Duben
ohodnotit

Obsah filmu Mučedníci

 
Všichni chceme vědět, jestli je něco po smrti, a pokud ano, co to je. Neznámá organizace ve filmu Mučedníci se to rozhodla zjistit pomocí experimentů na mladých lidech, především ženách, které spočívají v mučení. Její členové vedení postarší Madam doufají, že díky možnosti promluvit s někým, kdo by se plně odevzdal utrpení a vstoupil na práh oddělující život od smrti, ono věčné tajemství odhalí.

Jak ukazuje úvod filmu, malé Lucii se kdysi podařilo díky šťastné náhodě z mučírny uniknout. V dětském domově se seznámila s Annou, pravděpodobně opuštěnou svými rodiči. Stanou se z nich celoživotní oddané kamarádky. Lucii ale pořád pronásledují...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2019
Tak to byl nářez. Nebudu zde rozebírat, co je   možné a co nikoli, ani hranice bolesti. Napíši   jen stručně, že maskéři se vytáhli a spolu s   dalšími trikaři vytvořili skoro umělecké   dílo v práci filmového triku. A bez   počítačových efektů. Děj není nijak hrrr,   naopak, spíše stagnuje, ale odehrává se v něm   spousta věcí. Takže já snímek doporučuji,   ale také varuji, že rozhodně není pro slabší   povahy. +++20211502
lion71
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2019
Těžký..
kalibr tenhle film. Zajímavá myšlenka o   utrpení a co bude po smrti. Toto dílo se dá   hodnotit jako brutální, ale podle mně myšlenku   má. Záleží na úhlu pohledu, kolik a čeho   jsou lidé schopni napáchat i v normálním   životě nebo v době války a nebo případy   masových vrahů. Pusťte si někdy rozhovor s   (Icemannem) Kuklinskym, největším vrahem USA   kdy např. Dahmera považují psychiatři za   ustrašeného patlala..
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.12.2018
║Rozpočet $6,5milióna║Tržby Celosvetovo   $1,149,138║ no do kelu, a o čom tam ako ide,   vydržal 25minút pozerať tento samoúčelný   nechutný blábol, konanie postáv?
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2014
"Mučedníci" je krvavý a zvrácený   film, který divákovi představí nový druh   strachu. Strach, který v divákovi vyvolá bolest   břicha a nutné zvracení. Divák se bude dívat   s hodně vyděšeným výrazem v očích a na   tuhle hrůzu určitě nikdy nezapomene. Režisér   Pascal Laugier má na svém kontě, a to už   docela dlouho, film "Sanatorium".   Nevím, jak přišel s nápadem na film   "Mučedníci", který v divákovi   vyvolal hrůzu a fakt, že to, co prožily hlavní   hrdinky, by nechtěl prožít nikdo, ale nápad to   byl dobrý a neokoukaný. Začátek nám   představí dívku prchající z mučírny.   Následně se film přesune o 15 let později a ta   samá dívka vtrhne do vily a zabije tam všechny   členy rodiny. V tu chvíli ještě divák neví,   která bije, ale režisér není žádný trouba a   vše vysvětlí v dálší části filmu. Asi v   polovině filmu se "Mučedníci"   přesunou na mrtvý bod a v tu chvíli jakoby se   film hnal do záhuby. Mučení nebohé dívky má   vesměs hluchá místa. Diváka to přestane bavit   a spíš od toho odtrhne oči. Každá scéna   mučení je podobná, ne-li stejná. Divák jen   vidí člověka, jak tu dívku mlátí. Pak   následně přijde žena a dívku nakrmí a tak je   to pořád dokola. Žádné mluvené slovo, divák   jakoby ohluchl. Je to opravdu nudné. Konečné   finále přinese operace, kdy je dívka opravdu   zmučena do krve a v jejich očích vidíme   povznášející pohled. "Mučedníci"   doslova zmučí vaše smysly a přesunou vás do   jiného světa. Světa bolesti a halucinací, do   kterého by nikdo doopravdy nechtěl vstoupit za   žádných okolností.
LetztesBiest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Dle obalu (kde jsou zobrazeny dvě krásné   hlavní hrdinky) a popisu jsem spíš čekal film   převážně o pomstě a se spoustou násilí,   zabíjení, krve, vnitřností a podobně, ale   mýlil jsem se - pokud byste se těšili na   nějakou takovou "řežbu", nejspíš   byste byli zklamáni. Násilí tu samozřejmě je,   ale na omdlení to skutečně není a opravdu   nechutných scén je tu pár. To ovšem   neznamená, že se na to nějak hezky kouká, ani   zdaleka to není typ filmu u kterého si můžete   říct "jo, to se mi hrozně líbilo, jdu se   na to kouknout znova".
V první půlce   filmu vůbec netušíme jakým směrem se to celé   zvrtne, skvěle je tu vykreslen ne zrovna dobrý   psychický stav jedné z hlavních postav (čemuž   se ani nelze divit) a druhá polovina zas skvěle   zobrazuje celkovou hrůzu a beznadějnost situace.   Při sledování tohohle filmu jsem vlastně   pořád měl dost znepokojující pocit, kterému   ještě napomáhal fakt, že ani nevíme, proč se   to všechno děje, protože na vysvětlení si   musíme počkat až na konec.
Pointa je   nejspíše kapitolou sama pro sebe - někomu   přijde stupidní, mě přišla zajímavá.   Bohužel ani tady se nevyhneme trochu nelogickému   chování postav, ale není to natolik do očí   bijící jako třeba v Human Centipede.
Co k   tomu říct? Není to pěkný ani líbivý film,   nevím, jestli budu mít někdy chuť se na to   dívat znova (spíš ne) ... ale rozhodně je   zajímavý, skvěle natočený a vyvolává celou   řadu pocitů, které vám na dobré náladě   nepřidají. A to se musí ocenit.
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.9.2013
MUČEDNÍCI

