Jeden svět
ohodnotit

Miluj souseda svého

St. Vincent

Další název:
Miluj suseda svojho; St. Vincent De Van Nuys; St. Vincent - Mein himmlischer Nachbar
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
8.1.2015
„Pokud máte sousedy jako on, nepotřebujete rodinu.“

Komentáře k filmu Miluj souseda svého

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.5.2015
Děděk Muryaovic (a to   nemyslím pejorativně) se   snažil, seč mohl, ale ten   film je tak stupidní, že to   prostě nepomohlo. Téma   ohrané, kluk protivný, jeho   máti ještě víc. A Wats je   tu přímo hnusná. Pořád   jsem čekal nějakou   „pecku“, prostě něco, co   se v ději semele, aby to   konečně dostalo   „šťávu“, ale kde nic,   tu nic. Až zhruba po hodině   se z nudné „komedie“   stane ještě nudnější   polodoják. Navíc ta stopáž   byla přímo nemožná. Ať se   pan Murray nezlobí a jeho   fandové také ne, ale za   takový klišoidní scénář   nemohu hodnotit než jako   depresivní koninu, na kterou   podruhé ani omylem. /Pročpak   zase tak pitomý český   distribuční název?? Asi aby   se to více pletlo s názvy   stejnými/. No a úplně na   závěr, za ten výkon si Bill   Murray přeci jen nezaslouží   naprosto nulové hodnocení. A   tak mu dávám plusko a to, to   největší.201504269737/10041
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Miluj souseda svého
Vincent (Bill Murray) je   stárnoucí válečný   veterán, jenž nerad   komunikuje se svým okolím. A   jeho okolí zase nekomunikuje   s ním. Tedy až na   prostitutku Daku (Naomi   Watts), která sem tam dělá   starému pánovi společnici.   Kromě lehkých žen se pak   Vincent ještě věnuje   whisky, dostihům a   neustálým kritizováním   všeho a všech. Jeho život   se změní v okamžiku, kdy se   do vedlejšího domu   přistěhují noví sousedé.   Dvanáctiletý klučina   (Jaeden Lieberher) z   rozvrácené rodiny má hned   tendence se kamarádit.

Že jsme něco   podobného už viděli? Témat   kde je dítko konfrontováno s   bručounem, kterého postupně   začne měnit, je nespočet.   Ať už je to knižní   adaptace s Hugh Grantem Jak na   věc, reality show Jackass:   Děda Mizera, nebo i český   Kolja. Příběhem nás tedy   filmaři překvapit nemohou a   proto nezbývá než vsadit na   styl vyprávění. Dát vše   do rukou Billa Murraye se   ukázalo jako výborný   nápad. Tento minimalista   hraní si dokáže získat   naše srdce, ať už   ztvárňuje jakoukoliv roli.   Krotí duchy, hravě zvládne   prožít Na Hromnice o den   více a nebo se Ztratí v   překladu. Vincent   nedobrovolně vychovávajíc   sousedovic kluka mu sedl také   perfektně.
A aby vše   nebylo jen na ramenou jednoho   muže, podařilo se do snímku   obsadit také Naomi Watts   (není to tak dávno co se   nám představila jako   ctnostná princezna Diana, aby   teď zazářila jako lehká   děva z východu), Melissu   McCarthy (Sookie z   Gilmorových děvčat), Chrise   O'Dowda (Roye z Ajťáků) a   hlavně pak nově   vycházející dětskou   hvězdu Jaedena Lieberhera.

