Duben
ohodnotit

Misery nechce zemřít

Misery

Žánr:
Rok:
1990
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
18.3.1993
„Chcete-li nechat hrdinku svých romantických románů zemřít, nesmíte potkat jejich vášnivou čtenářku.“

Komentáře k filmu Misery nechce zemřít

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Posedlost je nebezpečná...
Jedna z top adaptací od Kinga   se skvělou Kathy Bates v roli   psychopatky a Caanem jako   spisovatelem co se ocitl v   jejím teroru. Příběh o   nezdravé posedlosti knihami a   hrou kdo z koho je povedený.   Tomuto filmu nelze co   vytknout.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2020
Soft horror
... tedy ve srovnání s   knihou. Amputace jednoho   chodidla a palce u ruky je   nahrazena "jen"   rozdrcením obou kotníků,   místo mladého ubodaného   policisty s hlavou přejetou   sekačkou na trávu to odnese   "jen" prostřelený   starý šerif a Misery se   neobjeví ani ve snovém   oparu...... King by možná   připodobnil vznik filmů z   jeho knih k prosívání přes   síto. A i z toho, co   nepropadlo, se vybírá jen   několik valounků ryzí   kvality.
Nicméně   film se povedl a líbil se mi.   Dům jsem si představovala   méně honosný, ale do   celkové atmosféry se hodil   perfektně. No a výkony   herců netřeba opěvovat. Už   to za mě učinili jiní. :)
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2016
Misery nechce zemřít je   horror natočený podle   románu Stephena Kinga.   Režisér Rob Reiner se práce   ujal zodpovědně a dal do   toho všechny své síly a   zkušenosti. Ač to není   režisér horrorů, ale   spíše komedií, film Misery   nechce zemřít byl velmi   úspěšný ve své době a   dodnes si zaslouží veliké   uznání. Herec James Caan si   zde zahrál spisovatele,   který právě odjíždí, aby   dopsal svou knihu Misery.   Během cesty má však   autonehodu a naštěstí ho ve   sněhové vánici najde Annie   (Kathy Bates), která bydlí   nedaleko poblíž na farmě.   To, co se Paulovi zdálo jako   vysvobození a záchrana se   pro něho brzy stane noční   můrou. Herečka Kathy Bates   (Titanic) byla nominovaná na   Oscara a není to poprvé, co   se objevila ve filmu podle   Stephena Kinga. Spisovateli se   v Misery tak zalíbila, že o   ni napsal knihu Dolores   Claiborne, která byla v roce   1995 také zfilmovaná. Misery   nechce zemřít je vydařený   snímek plný neočekávaných   zvratů a situací jaké si   divák ani ve snu   nepředstáví.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2014
O literární fanynce, která   chtěla, aby se osud postavy   vyvíjel podle ní, ne podle   fantazie autora a je
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2014
Velice povedená filmová   adaptace románu Stephena   Kinga o až nepříčetném   fanatismu k románové   postavě, která se po právu   zapsala do filmových   hororových dějin. Souhra   dvou lidí je zpracována tak   přesvědčivě, že by jeden   řekl, že je to napsáno na   základě skutečných   událostí. Kathy Bates a   James Caan tu rozehrály svůj   herecký koncert, který   nikoho nechal na pochybách.   Ocenění budiž důkazem   kvality a po pravdě, která   jiná hororová adaptace toho   dosáhla. Atmosféra se buduje   pomalu, ale účelově. Vše   má svůj čas a své místo.   Napětí se nepřepíná,   přesto dokáže udržet   pozornost. Trochu to   připomíná díla Alfreda   Hitchcocka. Stejný styl   vyprávění a stejný styl   budování atmosféry. Jedná   se tedy o nezapomenutelné   dílo, které by nemělo   zůstat bez povšimnutí.
Leonid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2014
Je to opravdu velmi povedený   film. Rád se na něj kdykoli   podívám. Kathy Bates coby   Annie opravdu excelovala -   dlouho poté, kdykoli jsem ji   viděl v jiném filmu,   podvědomě jsem čekal kdy se   z ní zase vyklube ta   psychopatická ženská. Nesla   si to jako cejch.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2014
Přiznejme si, že je to dost   statické, ale o to větší   poklona tvůrcům, že to   udělali dosti zajímavé. Dá   se na to dívat i po letech.   Možná. 2012091610016/10309
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Hrůzu nahánějící film!   Scény, při kterých jsem si   mohla rvát vlasy a okusovat   nehty. Přerážení nohou,   prostřelení šerifa apod.

