Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Mučedníci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Pitryx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2019
Tak to byl nářez. Nebudu zde   rozebírat, co je možné a co   nikoli, ani hranice bolesti.   Napíši jen stručně, že   maskéři se vytáhli a spolu   s dalšími trikaři   vytvořili skoro umělecké   dílo v práci filmového   triku. A bez počítačových   efektů. Děj není nijak   hrrr, naopak, spíše   stagnuje, ale odehrává se v   něm spousta věcí. Takže   já snímek doporučuji, ale   také varuji, že rozhodně   není pro slabší povahy.   +++20211502
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Upřímně se z toho ještě   pořád nemůžu   vzpamatovat,děj nabíral na   síle každou   vteřinou,každou vteřinou   také přinášel něco   šokujícího,čekal jsem   možná trošku lepší   konec,ale i tenhle se   nechá.Horor s podobnou   myšlenkou jsem tedy ještě   neviděl,originalita,napětí,   krev,násilí,strach,všechno   to tam bylo.Hodně dobrý   kousek.
Albertosaurus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Roztomilý filmeček, který   rozhodně neztrácí dech po   celou dobu stopáže. Právě   naopak, on ten dech nabírá   stále víc a když už si   říkáte, že to celé musí   prasknout pod náporem klišé   a nudy, přířítí se   další dějová klička a   hodí Vás do dalšího,   ještě horšího, levelu. Co   na to říct. Prvních 40   minut jsem měl chuť film   vypnout a hodit ho do regálu   mezi umouněné   psychothrillery bez špetky   originality a autorské   invence. Pak se ale něco   stalo. Snímek začal být   strhující a rozjížděl se   do krvavého a obskurního   finále s takovou vervou, že   ho zkrátka nešlo vypnout. Na   konci mě vyflusnul jako   zmačkanou trosku bez špetky   optimismu a naděje.   Sledování tohohle dílka je   utrpení, ale na druhou stranu   dokáže potěšit jak   inovativně a nekompromisně   to utrpení zobrazuje.   Francouzů se bojím čím   dál tím víc, pan Aja má   silnou konkurenci.
lion71
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2019
Těžký..
kalibr tenhle film. Zajímavá   myšlenka o utrpení a co bude   po smrti. Toto dílo se dá   hodnotit jako brutální, ale   podle mně myšlenku má.   Záleží na úhlu pohledu,   kolik a čeho jsou lidé   schopni napáchat i v   normálním životě nebo v   době války a nebo případy   masových vrahů. Pusťte si   někdy rozhovor s (Icemannem)   Kuklinskym, největším   vrahem USA kdy např. Dahmera   považují psychiatři za   ustrašeného patlala..
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2010
Nekonvenční kombinace hororu a extrémního dramatu
Tato díla se ne zrovna lehce   hodnotí. Martyrs určitě   posouvají určitá hranice.   Film začíná jako solidní   horor, okořeněný dobře   natočenými jatečními   scénami, nepředvídaným   dějem a často až   kontrastní hudbou. Na druhou   stranu tu máme častý   nešvar hororů - nelogické   chování jednotlivých   postav. Po tom co se divák   dozví, co dům skrývá ve   sklepeních, film se   přehoupne do nekonečného   "torture" dramatu.   Celá druhá polovina, krom   závěru, mohla mít   maximálně 2-3 minuty, tady   ji režisér dává všem   hezky "sežrat" -   proto ten film má více než   90 minut. Rozhodně tato   druhá polovina je duševně   více likvidační, než pár   naturalistických výstřelů   z brokovnice, ze začátku   filmu. Konec je tak absurdní   jako vlastně celý film.   Palec nahoru si Martyrs   určitě zaslouží, že   nespadají do bezedného moře   plných brakových hororů a   hlavně děsí ne zrovna   typickým způsobem.
LetztesBiest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Dle obalu (kde jsou zobrazeny   dvě krásné hlavní hrdinky)   a popisu jsem spíš čekal   film převážně o pomstě a   se spoustou násilí,   zabíjení, krve, vnitřností   a podobně, ale mýlil jsem se   - pokud byste se těšili na   nějakou takovou   "řežbu", nejspíš   byste byli zklamáni. Násilí   tu samozřejmě je, ale na   omdlení to skutečně není a   opravdu nechutných scén je   tu pár. To ovšem neznamená,   že se na to nějak hezky   kouká, ani zdaleka to není   typ filmu u kterého si   můžete říct "jo, to   se mi hrozně líbilo, jdu se   na to kouknout znova".  
