Duben
ohodnotit

Mrtvý princ [TV film]

Žánr:
Rok:
1971
Délka:
68 minut
„Romantická pohádka na orientální motivy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mrtvý princ
POZOR SPOILER!

Venku zuří bouřka a dva současní mladí lidé se ukryjí u vrat hradu. Tu se dveře otevřou a nějaký děda je zve dále. Má na sobě oděv, který se nosíval v dávné historii. Děda je ubytuje a poví jim příběh.

Kdysi tu bydlel král a neměl potomka. A hrozně jej chtěl. Jednoho dne v bouři se zde objevil starý mnich. Ten královně slíbil syna, který však měl žít jen do té doby, než by se někdo zmocnil náhrdelníku ukrytého v rybě a dal by si jej na krk. Pak bude po něm.

Stalo se jak mnich řekl. Královna měla syna Jana. Což ovšem hnětlo sestřenici. Ta, když princ vyrostl v mládence, mámila z něj jeho tajemství života. Ten to zase vymámil z matky. Sestřenka tedy simulovala nemoc a byla „vyléčena“ onou rybou. Princ pak „zemřel“. Sestřenka však byla více a více na nervy a ráda by se stala královnou. Starý, tehdy ovšem mladý, sluha zjistil, že princ v noci mrtvý není. Král pořádal bujaré zábavy a prchající doktor, který „léčil“ sestřenici mu zjevil tajemství ryby a náhrdelníku. Nu a on ihned zahájil kroky k princově záchraně. Pokusil se sestřenici náhrdelník ukrást, ale akce se nezdařila. Pak se tu objevila princezna Miroslava, což by mohla být ta dívka, která se musí do prince zamilovat, náhrdelník získat a musí jej hodit zpět do vody.

Akce pokračovala za přispění dalších služebných. Princezna Miroslava ji uspala a náhrdelník šlohla. Pak jej hodila do vody. Následovala cesta ke králi. Když se mu ukázali, zmizeli. Nikdo je nikdy už neviděl. Sestřenice byla vsazena do věže.

Stařec dovypráví svůj příběh a vyprovodí oba mladé lidi z hradu. Ti se jmenovali Jan a Miroslava.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Mrtvý princ
Příběh prince, jehož život je zakletý v náhrdelníku, ukrytém v útrobách ryby, je plný dramatického napětí, úkladů a osudových předpovědí. Mladému zamilovanému páru, který našel před zuřící bouří útočiště na zámku, ten pohádkový příběh vypráví zámecký kastelán a všichni tři se stávají jeho aktéry.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

59 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:20 - 14:05

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

69 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

4 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190543
Osobností: 697828
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178271

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10