Jeden svět
ohodnotit

Moneyball

Další název:
Die Kunst zu gewinnen - Moneyball
Rok:
2011
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2011
„Pokus o vytvoření baseballového klubu pomocí počítačové analýzy...“

Obsah filmu Moneyball

 
Bývalý nadějný hráč baseballu Billy Beane pracuje jako manažer regionálního a špatně financovaného klubu Oakland Athletics. V poslední sezoně chyběl mužstvu k vítězství poháru jenom chloupek. I druhé místo je záslužné, jenže loni byl tým nabitý hvězdami a měl k dispozici náležitý rozpočet. Letos je peněz méně a dobří hráči jsou přetahováni do silnějších a bohatších klubů. V touze po vítězství se Billy rozhodne jít proti klasickým zvyklostem, které v baseballu platí. Najme matematika Petera Branda, který vystudoval univerzitu v Yale. Vybaveni počítačovou statistickou analýzou dospějí k neuvěřitelným závěrům a začnou najímat hráče, kteří...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Bennett MillerBennett Miller  
hraje:
Brad PittBrad Pitt.....Billy Beane [47]   
Jonah HillJonah Hill..... Peter Brand [27]   
Robin WrightRobin Wright..... Sharon [44]   
Chris PrattChris Pratt.....Scott Hatteberg [31]   
Philip Seymour HoffmanPhilip Seymour Hoffman.....Art Howe [43]   
Kathryn MorrisKathryn Morris.....manželka Billyho Beanes [42]   
Stephen BishopStephen Bishop..... David Justice [40]   
Tammy BlanchardTammy Blanchard..... Elizabeth Hattebergová [34]   
Erin PickettErin Pickett.....host v baru   
Takayo FischerTakayo Fischer..... Suzanne [78]   
Sergio GarciaSergio Garcia.....Jorge Posada   
Adrian BellaniAdrian Bellani.....Carlos Peña [28]   
Keith MiddlebrookKeith Middlebrook.....kouč Parker [43]   
Olivia DudleyOlivia Dudley.....mladá Sharon [25]   
James ShanklinJames Shanklin.....táta Billyho [53]   
Reed DiamondReed Diamond.....Mark Shapiro [43]   
scénář:
Aaron SorkinAaron Sorkin  
Steven ZaillianSteven Zaillian  
námět:
Michael LewisMichael Lewis.....stejnojmenná kniha (2003) [50]   
Stan ChervinStan Chervin  
hudba:
Mychael DannaMychael Danna  
George ClintonGeorge Clinton....."Give Up The Funk (Tear The Roof Off The Sucker)" [69]   
kamera:
Wally PfisterWally Pfister  
střih:
Christopher TellefsenChristopher Tellefsen  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Moneyball >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2015
Nevím, kde začít. Film má rozhodně dobrá a   zajímavý námět, ale jeho scénáristické a   režijní zpracování jsou nejslabší částí   tohoto filmu. Bradu Pittovi jsem jeho roli   nevěřil, ale snažil se o to se prodat.   Scénář má spoustu nezajímavých dialogů,   které by ve filmu správně být neměli. Tempo   je hodně pomalé. Myslím si, že kdyby Pitta   vystřídal Kevin Costner a režii nějaký   zkušený sportovní režisér, tak by film mohl   dopadnout o dost lépe. Tohle je nezáživná a   místy nudná slabota.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2014
Moneyball
Tak a je tu dalšia športová dráma.Príbeh   pekný a herci hrajú ako majú aj ked to nie je   nič prevratné.Za 2 hodiny som sa pobavil,zasmial   a neznudil.Na jedno pozretie dobré.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Šel jsem po tomto filmu asi hlavně kvůli   Pittovi - to nejspíš.Basseball mě totiž nijak   moc neláká, přesto mě film docela   zaujal.Zajímavá byla hlavně ta pointa -   využít nebo použít třeba i průměrné   hráče podle jejich nejlepších statistik.
Ale   hlavně - největším překvapením pro mně   osobně tady byl Jonah Hill! Já ho pořád vidím   jako - s prominutím - toho "tlustého   šprťáckého geniálního blbečka" z filmu   Bezva vejška.Tady ( aspoň teda pro mně )   zastínil svým hereckým výkonem samotného   Brada P.
A pokud tento chlapík bude mít víc   takových rolí, kde ukáže, co v něm je, tak se   asi brzo stanu jeho fanouškem tady na FDb.
Po   jeho výkonu v tomto filmu mám pocit, že ten   kluk má dobře našlápnuto stát se dobrým   hercem.
Ovšem celé toto je jenom můj názor,   za kterým si stojím, ale nemusí ho sdílet   každý :-).
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Jsem úplně mimo, co se týká baseballu a mám   x-krát menší povědomost o zákulisních   praktikách téhož. Překvapivě však nebyl   žádný z mých výše zmiňovaných handycapů   na překážku v tom, aby mně to hlava brala.   Sympaticky podáno, bez velkohubých sportovních   proslovů, přímo k věci. Nesmím ovšem   pominout to nejpodstatnější, a to hlavního   manažera - nevím, kam až si Brad Pitt nastavil   laťku, ale už teď se houpe hodně vysoko nad   hollywoodskými kopci.Je radost pozorovat každé   jeho další a nové já, tentokrát tak osobní a   blízké, že mně mimoděk prolétla hlavou   myšlenka - tak asi takhle Brada zná jeho   nejbližší okolí, tak takový možná doopravdy   je..., příští rolí však téměř jistě   změním náhled :-)
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2012
Naprosto jinak postavený film o sportu, který   nahlíží na problémy z manažerského křesla.   Čekal jsem mohutné motivační proslovy,   bičování k nadliským sportovním výkonům   nebo emotivní postřehy ze hřiště. Dočkal   jsem se mnohaminutového tlachání na jedno téma   - nákup/prodej hráčů baseballu. Po téhle   stránce zklamání, ale nevím proč - ten film   mě zaujal a bavil. A může za to herecké eso B.   Pitt, který se perfektně vžil do role B.   Beaneho. Holt ukázka velmi slušné filmařiny.
zino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Veľmi príjemné prekvapenie. Spočiatku som od   filmu so športovou tématikou, a o to viac, že   sa jedná o baseball, veľa nečakal. Ale nakoniec   to nebolo ani tak o tom športe, ale skôr sa   tvorcovia začali vŕtať v zákulisí a politike,   ktorú nadšení fanúšikovia obyčajne   nevnímajú. Na sekundu som sa nenudil. Herecké   výkony na vysokej úrovni a výborná atmosféra   len prispeli ku konečnému hodnoteniu. Veľmi   dobrý film!

