Duben
ohodnotit

Mortal Instruments: Město z kostí [2k digital]

The Mortal Instruments: City of Bones

Další název:
Nástroje smrteľníkov: Mesto kostí (SK); Chroniken der Unterwelt - City of Bones
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
12.9.2013
„Dva světy se střetnou.“

Komentáře k filmu Mortal Instruments: Město z kostí

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2015
Kdyby si autoři odpustili to   nablblé love story s   následnou hádkou, nemuseli u   mne ztratit tolik na   hodnocení. To si mohli nechat   do něčeho jiného. To to   fakt musí nacpat do   kdejakého filmu? To už   můžu rovnou čumět na   telenovely. No, tak jsem se   vyvztekal, ale té scény je   fakt škoda, protože jinak   film moc hluchoty neměl,   naopak, mělo to až do té   chvíle spád i napětí. Pak   se to do svého tempa vrátí   a v podstatě to v něm   setrvá. Efekty jsou   skutečně na úrovni a mile   překvapily i nápadem.   Bohužel mi ani jeden z   hrdinů nepadl do oka, takže   tam je to u mne slabší.   Něco ve snímku nebylo   dokončeno, lze tedy   očekávat pokračování? S   některými dialogy to bylo   opravdu na hraně, ale pokud   se naučíte nevnímat blbiny,   dá se to překonat. Celkově   tedy u mne filmík moooooc   dobrý a jistě mrknu znovu- A   to fantasy nějak moc   nemusím.2015110712303/13015
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2014
Co a to říct,je topodle   pohádky a taky to pohádka   je... fakt! Já mámtohlenco   tantasy ráda,proto jsem taky   před lety četla předlohu a   musímříct, že narozdílod   mnoha jinýchděl, toto není   nijak zašmodrchané a   hluboké..
Na rozdíl   od knihy,kde si matně   pamatjizápletku v Městě z   kostí, tady se nic takového   neudálo- no, já chápu, že   se něco musí vynechat, ale   nevím, proč po tom tedy   pojmenovávají celý film -   po půlminutě ve filmu?!?
Jako vždy jsem si   představovala hlavní   protagonisty jinak - snd jen   rodičové a Luke sedí, ale   to je tak už klasika.. faktem   je, že mě žádný z   představitelů nijak   zvlášť nelezl na nervy a to   se taky počítá. Celkově   bych řekla,že herecké   schopnoti v novýchfantasy   filmech jsou na vzestupu (ne   teda, že by bylo moc co hrát   :o) )