Prostě a   jednoduše napsáno -   drastický, autentický a dech   berou příběh spisovatele,   který se stal loutkou jedné   fanatické milovnice jeho   příběhů.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Já myslím, že Misery se   povedla.Annie Kathy Bates   řádila jak cholera. Teda to   byla nebezpečná ženská!   Měla to ale promyšlený a   divák se třás strachy ,aby   někoho podobného nepotkal.   Stephen King musel být   spokojený. Já tedy ano!
Hakamiah
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Kathy Bates si za svou roli   zcela právem vysloužila   Oscara, tak uvěřitelnou   postavu jsem dlouho neviděl a   flm vděčí za úspěch, dle   mého pohledu, především   díky výkonu této herečky.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2010
Jeden z nejlepších   filmových Kingů. Bravurní   herecké výkony, atmosféra,   která by se se stupňující   intenzitou značně vysokého   napětí dala krájet.   Nádherný filmový zážitek.
hannibanny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Četla jsem knihu a viděla   film. Prostě perfektní   námět - díky S. Kingovi a   skvělé zfilmování od pana   R.Reinera a poklona   především hlavní   představitelce K.Bates,   která svou roli zvládla   naprosto precizně. Myslím   že i pan King je   spokojen.doporucuji zkusit   oboji. já nejprve cetla knihu   a film mne nezklamal :)
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Četla jsem knihu,viděla film   a ani k jednomu nemám   žádné kritické   připomínky, kniha je ale   strašnější. Kathy Bates   má můj obdiv, protože jsem   celý film tuhla hrůzou.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Paul Sheldon je úspěšný   spisovatel, který se   proslavil zvláště sérií   knih o dívce Misery. Po   dopsání svého posledního   díla uhání svým Mustangem   z horské chaty, jenže stane   se mu nehoda. Naštěstí ho   zachrání na první pohled   milá žena Annie Wilkisová,   která je jeho „fanynka   číslo jedna“ , takže se   zdá, že zraněný muž   nemohl mít více štěstí.   Zdání ovšem klame o čemž   se Paul přesvědčí velmi   brzy a netrvá dlouho a   spisovatel nebojuje jenom o   svou svobodu ale taky o   život…Tenhle film má   zřejmě všechno, co   kvalitní filmová podívaná   mít má – má skvělou   knižní předlohu od mistra   hororů Stephena Kinga. Má   dostatečnou příběhovou   originalitu (i když   víceméně klasickej   průběh). Má prvotřídní   herce (James Caan jako   zraněnej spisovatel Paul   Sheldon je dostatečně   přesvědčivej, k výkonu   psychopatický Annie   Wilkisový pak slova ani   nestačí). Má povedenou   atmosféru strachu a taky pár   lekacích, ale rozhodně ne   levně působících scén.   Jedinej problém je teda ne s   filmem, ale se mnou samotnym   – Kathy Bates je natolik   uvěřitelná že mi běhal   mráz po zádech téměř   celou dobu a těšil sem se   až tahle povedená podívaná   skončí.A to myslim zcela   vážně, takže ocenění   herečky Oscarem za tuhle roli   rozhodně plně schvaluju...
fadomo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2010
I když se Kingovým knihám   žádný film natočený na   jejich motivy nemůže   vyrovnat,tak Misery je jedním   z filmů,který se předloze   alespoň přiblížil.   Největším trumfem byl   bezesporu skvělý výkon   K.Batesové,která dokázala   dokonalým způsobem ztvárnit   šílenou fanynku Annie   Wilkesovou. V jejím podání   působila tato postava stejně   sugestivně,jako v knize,za   což si zaslouží hlubokou   poklonu.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Tak tomuto teda říkám drama   - klobouk dolů. Už jsem to   viděl několikrát, ale když   to dávají v TV, tak se znovu   rád podívám. Určitě   doporučuju - stojí to za   to.
Kathy Bates   zahrála svou roli výborně.
Horten
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Na před jsem četl knížku a   pak jsem se podíval na film a   musim říct že   výborný...herecký výkon   Kathy Bates naprosto   nepřekonatelný.
defektos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Možná již starší film   nemění nic na faktu,že je   napínavý od začátku až do   konce.Myslím si,že právem   (aspoň u mne) patří tomuto   "dílu" nejvyšší   ohodnocení.Je to bezesporu   jeden z dalších geniálních   "hororových"   povídek Stephena Kinga.Kdo   jen alespoň trochu zná   tohoto autora mi dá určitě   za pravdu.
