Duben
ohodnotit

Moskytiéra

La mosquitera

Další název:
The Mosquito Net
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
95 minut

Komentáře k filmu Moskytiéra

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2012
To, co na začátku vypadá   jako tragikomický obraz   jedné naprosto šílené   katalánské rodiny, za kterou   by se nemusela stydět ani   řecká kinematografie, vám v   průběhu filmu bude připadat   stále více normální.   Svérázné řešení   osobních i rodinných krizí   a hledání východisek   režisér zakomponoval do   pestré galerie postav, z   nichž každá aplikuje trochu   jiný přístup. Život má s   komárem společné to, že   dokáže pěkně bodnout,   žádná moskytiéra proti   němu však neexistuje.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2013
Sedm psychopatů onehdá -   břídilové! :-) Nevím, jak   správně uchopit výzvu, o   kterou se snímek pokouší,   ale v podstatě na něm není   nic nenormálního, v životě   je možno zajít, kam až si   dovolíme a vše zde   zobrazené se může stát,   každý si svoje traumata   léčíme po svém a dovedeme   si svou terapii racionálně   obhájit - třeba   zásadovostí, s kterou matka   vychovává dítě, aniž by   tušila, že mu svými   metodami ubližuje   neporovnatelně více, než   kdyby ho pleskla přes zadek.   Chladně vykalkulovaná a   bizarní, přesto zajímavá   studie lidského soužití.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2012
Španělské Smukke Mennesker
Líbí se mi název   filmu,protože je to názorný   příklad toho,že takovou   moskytiéru mají lidé před   dveřmi domu,kde ostatní   nevidí jejich pravé   já.Moskytiéra je tak trochu   filmem o hledání   spřízněné duše a   mezilidských (potažmo   rodinných) vztazích.V tomto   snímku nejsou všichni až   tak "normální",jak   by se na běžnou rodinu   slušelo.
Film mi   hodně připomíná dánský   snímek Smukke   Mennesker,jenomže v dánském   snímku šel děj do   větších extrémů a přitom   nekřečovitě a paradoxně mi   přes všechny ty povahové   anomálie byly dánské   postavy o mnoho   sympatičtější,než tomu   bylo v Moskytiéře.I závěr   filmu (společné stolování)   měla Moskytiéra se Smukke   Mennesker stejný.Zatímco ale   v Moskytiéře vše tak nějak   vyšumělo do ztracena bez   nějaké pointy nebo faux pas   (čekal jsem třeba nějaký   zvrat u mlčící paní,nebo   příchod mladého   milence),tak v dánském   snímku jsem na konec koukal s   otevřenou hubou a to se ani   moc nemluvilo.
Líbil   se mi herec Eduard   Fernandéz,který stejně jako   v Argentickém snímku   Metoda,zahrál svůj part v   tradiční bílé košili,   výborně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

01:25 - 01:50

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Žiješ jenom 2x

01:25 - 01:50

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:40 - 02:25

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:05 - 02:00

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10