Většina lidí odsuzuje násilí a   většinu lidí stejně násilí chtě nechtě   přitahuje. Když ne v reálu, tak aspoň ve   filmech a hororech. I tyto filmy mají své   příznivce. A občas se ze zpráv dozvíme, že   někdo někoho zavře do sklepa, aby si měl s   kým hrát…

Film Mučedníci bývá hodnocen   jako velmi zdařilý. Nevím, neumím to asi   objektivně posoudit. V každém případě mi   připadal poslepovaný z několika příběhů i   žánrů. První část o holčičce, které se   podařilo utéct, její pocity viny a   balancování na pokraji šílenství spolu s   touhou po pomstě, byla docela hezkým dramatem.   Samotný akt pomsty je poctivě řemeslně   zpracovaný horor. A vyústí do závěrečné   fáze morálním poselstvím: každý dobrý   skutek bude po zásluze potrestán. Poslední   část, kdy jsou „vysvětlovány“ pohnutky,   které vedly v tomu, co jsme viděli, jsou zas jen   obecnou kritikou fanatismu. A přitom je to tak   prosté. Stará paní nám to ukázala hezky a   názorně: nikomu nemůžeš věřit. Moudrá to   žena, konečně ji napadlo, jak svou touhu po   vědění naplnit. Jen škoda, že jí to trvalo   tak dlouho, než jí to došlo.