Pro   příznivce žánru fantasy   doporučuji (i když ze mě   mluví trochu knihomolská   nostalgie a znalost celého   příběhu), pro pohádkáře   myslím taky dobré...   ostatní snad nebudoumoc   držkovat a vezmou to jako   oddechovku.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2014
Akčnější Twilight a   hlavně živější. Oproti   Kirsten je Lily daleko   životnější, má   zajímavějšího partnera a   ostatně i rodiče. Trochu mi   unikala pointa, kdos je kdy s   kým a odkdy, zaujalo mě, že   vlkodlaci, kteří jsou pro   upíry (viz Van Helsing)   životně nebezpeční, tady   nedokážou rozkousat pár   démonů. Scény ve tmě   špatné - nechat bojovat ve   tmě sklepa tmavé vlkodlaky s   černými démony, tak to   sorry, netroufám si tvrdit,   co všechno mi uniklo,   protože to fakt nedám.   Obecně všechny scény byly   hodně tmavé a ty v Institutu   nejhorší. Musím si počkat   na pokračování, chybí mi   dořešení spousty otázek -   kdo je Magnus, proč najednou   Hodghe obrátil a nevěřím v   sourozenecké vztahy, maminka   se určitě někde spustila a   není to jen tím, že jí   hraje Lena Headey (narážím   na Hru o trůny:-)
Obočí Lily, jak již   bylo zmíněno níže. Ano, v   některých scénách by   neškodilo trochu protrhat.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2014
The Mortal Instruments: City of Bones
Jako knižní příznivec jsem   se s Nástroji smrti sice   setkala, ale nečetla jsem je,   což se změnilo po   shlédnutí Města z kostí.   Já mám fantasy ráda a tohle   fantasy se liší od těch   ostatních, samozřejmě   najdete zde upíry či   vlkodlaky, ale není to jeho   hlavním příběhem, tady   jde o lovce stínů. Při   zjištění, že film má   okolo 2 hodin jsem se malinko   zhrozila, ale přiznám se,   že jsem hltala všechno od   začátku až do   závěrečných titulků.   Zjistila jsem, že jsem se   vrátila do svého   pubertálního období, které   mě opustilo před mnoha lety   a já s napětím sledovala   vztah Jace a Clary. Byla jsem   i poměrně překvapená tedy   až po přečtení knihy, jak   je film s knihou shoduje, tedy   samozřejmě na několik málo   výjimek a na samotný konec,   ale jinak dlouho jsem se   nesetkala s takovou   podobností.
Jamie   Cambell Bower je bezpochyby   zajímavý a do role Jace se   prostě hodí a už si   nedovedu v téhle roli   představit někoho jiného ,   i když jsem měla ze   začátku trochu pochybnosti.   Lily Collins já mám ráda a   takhle role jí sedla stejně   jako Jamiemu. Takže se ze mě   stal zarytý fanoušek   Nástrojů smrti a   samozřejmě především   zamilovaného páru Clary a   Jace
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2013
Vlčice a démoni.....
Proč já stále neodolám   snímkům, které jsou určeny   náctiletému publiku? Asi   proto, že mám tajemno a   fantasy rád, ale ne takhle   zmrvené. Tohle je zaměřeno   na jinou generaci, než jsem   já. Pač kdo jiný může   vrnět blahem u takových   jednoduchých a hloupých   blbostí, než puberťák?   Když to nejsou upíří,   vlkodlaci, zaklínači nebo   čarodějnice, tak jsou to pro   změnu lovci démonů. Tady   jsou lovci těžcí metrouši,   potetovaní, nagelovaní a   vystajlovaní, ale asi mají   působit děsivě a zároveň   sexy, aby pubertální   holčiny v kině vrněly   blažeností. A hlavní a   nejmocnější čaroděj je   gay, proč tohle sem motají?   A to co mě drásá už   dlouho? Proč někdo konečně   neřekne Lily Collins, že   huňaté vlčí obočí se už   dávno nenosí. Kdyby tu   hrála vlkodlačici tak   mlčím, ale ona mě tím   obočí děsila už ve   Sněhurce a v Abduction :-D!   Začátek vypadal slibně, ale   pak se rozjelo jedno   chaotické klišé za druhým.   Za mě 60%
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2017
Po prvních minutách jsem to   chtěla vypnout s pocitem, že   jde o   "fantasmagorii" pro   mladou generaci diváků. To   druhé je sice pravda, ale   potom ještě nemám asi dost   okoralou duši, protože jsem   zůstala a sledovala dění. A   líbilo se mi to a mnohem víc   než jsem čekala, takže   určitě musím chválit   herce, kteří si filmování   zaručeně užili. Výborné   byly v tomto snímku trikové   efekty a v neposlední řadě   taky krásně   vyfantazírovaný příběh s   otazníkem na konci.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.12.2015