V první půlce filmu   vůbec netušíme jakým   směrem se to celé zvrtne,   skvěle je tu vykreslen ne   zrovna dobrý psychický stav   jedné z hlavních postav   (čemuž se ani nelze divit) a   druhá polovina zas skvěle   zobrazuje celkovou hrůzu a   beznadějnost situace. Při   sledování tohohle filmu jsem   vlastně pořád měl dost   znepokojující pocit,   kterému ještě napomáhal   fakt, že ani nevíme, proč   se to všechno děje, protože   na vysvětlení si musíme   počkat až na konec.
Pointa je nejspíše   kapitolou sama pro sebe -   někomu přijde stupidní, mě   přišla zajímavá. Bohužel   ani tady se nevyhneme trochu   nelogickému chování postav,   ale není to natolik do očí   bijící jako třeba v Human   Centipede.
Co k tomu   říct? Není to pěkný ani   líbivý film, nevím, jestli   budu mít někdy chuť se na   to dívat znova (spíš ne)   ... ale rozhodně je   zajímavý, skvěle natočený   a vyvolává celou řadu   pocitů, které vám na dobré   náladě nepřidají. A to se   musí ocenit.
BrainSick
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2010
K tomuto snímku jsem se   dostal úplně náhodou a jako   velký fanda hororů ho   oceňuji, přináší zase   něco nového, hranice   brutality je tu velmi vysoká   a film je celkově natočen   hodně drsným způsobem, ale   výsledek není špatný.   Myslím, že ve filmu hraje   obrovskou roli kamera.
Dogfish
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Když film skončil, byl jsem   trochu v transu. Z té   zvrácené brutality, kterou   jsem ještě v žádném fimu   neviděl. Do té doby, než   hlavní hrdinku zavřou do   sklepa má film jen hrozivý   děj s nádechem hororu. Pak   už nastává taková forma   brutálního týrání, která   by otřepala snad i Dr.   Mengeleho. Horory já ale   můžu, takže 8*.
Dragoni
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2010
Film,který jsem zřejmě   viděla poprvé a naposledy.   Viděla jsem hodně,a jen tak   něco mně nerozhází,ale   tohle mně dostalo. Saw,Hostel   a podobné šílenosti se   proti tomuto snímku můžou   jít zahrabat.Fakt,kam až   jsou lidé schopni zajít   kvůli nějakému   přesvědčení nebo v tomto   případě asi touze po   poznání nepoznaného,je   opravdu alespoň pro mně   nepochopitelný a mám z toho   smíšené pocity.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Mučedníci
Tak něco takového jsem dosud   neviděla, no páni. Film,   který mě rozhodně   překvapil svojí totální   brutalitou a neskutečnou   spoustou krve. Saw, které je   hodně krvavé, je proti   Martyrs slabý čaj. Konec byl   opravdu výborný. Hodně,   hodně zajímavý film.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2014
"Mučedníci" je   krvavý a zvrácený film,   který divákovi představí   nový druh strachu. Strach,   který v divákovi vyvolá   bolest břicha a nutné   zvracení. Divák se bude   dívat s hodně vyděšeným   výrazem v očích a na tuhle   hrůzu určitě nikdy   nezapomene. Režisér Pascal   Laugier má na svém kontě, a   to už docela dlouho, film   "Sanatorium".   Nevím, jak přišel s   nápadem na film   "Mučedníci",   který v divákovi vyvolal   hrůzu a fakt, že to, co   prožily hlavní hrdinky, by   nechtěl prožít nikdo, ale   nápad to byl dobrý a   neokoukaný. Začátek nám   představí dívku prchající   z mučírny. Následně se   film přesune o 15 let   později a ta samá dívka   vtrhne do vily a zabije tam   všechny členy rodiny. V tu   chvíli ještě divák neví,   která bije, ale režisér   není žádný trouba a vše   vysvětlí v dálší části   filmu. Asi v polovině filmu   se "Mučedníci"   přesunou na mrtvý bod a v tu   chvíli jakoby se film hnal do   záhuby. Mučení nebohé   dívky má vesměs hluchá   místa. Diváka to přestane   bavit a spíš od toho odtrhne   oči. Každá scéna mučení   je podobná, ne-li stejná.   Divák jen vidí člověka,   jak tu dívku mlátí. Pak   následně přijde žena a   dívku nakrmí a tak je to   pořád dokola. Žádné   mluvené slovo, divák jakoby   ohluchl. Je to opravdu nudné.   Konečné finále přinese   operace, kdy je dívka opravdu   zmučena do krve a v jejich   očích vidíme   povznášející pohled.   "Mučedníci"   doslova zmučí vaše smysly a   přesunou vás do jiného   světa. Světa bolesti a   halucinací, do kterého by   nikdo doopravdy nechtěl   vstoupit za žádných   okolností.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Umenie alebo prvoplanova brutalita?