Miluj svého   souseda je tedy pohodová   komedie, která na začátku   roku rozhodně neurazí.   Herecké výkony jsou   špičkové a v komediálních   situacích se nepřestanete   smát. Když se přejde na   vážnou notu, vytrácí se i   veškerá soudržnost. Možná   by neuškodil nějaký   zkušenější režisér než   Theodore Melfi, přesto si ale   Bill Murray zaslouží 60 %.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2016
Celkem pohodová   černohumorně laděná   komedie, která nemá žádné   scény nebo vtípky, které   byste si zapamatovali, přesto   umí pobavit a lehounce   dojmout. Slušní herci, ale   vyzvednu Naomi Watts v roli   prostitutky, hlavně její   angličtina s tím ruským   přízvukem neměla chybu:-))
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2018
Vlastně se jedná o citový   příběh o tom, jak   dvanáctiletý Oliver dokázal   změnit život bručouna   Vincenta a ještě v něm   najít životní vzor.   Neuvěřitelný, avšak   fantastický příběh s   kapkou nějakého toho dramatu   a úsměvných situací. Ano,   i přes smutný osud jednoho   člověka dokáže být   vtipný, aniž by sklouzával   do trapnosti a vůbec   neochvějnosti daných   skutečností. Charakter   Vincenta má vlastně zcela   reálné základy a Bill   Murray ho dokázal zahrát   vskutku přesvědčivě. Ani   Jaeden Lieberher v roli   Olivera nezůstává pozadu. A   jeho matka Meggie v podání   Melissy McCarthy? Prostě   úžasná. A aby toho nebylo   málo, máme tu i ruskou a   dokonce těhotnou ´lehkou´   ženu Daku, která tu má   také své nezastupitelné   místo. Dějově se podařilo   spojit   nejnepravděpodobnější   skupinku lidí, mezi kterými   to skutečně až překvapivě   funguje. Vrcholem všeho je   však scéna, ve které Oliver   svým projevem vyznamenává   Vincenta. Tak tohle dokáže   přinést i slzy do očí.   Scénář je velice dobře   propracovaný do nejmenšího   detailu a je také velice   dobře natočený. Nic naplat,   krásný film.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Suši zo sardiniek
Rodina doma nefungovala tak   ako mala, tak sa malý chlapec   s mamou odsťahovali, no a za   suseda majú takého   svojského deda. Je drzý,   mrzutý, pije, sazkuje na   dostihoch, chodí po   striptízových baroch, dlhy   kam sa podívaš, prosto   užíva si radosti života   naplno. On sám to nemohol   pomenovať lepšie: "Môj   život je môj problém",   keď si malý nechcel zapnúť   pás. Avšak pre niektorých   grobian, pre chlapca sa stane   dievča na opatrovanie a   postupne v ňom začne vidieť   aj kladné stránky, časom   dokonca svätca, pretože   svätci môžu byť aj okolo   nás, nenápadní, nečakaní,   nikým neobjavení. Už   omieľané filmové klišé,   avšak podané perfektne so   super hercami, charaktermi a   drobnými dobrými fórkami a   scénkami. Fenomenálne bolo   zaškoľovanie do života:   "Učím ho ako to na   svete chodí. Pracuješ,   dostaneš zaplatené,   piješ." Chalan sa s   takými radami určite   nestratí. Jediné čo mi   vadilo, a to nechápem, že   vadilo súdu, že chlapcov   babysitter chodil za   striptérkami, ale že jeho   "podarený" ocino,   čo ho chcel naspäť zahýbal   s každou, to už nie. Niekedy   nechápem tie myšlienkové   pochody, čo je morálne   správne
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2015
Prvotřídní herecké   výkony, hlavně Naomi Watts,   která skvěle dokázala   zahrát Rusku s perfektním   ruským přízvukem a   samozřejmě Bill Muray,   který prostě komediální   role hrát umí. Mellisa   McCarthy mě popravd   příjemně překvapila. Po   tragickém výkonu ve filmu   Drsňačky jsem nad zlomil   hůl, ale zde svou roli   zahrála na jedničku.   Příběh je trošku v   jistých věcech ojetý, ale i   tak baví díky dobře   napsanému scénáři a   plynutosti děje. Rozhodně   jsem se nenudil a rád jsem   tento snímek sledoval.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2015
Sakra, svatořečením se   prohnaly nějaké novelizace,   minimálně od Anežky České   :-O... No ale kde je napsáno,   že svatými se mohou stát   jen střízliví sluníčkoví   lidičkové, že? Takhle -   Bill Murray nezkazí žádnou   zábavu, a to ani v   případech, které zábavné   být nemají, přemoudřelost   jeho malého svěřence   nepřekračovala únosnou mez   a Naomi Watts už dlouho   nebyla ve své roli tak fajn   fajn fajnová. V podstatě jen   další model z řady   okoralých srdcí, do jejichž   přízně není lehké se   vloudit, pokud ta vaše nejsou   ještě více potřebná... A   díky tomu, že i přes   kanonizaci zůstal sv.   Vincent, až na malé úlitby   zdravotnímu stavu, tím, kým   vždycky byl, ukážu i já   svou lepší tvář a   protentokrát nebudu hrotit   pachuť, kterou obyčejně   zanechává dojetí proti mé   vůli.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2018
║Rozpočet   $13miliónov║Tržby USA   $44,137,712║Tržby   Celosvetovo $54,837,234▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $1,454,543 //počet predaných   kusov 51,087║ Tržby za   predaj DVD v USA $4,917,998   //počet predaných kusov   205,230║ príjemné   prekvapenie, Bill Murray to   vie stále pekne herecky   natrieť a bravúrne ovláda   svoju postavu, ostatný herci   mu výborne sekundujú,   dokonca aj nechutná otrava   Melissa McCarthy tento krát   výstupom nič nekazí /80%/
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2015
Otřepané
téma v naprosto   "klišé"   provedení.Žádná   změna,žádné   překvapení,žádná odchylka   od podobných filmů,vše   naprosto   předvídatelné:-(Občas jsem   se usmál,ale to je asi tak   vše.Pět hvězd dávám jen   na přímluvu manželky,sám   bych to viděl na nižší   hodnocení:-)
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Sv. Vincent
No říkal jsem si, že když   tomu dala mat.ilda šestku,   tak to musí být super ultra   pecka, ale byl to jenom   obyčejnej film o klukovi co   furt chodí oblečenej jak   jehovista, kravatu si bere   snad i do vany, chodí každý   odpoledne k nerudnýmu   dědkovi, kterej ho krmí   suši ze sardinek, učí   rozdávat přesdržky a   chlastat a za to ho prohlásí   za svatýho..
Když to   teď čtu, tak to byla   vlastně výborná komedie!
movie-freak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2015
Bill Murray mě v této roli   opravdu pobavil. Slušný   výkon předvedla také Naomi   Watts, kterou jsem si zařadil   ke jménu až po proběhnutí   titulků. No a opomenout   nesmím také dětského   hrdinu, který mě taky mile   překvapil. Prostě skvělá   sranda.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih84211minih84211Ledová archa (2013) 
Seolgookyeolcha n
minih29701minih29701Podezření (1999) 
Under Suspicion n
minih50395minih50395Případ Mauricius (1970) [TV inscenace] 
Případ Mauricius n
minih170943minih170943Malasaña 32 (2020) 
Malasaña 32 n
minih116661minih116661Horalové (1980) 
The Mountain Men n
minih103652minih103652Zmizení (2013) 
Prisoners n
minih82697minih82697Vánoční Růženka (1986) [TV inscenace] 
Vánoční Růženka n
minih23650minih23650Zatímco jsi spal (1995) 
While You Were Sleeping n
minih56430minih56430Prorok (2009) 
Un prophète n
minih24549minih24549Ženy u benzinu (1939) 
Ženy u benzinu n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:45

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství britské královské ro...

16:55 - 17:45

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190376
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177997

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10