Miluji tě (1986)

Miluji tě (I Love You)

I Love You

    Žánr: drama / fantasy / romantický
    Země: Francie / Itálie
    Délka: 101 min.
„Studie lidského osamění v romantickém dramatu“
O prapodivných hlubinách lidské duše vypráví francouzsko-italský psychologický film Marca Ferreriho. Mladý muž, retardovaný chlapec, pes a fetiš v podobě hlavy panenky tvoří základní prvky studie tohoto filmu známého kontroverzního italského režiséra.

Michelovi se zdá život trochu prázdný. Právě dostal kopačky od Barbary, protože nebyl schopen ji přivést do jiného stavu, jeho práce v cestovní kanceláři ho neuspokojuje a řada bezvýznamných sexuálních dostaveníček je docela nudných. Vzrušení hledá v divoké nespoutané jízdě na motorce, ale zdá se, že mu nic nepomůže. To, co hledá a po čem nejvíce touží, je naprostá oddanost... Pak najde malý přívěsek na klíče, který má podobu hlavy ženy s modrýma očima a velkými červenými rty, a který reaguje na zvuk jeho píšťalky slovy "miluji tě" …  Autor: Veronika42

režie:
Marco Ferreri
 
 
hraje:
Christopher Lambert (Michel), Eddy Mitchell (Yves), Anémone (Barbara), Maurizio Donadoni (Georges), Agnés Soral (Hélène), Marc Berman (Pierre), Paula Dehelly (Pierrova matka), Carole Fredericks (Angele), Olinka Hardiman (metresa), Laura Manszky (Camelia / Isabelle), Jeanne Marine (prostitutka), Olivier Pagès, Jean Reno (zubař), Patrice Bertrand (mrzutý zákazník)
 
 
námět:
Marco Ferreri
 
 
scénář:
Enrico Oldoini, Didier Kaminka, Marco Ferreri
 
 
kamera:
William Lubtchansky
 
 
kostýmy:
Maria Kaminka
 
 
střih:
Ruggero Mastroianni
 
 
výprava:
Jean-Pierre Kohut-Svelko
 
 
producent:
Maurice Bernart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.