Tento film posuva filmove   nasilie a brutalitu na vyssiu   uroven.Ale co je prekvapujuce   tento film ma dokonca aj akusi   logiku,ktorou sa da brutalita   vysvetlit,za co mu patri   uznanie.Sice zaver nie je   zvladnuty,ale scenarista mal   tazku ulohu.Film doporucujem   len silnejsim povaham,pre   slabsie natury to je silna   kava...
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Brutalita
Tak za prvé,nic podobného   jsem zatím   neviděl.Brutální,šokujíc?   ?,nechutné,nepříjemný   pocit který po sledujícím   celý film vyžaduje aktivní   spoluúčast.Jeden v tom   uvidí bestiální   vyvraždování a   mučení,druhý bude toto   brát jako prostředek k   dosažení atmosféry která   je prostě úchylná,jiné   přirovnání mě   nenapadá.Tak až budete   potřebovat poslední důvod   ke střelbě tak si k tomu   Martyrs pustťe,dorazí   vás.Zvrácený film který   nedoporučuji slabším   povahám kteří nemají rádi   krev a násilí.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2013
WARNING:Jen pro otrlé!!
Dost nechutný a ujetý   snímek, který krví a   násilím nešetří!! Je   vidět, že Fracouzská   (někdy koporodukční) vlna   násilných a ujetých filmů   nevysychá a má stále co   nabídnout. Moc jsem   nepochopil, oč má jít, ale   děj zde není asi podstatný.   Pro slabé povahy to rozhodně   není. Podobné filmy jako:   Zvrácený, Fuck me, Noc S   Nabroušenou Břitvou, Ils,   Uvnitř atd. nejsou   stravitelné pro každého.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Rozjezd slibný, brokovnice u   snídaně za deset bodů, pak   stále alespoň osmibodové   tempo, sympaticky chroptící   zrůdička čím dál   úspěšněji zraňující   (která nezmizela ani přes   použití zmiňované   brokovnice, pochopitelně) až   po celkem očekávatelné   podříznutí... kdyby tady v   půlce film skončil s   nějakým tím objasňujícím   dovětkem co a proč ( k tomu   by se dala využít celá   druhá půlka filmu   sestříhaná do 5, max. 10   úderných minut) tak   zachrochtám blahem a na   Martyrs 2 popadnu spacák a   půjdu ležet frontu již den   předem. Ale bohužel tvůrci   filmu se rozhodli to celé   posrat ... a to se jim   podařilo kvalitně a z velké   výšky ! Nejprve udělali z   Anny totální lamu bez   špetky pudu sebezáchovy, pak   ji šoupli do sklepa a začali   děj natahovat jak gumu u   spartakiádních trenýrek...   Pak už mě nedokázali   šokovat ani znechutit, ba   dokonce ani ve mě vzbudit   špetku té zdravé úchylné   zvědavosti. Bylo mi čím   dál víc fuk, co jí v tom   sklepení provedou (a že jim   nijak moc ani fantazie   nesloužila...), táhlo se to   jak smrad až po finále. V   tom okamžiku už byl film na   kvalitativní úrovni ODPAD.   Takže zprůměrováno je to   za slabých 5 bodů. Aspoň   že ta bába to na konci   rozsvítila, když se zhasla   ...
