Duben
ohodnotit

Monstrum z galaxie Arkana

Další název:
Posjetioci iz galaksije Arkana; Dům mezi hvězdami; Gosti iz galaksije
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1982

Komentáře k filmu Monstrum z galaxie Arkana

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
argenson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Podle fotek v časopisu Kino   jsem si jako dítě myslel,   že mi něco zásadního   uniká. Nyní po třiceti   letech s klidem v duši   konstatuji, že mi uniklo   hovno.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Na námět Miloše Macourka   natočil známý jugoslávský   režisér Dušan Vukotič   rozporuplnou sci-fi komedii.   Bohužel právě žánrová   nevyhraněnost, oscilace mezi   komedií a hororem,   nadbytečný naturalismus,   ochuzuje vyznění filmu.   Triková část filmu byla   natočena u nás, v   barrandovských ateliérech,   exteriéry v okolí   Dubrovníku. Vedle   jugoslávských herců se   objevují i naši, čeští   představitelé.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Tento blábol jsem viděl v   Praze v nejmenovaným kině,   mimo dnešní realitu.Šel   jsem do kina na výborný film   a sám si říkám, ty blbe   proč na film nadáváš,   když jsi na něj čučel až   do konce. Já se autorům   omlouvám, za tvrdé sprostá   slova, chyba je na mé   straně, film jsem správně   nepochopil,když nemáš   vysoké vzdělání, co   naplat...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2016
Jedna z velmi dobrých SF   komedií, kterou sráží na   dno triky. Ty jsou ještě   „opravdové“ –   animátorské, žádné digi.   Ovšem bohužel opravdu dosti   naivní. Ale, ostatně, kdo   zná tvorbu pana Švankmajera,   tak ví. V každém   případě, pokud si je   odmyslíme, zbude spousta   zábavy a občas opravdu   silně srandovních hlášek.   Má to přímý děj, vlastně   bez hluchoty, takže nuda   nehrozí. Takové blbinky já   mohu, tak jednou za pět let.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Vskutku nepovedený film.   Nevyčítal bych mu ani tak   kvalitu trikové výpravy, ale   ten scénář, děj a dialogy.   No jedna velká hrůza.   Nepovedený film pro   milovníky československé   tvorby. Tedy tady navíc v   koprodukci s Jugoslávií.   Není to ani vtipný, ani   napínavý.
martin.stusak.9
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Krapet moralizující snímek   s Jugoslávskou koprodukcí se   stal ve výsledku tak nějak   filmovým omylem.   Scenáristická a vůbec   realizační zoufalost   postrádající veškerou   podstatu subžánru na poli   sci-fi vede k tak mimořádné   trapnosti, že se to snad ani   vyslovit nedá. Docela by mě   zajímalo, co tvůrce k tomuto   počinu vedlo. Přátelství s   Jugoslávií a s tím spojená   spolupráce nebo nutné   splnění plánu?   Každopádně je to pro   Barrandov a zvlášť pro   jinak úspěšného Miloše   Macourka ohromná ostuda.   Tento film naší   kinematografii opravdu vizitku   nedělá.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Celkem dobrý film
Zajímavé téma, setkání s   neznamými bytostmi, možná s   mimozemskou civilizací a   zajímavě zpracované -   film není tak špatný, jak   by se mohlo z některých   komentářů k filmu zdát.   Hudba výborně dotváří   děj, triky jsou na dobré   úrovni. Když se zamyslíte,   tak námět, ve kterém   spisovateli obživnou postavy   z románu, je hodně poutavý.   A to že se děj filmu   odehrává u moře a část   filmu na nedalekém ostrově,   dodává filmu na   zajímavosti. Určitá naivita   některých scén taky   působí mile, nedokonalst tu   myslím není na škodu filmu.   Filmu lze vytknout jen ten   zbytečný naturalisticky   pojatý masakr na svatbě, ten   mi do tohodle filmu nezapadá   a vystřihl bych ho.
Omnibus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Film, který jsem shlédl tak   dávno, ale i po třiceti   letech ve mě zanechal stopu   si alespoň průměrné   hodnocení zaslouží už jen   za tento samotný fakt.   Jasně, je to poplatné době,   kdy jsem ho viděl a tomu, co   vůbec bylo tenkrát v ČSSR k   vidění a s čím mohl   člověk porovnávat. Pokud   bych o tento film ještě   někdy zakopl (dost   nepravděpodobné) třeba   hodnocení změním...