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Když si budete chtít pustit   kvalitní a působivý   thriller, sáhněte po Misery.   Annie Wilkesová není jen   bezduchý psychopat - její   postava je tak vykreslená a   tak přesvědčivě zahraná,   že vám způsobí mrazení v   zátylku pouhým pohledem:)   když k tomu přičteme   skvělý dabing N.   Konvalinkové a J. Bartošky,   máme z toho 10* jako   vyšitejch:)
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Když něco režíruje Rob   Reiner a je to podle Stephena   Kinga, tak je to záruka   kvality. Tohle je prostě   pecka. Napětí graduje a na   konci vás to nenechá   klidným. Pajdavost...au.
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Super, naprosto skvelej   horurek, na kterym je videt   podstiva filmarina.Taky si za   to Katy Bates vyslouzila   nominaci na oskara a podle me   pravem. Takze davam nejvyssi   mozne hodnoceni.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Co může být zajímavého a   napínavého na filmu, který   se odehrává v jediném domě   s dvěma herci, říkal jsem   si. Tudíž mě film nelákal.   Ale odhodlal jsem se a pustil   si ho. Film mě však   neuvěřitelně překvapil a   byl opravdu napínavý od   začátku až do krvavého   konce. Perfektní atmosféra a   opravdu velice dobrý James   Caan, který takřka celý   film odehrál v posteli nebo   na kolečkovém křesle. Ale   on nebyl to největší plus   celého filmu. Tím hlavním   plusem byla děsivě dokonalá   (až schizofrenní) Kathy   Bates. Opravdu velice dobrý   film.
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2007
King je king!
Věřím, že tento film   určitě vůbec není   špatný, ale u mě byl dojem   poněkud ovlivněn tím, že   jsem velmi krátce před tím   četla Kingovu předlohu a   filmy se s knihou, jak známo,   nedají vůbec srovnávat, zde   to platí dvojnásob. Snímek   ani zpola neobsahuje to, co   celá kniha. Ale za to   samozřejmě nemůže.
Takže doporučuju:
– Pokud jste neviděli   film a nechcete číst knihu,   podívejte se na film.
– Pokud jste neviděli   film ani nečetli knihu, ale   uvažujete o tom, určitě si   radši přečtěte knihu.
– Pokud jste četli   knihu, na film se radši   vůbec nedívejte. Vlastně   můžete, jestli jste   zvědaví, ale asi budete   trochu zklamaní.
–   Pokud jste viděli film a   líbil se vám, klidně   sáhněte i po knize, je   mnohem lepší.
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
No musím přiznat, že kdyby   za tento film nebyl ani jeden   Oscar, tak by to byla safra   velká ostuda.
U   některých scén se mi   zatajoval dech. Až budete   tento film sledovat tak Vás   ujišťuji, že budete   soucítit s hlavním hrdinou a   poleze Vám mráz po zádech,   když jeho mučitelku těsně   před koncem filmu ještě   uvidíte jako servírku.
Darkman7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2006
Společně se Shawshankem,   Zelenou mílí a Osvícením   nejlepší kingovská   adaptace. U některých scén   jsem napětím skoro   nedýchal. Kathy Bates hraje   asi tu největší svini,   kterou jsem kdy ve filmu   viděl. A ten skvělý pocit,   když jí James Caan na konci   konečně rozbije hubu!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16197minih16197Poklad byzantského kupce (1966) 
Poklad byzantského kupce n
minih2772minih2772Alenka v říši divů (1951) 
Alice in Wonderland n
minih29651minih29651Planeta opic (2001) 
Planet of the Apes n
minih126002minih126002Cell (2016) 
Cell n
minih90109minih90109Magie kouzla zbavená (1997) [TV pořad] 
Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed n
minih37725minih37725Bill a Ben 1 (2000) 
Bill and Ben 1 n
minih37156minih37156Příběh žraloka (2004) 
Shark Tale n
minih163350minih163350Tenkrát v Hollywoodu (2019) 
Once Upon a Time in Hollywood n
minih12598minih12598Mistr Loutkář 2 (1990) [Video] 
Puppet master II. n
minih66652minih66652Dluh (2010) 
The Debt n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

157 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

6 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:10 - 08:40

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376380
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10