Duben
ohodnotit

Mraky nad L.A.

Right at Your Door

Další název:
Forearm Shiver
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
96 minut
„O toxickém spadu, hermeticky uzavřeném domě a zoufalé manželce přede dveřmi.“

Komentáře k filmu Mraky nad L.A.

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.8.2023
Jak to na mne zapůsobilo?   Jako další z řady   podprůměrných, naprosto   zbytečných filmů na   stokrát či tisíckrát   obehrané téma! Přestože   druholigové obsazení bylo   posíleno o několik známých   jmen, ničemu to nepomohlo a   herecky je to stejně mizerné   jako celý film. Tenhle film   se dá doporučit jen někomu,   koho nemáte rádi   popřípadě někomu, koho   chcete zkusit pořádně   naštvat!!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2015
Takovýto námět už byl   zpracován mnohokrát a to jak   ve filmové, tak i v   seriálové podobě. Dějství   si pohrává s událostmi   kolem náhlých výbuchů   někde v centru města a s   postupnou ztrátou svobody   vlivem karantény bez   poskytnutí alespoň   nějakých informací o tom,   co se vlastně stalo.   Atmosféra plná strachu   postupně nabírá na   intenzitě a končí naprostou   beznadějí. Vše je   prezentováno pohledem jednoho   člověka, který bydlí   daleko od centra výbuchů.   Ten se sice z rádia dozvídá   co se kde právě děje, ale o   blížící se hrozbě neví   stále nic. Padající   toxický spad, uzavírky   národní gardou, náhlá   karanténa, nemocní.   Povedená jednoduchá filmová   ukázka toho, co by se mohlo   někdy v budoucnu v době   hrozeb terorizmu klidně i   stát.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2013
MRAKY NAD L.A.

Mraky nad L. A. je velmi   komorní drama mladého páru   na pozadí nečekané   události. Film je netypický   svým pojetím jaderné   havárie a zaměřením   pozornosti mimo centrum   katastrofy. Tváří v tvář   krizové situaci se zaměřuje   výhradně na osud jediné   rodiny.

Kdo   čeká typický katastrofický   film plný trikových   záběrů hořících měst,   padajících budov a   umírajících obětí, bude   nutně zklamán. Hlavní téma   příběhu je sice o tom, že   ve městě vybuchla bomba, ze   které se teď šíří   toxický spad po celém   městě, ale tato událost je   jen výchozím nastavením   příběhu. Lidé jsou   rozděleni na ty, co jsou   doma, a na ty, co byli v době   výbuchu venku a jsou   kontaminováni. Lidé z venku   jsou hrozbou pro ty, kteří   byli chráněni před vlivy   venkovního prostředí.

O dění venku   jsme informováni pouze   prostřednictvím rádia.   Jednoduchý příběh ukazuje   na osudu jednoho páru   všechny možné dopady tohoto   činu. Muž, který zůstal   doma, nejprve zoufale shání   svou ženu, aby zjistil, kde   přesně vůbec je a jestli je   v pořádku. Svoji ženu   marně hledá, cesty do centra   jsou uzavřeny policejními   zátarasy a tak mu nezbývá   než se vrátit domů. Na   doporučení z rádia   hermeticky uzavře dům.   Nejhorší je ten pocit   nejistoty, nevědomosti a   bezmocnosti ovlivnit nastalé   události. Manželce se   nakonec přece jenom podaří   dorazit domů, ale nachází   zamčené dveře. Zoufalá   žena zůstává venku přede   dveřmi a diváci už jen   sledují jak se rozvíjí   drama lásky, odpovědnosti a   svědomí. Jak těžké je   nechat manželku napospas   venkovním toxickým spadům.   Sledujeme vnitřní boj muže   o to, co je správné. Muž   navíc přebírá odpovědnost   i za souseda, kterého vzal   pod svou střechu. Žena se   zase věnuje malému chlapci,   který je venku, protože se   bál sám doma. Oba manželé   nakonec společně   vymýšlejí, jak zapeklitou   situaci vyřešit. A pokud si   myslíte, že se z toho   nakonec oba šťastně   dostali, nenechte se mýlit.   Pocit, že jste doma v   bezpečí, nemusí být nutně   správný a karty se mohou   lehce obrátit…