Akční fantasy z amerického   velkoměsta šité pro   pubertální mládež. Hezký   hlavní hrdina i hrdinka (i   ten třetí kazišuk do party)   je základ úspěchu. Pro   děti. Ostatní jistě   vyžaduj kromě akce i   nějaký příběh a jeho   srozumitelné vyprávění,   ale to už bych chtěl od   tvůrců příliš.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.4.2017
Blahoslavení chudí duchem
Nástroje smrti, no vslutku to   dokoukat byla celkem dřina   smrtelná. Žánrová   patlanina naroubovaná na love   story trojúhelník bez   rozdílu pohlaví.Upíři,   vlkodlaci, démoni si směle   rozdávají rány u brány do   jiné dimenze jak vystřižene   z filmu Hvězdná brána.   Lovci stínů , potomci   Templářů kteří kdysi ve   svaté zemi objevili grál a s   ním i anděla co ho naplnil   krví a dal jimdlouhověkost,   používají svítící   propisky kterými si dělají   "sexy" tetování   jsou modernizovaní   čarodějové z Bradavic   kteří měli jen pochybné   hůlky.Prostoduchý scénář   kdy snad jedinou neznámou je   dodávání dalších a   dalších zbytečných postav   na scénu .Počítačové   triky spíchnuté někde   amatérským spolkem   důchodců začínajícím s   IT.Herci nesympatiční kdy   hlavní lovec stínů je   doslova odpudivý   element.Adolescentní výtvor   bez šarmu a vkusu pro velmi   nenáročné publikum kterému   stačí trocha popkornu a   kérka někde za uchem.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2014
MORTAL INSTRUMENTS
Keby film nebol od 13 rokov a   bolo by tam menej milostnich   scen a par litrov krvy naviac   tak je to dokonale. Takto ma   potesil len posledny suboj v   hrade a efekty.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2014
Mám rád temný fantasy, ale   tohle mi přišlo jak kopírka   Stmívání. Bylo to trochu   akčnější a neodehrávalo   se to v Prdelákově, ale v   New Yorku, ale jinak to samý   - upíři, vlkodlaci, jedna   holka na dva kluky atd. Herci   hráli jak leklý ryby a   dialogy měly fádní úplně   stejně. Hudbu mělo ale   trošku lepší Stmívání,   naopak mortálisti měli víc   zajímavých momentů   podepřených dobrýma   efektama.
leunka592
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.1.2018
Film je podle knižní   předlohy, kterou jsem sice   nečetla, ale protože se   dívám na seriál   Shadowhunters (který je   natočen podle stejné   předlohy) a docela se mi   líbí, tak jsem se chtěla   podívat na další   zpracování. Něco málo bylo   co se efektů týče lepší,   ale opravdu jenom málo, o   ději se ani vyjadřovat moc   nebudu. Chápu že zpracovat   celou knihu do jednoho filmu   není zrovna jednoduché, ale   i tak to mohli podat trochu   srozumitelnějším způsobem.  
Pokud vás zajímá   takové téma, jako jsou   upíři, vlkodlaci, víly,   čarodějové, doporučuji   spíš seriál :-)
Lusa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Co vzejde z toho, když   spojíte Stmívání, Harryho   Pottera, Desáté království   a Indiana Jonese? Město z   kostí, alespoň mě to tak   přišlo, i když na tohle se   narozdíl od Stmívání dalo   koukat, ale čekala jsem podle   traileru něco lepšího, i   když byl řekla, že to byl   spíš průměr. Uvidím zda   dám šanci dalšímu dílu,   na to mě to moc ze židle   nezvedlo.
Spoiler
Celkem jsem to nepochopila   s tou   "čaroděnici/démonem&qu   ot; z jejich domu, proč jí   dávala ty karty jako dárek a   proč když je pro démony   hudba utrpením, má doma   klavír?
A jakmile   řekli že to jsou sourozenci,   prostě jsem se musela smát,   to je jak telenovela.
Anksa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Kniha byla opravdu výborná,   takže se trochu bojím, aby   mě filmové zpracování   nezklamalo.
Jelikož   knižní zpracování má   celkem tři části, zajímalo   by mě, jestli se dočkáme i   tří filmů.
zeus12xy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2014