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Tohle je taková podivnost.   Film byl u nás vysílán i v   rámci "Festivalu   otrlého diváka". A to   asi tak odpovídá. Film je   plný brutality a dá hodně   práce v něm poznat nějaký   děj. A vůbec v něm najít   nějakou myšlenku. Sledovat   tento film skutečně bolí.   Zvrhlost filmařů nezná   mezí.
anetaaneta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.4.2011
Na horor to byla pecka! Kam se   na to hrabe Hruh nebo   Nenávist. Tedy jen v té   první části...Pak už se to   ubíralo někam do nechutnosti   a ještě několik hodin po   filmu na to musím myslet.   Fuj. Režisér musí být   docela zvláštní týpek   natočit takový humus. Přeci   jen Saw má nějakou   myšlenku, ale tohle je jen   týrání a týrání! Už   bych se na to nepodívala
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.9.2013
MUČEDNÍCI

Většina lidí odsuzuje   násilí a většinu lidí   stejně násilí chtě nechtě   přitahuje. Když ne v reálu,   tak aspoň ve filmech a   hororech. I tyto filmy mají   své příznivce. A občas se   ze zpráv dozvíme, že někdo   někoho zavře do sklepa, aby   si měl s kým hrát…

Film Mučedníci   bývá hodnocen jako velmi   zdařilý. Nevím, neumím to   asi objektivně posoudit. V   každém případě mi   připadal poslepovaný z   několika příběhů i   žánrů. První část o   holčičce, které se   podařilo utéct, její pocity   viny a balancování na   pokraji šílenství spolu s   touhou po pomstě, byla docela   hezkým dramatem. Samotný akt   pomsty je poctivě řemeslně   zpracovaný horor. A vyústí   do závěrečné fáze   morálním poselstvím:   každý dobrý skutek bude po   zásluze potrestán. Poslední   část, kdy jsou   „vysvětlovány“ pohnutky,   které vedly v tomu, co jsme   viděli, jsou zas jen obecnou   kritikou fanatismu. A přitom   je to tak prosté. Stará   paní nám to ukázala hezky a   názorně: nikomu nemůžeš   věřit. Moudrá to žena,   konečně ji napadlo, jak svou   touhu po vědění naplnit.   Jen škoda, že jí to trvalo   tak dlouho, než jí to   došlo.

Pokud   si snad tvůrci filmu myslí,   že filmem někoho odradí od   podobných pokusů, měli by   stařenku co nejrychleji   následovat. Ale třeba se   někdo dostatečně   u(spo)kojí jen tím, že   podobné hrůznosti prožije   hezky v křesle a teple domova   a nebude je chtít zkoušet na   vlastní kůži, resp. na   kůži někoho jiného. Fakt   je, že film měl atmosféru a   napětí se hezky stupňovalo   a v momentě, kdy už jsem to   nečekala přišel neobvyklý   zvrat. Po této stránce není   filmu co vytknout, ale   nemyslím si, že existuje   nějaká potřeba a nutnost   natáčet podobné zrůdnosti.
gabikazavacka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.7.2010
Martyrs. O čosi horší film,   než martyrs je Hostel, tam   okrem krvi je i veľa   perveznosti. V tom filme   aspoň jej nebolo veľa. Je to   krvák v právom zmysle   slová.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.12.2018
║Rozpočet   $6,5milióna║Tržby   Celosvetovo $1,149,138║ no   do kelu, a o čom tam ako ide,   vydržal 25minút pozerať   tento samoúčelný nechutný   blábol, konanie postáv?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50117minih50117Galaxie teroru (1981) 
Galaxy of terror n
minih26815minih26815Waterloo (1967) [TV inscenace] 
Waterloo n
minih62487minih62487His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009) [TV film] 
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th n
minih35957minih35957Svědkyně (1991) [TV inscenace] 
Svědkyně n
minih35855minih35855Bylinková princezna (1990) [TV inscenace] 
Bylinková princezna n
minih61057minih61057Jako malé děti (1974) [TV inscenace] 
Jako malé děti n
minih38898minih38898Šedá zóna (2001) 
Grey Zone n
minih41122minih41122Kouzelný šíp (1998) [TV inscenace] 
Kouzelný šíp n
minih41891minih41891Nenávist (1995) 
La haine n
minih13259minih13259My děti ze stanice Zoo (1981) 
Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Martyrs (2015)

 Martyrs (2015)
Martyrs n
 
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Kevin Goetz, Michael Goetz

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376394
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10