Příběh má trošku   politický podtón, nikdy   nevíme dne ani hodiny a   hrozba teroristických útoků   je stále reálná. Strach a   pochyby jsou emoce, které   tento film ukazuje naplno a   bez obalu. Divák je zaskočen   silou prožitku reálného až   hmatatelného strachu z   neznámé situace, kdy   nefungují telefony, chybí   základní informace, nikdo   neví co má dělat a co je v   té chvíli nejlepší.   Přestože se film odehrává   prakticky na jednom místě, v   uzavřeném domě,   nepostrádá určité   napětí. Jenže atmosféra   bohužel není tak silná, aby   vydržela utáhnout celý film   až do konce. Ještěže ke   konci děj vygraduje k docela   nečekanému a drsnému konci,   v němž zůstanou otevřené   dveře jenom pro někoho.

Mraky nad L. A. je   hodně atmosférické dílo s   velmi dobrým záměrem,   který ovšem nepřekročil   vlastní stín. Načrtl   spoustu otázek, na které   nedokáže přinést žádné   odpovědi. Nápad zůstal   utopen ve spoustě mnohdy   zbytečných řečí a   nečekaný, zajímavý a   překvapivý závěr již   nekázal zvrátit celkové   hodnocení.
lucy.v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2010
Očekávala jsem stereotypní   katastrofický film, ale   nakonec to bylo úplně jinak.   Příběh se téměř celý   odehrává v jednom domě.   Film působí spíš   psychologicky a je tam   krásně vidět, co s lidmi   udělá panika a strach ze   smrti. Neočekávaný zvrat na   konci filmu byl hustej.   Možná až moc vygradoval.   Ale oceňuji myšlenku a   nápad! Problém je v tom, že   tento film lze vidět jen   jednou. Pak už ztrácí ten   smysl, když vím, jak   dopadne. Ale přesto hodnotím   výborně!
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Slušně rozjetej začátek,   ale bohužel, jak už to   bývá, tím to hnedka taky   končí. Velmi brzo se film   změní v naprostý dějový   stereotyp o ničem.
davidek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Nemohu hodnotit moc vysoko,   protože mi to připomíná   béčkové filmy a přitom to   má být hodně drsný   thriller, ale dvakrát jsem u   filmu usnul. Možná právě   když jsem zabral, tak se   něco přihodilo, ale   nemyslím si to.
Etymon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Nevěděl jsem co od tohohle   filmu čekal, dokonce jsem o   něm nevěděl dokud mě   nezaujala hezká krabička v   půjčovně. Už ze začátku   mě to upoutalo a celý film   neztrácí na intenzitě. Jak   se blíží konec.. 10 minut i   s titulky začínal jsem být   vnitřně naštvanej že   uvidim další neuzavřenej   konec. Naštěstí opak byl   pravdou, nečekaný konec,   dobré herecké výkony a   přes minimum exterieru i   interireru jak v nějakém   sitcomu, nic mi nechybělo.   Dobré, fakt jo
kara.lol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Skvělý a hlavně docela   napínavý film, kdy se   modlíte, jak to všechno   dopadne, a hlavně jestli   dobře. No, u tohoto dílka   mě konec teda opravdu   překvapil.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Kvalitní a napínavý   příběh, zajímavé podání   katastrofy s nečekaným   závěrem. Přesvědčivé   herecké výkony slušných   herců.
Cardigan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Dalsí z filmu, který   ukazuje, jak je Amerika   posedlá teroristickými   útoky. RAYD je   nízkorozpoctový film, který   profituje dobrým hereckým   výkonem Roryho Cochrana.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50873minih50873Zločin v obrazárně (1984) [TV inscenace] 
n
minih15599minih15599Peklo Manitoby (1965) 
Die Hölle von Manitoba n
minih66974minih66974Jezero 3 (2010) [TV film] 
Lake Placid 3 n
minih6378minih6378Dívka na koštěti (1971) 
Dívka na koštěti n
minih47034minih47034Street Kings (2008) 
Králové ulice n
minih49476minih49476Trampoty vodníka Jakoubka (2005) [TV film] 
Trampoty vodníka Jakoubka n
minih47692minih47692Několik životů (1985) [TV inscenace] 
Několik životů n
minih43600minih43600Highlander 5 (2007) 
Highlander: The Source n
minih28798minih28798Fotr je lotr (2000) 
Meet the Parents n
minih19683minih19683Stín vlka (1992) 
Shadow of the Wolf. Agaguk n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10