mikee007
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.10.2016
Čas od času...
...televizí proběhne   nějaký český film a já si   lámu hlavu, proč že ho   neznám. A pak ho shlédnu a   pochopím, proč to tak je.
Většinou protože je tak   mizerný, že ho telky   nechtějí vysílat.
To   je i případ Monstra z   galaxie Blbákov.
Kde   začít ? Ve filmu je totiž   špatně úplně všechno. A   přitom by nemuselo být.   Autorem scénáře je Čechy   milovaný Miloš Macourek,   režie se chopil jugoslávský   tvůrce Dušan Vukotič,   držitel Oscara za animovaný   film, triky dělal   celosvětově uznávaný Jan   Švankmajer, k dispozici byli   nejlepší čeští a   jugoslávští herci, i   slušný rozpočet. A přesto   film nefunguje.
NA   scifi není dost objevný, na   horor není dost   strašidelný, na komedii   není vtipný. Jsme jen   svědky mnoha zbytečných   scén a hloupého tlachání.   Například po větě,   "všichni se svlékněme,   ať návštěvníci z kosmu   vidí, že nemáme zbraně a   myslíme to s nimi   dobře", vidíme sice   pár desítek lidí zcela   nahých, což je fajn, ale   vůbec nechápeme proč... A   podobně vykonstruovaných,   až trapných situací lze   vidět ve filmu velmi, velmi   mnoho.
Jen jednou se   mé vlastenecké srdíčko   zatelelilo blahem. To když   jedno z Arkanských monster   nápadně připomínalo   amerického Vetřelce. Říkal   jsem si, a helemese, kde se   pan Giger inspiroval. Jenže   pak jsem si uvědomil, že   Jugošsko-Český spektákl je   o dva roky mladší a tak ve   mně vzniklo podezření, že   spíše pan Švankmajer   obšlehnul americkou obludku.   Takže další mínus.
Je mi vždycky trochu   smutno, když musím takto   kydat hnůj na film, který   dal jistě soustu práce, ale   Arkanský zázrak je prostě   nekoukatelný odpad.
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2014
Film jsem viděla poprvé   když mi bylo devět let.   Takže hodnotím   devítiletýma očima, v době   kdy pro mě byla největším   horrorem pohádka Deváté   srdce a největším sci-fi   Odiseus a hvězdy.. větou   Roberte, čekáme tě na   ostrově, jsme se s bráchou   strašili ještě X let. Také   káva a mléko z prstu v nás   zanechaly hluboký dojem,   stejně jako ňadra narostlá   otci, utržená hlava,   příšera Mumu a nesmím   zapomenout na parádní   naháče v jeskyni. Bo tolik   nahoty v roce 82 nikde nebylo   a o nahatý chlapy je nouze do   dnes. Andra mi připadala   strašně krásná a film   děsivě strašidelný.   Nechápala jsem jak mohl   propadnout. No a po letech   jsem byla překvapená, že je   tam i trocha humoru a pobavilo   mě, co všechno jsem brala   smrtelně vážně. Tehdy ve   mě film zanechal hluboký   dojem a zážitek a proto   hodnotím jako by byl rok 82 a   já s bráchou tajně pronikla   do kina:-)
Gruzdej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Absolut béčko, ale scifi klasika
Výtečný film ve svém   žánru, jedna z málá scifi   komedií z českého pera. Pro   sběratele obskurností   nutnost!
Cocacolazero
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.11.2015
Tenhle film jsem viděla   poprvé před pár dny.   Vždycky jsem si myslela že   to nejhorší co   Československo vyprodukovalo   byly seriály typu Muž na   radnici.. Jak jsem se   spletla.. Je to snad   největší kravina kterou   jsem za svůj život viděla

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12411minih12411Mikoláš Aleš (1951) 
Mikoláš Aleš n
minih156515minih156515Nepřemožitelný Samson (2018) 
Samson n
minih19247minih19247Smrtonosná past (1988) 
Die Hard n
minih69222minih69222Slovinka (2009) 
Slovenka n
minih4494minih4494Botostroj (1953) 
Botostroj n
minih19258minih19258Smyk (1960) 
n
minih138770minih138770Mistress America (2015) 
Mistress America n
minih101852minih101852Všichni rodiče jsou divní (1991) 
And You Thought Your Parents Were Weird n
minih9721minih9721Joeův byt (1996) 
n
minih138627minih138627O princezně ve věži (1970) [TV inscenace] 
O princezně ve věži n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10