Pokud si snad   tvůrci filmu myslí, že filmem někoho odradí   od podobných pokusů, měli by stařenku co   nejrychleji následovat. Ale třeba se někdo   dostatečně u(spo)kojí jen tím, že podobné   hrůznosti prožije hezky v křesle a teple domova   a nebude je chtít zkoušet na vlastní kůži,   resp. na kůži někoho jiného. Fakt je, že   film měl atmosféru a napětí se hezky   stupňovalo a v momentě, kdy už jsem to   nečekala přišel neobvyklý zvrat. Po této   stránce není filmu co vytknout, ale nemyslím   si, že existuje nějaká potřeba a nutnost   natáčet podobné zrůdnosti.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2013
WARNING:Jen pro otrlé!!
Dost nechutný a ujetý snímek, který krví a   násilím nešetří!! Je vidět, že Fracouzská   (někdy koporodukční) vlna násilných a   ujetých filmů nevysychá a má stále co   nabídnout. Moc jsem nepochopil, oč má jít, ale   děj zde není asi podstatný. Pro slabé povahy   to rozhodně není. Podobné filmy jako:   Zvrácený, Fuck me, Noc S Nabroušenou Břitvou,   Ils, Uvnitř atd. nejsou stravitelné pro   každého.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Rozjezd slibný, brokovnice u snídaně za deset   bodů, pak stále alespoň osmibodové tempo,   sympaticky chroptící zrůdička čím dál   úspěšněji zraňující (která nezmizela ani   přes použití zmiňované brokovnice,   pochopitelně) až po celkem očekávatelné   podříznutí... kdyby tady v půlce film skončil   s nějakým tím objasňujícím dovětkem co a   proč ( k tomu by se dala využít celá druhá   půlka filmu sestříhaná do 5, max. 10   úderných minut) tak zachrochtám blahem a na   Martyrs 2 popadnu spacák a půjdu ležet frontu   již den předem. Ale bohužel tvůrci filmu se   rozhodli to celé posrat ... a to se jim podařilo   kvalitně a z velké výšky ! Nejprve udělali z   Anny totální lamu bez špetky pudu sebezáchovy,   pak ji šoupli do sklepa a začali děj natahovat   jak gumu u spartakiádních trenýrek... Pak už   mě nedokázali šokovat ani znechutit, ba dokonce   ani ve mě vzbudit špetku té zdravé úchylné   zvědavosti. Bylo mi čím dál víc fuk, co jí v   tom sklepení provedou (a že jim nijak moc ani   fantazie nesloužila...), táhlo se to jak smrad   až po finále. V tom okamžiku už byl film na   kvalitativní úrovni ODPAD. Takže   zprůměrováno je to za slabých 5 bodů. Aspoň   že ta bába to na konci rozsvítila, když se   zhasla ...
Albertosaurus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Roztomilý filmeček, který rozhodně neztrácí   dech po celou dobu stopáže. Právě naopak, on   ten dech nabírá stále víc a když už si   říkáte, že to celé musí prasknout pod   náporem klišé a nudy, přířítí se další   dějová klička a hodí Vás do dalšího,   ještě horšího, levelu. Co na to říct.   Prvních 40 minut jsem měl chuť film vypnout a   hodit ho do regálu mezi umouněné   psychothrillery bez špetky originality a   autorské invence. Pak se ale něco stalo. Snímek   začal být strhující a rozjížděl se do   krvavého a obskurního finále s takovou vervou,   že ho zkrátka nešlo vypnout. Na konci mě   vyflusnul jako zmačkanou trosku bez špetky   optimismu a naděje. Sledování tohohle dílka je   utrpení, ale na druhou stranu dokáže potěšit   jak inovativně a nekompromisně to utrpení   zobrazuje. Francouzů se bojím čím dál tím   víc, pan Aja má silnou konkurenci.
anetaaneta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.4.2011
Na horor to byla pecka! Kam se na to hrabe Hruh   nebo Nenávist. Tedy jen v té první   části...Pak už se to ubíralo někam do   nechutnosti a ještě několik hodin po filmu na   to musím myslet. Fuj. Režisér musí být docela   zvláštní týpek natočit takový humus. Přeci   jen Saw má nějakou myšlenku, ale tohle je jen   týrání a týrání! Už bych se na to   nepodívala
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih163815minih163815U Zlaté rukavice (2019) 
Der Goldene Handschuh n
minih6378minih6378Dívka na koštěti (1971) 
Dívka na koštěti n
minih136191minih136191Instalatér z Tuchlovic (2016) 
Instalatér z Tuchlovic n
minih50980minih50980Hořké sladkosti (2000) 
Time Share n
minih28107minih28107Podfu(c)k (2000) 
Snatch n
minih66500minih66500Show Jana Krause (2010) [TV pořad] 
Show Jana Krause n
minih7567minih7567Fany (1995) 
Fany n
minih46848minih46848Nebezpečná sopka (2004) [TV film] 
Nature Unleashed: Volcano n
minih63262minih63262Smrt z podzemí (2007) [TV film] 
Something Beneath n
minih13259minih13259My děti ze stanice Zoo (1981) 
Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Martyrs (2015)

 Martyrs (2015)
Martyrs n
 
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Kevin Goetz, Michael Goetz

(remake)

Mučedníci (2008)Mučedníci (2008)Mučedníci (2008)Mučedníci (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10