PS: Brad Pitt nie je len   plagátový vysnívaný idol žien, ale on je to   aj veľmi dobrý herec!
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2012
Osobně filmy ze sportovního prostředí moc   nemusim, a než se ke mě dostanou projdou opravdu   drobnym sítem. A je vidět že skvělé   sportovní filmy se dají točit. Tenkhle je   jedním z nich, ač to ze začátku vypadá jako   obvyklý klišovitý příběh o chuďasech co   všechno vyhrajou, příběh podle skutečnosti   nasadil trochu jinou notu. Skvělé nastínění   pocitů a prožitků postav, výborné vtažení   do hry i pro laiky a přitom dost odborně,   kvalitní herecké výkony(myšleno do posledního   komparzisty) a nápaditý scénář.
Oddychový   ale i zároveň náročný film, jde o to jak se   na něj díváte.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Aj keď nápad nebol celkom originálny,   spracovanie filmu bolo na vysokej úrovni. Téma   okolo politiky najímania hráčov do americkej   ligy baseballu nemusí byť pre našinca   zaujímavá, opak je však pravdou. Príbeh je   natoľko zaujímavý, že okamžite vtiahne   diváka priamo do deja zákulisných hier a   poodhalí tajomstvo okolo amerického baseballu.   Film je príjemným prekvapením aj z dôvodu   výborného rozobratia charakterov hlavných   hrdinov natoľko, že s nimi prežívate výhry,   úspechy, prehry a pády a držíte palce, aby   film skončil pozitívne. Nie je to však   rozprávka, ale drsná realita, kde na konci býva   vytriezvenie zo snov a sklamanie z neúspechu a z   nezdaru. Dobrý filmík pre náročnejšieho   diváka, pre väčšinového diváka to bude asi   jednorázová záležitosť s nedocenením   posolstva a umeleckého záberu filmu.
vdobes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Mám rád baseball, mám rád Brada Pitta, takže   rozhodně musím mít rád i tento film. Ovšem   tento snímek vlastně není jen a jen o   baseballu, ale nastiňuje situaci, do které se   můžeme dostat v kterékoliv jiné branži, i té   životní. Prostě nic nevzdávat a pokud své   ideji pevně věřím, jít si za svým   vytyčeným cílem.

Film nám místy nabídl   emoce, místy napětí, místy perfektní drama,   ovšem místy s sebou přinesl i velmi nudné a   zmatené pasáže. Nechápu proč tvůrci tyhle   pasáže do filmu protlačili, vždyť délka by   byla solidní i bez nich a na kvalitě by to jen   přidalo. Tyhle zmatené pasáže mě jen   zbytečně zamotaly do děje jako takového.  

Konec byl opravdu brilantní, a konečně jsme   neviděli klišovitý konec, ale nápaditý konec,   který vlastně zaujal mnohem více, než-li   klasické americké happyendy.
Wojta.albert
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Myslim, že 9/10 o tomhle filmu něco vypovídá.   Ačkoli podobnejch nápadů už tu pár bylo, jak   udělat za málo peněz nejlepší tým, ale   tenhle film se v provedení od ostatních přece   jenom trošku odlišuje. Nehraje si to na nic   extra. Neni tady kladen důraz na efekty a   letící míčky skrz kapky deště, ani žádný   vtipný zabijácký hlášky tu nelítaj. jak Brad   tak Jonah do té role parádně pasují a dokonce   jim to lze i uvěřit.

Spoiler: A co bych   zhodnotil jako další plus tohodle filmu, je, že   v rozhodujícím zápase to nedopadá podle   typického amerického scénáře č.17 a v   poslední sekundě zahrajou vítězný úder. Ale   celkově ten konec má velmi, ale velmi dobrej   nápad.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33372minih33372Underworld (2003) 
Underworld n
minih58185minih58185Eleventh Hour (2008) [TV seriál] 
Eleventh Hour n
minih21628minih21628Ukradená vzducholoď (1966) 
Ukradená vzducholoď n
minih133017minih133017Všude dobře, doma peklo (2015) 
Home Sweet Hell n
minih16572minih16572Poslední motýl (1990) 
Poslední motýl n
minih111930minih111930Stárnoucí gigolo (2013) 
Fading Gigolo n
minih35435minih35435101 dalmatinů II. - Flíčkova londýnská dobrodružství (2003) [Video] 
101 Dalmatins II: Patch's London Adventure n
minih26523minih26523Hvězdná brána (1997) [TV seriál] 
Stargate SG-1 n
minih80008minih80008Nedotknutelní (2011) 
Intouchables n
minih43886minih43886Ajlawju (1999) 
n


Hodnocení:n12345678910
Moneyball (2011)Moneyball (2011)Moneyball (2011)Moneyball (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10