Duben
ohodnotit

Mistrův syn

Zui quan

Další název:
Opilý bojovník; Jackie Chan a majstrov syn (SK); Drunken Master
Žánr:
Země:
Rok:
1978
Délka:
111 minut
„Slavný hongkongský kung fu film o nezdárném synovi mistra bojových umění, který se mění v nepřemožitelného mstitele a bojovníka proti bezpráví.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mistrův syn
Otec Wong Fei-honga je slavným učitelem bojových umění. Jeho syn je příliš nedisciplinovaný, aby se sám mohl stát mistrem. Má však velký talent a svými neustálými žertíky narušuje výuku a deptá otcova nafoukaného asistenta. Jenže každý pohár jednou přeteče a stane se tak i v případě Wong Fei-honga. Jednoho dne mladík ztluče rváče, který obtěžoval místního obchodníka. Násilníkův otec si stěžuje u mistra Wonga. Ten se rozhodne nezdárného syna poslat k jeho strýci Samovi, mistru bojových umění a učiteli neblaze proslulému tvrdostí výuky. Ačkoli se na první pohled jeví jako věčně opilý žebrák, ve skutečnosti je tím, kdo dosud nebyl poražen. Samovy lekce se vyznačují tvrdostí hraničící s krutostí. Wong Fei-hong využije první příležitosti k útěku. Jenže v lese se střetne s nájemným bojovníkem, kterého ještě nikdo nedokázal porazit. Pokořený, zahanbený a zbitý Wong Fei-hong se pokorně vrátí ke strýci a s novým odhodláním se pustí do výcviku. Ten je tvrdý, nemilosrdný a trvá několik měsíců, během kterých se Sam rozhodne zasvětit mladíka do tajemství svého stylu nazývaného Osm opilých bohů. Když má najemný bojovník zavraždit jeho otce, vrátí se Wong Fei-hong domů, aby s ním svedl velkolepou bitvu. Pokusí se otce zachránit a odčinit předchozí porážku.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Mistrův syn
V roce 1978 natočil populární herec Jackie Chan, tehdy ještě v rámci hongkongského filmu další ze svých bojových filmových hitů snímek Mistrův syn v režii Yuen Woo Pinga.

Ve městě Kanton žije majitel uznávané školy bojového umění. Každý den všichni žáci pilně trénují rozmanité styly kung fu, až na jednoho Hwanga Fei Shunga, jediného syna mistra Wonga, který si myslí, že trénovat nemusí. Pouští se proto lehkomyslně do pouličních šarvátek a neváhá se "servat" s kdekým. Otec má co dělat, aby zuřivého syna uklidnil, ale jednoho dne jeho trpělivost přeteče. Synáček se porve s vlastní tetou a tak se otec rozhodne, svěřit ho do péče věhlasné učitele sebedisciplíny.

Radana Vítková

Zdroj: Capitol Internet Publisher


Jackie Chan - muž, který v sobě spojuje Bruce Leeho s Busterem Keatonem; muž, kterému při udělování cen MTV freneticky aplaudoval Quentin Tarantino, muž, kterému dala Cinema za jeho Soukromé očko poprvé ve své historii nula %, muž, jehož Police Story Febiofest již uvedl.

Zdroj: Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Legenda o opilém mistrovi (1994)

 Legenda o opilém mistrovi (1994)
Legenda o opilém mistrovi n
Jui kuen II
Žánr: akční / komedie
Země: Hongkong
Režie: Chia-Liang Liu, Jackie Chan

(pokračování)

Jui kuen III (1994)

 Jui kuen III (1994)
Jui kuen III n
 
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Čína / Hongkong
Režie: Chia-Liang Liu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Hartheim: Nacistický zámek hrů...

12:05 - 13:05

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10