, že jsem naprosto   zapomněla na jednu   maličkost, tento film je   označován jako horor, takže   musím uznat, že na to, že   má být tento film hororem,   je to ještě hodně dobré, a   vyskytují se v něm pasáže   v nichž se smysluplně   hovoří, což se o mnoha   jiných filmech označovaných   jako horory opravdu říci   nedá, naštěstí zde   nestříká krev všude po   okolních stěnách,   příšera z podzemí nemuší   příšernými způsoby své   oběti a nekrájí je tupým   kuchyňským nožem, jako je   to zvykem ve filmech tohoto   označení. Kdyby byl každý   horor zpracován stylem Mumie,   tak se na ně klidně budu   dívat.
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Opět laciné a podbízivé   klišé, tedy neohrožený   hezoun v patách s krásnou   ženskou jako dva hlavní   hrdinové......ach jo, kdy už   to lidi přestane   bavit......?..........pár   dobrých fórů to horko   těžko zachraňuje.....
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Další slabota...
...která si jako pointu bere   kulisy a téma starého Egypta   + archeologické nálezy, vše   je zasazeno do typického   amerického kabátu, takže to   má být horor, u něhož se   nebojíte ani půl minuty a   říkáte si, že se   počítačoví animátoři   sice zase vyřádili, ale tím   to fikne. I když - kdyby   nebylo těch počítačových   starých egyptských   (nezaměňovat s řeckými)   Théb, tak bych nemohla dát   ani těch pár bodíků...a   natočit pokračování, to   byl "horor" sám o   sobě:-))
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.6.2011
Mám rád dobrodružné filmy,   ale radši ty, které se   obejdou bez   "nadpřirozena" -   pokud se to nevylučuje:-)   Často ale obsahují něco   "mimo realitu" -   záleží ale i na míře a   způsobu podání. Např. u   Indiany Jonese to je ještě   jakžtakž v mezích; tady je   to na tom založené, co ale   čekat už z názvu, že?   Triky výborné, ale...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27717minih27717Záhada Blair Witch (1999) 
The Blair Witch Project n
minih117132minih117132Miluj souseda svého (2014) 
St. Vincent n
minih16928minih16928Pretty Woman (1990) 
Pretty Woman n
minih126090minih126090Teorie všeho (2014) 
The Theory of Everything n
minih21070minih21070Titanic (1997) 
Titanic n
minih34012minih34012Holky to chtěj taky (2001) 
Mädchen, Mädchen n
minih121958minih121958Kouzlo měsíčního svitu (2014) 
Magic in the Moonlight n
minih42190minih42190Roming (2007) 
Roming n
minih15001minih15001Operace slon (1995) 
Operation Dumbo Drop n
minih16873minih16873Právo na lásku (1998) [TV seriál] 
El privilegio de amar n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Mumie (2017)

 Mumie (2017)
Mumie n
The Mummy
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Alex Kurtzman

(remake)

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008)

 Mumie: Hrob Dračího císaře (2008)
Mumie: Hrob Dračího císaře n
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Žánr: horor / dobrodružný / komedie / sci-fi / fantasy
Země: Spolková republika Německo / Kanada / Spojené státy americké
Režie: Rob Cohen

(pokračování)

Mumie se vrací (2001)

 Mumie se vrací (2001)
Mumie se vrací n
The Mummy Returns
Žánr: dobrodružný / komedie / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Sommers

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Výsledky losování Šťastných 10...

22:24 - 22:25

0 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - S kuchařem kolem světa (2007) ...

21:50 - 22:45

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:00

44 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:40 - 22:45

44 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10