Duben
ohodnotit

Obsah filmu Mstitel

 
Můžete utíkat, ale on vás stejně vždycky dožene. Můžete se schovávat, ale on si vás přesto najde. Bývalý člen speciálních jednotek a armádní hrdina Calvin Dexter nyní pracuje jako tajný námezdný žoldák, který po tragické smrti manželky a dcery vyhlásil s pověřením vlády válku zločineckým kartelům a kriminalitě. Při poslední misi se ale jeho zájmy zkříží s cíly mocné CIA a na zádech se mu rázem ocitá zaměřovač ostřelovací pušky. Z lovce se stává kořist. Ale Cal svůj boj nikdy nevzdává a navíc nemá skoro co ztratit. Panama, Washington, Bosna a Hercegovina i Jihoafrická republika, to jsou místa, kde se odehrává příběh spravedlnosti i pomsty,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2012
Od jisté doby nedělám jednu věc tady na FDb. A   to je ta, že nečtu komentáře k filmu předtím   než napíšu ten svůj. Je to kvůli tomu, aby   mě to neovlivnilo. Vím o čem mluvím, protože   se mi to v minulosti ( hlavně na začátku, když   jsem sem teprve začal chodit ) stalo. Od té doby   jsem je dávno přepsal :-).
Tady jsem musel   udělat vyjímku, protože mě zajímalo, kdo čte   Forsythovy knihy, jelikož je to můj asi nej   spisovatel a vlastním celou řádku jeho   knih.
Souhlasím s uživatelem mikee007, tedy   téměř s jeho celým komentářem, protože o   herectví Sama Elliota by se dalo polemizovat a   podle mně ten film aspoň trochu pozvedl, to už   teď ale nehraje zase tak velkou roli.
Protože   jde o to, že je skutečně pravda, že Forsythovy   knihy se čtou se zatajeným dechem a je také   pravda, že ty filmy podle nich jsou točeny na   bázi televizních filmů. Což je velká škoda,   kdyby se do těch filmů vrazilo víc peněz - to   by byla potom jiná podívaná.
Bohužel je fakt,   že Mstitel to odnesl taky. Podle mně byl Sam   Elliot dobrý výběr na hlavní postavu, ale to   bylo asi tak všechno. My, co jsme to četli,   víme o čem tady mluvíme.
Na druhou stranu, pro   ty z vás, kdo to nečetl tento film nebude vůbec   špatný. Potom je pro vás taky lepší, že jste   nečetli knihu.
Je smutné, že některé filmy   podle knih nikdy pořádně nevystihnou to, co   autor napsal. U jiných ( samozřejmě tam kde   jsou na to prachy ) jsou to trháky - např.Šifra   mistra Leonarda, ale to už bych moc odbočoval.   To už by byl tak námět na diskusi.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Dávám šestku a řeknu vám proč.
Frederick Forsyth je jeden z nejlepších a   nejúspěšnějších spisovatelů   současnosti.Každá jeho další kniha se   automaticky stává bestsellerem. A nutno   říci,že po zásluze. Forsythovi knihy vás   chytí, protáhnou vás napínavým příběhem a   vyplivnou vás na konci s pocitem,že jste byli   při tom.
Což se často nedaří ani   filmařům.
Nicméně Forsythovi knihy (pominu-li   dvě zpracování "Šakala") jsou na   rozdíl třeba od Toma Clancyho (a jeho Jacka   Ryana) dosti opomíjeny. A když už se nějaké   zpracování zrodí,je to "jen"   televizní film.
A to je na "Mstiteli"   bohužel vidět. Tam kde fanoušek knihy čeká   akci a vzpomíná,jak se v knize královsky bavil   a bál se o hrdinu,to režisér snímku Markowitz   (který zatím televizní tvorbu neopustil a já   tak nějak tuším,že ani neopustí) vždycky   nějak "zašmudlá" a je po akci,je po   napětí. Některé důležité motivy   zmizely,nebo byly potlačeny,což nepovažuji ani   tolik,jako nutnost vzhledem k délce filmu,jako   spíš aroganci a diletnství scénáristy.
Sam   Elliot je vzhledem k popisu v knize velice   slušná volba. Charizmatu má na rozdávání a   fyzické schopnosti na úrovni. Jiná věc je,že   to není moc dobrý herec. Na začátku nasadí   obličej a ten mu vydrží až do konce,přičemž  
z obrazovky téměř nesleze a celý film na   něm stojí.
Ale abych jen nehanil. Zklamání je   hlavně z toho,že film se knize kvalitou ne   nerovná,ale ani nepřiblížil. Jinak je to   celkem slušný film.Taková šestka...
Angelika2808
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Obětujeme válečného hrdinu...
... abychom zachránili válečného   zločince?
Drsný příběh pomsty vietnamského   veterána, který vezme spravedlnost do svých   rukou. Na začátku filmu jsme svědky popravy   tří zločinců, kteří zavraždili dceru   právníka (a bývalého vojáka) Dextera. Také   krvavé krutosti válečného konfliktu v Bosně a   Hercegovině dostávají osobitější ráz, když   mstitel najde v odpadní jímce ostatky klientova   syna, jeho znásilněné přítelkyně a několika   dětí, kterým vezli humanitární pomoc.   Tragédii umocňuje fakt, že toto zvěrstvo mají   na svědomí bosenští vojáci a také vysoce   postavený politik z Pentagonu ví a tají   mnohé...
Víc než průměrný akční snímek,   kde je kupodivu hlavním hrdinou prošedivělý   postarší veterán- příjemná změna oproti   (téměř) vždy mladému a drzému hezounovi.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Román Fredericka Forsytha Mstitel je skvělá   kniha a je poměrně obsáhlá. Televizní   zpracování se Samem Eliottem v hlavní roli je   samozřejmě hodně zkráceá verze, ale přesto s   jedná pro toho, kdo nezná literární předlohu,   kvalitní, dobře natočený akční thriller.   Snímek, který se obejde bez zbytečných   akčních přestřelek a hektolitrů krve,   určitě zaujme a doporučuji ke zhlédnutí.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39482minih39482Aeon Flux (2005) 
Æon Flux n
minih9381minih9381Jánošík I, II (1963) 
n
minih29508minih29508Pravá blondýnka (2001) 
Legally Blonde n
minih39052minih39052Román pro ženy (2005) 
Román pro ženy n
minih25905minih25905Můj nejoblíbenější Marťan (1999) 
My Favorite Martian n
minih9921minih9921Kantor Ideál (1932) 
Kantor Ideál n
minih104820minih104820Gladiátoři (2012) 
Gladiatori di Roma n
minih25519minih25519Zorro: Tajemná tvář (1998) 
The Mask of Zorro n
minih28712minih28712Lara Croft - Tomb Raider (2001) 
Lara Croft - Tomb Raider n
minih7911minih7911Sláva (1989) 
Glory n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190543
Osobností: 697828
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178271

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10