Moje dívka Sally (1942)

Moje dívka Sally (My Gal Sal)

My Gal Sal

    Žánr: muzikál / životopisný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
V komediálně laděném filmu, ověnčeném Oscarem za výpravu, plném hudebních a výpravných tanečních čísel, hraje hlavní roli slavná americká herečka a tanečnice Rita Hayworthová, sexuální symbol 40. let. Snímek, který vznikl na námět spisovatele Theodora Dreisera, popisuje životní příběh jeho bratra Paula, úspěšného skladatele, jehož písně si zpívala celá Amerika, a slavné zpěvačky Sally Elliottové.
Příběh začíná v Indianě v roce 1890, kdy se mladý Paul Dreiser rozhodne odejít z domova kvůli neshodám s otcem. Chce se totiž proti vůli otce stát skladatelem. Zpočátku vystupuje v levných show v malých městech, změní si jméno na Dresser. Připojí se k show plukovníka Truckeeho, kde se seznámí s krásnou Mae, která mu pomáhá a stará se o něj. Jednoho dne však Paul uvidí show broadwayské hvězdy Sally Elliottové, které ho nadchne, a rozhodne se odejít do New Yorku, aby dosáhl svého vysněného cíle. Získává hudebního vydavatele, píše řadu úspěšných písní, které zpívá Sally, a během krátké doby se stává slavným. A nejen to, do Sally se i zamiluje, ale vztah to nebude jednoduchý…  Autor: Veronika42

režie:
Irving Cummings
 
 
hraje:
Rita Hayworth (Sally Elliottová), Victor Mature (Paul Dresser), John Sutton (Fred Haviland), Carole Landis (Mae Collinsová), James Gleason (Pat Hawley), Phil Silvers (Wiley), Walter Catlett (plukovník Truckee), Mona Maris (hraběnka Mariana Rossini), Frank Orth (McGuinness), Stanley Andrews (pan Dreiser), John Kelly (John L. Sullivan), Margaret Moffatt (paní Dreiserová), Curt Bois (pan de Rochemont), Hermes Pan (taneční partner), Gregory Gaye (pan Garnier), Andrew Tombes (Dorbin), Albert Conti (Henri), Charles Arnt (Janson), Nan Wynn (Sally Elliottová, pěvecký part), Henry Hebert (koncipient), Sonia Darrin (dívka ve sboru)
 
 
námět:
Theodore Dreiser (příběh "My Brother Paul" z knihy "Twelve Men")
 
 
scénář:
Seton I. Miller, Karl Tunberg, Darrell Ware
 
 
kamera:
Ernest Palmer
 
 
hudba:
Leigh Harline, Cyril J. Mockridge
 
 
střih:
Robert L. Simpson
 
 
producent:
Robert Bassler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.