Už jsem prostě na tyhle   filmy velká,no. Být mi tak o   150 let méně, byla bych   nadšena z krásných mladých   lidí, ke všemu statečných   a moderních a s   výjimečnými schopnostmi.   Trochu bych se bála,   prožívala dobrodružství a   lásku hlavních hrdinů a   vše by mi připadalo   originální. Jenže už   jsem...ehm, zralá...a tak mi   ten blonďák připadal jak   "holkokluk" runy po   těle směšné, hlášky   nevtipné, vážnost taky   směšná, zápletka banální   a inspirovaná mnoha dalšími   filmy. Jenže pro mě a mně   podobné, film nebyl. Takže   mu není co vytknout, v   podstatě byl dobrý.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.6.2020
Feministický Harry Potter..   Žúžo nůďo....kanál 27.   Takřka nekoukatelná blbina   pro méně bystré teenagery.   Nu což, složenky se   neptají.
WESLEYová
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2014
TMI ♥
Miluju, zbožňuju jsem   prostě ujetá na knihách.   Takže to začalo u knih.   Někdo spíš film ale když   si přečtete knihu jako   první není v tom takový   zmatek.
Z Nastrojemi   smrti jsem se setkala poprvé   v časopise Popcorn. Kde jsou   ty upoutávky na filmy.   Nejdřív jsem si řekla   ježiš co to zas je atd. A   hned potom fuuuuj co je to za   kluka (myslím Jace).
Potom jsem viděla   Nástroje znovu v   knihkupectví. Přečetla jsem   si o čem to je, tedy spíš v   tom časopise ale přečetla.   Tak jsem si to koupila a když   se mi to nebude líbit tak to   prostě nebudu číst a dám   ji přyč. Hned od začátku   jsem se do toho zabrala ale   fakt zabrala :D. Prostě   úžasné. A začala jsem si   zvykat na Jace až jsem na   něm 'ulítlá' mám ho   všude.
Potom jsem se   dočetla k druhému i   třetímu dílu.
Potom   jsem si zkoukla film. Ten mě   trochu omrzel. Nejdřív mi   Jamie nešel k Jaceovi a   hlavně v knize byl   tvrdohlavější, a ve filmu   klidný a úplně jiný. Ale   potom jsem se do toho zabrala   a fajn to bylo.
Lily ke   Clary my taky jde. Co mě ve   filmu štve že mi to   připadá moc se stříhané a   potom to začne být   rychlé.
Když jsem se   na to tedy podruhé dívala s   mamkou tak jsem si pořád   říkala ať neřekne něco   takového jako 'a na to se   může dívat dvanáctiletá   holka' řekla to ale já   'jo':D
Když jsem v 1   díle četla že tam budou   nějací mlčenlivý bratři   tak jsem si je představovala   úplně jinak. Bez vlasý, bez   oký a se sešitou pusou, to   fakt ne :). Ve filmu to tak   srašne nevypadalo. V druhém   díle chci tedy vidět jak   udělají to jak budou mít ti   bratři otevřenou pusu. V   knize se mi to hnusilo. Blee.   Aby to nebylo moc   strašidelný :) a aby toho   moc neukazovali.
Na   internetě jsem si normálně   našla postavy a viděla   Jonahtana Christophera   pravýho tak jsem si řekla   proč jsem tam vůbec lezla a   mohla jsem se to postupem   času dozvědět v knížce.   :DD
Ale aspoň vím že   Clary a Jace budou zase spolu   ♥.
Knize Město z   kostí bych dala 100% a filmu   76%.
Ale jinak prostě   nejlepší takže dávám k   nejoblíbenějším filmům :D
anna2117
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Úplně úžasnej film.   Nemůžu mu nic vytknout a   hrozně se těším na další   díl v příštím roce. Z   herců my nejvíce učaroval   Jamie Campbell Bower
KajuUsS_
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2013
Téma, atmosféra,   obsazení,.. vše bylo   dokonalé.. :) konečná   " bitka " tedy nic   moc ale šlo to.. co mě ale   mrzí je to ( nwm, jestli to   je pravda, ale asi jo,   protože v druhém díle o tom   normálně mluví.. ) že   nakonec zjistí že Jaci je   její bratr.. Mě se právě   líbilo, že se potkali....   taková ta láska na prví   pohled a pak zjistí že to je   její bratr.. :/ opravdu 3 / 4   se mi líbí ale poslední 4 /   4 bych úplně smazala,   opravila, předělala :D..   škoda.. kvůli tomu konci se   mi nechce ani se dívat na   druhý díl..
kajjiik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2016
mě se líbil
Mám ráda fantasy a když je   v tom ještě nějaká   romanťárna tak se na to   ráda kouknu, akce tam bylo   dost, nenudila jsem se. Konec   je otevřený, ale když za 3   roky neudělali další díl   tak se toho asi nedočkáme   jako u jiných filmů...
