Muka (2008)

Muka (Tortured)
57 %
 
 

Tortured

    Žánr: krimi / thriller
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 107 min.
„Jak daleko bys byl ochoten kvůli pravdě zajít?“
POZOR, SPOILER

Mladý muž přichází do místnosti, kde tři jeho komplicové hrají karty. Tetovaný jménem Mo vyřizuje vzkaz od šéfa Zigiho a předává mu obálku. Muž s ní pak jde do místnosti uzamčené číslicovým kódem. Zde je na židli spoutaný černoch. Muž si rozbalí mučící náčiní a zajatci se představí jako Jimmy Wohl. Černoch se jmenuje Archie Green a byl Zigiho účetní. Ten tvrdí, že jej Green okradl o deset miliónů. Jimmy jej ze židle zvedne řetězem a po pár otázkách odchází.

Nyní se vracíme do minulosti, kdy Jimmy vyhledá muže, ze kterého pomocí granátu vymámí, jak se dostat k Zigimu do zaměstnání. Přes dalšího člověka, kterým je prohledán, se dostává do rukou trojice gangsterů – jmenují se Mo, Larry a Carly. Těmi třemi je bit a týrán.

1. den
Z Jimmyho se vyklube agent Kevin Coul. Zrovna podává hlášení. Je to už půl roku, co dělá pro Zigiho. Je pochválen a jde domů, za svou dívkou. Pak pokračuje ve výslechu pana Greena tím, že mu trhá nehty.
Znovu jsme o půl roku zpět. Jimmy byl čtyři dny jako zajatec a nyní dostává první úkol.

2. den
Kevin je u svého otce, který je také jeho nadřízený, a to přímo ředitel. Zde celou situaci probírají. Otec chce, aby to Kevin již u Zigiho skončil. On však odmítá. Pokračuje v mučení Greena. Pak má z toho divoký sen.

3. den
Kevin navštíví psychiatra. Green je prohlášen za pohřešovaného a v FBI tlačí na Kevina, aby s ním něco udělal.

4. den
Jimmy dostává kufřík s dalším mučícím aparátkem a oplatkou. Green trvá na svém, že o penězích nic neví. Volá i Zigi a ptá se Jimmyho na názor. Ten odpovídá, že se domnívá, že Green prachy skutečně ukradl.

5. den
Výslech pokračuje. Probírá se Zigiho minulost a jeho dcera. Také jeho pozdější zmizení, po tom, co mu tu dceru zabili.

Vracíme se zase zpět o šest měsíců. Jimmy úmyslně lže, protože přesměroval zásilku.

6. den
Kevin je opět u psychiatra a vypráví mu o akci, při které jsou FBI nalezeny rakve, v každé je mrtvola. A v každé heroin. To bylo tím přesměrováním zásilky.

Kevin se svou dívkou mají potíže. Přesto jsou spolu na večerní akci pořádanou Kevinovým otcem. Zde se Kevin dozví něco, co nečekal.

Mučení Greena pokračuje, ale stále není výsledek. Zigi dává příkaz k tomu, aby Jimmy Greenovi spálil nohy. Pak je oficiálně přijat do Zigiho organizace a pořezán na krku, což slouží jako znamení.

7. den
Je rozhodnuto o zásahu FBI do místa, kde jsou ti tři a Green. Nastává přestřelka...  Autor: Pitryx

režie:
Nolan Lebovitz
 
 
hraje:
Cole Hauser (Kevin), Laurence Fishburne (Archie Green), James Cromwell (Jack), Emmanuelle Chriqui (Becky), Jon Cryer (Brian), James Denton (Murphy), Josh Blacker (Agent #1), Michelle Boback (zamšstnankyně obchodu PO), Jesse Bond (FBI Agent), Jan Bos (arbitr), Curtis Caravaggio (FBI Agent), Kevin James (FBI Agent), Robert LaSardo (Mo), Patrick Sabongui (kavárník), Zak Santiago (hlas z diktafonu), Shayn Solberg (zaměstnanec kavárny), Bruno Verdoni (FBI Administrator), Kevin Pollak (psychiatr FBI), Alistair Abell (FBI Agent #4), Mick Wilson (stráž arbitrů)
 
 
scénář:
Nolan Lebovitz
 
 
kamera:
Steven Bernstein
 
 
hudba:
Nathan Barr
 
 
kostýmy:
Rebekka Sorensen-Kjelstrup
 
 
střih:
Robert K. Lambert
 
 
zvuk:
Elliott L. Koretz (design a supervize)
 
 
zvláštní efekty:
David Barkes (koordinátor)
 
 
výprava:
Stephen Geaghan
 
 
producent:
Mary Aloe, Adam M. Lebovitz, Kirk Shaw
 
 
kaskadér:
Vince Murdocco
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.