Babou007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Musím říct že pro ty co   hledají fiktivní,   napínaví, romantický,   děsivý ale i vtipný film.   Je pro ně to pravé. Film   jsem ohodnotila 10 z 10.   Lepší film jsem ještě   neviděla!!!!
Stanisha
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Miluju tuhle tématiku, ale   tady toho na mne bylo moc.   Pořád se rozhoduju, jestli   se mi to vlastně líbilo nebo   ne. Na můj vkus to bylo moc   chaotické, strašně   nedořešených otázek a moc   zbytečných postav....
sojo10000
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.7.2014
něco jsem nepochopil a tak jsem si to neužil
No v zásadě nic proti.   Rozuzlení nejasné do   poslední chvíle, stejně tak   to, kdo je dobrý a kdo zlý.   Bohužel závěrečná   "bitva" v institutu   nebyla moc pochopitelná.   Proč tam proboha Valentine   otevřel tu cestu pro démony?   V čem si tím pomohl?
missionnikita
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2013
u kina v našem městě jsem   viděla, že má vyjít tento   film a ještě jsem se dostala   na předpremiéru. Film byl   skvělý a ani ne tolik   děsivý spíš vtipný.   nemůžu se dočkat   příštího roku kdy vyjde do   kin další díl. Film   doporučuji všem, kteří   mají rádi napínavé,   romantické a děsivé   komedie,
SilvieHoustova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Napínavé, žhavé a velice zamotané
Mám velikou radost z tohoto   filmu ale vytknout můžu jen   hodně lekavých scén, u   kterých se po chvíli spíš   smějete než lekáte. Pokud   jde o herce jsem maximálně   spokojená, ale slyšela jsem   hodně silný francouzský   přízvuk. Takže sečteno   podtrženo film vám vřele   doporučuji!
Yeva
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Omg, what a   "palmface" movie!   I'm sorry, if with my   reference I hurt someone's   feelings,  but it is so   difficult to keep emotions   away from the keyboard. But   seriously, if u don't get   easily carried away with   special effects that switch   off brain completely, u will   be surprised with all those   things that r missing logic!   Like u have a monster after u,   and u r making a bomb? Demons   that look like volcanic golems   are killed with fire?and my   favourite: she freezes time,   so every one is waiting for   the time to unfreeze to start   killing the demons and bravely   die in their claws??? I mean   come on! Bach was a shadow   hunter? Poor composer.   Characters Have serious   emotional problems, especially   for someone who face danger on   a regular basis. So many   contradictions,fetish and   immaturity in one movie is   tooo much. Imho not a movie   for people above 13 years old.   unless u came with ur friends   for a good laugh.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75383minih75383Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) 
Wrong Turn 4: Bloody Beginnings n
minih165256minih165256Doom Patrol (2019) [TV seriál] 
Doom Patrol n
minih9299minih9299Jak svět přichází o básníky (1982) 
Jak svět přichází o básníky n
minih124665minih124665Pošťácká pohádka (1961) 
Pošťácká pohádka n
minih58611minih58611Na vlásku (2010) 
Tangled n
minih9088minih9088Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back n
minih110808minih110808První republika (2014) [TV seriál] 
První republika n
minih9106minih9106Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull n
minih10049minih10049Kavárna na hlavní třídě (1953) 
n
minih159256minih159256Případ dvou manželek (2019) [TV film] 
Případ dvou manželek n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

The Mortal Instruments: City of Ashes (2014)

 The Mortal Instruments: City of Ashes (2014)
The Mortal Instruments: City of Ashes n
 
Žánr: dobrodružný / fantasy / akční
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Harald Zwart

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

8 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

20:00 - 21:00

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

3 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10